Bildegalleri
Må i nettbutikken for priser
(1/164)
Antikk drikkebeger, sukkerdrysse, bøsser, jaktbeger, solid grøtskje. Alt i sølv
Til salgs
Beskrivelse
Besøk gjerne vår nettbutikk, ved å trykke "Kjøp i nettbutikk"!
Det er der prisene er, og salget skjer fra.
Vi har flere spennende objekter i nettbutikken!
Vi har ingen fysisk butikk, kun en liten nettbutikk. Vi har beskjedent med varer, og er relativt nyetablerte. Men vi prøver å være tilgjengelige, og her kan du hente varen fra morgen til kveld, så sant vi er hjemme. Har vi det inne, så selger vi gjerne til deg!
---
Sukkerbøsse, salt eller pepperbøsse, eggeglass med stett, drikkebeger, jaktbeger, melis drysse og salt og pepper bøsser fra Korsmo, Tostrup sukker bøsse, sukkerstrøer, melisdrysse, antikt sølv
Dette har vi i denne annonsen;
1. Nydelig, stilren sukker drysse, bøsse fra Thune, ca 12 cm, høy, diameter ca 6 cm
2. Åttekantet Engelsk skjønnhet fra 1912, sukker bøsse, ca 12 cm høy, diameter ca 5,5 cm
3. Antikk spesielt sølvbeger, mrk DETLEFSEN, fra rundt 1860
4. Hollandsk jaktbeger i sølv, av Voorshoten N.V. Zilverfabriek
5. Lekkert eggeglass i Dragesølv, uten graveringer / SOLGT
6. Russisk jaktbeger, antikk fra rundt 1900, med forgylt innside og flott siselert dekor, vekt 49,39 gram / SOLGT
7. Russisk jaktbeger, fra rundt 1900, ca 7 cm i høyden, vekt 55,15 gram
8. Russisk jaktbeger, fra rundt 1900, ca 7 cm i høyden, vekt 44,03 gram
9. Russisk jaktbeger, fra rundt 1900, ca 7 cm i høyden, vekt akkurat 49 gram
10. Gedigen grøtskje, både skjeblad og i skaft, DK fra 1895, ca 29 cm, vekt ca 216 gram / SOLGT
11. Et etui, antikk sylinder boks, i 13 ¼ SØLV av Fredrik Julius Brinck / SOLGT
12. Vidunderlig Gravert Blank Empire strøskje, melis drysse, fra Pettersen, ca 18,5 cm / Solgt
13. Salt og pepper bøsser, Arne Korsmo hos Tostrup i sølv og sort bakelitt
Og her er litt mer informasjon for dem som ønsker det;
Nr 1. Fantastisk vakker, og stilren, sukker bøsse i 925 sølv, sterlingsølv fra J. Tostrup. Antatt fra tidlig 1900-tallet, med dets vakker bølge- design fra fot til lokket. Lokket er soppformet, med sine jevne hull. Prydelig kulerand dekorert rund, både på foten og før lokket, proppen.
Flott og ren design, godt stemplet i bunnen med begeret til Tostrup, 925 S for sølv og 14, som nok er et produktnummer.
Bøssen kan se ut som den er oval, men er faktisk rund i formen, selv om den smalner nedover til foten. Flott stilren for, som går noe ut og ned, står helt stødig, og det er ingen graveringer, eller bulker i dette vakre korpus arbeidet.
Har en høyde på ca 12 cm, diameter på sitt bredeste på ca 6 cm og bøssen veier akkurat 80 gram.
Nr 2. Gullsmedhåndverk, sukkerbøsse, sukkerdrysse, sukkerkopp, sukkerdryss sukkerstrøer, sukkerstrø, sukker drysse i sølv, 925 sølv, ca 12 cm høy, og veier 56,04 gram. Nydelig Britisk, åttekantet sukkerdrysse, sukker bøsse. Sugar Shaker i Sterling silver, stemplet med løven, for 925 S, ankeret for Birmingham, der den er produsert. Liten n, for året 1912, så den er antikk, og mestermerket WH&Ss Ld for William Hutton & Sons. De hadde forretning både i London og Birmingham. Denne bøssen er fra Birmingham, med ankeret som bystempel.
Denne åttekantede bøssen måler ca 12 cm med sitt spir på toppen, er helt uten graveringer, og står støtt få sitt 8-kantede fot. Har en diameter på det bredeste på ca 5,5 cm og herligheten veier 56,04 gram. Et fantastisk håndverk fra 1912.
