Bildegalleri
Ølkasse fra The Abbey of Saint Sixtus of Westvleteren
Beskrivelse av varen
Selger en orginal ølkasse fra "The abbey of Saint Sixtus of Westvleteren" - klosteret som selger verdens mest ettertraktede, og kanskje beste øl. Kassen har et fint rustikt preg, og gjør seg som et interiørstykke i et mandig hjem.
Ta kontakt for spørsmål om kassen, eller eventuelt om ølet som produseres ved klosteret.
Øyvind
Ytterligere informasjon:
Westvleteren bryggeri ble grunnlagt i 1838 og er en del av The Trappist Abbey of Saint Sixtus of Westvleteren.
Munkene ved klosteret foretrekker å leve et beskjedent og tilbaketrukkent liv på søken etter gud. Bryggeriet er ikke profittmasimerende og det selges kun tilstrekkelig med øl til å dekke driftsutgiftene ved klosteret. Ølet brygges derfor bare en dag i uken. Ved klosteret brygges tre øl. Westvleteren blond, Westvleteren 8 og Westvleteren 12. Flaskene er karakteristiske og kan gjenkjennes på korken som har klosteret segl. Siden ølet ikke selges kommersielt er det ingen etikett på flaskene.
Munkene ved klosteret skal være fiendtlig innstilt til markedskreftene. Bryggeriet forholder seg til en liten gruppe faste kjøpere, og selger i utgangspunktet ikke til andre enn den faste kundekretsen. Den eneste muligheten til å få tak i ølet er ved personlig oppmøte på klosteret den ene dagen i måneden de selger øl. Du må da ha bestilt i forkant, på en telefonlinje som nesten aldri blir besvart. Enkelte skal ha forsøkt å ringe 8 timer om dagen i flere uker uten å få kontakt. Hvis man mot alle odds skulle være heldig å komme igjennom, vil man kunne bestille et begrenset antall øl. Ved avhenting må munkene først godkjenne deg. De sjekker da ditt skiltnummer og telefonnummer for å forsikre seg om at du ikke har hentet øl mer enn en gang de siste to månedene. Du må så skrive under på at du ikke skal selge ølet videre til en tredje part.
Westvleteren 12 er en belgisk Quadrupel på 10,2% som gjentatte ganger har blitt kåret til verdens beste øl. Av verdens tre mest renomerte ølrangeringer har Westvleteren 12 toppet alle sammen. Akkurat nå topper den ratebeer.com.
Ølet modnes ved lagring. Det er da mest fordelaktig at den står oppreist, mørkt og tørt. Helst i en kjeller på 12-16 grader. Romtemperatur er bedre enn kjøleskap. For å få ut ølets fulle smakspotensiale bør den serveres på 12 grader.
Brukerprofil
Du må være logget inn for å se brukerprofiler og sende meldinger.
Logg innAnnonsens metadata
Sist endret: 21.2.2025 kl. 08:04 ・ FINN-kode: 170554787