Bildegalleri
Flere antikke smykker, noe sølv emalje / Les i annonseteksten for informasjon, priser finnes i nettbutikken!
(1/170)
Antikke, eksklusive halsknapper, bysølje, bole halsknapp
Til salgs
Beskrivelse
Besøk gjerne vår nettbutikk, ved å trykke "Kjøp i nettbutikk"!
Det er der prisene er, og salget skjer fra.
Vi har flere spennende objekter i nettbutikken!
Vi har ingen fysisk butikk, kun en liten nettbutikk. Vi har beskjedent med varer, og er relativt nyetablerte. Men vi prøver å være tilgjengelige, og her kan du hente varen fra morgen til kveld, så sant vi er hjemme. Har vi det inne, så selger vi gjerne til deg!
---
Antikke, eksklusive halsknapper, bysølje, bole halsknapp, sølv emalje smykke
Antikke, eksklusive halsknapper, noe i sølv emalje, bysølje, en brosje med stein. Halsnål, og eldre smykker, sjelden antikk, sjeldne smykker med utrolig utførelse, håndlaget med fantastisk design.
Husk å lese annonseteksten for detaljer på smykkene, men først det vi har;
Dette er det vi har for tiden;
Nr 1. Solid og fantastisk vakker sølv emalje nål, halssmykke fra Tostrup
Nr 2. Vakker liten bysølje, sølv emalje nål med filigranarbeid rundt og hengende kniv-løv
Nr 3. Antikk bolesølje, halsknapp, ganske rundt og utstående smykke
Nr 4. Et utsøkt sølv emalje hals smykke, med detaljert og flerfarget emalje, av ukjent mester
Nr 5. Bolesølje, kruse brosje med stor turkis stein, antikk fra Henrik Lund
Nr 6. Ungdoms armbånd 15,5 cm langt, med to hestesko av Norne, Aksel Holmsen, noe skadet i emaljen
Nr 7. Lekkert art deco halskjede med blå flerfarget, sort og hvit emalje fra Norne, L ca 43 cm
Nr 8. Sjelden jugendstil Franz Boers brosje, laget av Theodor Fahrner, Pforzheim, 1904-1905
Nr 9. Flott nål i 925 sølv med mosaikk biter av opal-tripletter, vakkert satt sammen
Nr 10. Utrolig flott vindusemalje brosje, nål i Plique a Jour, fra Hroar Prydz
Nr 11. Jugend Skønvirke smykke, nål fra E. L. Weimann DK
Nr 12. Gustav Gaudernack sølv emalje smykke, nål, rund, formet som en beltespenne
Nr 13. Gine Sommerfelt for Tostrup. En stilistisk sølvbrosje / SOLGT
Så litt mer informasjon, for dem som ønsker det;
Nr 1.
Fantastisk vakker og solid sølv emalje brosje, med unik design og flotte detaljer. Dette er et sjeldent solid, ovalt sølv emalje smykke. En vakker fryd for øyet. Grønn emalje bunn med et finnet blad i gull, vakkert og detaljert!
Smykket er stemplet på baksiden med kun begeret til Tostrup og 830S for sølv. Antar at dette er et smykke fra slutten av 1800 til svært tidlig på 1900. Her gikk de over fra å bruke 830 sølv til 925 sølv på sølv emalje smykker, store som små.
Gullsmedfirmaet J. Tostrup var et av landets ledende under store deler av 1800- og 1900-tallet. Flere av deres designerne ble rikelig premiert i inn- og utland. Arbeidene i sølv og emalje ga firmaet internasjonal anerkjennelse. Jugendstil og art deco, som hadde røtter i den elegante art nouveau-stilen, ble ledende og starten innen emaljesmykker.
Dette er nok et tidlig sølv emalje smykke, meget solid og faktisk utrolig vakkert. Kan virke som emaljen er et tykt lag utenpå. Nydelig og ingen skader i emaljen. Sølv emalje smykket er en solid brosje, og har litt dybde og tyngde. Måler ca 3 cm på det lengste, ca 2 cm andre veien, og veier 8,4 gram
Nr 2.