Nr 3. Antikk spesielt sølvbeger, mrk DETLEFSEN (Hans Eli 1820-1884), drikkebeger. Fantastisk sølv beger, sølv kopp, et sølv krus fra mellom 1860 til 1880. Drikkebeger i sølv. Med dette drikke kruset fulgte også med en papirlapp med informasjon, hvor det bla står, og noe har funnet ut av selv;
HANS ELI DETLEFSEN født 1820. Giftet seg som svenn i 1846 med en datter av Reimar Diedrich Detlefsen. (Reimar Diedrich Detlefsen; Sønderjysk, Danmark, f. 1791, d. 1836.
Enken fortsetter virksomheten frem til 1860, hvoretter det overgår til svigersønnen Hans Eli Detlefsen.)
Hans Eli Detlefsen tar borgerskap 6.08.1860, hvor han overtar svigerfarens firma. Døde selv i 1884, som en deputert borger. Og det betyr at han var med i et utvalg av byens borgere.. Så kruset er dansk, så kruset vil nok være enda større og mer eksklusivt på det Danske markedet. Men nå er det altså her.. Drikke beger i sølv!
Antikk, vakkert og flott dekor, siselert inn på den ene siden. Ser ut som en øy, med trær ved vannkanten på begge sider. Og fjellet et omriss av en mor og et barn på vandring. Ja, man kan sikkert se dette flere veier. Men det er helt spesielt og er ganske åpen for flere tolkninger. På den andre siden, en ny siselert figur, eller skal man si figurer. Ser det som to ornamenter som står og roper til hverandre. Har en innskytelse på at det ser ut som to drager, drage sølv, drage dekor. Vanskelig å si hva det skal forestille, men ble sittende å beundre og få noe fornuft ut av det siselerte bildet. Mer får jeg overlate til neste eier. Dette er en flott dansk skatt, fra mellom 1860 til 1880. Nydelig form og flott dekorert, stemplet på undersiden kun med "DETLEFSEN", så man kan anta at dette var en av hans egne private drikke begere, har ikke funnet sølvstempel på denne. Men koppen er antikk, og ikke alle små sølv gjenstander ble godt stemplet, hverken for sølv eller med mestermerke. Er naturligvis testet positiv for sølv. Det er ikke pusset, for det er ikke alle som ønsker det.
Absolutt et samleobjekt, samlerobjekt av de sjeldne. En skatt fra Danmark!
Begeret er ca 7 cm høy, har en diameter i bunnen på drøye 8 cm, og på toppen drøye 10 cm. Så veier det 38,35 gram.
Nr 4. Herlig og perfekt utformet drikkebeger, jaktbeger, faktisk fra Nederland. Godt stemplet på undersiden med V med halvmåne under, som er mesterstempelet av Voorshoten N.V. Zilverfabriek. Også stemplet med "Minerva" hode, som er et ansvarsmerke. Og en "A", som betyr at begeret er laget i 1935. Løven med et 2-tall under er deres sølvstempel for 835/1000 sølv, noe bedre enn vårt 830S.
Zilverfabriek Voorschoten er et merkenavn for " Koninklijke Van Kempen & Begeer", grunnlagt i 1764 og fortsatt eksisterer i dag, de flyttet fra Utrecht til Voorschoten i 1858.
Dette begeret er rimelig glatt i formen, kun med en gravering av navnet "Greetje", som må være Grete for oss i Norge.
Enkel og stilren, har det en høyde på ca 6,5 cm, og en diameter på toppen på ca 5,8 cm. Begeret veier 46,08 gram.
Nr 5. Nydelig eggeglass, et eggebeger med stett i dragemønster. Flott drage stående på hver sin side av et ovalt, åpent felt. De peker begge fra det runde siselerte feltet, som er prydet med zikk zakk linjer og siselerte blomster. Vakkert utført. Kan se ut som det er mildt gull forgylt innside, men kan også være en lett oksidering. Ingen gravering eller annen personifiserring på denne, men er stemplet 830S og et ukjent mesterstempel. Kanskje en JH som står i hverandre. Eggeglass i sølv, måler ca 7 cm i høyden og veier 17,74 gram.
Nr 6. 7. 8 og 9. er alle russiske jaktbegere, ingen personifisering, kun flott siselert dekor, alle rundt 7 cm høye. Alle fra rundt 1900, litt før, litt etter, og fra St. Petersburg, ett, nr 6 mener vi er fra Moskva.
Nr 6. Et vakkert jaktbeger fra Russland, med flotte siseleringer, en bord nær toppen på glasset og en halv side med blomsterdekor, og et åpent felt i midten, hvis noen skulle ønske å sette sitt personlige preg på det. Meget gode stempler på bunnen, bla 84 som er russisk stempel for sølv. Flere spennende stempler, som for oss er ukjente. Nydelig og glatt å holde i. Høyde på ca 7 cm og veier 49,39 gram.
