Bildegalleri
(1/4)
Kjøtt fra Øverby frilandsgris - utegris - høsten 2025
Til salgs154 kr
Beskrivelse
Kjøtt fra lykkelige frilandsgriser fra Øverby gård!
Gjør gjerne en henvendelse allerede nå for å sikre deg levering høsten 2025 :)
Vi, Lene og Stig Føyen, driver Øverby gård. Her har vi sau, verpehøner, bier og frilandsgris :) Vi gikk på 2 årig landbrukskurs for voksne i 2015/17. Vi har også tatt eget kurs i drift av frilandsgris og har hatt frilandsgris på gården siden 2016.
Grisene vi tar imot her i mai/juni kommer fra Christoffer Trøseid i Nord-Odal. Gården har god omtale og har stort fokus på dyrevelferd. Griserasen kalles Noroc og kom i 2014. Rasen er utviklet av Norsvin og er en blanding av griserasene norsk landsvin, norsk yorkshire og duroc (50/25/25). Den viser stor livskraft ved at hver purke har friske og sterke grisunger. Noroc har også bedre kjøttkvalitet enn forgjengeren, blant annet på grunn av større andel såkalt intramuskulært fett og bedre evne til å binde kjøttsaften i kjøttet. Dette har blitt en enda mer saftig og marmorert gris! Kjøttet som selges i butikken som Edelgris gjennom varemerke Gilde er kjøtt fra samme rase, Noroc.
Lykkelige griser på Øverby - frilandsgris -utegris
Grisene er ca. 8 uker gamle og veier rundt 30 kg når de kommer til oss i slutten av mai. Her lever de 3-4 måneder. De er ute hele tiden, men vi har et lite hus med tak og tre vegger de kan gå inn i hvis de ønsker det. Grisene sover i huset sitt mest på natten, men søker også dit når solen blir for sterk. Når grisene ikke sover (det gjør de mye) :) er de ivrige jordarbeidere og graver og roter i jorda med trynet sitt. De leker med hverandre og løper 60 meter`n. De elsker gjørmebad og en liten dukkert i drikkebalja. :) Det er liten tvil om at grisen er et lekent og sosialt dyr som også elsker å bli klødd og kost med av oss mennesker. Da legger de seg rundt på ryggen og lager de koseligste gryntelyder.
Hva får grisene å spise?
Grisene har fri tilgang til kraftfòr uten soya, høy, gras og ellers det de finner naturlig i jorda. Edelgrisen gir saftig og godt kjøtt fordi det er en god rase. Vi har tro for at livet her på Øverby bidrar til å heve kjøttkvaliteten ytterligere, da disse grisene har et godt liv!
Grisene er med i helsegrisprogrammet og velferdsgrisprogrammet, og får besøk/inspeksjon av veterinær i løpet av sommeren.
Grisene sendes til Norturas slakteri i Tønsberg utpå høsten. Vi henter kjøttet der i kjølehenger, ferdig delt opp og vakuumpakket og selger direkte til deg som kunde, helt ferskt. Vi selger kun halv gris, vekt mellom 40-55 kg. Alle stykningsdeler blir merket. Standard oppdeling fra oss er:
Ribbe med rutet svor
Sideflesk
Koteletter fra ryggen (4-6 pr. pakke)
Nakkekoteletter (4-6 pr. pakke)
Bogsteker surret
Indrefilet
Skinkesteker surret
Avskjær kvernes til kjøttdeig/medisterdeig
Knoker og føtter
Det er mulig for deg som kunde å påvirke denne oppdelingen. Noen ønsker å prøve og lage egen spekeskinke. Da kan du bestille hel skinke. Langtidssteking av grisekam istedenfor å skjære den opp i koteletter er også spennende å prøve seg på. Bare kom med dine ønsker så ser vi hva vi får til. :)
Hvis det blir litt mye å bestille en halv gris kan du jo kanskje gå sammen med en nabo eller en venn?
Priser: Halv frilandsgris ikke oppdelt: 129 kroner pr. kilo. Delt opp: 154 kroner pr. kilo. Alle priser inklusive moms.
Grisene leveres normalt til slakt i uke 35. Vi leverer ut kjøttet på strekningen Tønsberg - Oslo - Kongsvinger.
Hvis du skulle være interessert i å kjøpe svinekjøtt fra oss høsten 2024 er det bare å ta kontakt. Å melde interesse til oss er helt uforpliktende. Oppgjør for eventuelt kjøp av svinekjøtt gjøres ikke før kjøttet er levert til deg. Du er også hjertelig velkommen på besøk til oss for å se hvordan grisene har det! :)
Besøk ev. vår nettside www.øverbygård.no for ytterligere informasjon.