Nydelig sølv emalje bysølje, med vakker hvit guilloche emalje i midten, med en sort emaljekant, før filigranarbeid og tre hengende pendler, kniv-drypp. Dette flotte smykket er godt stemplet på baksiden med mesterstempelet til Aksel Holmsen og 830S. Dette er nok et tidlig smykke, antatt laget før 1915.
Så lånt info fra solvstempler.no (Per Bredo Østby sine nettsider); Aksel Holmsen (1873-1962) ble utlært hos David Andersen 1889-92 i filigransarbeidet, avla svenneprøve i 1901 og fortsatte hos David Andersen frem til 1904. Da etablerte han et sølv- og emaljeverksted i Storgaten 7 i Oslo. Borgerskapet løste han i 1906. Verkstedet ble en betydelig leverandør av emaljevarer og senere sølv- og plett korpus. Sønnen Ivar kom inn i firmaet i 1942 og han ble firmaets leder i 1950. Firmaet ble avviklet i 1971.
Smykket virker solid, svært godt tatt vare på. Har ingen skader, og har god nål på baksiden.
Måler ca 3,2 cm i bredden, og henger ca 3,5 cm ned med sine pendler. Utrolig vakkert! Vekt 5,22 gram.
Nr 3.
Antikk bolesølje, halsknapp, ganske rundt og utstående smykke. Herresølje, herre halsknapp med bole mønster av kruser og tvinnede sølvtråder, et nydelig og møysommelig filigransarbeidet. Denne er Norsk. meget godt stemplet med mestermerke EF (med gotiske bokstaver) og 13 ¼ for sølv. Det utgjør 830 sølv. Denne utrolige brosjen antas å være fra rundt midten av 1800-tallet.
Søljen er godt oksidert, har en diameter på ca 3,3 cm, men har også en dybde på ca 2,8 cm.
God nål og god c-lås. Smykket veier 22,38 gram.
Nr 4.
Sjeldent og vakkert sølv emalje smykke med tre hengende pendler. Dette er et utrolig vakkert halssølje, en bysølje, som er fantastisk dekorert i flerfarget emalje. Det er ikke store smykket, med fantastisk detaljert og forseggjort i hvit, rød, koboltblå, og noe grønn emalje. En av kuplene i midten har emaljeskade, en bit har bristet av. Smykket er i forgylt sølv, og er dessverre ikke stemplet for sølv. Men stemplet med et mesterstempel, "HG". Vi kjenner dessverre ikke til mesteren.
Smykket måler ca 4 cm i bredden, og ca 3,5 cm i høyden. 6,4 gram med pur glede!
Nr 5.
Bolesølje, kruse brosje med stor turkis stein, antikk i 830S fra Henrik Lund (1883-1960)
Flott og antikk sølje, brosje med filigran kruser rundt hele den flotte steinen. Rimelig sikker på at dette er en turkis, en eldre stein, som han har rammet inn på denne måten. På baksiden er det stemplet, et mestermerke og 830S for sølv. Dessverre er mestermerket mer eller mindre "klippet ut", men kan skimte at navnet kan ende på "LUND". Brosjen antas å være laget en gang før 1920. Brosjen har god og stram nål, med litt spenn. Men dette smykket er også utstyrt med en ekstra sikringslås, som presses litt på plass mot nålen. Sørger for at nålen sitter godt som den skal, og ikke hekter seg av. Turkis steinen ser porøs ut, men den er jo stein hard og er som den er. Ekte porer, og naturlig stein. Og nydelig rammet inn. Sitter som støpt i rammen! Brosjen måler ca 3,8 cm den ene veien og ca 3,7 cm den andre, så den er nesten rund. Vekt 15,32 gram.
Nr 6.