Nr 7. Flott jaktbeger med siselert dekor, 4 bilder som går rundt koppen, bildene rammet inn i ovale sirkler i punkt dekor. Enkle med flotte to bilder med plante- dekor, og to med noen bygg, som kan være en gård. Også godt stemplet i bunnen med 84 for sølv og en del andre spennende, men ukjente stempler. Flott laget. Høyde på ca 7 cm, veier 55,15 gram.
Nr 8. Russisk jaktbeger som ligner nr 7. Med bilder i punktdekorerte sirkler, på dette begeret, går dekoren litt i hverandre. Samme type gård, men her er planten mer et kornaks. Også godt stemplet på undersiden, 84 for sølv, stemplet litt dypt med et Minerva-hode. Også dette begeret er ca 7 cm høyt og dette veier 44,03 gram.
Nr 9 Siste av fire russiske jaktbegere. Igjen dette ligner meste på nr 8, og kan nok sies at dette er broren. Nr 8 og 9 har nok holdt sammen siden de ble produsert (ja, de er gamle, men ikke satt meg inn i hvor gamle de er). Stemplet på samme måte som nr 8, kun små nyanse forskjeller i dekorten, som naturligvis er hånddekorerte. Måler ca 7 cm i høyden, og dette glasset veier akkurat 49 gram.
Nr 10. Gedigen grøtskje, både i skjeblad og i skaftet. Et unikum av en sølvskje, antikt og svært stort, forgylt skjeblad. Rikt siselert dekor rundt hele skaftet. Utrolig flott og hånddekorert, i norrøne mønstre. Dragestil, vikingstil. Inspirert av Norrøn, gotisk stil, av vikingtiden og sagalitteraturen. Skjebladet er nydelig forgylt med et sammensatt monogram, en "S", kan man vel skimte på to forskjellige måter. Men ser mest ut som nydelig dekor. Andre siden av skjebladet, ser det ut som et 8-tall, eller et uendelig tall. Vakkert i gotisk dekor. Skjeen er stemplet to steder, et sted på baksiden av skjebladet og et sted på skaftet. Tre tårn for Dansk sølv og 95 under, som betyr at skjeen er laget i 1895. "Tre tårn stempelet" ble først brukt i 1608 og ble avsluttet i 1977.
Ser S.G. som står sammen som et symbol, fra Simon Groth som har testet, analysert og godkjent gehalten, altså sølvkvaliteten. A.H. er mesterstempelet fra A. Halberstadt, som bla var virksom i København fra 1893 til 1895, fra 1896 ble det tatt over, mest sannsynlig av slektninger, og det ble A. Halberstadt Eftf.
Men fantastisk skje, med rundt og rikt dekorert skaft, helt utrolig flott. Skje og skaft sitter som støpt. Se spesielt bilder for å få med deg formen og detaljene på skaftet. Dette er ikke kun en dags håndarbeid, sirlig laget. Skjeen måler drøye 29 cm i lengden og veier 216 gram. Bare skjebladet måler
Nr 11. Enkel, men elegant og antikk liten beholder i sølv. Sylinderformet etui, med lokk, og med mønstret på undersiden. Denne er stemplet inne i lokket; F. BRINCK 13 ¼, som tilsvarer 830 sølv i dag. Denne antikke beholderen, antas være fra mellom 1835 til 1857.
Fredrik Julius Brinck (Christiania 1808-1857) tok borgerskap som gullsmed i Christiania 21.11.1834, og var laugets oldermann 1841-45. Drev egen gullsmedforretning i Christiania / Oslo fra 1834 til hans død i 1857. Han kjøpte gullsmed Petersens tidligere gård i Kirke Gaden i 1839 og det er nok han som er funnet i "adresseboken/adressekalenderen". I denne Adressekalenderen for Christiania 1857 er han ført opp som ”Juveler” i Kirkegaden 10. Og ifølge Gullsmedhaandverket i Oslo og Christiania fra 1924 var hans arbeider grove og tunge, men godt utført. Forretningen han drev hadde stor produksjon av vakre arbeider. Nilius Marthinius Thune (1831-1890) overtar forretningen, da Brinck dør i 1857. Dette etuiet har en mild gravering midt på boksen, står "Farvel". Skulle gjerne kjent historien til dette budskapet. Beholderen er ca 6,2 cm høy, ca 2,5 cm på det bredeste og ca 2 cm andre veien. Veier 17,75 gram.