Gjør gjerne en henvendelse allerede nå for å sikre deg levering høsten 2025 :)
Vi, Lene og Stig Føyen, driver Øverby gård. Her har vi sau, verpehøner, bier og frilandsgris :) Vi gikk på 2 årig landbrukskurs for voksne i 2015/17. Vi har også tatt eget kurs i drift av frilandsgris og har hatt frilandsgris på gården siden 2016.
Grisene vi tar imot her i mai/juni kommer fra Christoffer Trøseid i Nord-Odal. Gården har god omtale og har stort fokus på dyrevelferd. Griserasen kalles Noroc og kom i 2014. Rasen er utviklet av Norsvin og er en blanding av griserasene norsk landsvin, norsk yorkshire og duroc (50/25/25). Den viser stor livskraft ved at hver purke har friske og sterke grisunger. Noroc har også bedre kjøttkvalitet enn forgjengeren, blant annet på grunn av større andel såkalt intramuskulært fett og bedre evne til å binde kjøttsaften i kjøttet. Dette har blitt en enda mer saftig og marmorert gris! Kjøttet som selges i butikken som Edelgris gjennom varemerke Gilde er kjøtt fra samme rase, Noroc.
Lykkelige griser på Øverby - frilandsgris -utegris
Grisene er ca. 8 uker gamle og veier rundt 30 kg når de kommer til oss i slutten av mai. Her lever de 3-4 måneder. De er ute hele tiden, men vi har et lite hus med tak og tre vegger de kan gå inn i hvis de ønsker det. Grisene sover i huset sitt mest på natten, men søker også dit når solen blir for sterk. Når grisene ikke sover (det gjør de mye) :) er de ivrige jordarbeidere og graver og roter i jorda med trynet sitt. De leker med hverandre og løper 60 meter`n. De elsker gjørmebad og en liten dukkert i drikkebalja. :) Det er liten tvil om at grisen er et lekent og sosialt dyr som også elsker å bli klødd og kost med av oss mennesker. Da legger de seg rundt på ryggen og lager de koseligste gryntelyder.
Hva får grisene å spise?
Grisene har fri tilgang til kraftfòr uten soya, høy, gras og ellers det de finner naturlig i jorda. Edelgrisen gir saftig og godt kjøtt fordi det er en god rase. Vi har tro for at livet her på Øverby bidrar til å heve kjøttkvaliteten ytterligere, da disse grisene har et godt liv!
Grisene er med i helsegrisprogrammet og velferdsgrisprogrammet, og får besøk/inspeksjon av veterinær i løpet av sommeren.
Grisene sendes til Norturas slakteri i Tønsberg utpå høsten. Vi henter kjøttet der i kjølehenger, ferdig delt opp og vakuumpakket og selger direkte til deg som kunde, helt ferskt. Vi selger kun halv gris, vekt mellom 40-55 kg. Alle stykningsdeler blir merket. Standard oppdeling fra oss er:
Ribbe med rutet svor
Sideflesk
Koteletter fra ryggen (4-6 pr. pakke)
Nakkekoteletter (4-6 pr. pakke)
Bogsteker surret
Indrefilet
Skinkesteker surret
Avskjær kvernes til kjøttdeig/medisterdeig
Knoker og føtter
Det er mulig for deg som kunde å påvirke denne oppdelingen. Noen ønsker å prøve og lage egen spekeskinke. Da kan du bestille hel skinke. Langtidssteking av grisekam istedenfor å skjære den opp i koteletter er også spennende å prøve seg på. Bare kom med dine ønsker så ser vi hva vi får til. :)
Hvis det blir litt mye å bestille en halv gris kan du jo kanskje gå sammen med en nabo eller en venn?
Priser: Halv frilandsgris ikke oppdelt: 129 kroner pr. kilo. Delt opp: 154 kroner pr. kilo. Alle priser inklusive moms.
Grisene leveres normalt til slakt i uke 35. Vi leverer ut kjøttet på strekningen Tønsberg - Oslo - Kongsvinger.
Hvis du skulle være interessert i å kjøpe svinekjøtt fra oss høsten 2024 er det bare å ta kontakt. Å melde interesse til oss er helt uforpliktende. Oppgjør for eventuelt kjøp av svinekjøtt gjøres ikke før kjøttet er levert til deg. Du er også hjertelig velkommen på besøk til oss for å se hvordan grisene har det! :)
Besøk ev. vår nettside www.øverbygård.no for ytterligere informasjon.
NB: Knappen for å vise hele beskrivelsen har kun en visuell effekt.
Nøkkelinfo
- Tilstand
- Ny
Beliggenhet
Føyens Gårdsprodukter
FINN-kode | 132001500 |
---|---|
Sist endret | 21.10.2024, 10:54 |