Sølv emalje armbånd i grønn emalje. Dette er et vakkert sølv emalje armbånd, noe vår gullsmed mente var et typisk ungdomsarmbånd, mht størrelsen. Armbåndet måler kun 15,5 cm i lengden, så må være til en slank hånd. Har to delt, vakker grønn emalje deler, 3 på hver side av et par hestesko i grønn og sort emalje. Her har dessverre den ene hesteskoen skade den grønne emaljen. Ved bruk, vil det ikke synes så godt, men synes svært godt på våre nærbilder. Et ledd har en liten avskalling også.
Armbåndet er laget hos Norne, som var startet av Aksel Holmsen (1873-1962) i 1932. Det har en mildt gullforgylt baksiden, hvor det også er stemplet på den siste delen med øsken; "925 S Norne N. N i en firkant, betyr at smykket er Norsk produsert. Armbåndet er som nevnt 15,5 cm i lengden, leddene ca 8 mm bredt, og ved hesteskoene ca 1,3 cm bredt. Vekt 7,31 gram.
Nr 7.
Et nydelig smykke i sølv emalje, Art Deco design fra Norne, med to rillete trekant drypp, en på hver side av nedre del av smykket. Utrolig flott i sort og hvit guilloche emalje og et felt med flerfarget blå, lilla, kobolt blått og hvitt emalje felt. Har forhørt oss med en ekspert, som mente at denne delen var helt særegen og vanskelig å lage. Et meget spesielt smykke! Det er tre sølv emalje deler, og tilhørende ertekjede, som måler ca 43 cm fra ene enden til den andre. Sølv emalje delene måler ca 4,7 cm i lengden og er akkurat 2 cm på det bredeste. Smykket veier 8,72 gram.
Nr 8.
Helt særegen sølv emalje brosje med hengende pendel. Denne er ikke norsk, men laget av den meget kjente tyske smykke produsenten Theodor Fahrner (1859-1919). Og vi har også funnet dette samme smykke, bare i blå emalje, taksert til mellom 20.000,- og 40.000,-. Det smykket fikk likevel tilslag på ca NOK 13.200,- og så kommer nok et påslag på 25% i omkostninger til de som holder auksjonen. Link til dette er; https://www.dorotheum.com/en/l/6768108/
Vi synes nok vårt ser minst like flott ut, men den midterste stangen har mistet feste til pendelen under. Men ellers er vår i grønn emalje, noe finere i emaljen. Sølv med grønn emalje felt, og to perler. Brosjen er godt brukt, og godt stemplet på baksiden TF 935 DEPOSÉ.
Vår brosje måler ca 5,1 cm i høyden og 2,8 cm på det bredeste. Vekt 7,78 gram.
Nr 9.
Vakker avlang sølvnål med små biter av opaltriplett satt flott sammen. Smykket har god nål på baksiden, og stemplet kun 925 for fineste sølv. Dessverre mangler en liten bit i det ene hjørnet, og vi selger smykket som det er. Intet mesterstempel, så vi vet ikke hvem som har laget det. Smykket måler ca 7 cm på det lengste og ca 1,3 cm på det bredeste. Vekt på smykket er 10,48 gram.
Nr 10.
Sølv vindusemalje, fantastisk flott brosje, nål, rund i formen, men har sine utstikkere. Dette er laget som et Plique a Jour smykke, med emalje forsiktig fylt inn i hule områder, hvor man nærmest kan se gjennom smykket. Utrolig flott laget i grønn og koboltblå emalje.
Stemplet på baksiden "925 S" og ankermerket ??. Plique a Jour brosje i 925 sølv av Hans Myhre, med hans mestermerke ankeret.