Nr 12. Vidunderlig Gravert Blank Empire strøskje, melis drysse. Mønsteret heter Gravert Blank Empire, og denne har ingen personlig gravering, for å unngå misforståelse!
Nydelig antikk, sukker strøer, kan også brukes som tesil. Forgylt skjeblad med vakkert gjennombrutt dekor i det runde skjebladet. Godt stemplet for 830 sølv og mesterstempel på baksiden av skaftet "J. Pettersen ". Så informasjon fra Per Bredo Østby, ja for en god stund siden;
"Julius Pettersen (1859-1930) var utlært hos David Andersen. (Han var for øvrig Martin Østbys fars fetter). Han etablerte seg som gullsmed i Fredrikstad i 1894, men flyttet senere til Drammen. I 1897 flyttet han til A. Frisch sine tidl. lokaler og her drev han forretning frem til 1918, da han overdro forretningen til Hans S. Lem. Pettersen flyttet for noen år tilbake til Enebakk hvor han var født, og drev gårdsbruk. Fra 1925 drev han igjen gullsmedforretning i Kirkegt. 17, og senere i Prinsensgt. 17 frem til han døde i 1930".
Et utsøkt eksemplar, med en lengde på ca 18,5 cm og veier ca 35 gram.
13. Saltkar, pepper mø, salt kar, salt bøsse, salt og pepper bøsse. Arne Korsmo og Grete Prytz Kittelsen design. Vakkert par sølv og sort bakelitt. Det er Arne Korsmo og Grete Prytz Kittelsen som har designet disse.
Arne Korsmo (født 14. august 1900 i Kristiania, død 29. august 1968 i Cuzco Peru) var en norsk arkitekt, og en førende funksjonalist og formgiver som har tegnet en rekke kjente norske villaer, formgitt en rekke produkter samt undervist ved Statens håndverks- og kunstindustriskole og vært professor ved Norges tekniske høgskole (NTH) i Trondheim. Han var gift med Grete Prytz Kittelsen, og de var nok sammen om å designe denne typen salt og pepper bøsser. I 1947-60 S var han sølvdesigner for A/S Tostrup, Oslo, faktisk med sin kone Grete Prytz Kittelsen, som ble Grete Prytz Korsmo.
Grete Prytz Kittelsen (født Adelgunde Margrethe Prytz 28. juni 1917 i Vestre Aker, døde 25. september 2010), var en norsk gullsmed, emaljekunstner og designer. Hun regnes blant Nordens fremste formgivere, og har preget norsk brukskunst- og designhistorie fra Scandinavian design-perioden 1945–65 og til i dag. Kittelsen var en kunstner med et eksepsjonelt mangfold, og har designet smykker og sølvgjenstander for familiefirmaet J. Tostrup.
Mange vakre hverdagsvarer i emaljert stål og jern for emaljeverket Cathrineholm ved Halden. Hennes fat, boller og kasseroller fant veien til tusenvis av hjem. I dag er de designikoner og ettertraktede samlerobjekter.
Dette er jo et morsomt par. Designet er fra 1956. Salt og pepperbøssene, altså.. Nesten helt runde med sort bakelitt, som nok er litt sterkere og flottere enn plast og øvre halve del i bla sølv. Ene av de to, med hvit bakelitt innside.
Bakelitt er jo et av de første plaststoffene, og det kom ut i ca 1907. Begge bøssene er stemplet med kruset, begeret til Tostrup. Men så er den ene i 830S og den andre i 925S. Den ene skrur seg ikke helt ned på bøssen, og trenger noe ettersyn fra en gullsmed. Alt i samme størrelse, så det spiller ikke noen rolle hvilken overdel som blir satt sammen med hvilken underdel. Alle har ca en diameter på 4 cm og begge bøssene er ca 4,2 cm høy. Mener de er nesten helt runde, men har begge en liten rund fot i bunnen på 2mm, så de står riktig, og ikke bare ruller av sted. Ene av de to med merket i bunnen "Tostrup" med krone "1832 NORWAY".
Se bilder for flere detaljer.
Selges i nettbutikken!
Det er der prisene er, og salget skjer fra.
Vi har flere spennende objekter i nettbutikken!
Vi har ingen fysisk butikk, kun en liten nettbutikk. Vi har beskjedent med varer, og er relativt nyetablerte. Men vi prøver å være tilgjengelige, og her kan du hente varen fra morgen til kveld, så sant vi er hjemme. Har vi det inne, så selger vi gjerne til deg!
---
Sukkerbøsse, salt eller pepperbøsse, eggeglass med stett, drikkebeger, jaktbeger, melis drysse og salt og pepper bøsser fra Korsmo, Tostrup sukker bøsse, sukkerstrøer, melisdrysse, antikt sølv
Dette har vi i denne annonsen;
1. Nydelig, stilren sukker drysse, bøsse fra Thune, ca 12 cm, høy, diameter ca 6 cm
2. Åttekantet Engelsk skjønnhet fra 1912, sukker bøsse, ca 12 cm høy, diameter ca 5,5 cm
3. Antikk spesielt sølvbeger, mrk DETLEFSEN, fra rundt 1860
4. Hollandsk jaktbeger i sølv, av Voorshoten N.V. Zilverfabriek
5. Lekkert eggeglass i Dragesølv, uten graveringer / SOLGT
6. Russisk jaktbeger, antikk fra rundt 1900, med forgylt innside og flott siselert dekor, vekt 49,39 gram / SOLGT
7. Russisk jaktbeger, fra rundt 1900, ca 7 cm i høyden, vekt 55,15 gram
8. Russisk jaktbeger, fra rundt 1900, ca 7 cm i høyden, vekt 44,03 gram
9. Russisk jaktbeger, fra rundt 1900, ca 7 cm i høyden, vekt akkurat 49 gram
10. Gedigen grøtskje, både skjeblad og i skaft, DK fra 1895, ca 29 cm, vekt ca 216 gram / SOLGT
11. Et etui, antikk sylinder boks, i 13 ¼ SØLV av Fredrik Julius Brinck / SOLGT
12. Vidunderlig Gravert Blank Empire strøskje, melis drysse, fra Pettersen, ca 18,5 cm / Solgt
13. Salt og pepper bøsser, Arne Korsmo hos Tostrup i sølv og sort bakelitt
Og her er litt mer informasjon for dem som ønsker det;
Nr 1. Fantastisk vakker, og stilren, sukker bøsse i 925 sølv, sterlingsølv fra J. Tostrup. Antatt fra tidlig 1900-tallet, med dets vakker bølge- design fra fot til lokket. Lokket er soppformet, med sine jevne hull. Prydelig kulerand dekorert rund, både på foten og før lokket, proppen.
Flott og ren design, godt stemplet i bunnen med begeret til Tostrup, 925 S for sølv og 14, som nok er et produktnummer.
Bøssen kan se ut som den er oval, men er faktisk rund i formen, selv om den smalner nedover til foten. Flott stilren for, som går noe ut og ned, står helt stødig, og det er ingen graveringer, eller bulker i dette vakre korpus arbeidet.
Har en høyde på ca 12 cm, diameter på sitt bredeste på ca 6 cm og bøssen veier akkurat 80 gram.
Nr 2. Gullsmedhåndverk, sukkerbøsse, sukkerdrysse, sukkerkopp, sukkerdryss sukkerstrøer, sukkerstrø, sukker drysse i sølv, 925 sølv, ca 12 cm høy, og veier 56,04 gram. Nydelig Britisk, åttekantet sukkerdrysse, sukker bøsse. Sugar Shaker i Sterling silver, stemplet med løven, for 925 S, ankeret for Birmingham, der den er produsert. Liten n, for året 1912, så den er antikk, og mestermerket WH&Ss Ld for William Hutton & Sons. De hadde forretning både i London og Birmingham. Denne bøssen er fra Birmingham, med ankeret som bystempel.
Denne åttekantede bøssen måler ca 12 cm med sitt spir på toppen, er helt uten graveringer, og står støtt få sitt 8-kantede fot. Har en diameter på det bredeste på ca 5,5 cm og herligheten veier 56,04 gram. Et fantastisk håndverk fra 1912.
Nr 3. Antikk spesielt sølvbeger, mrk DETLEFSEN (Hans Eli 1820-1884), drikkebeger. Fantastisk sølv beger, sølv kopp, et sølv krus fra mellom 1860 til 1880. Drikkebeger i sølv. Med dette drikke kruset fulgte også med en papirlapp med informasjon, hvor det bla står, og noe har funnet ut av selv;
HANS ELI DETLEFSEN født 1820. Giftet seg som svenn i 1846 med en datter av Reimar Diedrich Detlefsen. (Reimar Diedrich Detlefsen; Sønderjysk, Danmark, f. 1791, d. 1836.
Enken fortsetter virksomheten frem til 1860, hvoretter det overgår til svigersønnen Hans Eli Detlefsen.)
Hans Eli Detlefsen tar borgerskap 6.08.1860, hvor han overtar svigerfarens firma. Døde selv i 1884, som en deputert borger. Og det betyr at han var med i et utvalg av byens borgere.. Så kruset er dansk, så kruset vil nok være enda større og mer eksklusivt på det Danske markedet. Men nå er det altså her.. Drikke beger i sølv!