Så lånt info fra solvstempler.no (Per Bredo Østby sine nettsider);
Hroar Prydz (1859-1937) startet et grossistfirma i 1891. Hans Myhre (1899-1981), designer av emaljesmykker, overtok firmaet til Hroar Prydz i 1938. Han kjøpte aksjer i Bernhard Meldahl (1873-1950) sitt firma i 1943. (BM var spesialist i guilloche emalje juveler). Så ekspanderte Hans Myhre sin egen forretning ytterligere ved å ta over selskapet til Bernhard Meldahl, tidlig i 1950 årene. Hans Myhre brukte firmanavnet Hroar Prydz AS hele veien. Og så brukte han et anker som sitt mestermerke, og det går igjen i mange emaljesmykker i dag. Myhre drev firmaet videre til 1965 da Else Berntsen Hughes (Studio Else & Paul) overtok. David-Andersen kjøpte etter hvert Myhre-Prydz serien.
Dette er et fantastisk smykke, antatt antikt, med en av de innerste emaljebladene er knust. Ikke alltid så lett å se, men det er kun her det er en skade. Smykket har en diameter på nesten 4,5 cm og veier 8,6 gram.
Nr 11.
Vakkert halssmykke, en jugend skønvirke nål med cabochon slipt grønn agat stein i midten. Smykket antas å være antikt, og er godt stemplet på baksiden for 830S og ELW, som er mesterstempelet til E. L. Weimann i Danmark. De var virksomme i København fra 1897 til 1937. Smykket har god nål på baksiden og måler ca 3,9 cm på det lengste, og drøye 3 cm andre veien. Smykket veier 7,95 gram.
Nr 12.
Sjeldent, antikt emaljesmykke, emalje smykke, emalje sølv med håndmalte blomster, nål i flere farger og gulldetaljer på guilloche-mønstret bakgrunn. Guilloche emalje. Emalje sølv nål, brosje, fantastiske detaljer og svært godt vedlikeholdt.
Noe dårlig stempel på baksiden, men vi har vært borti akkurat denne designen tidligere. Stemplet på baksiden, 925S G.G. N.M.
G.G. er Gustav Gaudernack sitt mesterstempel. Så bla lånt info fra solvstempler.no (Per Bredo Østby sine nettsider);
Gustav Gaudernack (1865-1914) var født i Bøhmen i en typisk håndverkerfamilie. Han begynte sin utdannelse i 1880. I 1891 kom han til Christiania (Oslo), og ble først ansatt i Christiania Glasmagasin som tegner. Her tegnet han både for Hadeland Glassverk og for Høvik Verk. I juni 1892 begynte han å tegne for David Andersen, og fra 1894 var han fast designer. Helt frem til 1910 var han firmaets eneste faste tegner. Så var han med å bygge opp og ut David Andersens emaljeproduksjon. I 1912 ble han gullsmedklassens første overlærer ved Kunst- og Håndverkskolen. Under sine studiereiser utenlands, kom ideen om å starte for seg selv. Han avla svenneprøven som gullsmed i 1910, og fikk borgerskap som gullsmed. 1. november samme år (1910) startet han firmaet; "Fabrik for Sølv-, Filigran- & emaljevarer" i Storgaten 2 i Christiania. Her produserte han smykker og mindre korpusgjenstander. Han viste en stor kolleksjon på jubileumsutstillingen på Frogner i Kristiania 1914, og vant gullmedalje. Gustav Gaudernack døde dessverre samme sommer i 1914 etter en mislykket blindtarmoperasjon. Hans enke overtok verkstedet, og to av hans sønner tegnet nye modeller. Verkstedet fortsatte frem til 1938 i regi av enken Anna og sønnen Finn.
Har sett en del Gaudernack, men denne skiller seg ut. Denne type nål, brosje er ikke det vanligste man ser fra denne unike kunstneren. Vi har hatt en ganske lik, som var lang og tynn brosje, med spisse sider. Denne rund, ,ed samme blå blomster, nesten formet som en liten beltespenne. Med håndmalte mørkeblå blomster i to blåfarger, grønne blader, og sorte markeringer av blomster og blader på hvit guilloche bakgrunn. Blomstene minner om forglemmegei. En bord rundt i gull med flotte detaljer. Gullforgylt bakside og ramme i front, og med tennene på belte-designen. Også stemplet "N.M." N.M., som står for norsk mønster.