Antikk, vakkert og flott dekor, siselert inn på den ene siden. Ser ut som en øy, med trær ved vannkanten på begge sider. Og fjellet et omriss av en mor og et barn på vandring. Ja, man kan sikkert se dette flere veier. Men det er helt spesielt og er ganske åpen for flere tolkninger. På den andre siden, en ny siselert figur, eller skal man si figurer. Ser det som to ornamenter som står og roper til hverandre. Har en innskytelse på at det ser ut som to drager, drage sølv, drage dekor. Vanskelig å si hva det skal forestille, men ble sittende å beundre og få noe fornuft ut av det siselerte bildet. Mer får jeg overlate til neste eier. Dette er en flott dansk skatt, fra mellom 1860 til 1880. Nydelig form og flott dekorert, stemplet på undersiden kun med "DETLEFSEN", så man kan anta at dette var en av hans egne private drikke begere, har ikke funnet sølvstempel på denne. Men koppen er antikk, og ikke alle små sølv gjenstander ble godt stemplet, hverken for sølv eller med mestermerke. Er naturligvis testet positiv for sølv. Det er ikke pusset, for det er ikke alle som ønsker det.
Absolutt et samleobjekt, samlerobjekt av de sjeldne. En skatt fra Danmark!
Begeret er ca 7 cm høy, har en diameter i bunnen på drøye 8 cm, og på toppen drøye 10 cm. Så veier det 38,35 gram.
Nr 4. Herlig og perfekt utformet drikkebeger, jaktbeger, faktisk fra Nederland. Godt stemplet på undersiden med V med halvmåne under, som er mesterstempelet av Voorshoten N.V. Zilverfabriek. Også stemplet med "Minerva" hode, som er et ansvarsmerke. Og en "A", som betyr at begeret er laget i 1935. Løven med et 2-tall under er deres sølvstempel for 835/1000 sølv, noe bedre enn vårt 830S.
Zilverfabriek Voorschoten er et merkenavn for " Koninklijke Van Kempen & Begeer", grunnlagt i 1764 og fortsatt eksisterer i dag, de flyttet fra Utrecht til Voorschoten i 1858.
Dette begeret er rimelig glatt i formen, kun med en gravering av navnet "Greetje", som må være Grete for oss i Norge.
Enkel og stilren, har det en høyde på ca 6,5 cm, og en diameter på toppen på ca 5,8 cm. Begeret veier 46,08 gram.
Nr 5. Nydelig eggeglass, et eggebeger med stett i dragemønster. Flott drage stående på hver sin side av et ovalt, åpent felt. De peker begge fra det runde siselerte feltet, som er prydet med zikk zakk linjer og siselerte blomster. Vakkert utført. Kan se ut som det er mildt gull forgylt innside, men kan også være en lett oksidering. Ingen gravering eller annen personifiserring på denne, men er stemplet 830S og et ukjent mesterstempel. Kanskje en JH som står i hverandre. Eggeglass i sølv, måler ca 7 cm i høyden og veier 17,74 gram.
Nr 6. 7. 8 og 9. er alle russiske jaktbegere, ingen personifisering, kun flott siselert dekor, alle rundt 7 cm høye. Alle fra rundt 1900, litt før, litt etter, og fra St. Petersburg, ett, nr 6 mener vi er fra Moskva.
Nr 6. Et vakkert jaktbeger fra Russland, med flotte siseleringer, en bord nær toppen på glasset og en halv side med blomsterdekor, og et åpent felt i midten, hvis noen skulle ønske å sette sitt personlige preg på det. Meget gode stempler på bunnen, bla 84 som er russisk stempel for sølv. Flere spennende stempler, som for oss er ukjente. Nydelig og glatt å holde i. Høyde på ca 7 cm og veier 49,39 gram.
Nr 7. Flott jaktbeger med siselert dekor, 4 bilder som går rundt koppen, bildene rammet inn i ovale sirkler i punkt dekor. Enkle med flotte to bilder med plante- dekor, og to med noen bygg, som kan være en gård. Også godt stemplet i bunnen med 84 for sølv og en del andre spennende, men ukjente stempler. Flott laget. Høyde på ca 7 cm, veier 55,15 gram.
Nr 8. Russisk jaktbeger som ligner nr 7. Med bilder i punktdekorerte sirkler, på dette begeret, går dekoren litt i hverandre. Samme type gård, men her er planten mer et kornaks. Også godt stemplet på undersiden, 84 for sølv, stemplet litt dypt med et Minerva-hode. Også dette begeret er ca 7 cm høyt og dette veier 44,03 gram.
Nr 9 Siste av fire russiske jaktbegere. Igjen dette ligner meste på nr 8, og kan nok sies at dette er broren. Nr 8 og 9 har nok holdt sammen siden de ble produsert (ja, de er gamle, men ikke satt meg inn i hvor gamle de er). Stemplet på samme måte som nr 8, kun små nyanse forskjeller i dekorten, som naturligvis er hånddekorerte. Måler ca 7 cm i høyden, og dette glasset veier akkurat 49 gram.
Nr 10. Gedigen grøtskje, både i skjeblad og i skaftet. Et unikum av en sølvskje, antikt og svært stort, forgylt skjeblad. Rikt siselert dekor rundt hele skaftet. Utrolig flott og hånddekorert, i norrøne mønstre. Dragestil, vikingstil. Inspirert av Norrøn, gotisk stil, av vikingtiden og sagalitteraturen. Skjebladet er nydelig forgylt med et sammensatt monogram, en "S", kan man vel skimte på to forskjellige måter. Men ser mest ut som nydelig dekor. Andre siden av skjebladet, ser det ut som et 8-tall, eller et uendelig tall. Vakkert i gotisk dekor. Skjeen er stemplet to steder, et sted på baksiden av skjebladet og et sted på skaftet. Tre tårn for Dansk sølv og 95 under, som betyr at skjeen er laget i 1895. "Tre tårn stempelet" ble først brukt i 1608 og ble avsluttet i 1977.
Ser S.G. som står sammen som et symbol, fra Simon Groth som har testet, analysert og godkjent gehalten, altså sølvkvaliteten. A.H. er mesterstempelet fra A. Halberstadt, som bla var virksom i København fra 1893 til 1895, fra 1896 ble det tatt over, mest sannsynlig av slektninger, og det ble A. Halberstadt Eftf.
Men fantastisk skje, med rundt og rikt dekorert skaft, helt utrolig flott. Skje og skaft sitter som støpt. Se spesielt bilder for å få med deg formen og detaljene på skaftet. Dette er ikke kun en dags håndarbeid, sirlig laget. Skjeen måler drøye 29 cm i lengden og veier 216 gram. Bare skjebladet måler
Nr 11. Enkel, men elegant og antikk liten beholder i sølv. Sylinderformet etui, med lokk, og med mønstret på undersiden. Denne er stemplet inne i lokket; F. BRINCK 13 ¼, som tilsvarer 830 sølv i dag. Denne antikke beholderen, antas være fra mellom 1835 til 1857.
Fredrik Julius Brinck (Christiania 1808-1857) tok borgerskap som gullsmed i Christiania 21.11.1834, og var laugets oldermann 1841-45. Drev egen gullsmedforretning i Christiania / Oslo fra 1834 til hans død i 1857. Han kjøpte gullsmed Petersens tidligere gård i Kirke Gaden i 1839 og det er nok han som er funnet i "adresseboken/adressekalenderen". I denne Adressekalenderen for Christiania 1857 er han ført opp som ”Juveler” i Kirkegaden 10. Og ifølge Gullsmedhaandverket i Oslo og Christiania fra 1924 var hans arbeider grove og tunge, men godt utført. Forretningen han drev hadde stor produksjon av vakre arbeider. Nilius Marthinius Thune (1831-1890) overtar forretningen, da Brinck dør i 1857. Dette etuiet har en mild gravering midt på boksen, står "Farvel". Skulle gjerne kjent historien til dette budskapet. Beholderen er ca 6,2 cm høy, ca 2,5 cm på det bredeste og ca 2 cm andre veien. Veier 17,75 gram.
Nr 12. Vidunderlig Gravert Blank Empire strøskje, melis drysse. Mønsteret heter Gravert Blank Empire, og denne har ingen personlig gravering, for å unngå misforståelse!
Nydelig antikk, sukker strøer, kan også brukes som tesil. Forgylt skjeblad med vakkert gjennombrutt dekor i det runde skjebladet. Godt stemplet for 830 sølv og mesterstempel på baksiden av skaftet "J. Pettersen ". Så informasjon fra Per Bredo Østby, ja for en god stund siden;
"Julius Pettersen (1859-1930) var utlært hos David Andersen. (Han var for øvrig Martin Østbys fars fetter). Han etablerte seg som gullsmed i Fredrikstad i 1894, men flyttet senere til Drammen. I 1897 flyttet han til A. Frisch sine tidl. lokaler og her drev han forretning frem til 1918, da han overdro forretningen til Hans S. Lem. Pettersen flyttet for noen år tilbake til Enebakk hvor han var født, og drev gårdsbruk. Fra 1925 drev han igjen gullsmedforretning i Kirkegt. 17, og senere i Prinsensgt. 17 frem til han døde i 1930".