Ingen skader på emalje eller noe annet. Gullforgyllingen er jevn, sterk og flott, og har holdt seg meget godt. Nålen er fin og rett. Sitter godt, og går lett inn og ut av låsen. Smykket har en diameter på 3 cm og veier 6,32 gram.
Nr 13.
Gine Sommerfelt (1939-) for Tostrup. En nydelig stilistisk sølvbrosje, som også var med på modellbildet fra Mats Linder sin side, akkurat om Gine Sommerfelt. Hun var kun 15 år i 1955, da hun startet hos Tostrup. Hun var modernistisk i sin design. Sammenlignes ofte med en tidlig Tone Vigeland. Sammen med Gudmund Elvestad og Tostrups daværende ledende designer, Grete Prytz-Kittelsen, sto de for de beste design hos Tostrup. I 1964 startet hun opp for seg selv.
Denne brosjen er kun i sølv, men godt stemplet på baksiden, GS, og begeret til Tostrup. Måler ca 5,5 cm på det lengste, ca 4,3 cm den andre veien. Veier 13,52 gram.
Se bilder for flere detaljer.
Selges i nettbutikken!
Det er der prisene er, og salget skjer fra.
Vi har flere spennende objekter i nettbutikken!
Vi har ingen fysisk butikk, kun en liten nettbutikk. Vi har beskjedent med varer, og er relativt nyetablerte. Men vi prøver å være tilgjengelige, og her kan du hente varen fra morgen til kveld, så sant vi er hjemme. Har vi det inne, så selger vi gjerne til deg!
---
Antikke, eksklusive halsknapper, bysølje, bole halsknapp, sølv emalje smykke
Antikke, eksklusive halsknapper, noe i sølv emalje, bysølje, en brosje med stein. Halsnål, og eldre smykker, sjelden antikk, sjeldne smykker med utrolig utførelse, håndlaget med fantastisk design.
Husk å lese annonseteksten for detaljer på smykkene, men først det vi har;
Dette er det vi har for tiden;
Nr 1. Solid og fantastisk vakker sølv emalje nål, halssmykke fra Tostrup
Nr 2. Vakker liten bysølje, sølv emalje nål med filigranarbeid rundt og hengende kniv-løv
Nr 3. Antikk bolesølje, halsknapp, ganske rundt og utstående smykke
Nr 4. Et utsøkt sølv emalje hals smykke, med detaljert og flerfarget emalje, av ukjent mester
Nr 5. Bolesølje, kruse brosje med stor turkis stein, antikk fra Henrik Lund
Nr 6. Ungdoms armbånd 15,5 cm langt, med to hestesko av Norne, Aksel Holmsen, noe skadet i emaljen
Nr 7. Lekkert art deco halskjede med blå flerfarget, sort og hvit emalje fra Norne, L ca 43 cm
Nr 8. Sjelden jugendstil Franz Boers brosje, laget av Theodor Fahrner, Pforzheim, 1904-1905
Nr 9. Flott nål i 925 sølv med mosaikk biter av opal-tripletter, vakkert satt sammen
Nr 10. Utrolig flott vindusemalje brosje, nål i Plique a Jour, fra Hroar Prydz
Nr 11. Jugend Skønvirke smykke, nål fra E. L. Weimann DK
Nr 12. Gustav Gaudernack sølv emalje smykke, nål, rund, formet som en beltespenne
Nr 13. Gine Sommerfelt for Tostrup. En stilistisk sølvbrosje / SOLGT
Så litt mer informasjon, for dem som ønsker det;
Nr 1.