Et utsøkt eksemplar, med en lengde på ca 18,5 cm og veier ca 35 gram.
13. Saltkar, pepper mø, salt kar, salt bøsse, salt og pepper bøsse. Arne Korsmo og Grete Prytz Kittelsen design. Vakkert par sølv og sort bakelitt. Det er Arne Korsmo og Grete Prytz Kittelsen som har designet disse.
Arne Korsmo (født 14. august 1900 i Kristiania, død 29. august 1968 i Cuzco Peru) var en norsk arkitekt, og en førende funksjonalist og formgiver som har tegnet en rekke kjente norske villaer, formgitt en rekke produkter samt undervist ved Statens håndverks- og kunstindustriskole og vært professor ved Norges tekniske høgskole (NTH) i Trondheim. Han var gift med Grete Prytz Kittelsen, og de var nok sammen om å designe denne typen salt og pepper bøsser. I 1947-60 S var han sølvdesigner for A/S Tostrup, Oslo, faktisk med sin kone Grete Prytz Kittelsen, som ble Grete Prytz Korsmo.
Grete Prytz Kittelsen (født Adelgunde Margrethe Prytz 28. juni 1917 i Vestre Aker, døde 25. september 2010), var en norsk gullsmed, emaljekunstner og designer. Hun regnes blant Nordens fremste formgivere, og har preget norsk brukskunst- og designhistorie fra Scandinavian design-perioden 1945–65 og til i dag. Kittelsen var en kunstner med et eksepsjonelt mangfold, og har designet smykker og sølvgjenstander for familiefirmaet J. Tostrup.
Mange vakre hverdagsvarer i emaljert stål og jern for emaljeverket Cathrineholm ved Halden. Hennes fat, boller og kasseroller fant veien til tusenvis av hjem. I dag er de designikoner og ettertraktede samlerobjekter.
Dette er jo et morsomt par. Designet er fra 1956. Salt og pepperbøssene, altså.. Nesten helt runde med sort bakelitt, som nok er litt sterkere og flottere enn plast og øvre halve del i bla sølv. Ene av de to, med hvit bakelitt innside.
Bakelitt er jo et av de første plaststoffene, og det kom ut i ca 1907. Begge bøssene er stemplet med kruset, begeret til Tostrup. Men så er den ene i 830S og den andre i 925S. Den ene skrur seg ikke helt ned på bøssen, og trenger noe ettersyn fra en gullsmed. Alt i samme størrelse, så det spiller ikke noen rolle hvilken overdel som blir satt sammen med hvilken underdel. Alle har ca en diameter på 4 cm og begge bøssene er ca 4,2 cm høy. Mener de er nesten helt runde, men har begge en liten rund fot i bunnen på 2mm, så de står riktig, og ikke bare ruller av sted. Ene av de to med merket i bunnen "Tostrup" med krone "1832 NORWAY".
Se bilder for flere detaljer.
Selges i nettbutikken!
NB: Knappen for å vise hele beskrivelsen har kun en visuell effekt.
Generell info
Det hele startet med at vi mistet svigermor, og det ble båret inn esker med sølvtøy, sølv ting og flotte sølv emalje smykker, serviser og noen vesker. Jeg hjalp min mann (og hans bror) og la ut på Finn. Og fikk så interessen for antikk og brukt gjenstander. Pga en hodeskade etter et fall i 2015, så er min hverdag noe begrenset, men Finn annonser, det kunne jeg holde på med. Uten støy og ytre påvirkninger. Min mann og jeg begynte å gå på auksjoner, og jeg satte meg inn i objektenes materiale og opprinnelse. Hobbyen som vokste seg større enn jeg hadde tenkt, og har nå blitt til vårt lille firma, Ringhoff Antikk & Brukt. Satt sammen av våre etternavn fra; Pål Ringnes og Bente C. Ranhoff. Vi holder vårt firma lite, ved annonser på Finn, og nå vår nettbutikk. Men har ingen butikk, men du må gjerne gjøre en avtale, for å se noe du er interessert i. Og vi tar det som kommer. Har vi det inne, så selger vi gjerne til deg!
Bare å spørre..
Bare å spørre..
Beliggenhet
Ringhoff Antikk & Brukt
FINN-kode | 249529702 |
---|---|
Sist endret | 15.1.2025, 15:01 |