Fantastisk vakker og solid sølv emalje brosje, med unik design og flotte detaljer. Dette er et sjeldent solid, ovalt sølv emalje smykke. En vakker fryd for øyet. Grønn emalje bunn med et finnet blad i gull, vakkert og detaljert!
Smykket er stemplet på baksiden med kun begeret til Tostrup og 830S for sølv. Antar at dette er et smykke fra slutten av 1800 til svært tidlig på 1900. Her gikk de over fra å bruke 830 sølv til 925 sølv på sølv emalje smykker, store som små.
Gullsmedfirmaet J. Tostrup var et av landets ledende under store deler av 1800- og 1900-tallet. Flere av deres designerne ble rikelig premiert i inn- og utland. Arbeidene i sølv og emalje ga firmaet internasjonal anerkjennelse. Jugendstil og art deco, som hadde røtter i den elegante art nouveau-stilen, ble ledende og starten innen emaljesmykker.
Dette er nok et tidlig sølv emalje smykke, meget solid og faktisk utrolig vakkert. Kan virke som emaljen er et tykt lag utenpå. Nydelig og ingen skader i emaljen. Sølv emalje smykket er en solid brosje, og har litt dybde og tyngde. Måler ca 3 cm på det lengste, ca 2 cm andre veien, og veier 8,4 gram
Nr 2.
Nydelig sølv emalje bysølje, med vakker hvit guilloche emalje i midten, med en sort emaljekant, før filigranarbeid og tre hengende pendler, kniv-drypp. Dette flotte smykket er godt stemplet på baksiden med mesterstempelet til Aksel Holmsen og 830S. Dette er nok et tidlig smykke, antatt laget før 1915.
Så lånt info fra solvstempler.no (Per Bredo Østby sine nettsider); Aksel Holmsen (1873-1962) ble utlært hos David Andersen 1889-92 i filigransarbeidet, avla svenneprøve i 1901 og fortsatte hos David Andersen frem til 1904. Da etablerte han et sølv- og emaljeverksted i Storgaten 7 i Oslo. Borgerskapet løste han i 1906. Verkstedet ble en betydelig leverandør av emaljevarer og senere sølv- og plett korpus. Sønnen Ivar kom inn i firmaet i 1942 og han ble firmaets leder i 1950. Firmaet ble avviklet i 1971.
Smykket virker solid, svært godt tatt vare på. Har ingen skader, og har god nål på baksiden.
Måler ca 3,2 cm i bredden, og henger ca 3,5 cm ned med sine pendler. Utrolig vakkert! Vekt 5,22 gram.
Nr 3.
Antikk bolesølje, halsknapp, ganske rundt og utstående smykke. Herresølje, herre halsknapp med bole mønster av kruser og tvinnede sølvtråder, et nydelig og møysommelig filigransarbeidet. Denne er Norsk. meget godt stemplet med mestermerke EF (med gotiske bokstaver) og 13 ¼ for sølv. Det utgjør 830 sølv. Denne utrolige brosjen antas å være fra rundt midten av 1800-tallet.
Søljen er godt oksidert, har en diameter på ca 3,3 cm, men har også en dybde på ca 2,8 cm.
God nål og god c-lås. Smykket veier 22,38 gram.
Nr 4.
Sjeldent og vakkert sølv emalje smykke med tre hengende pendler. Dette er et utrolig vakkert halssølje, en bysølje, som er fantastisk dekorert i flerfarget emalje. Det er ikke store smykket, med fantastisk detaljert og forseggjort i hvit, rød, koboltblå, og noe grønn emalje. En av kuplene i midten har emaljeskade, en bit har bristet av. Smykket er i forgylt sølv, og er dessverre ikke stemplet for sølv. Men stemplet med et mesterstempel, "HG". Vi kjenner dessverre ikke til mesteren.
Smykket måler ca 4 cm i bredden, og ca 3,5 cm i høyden. 6,4 gram med pur glede!
Nr 5.
Bolesølje, kruse brosje med stor turkis stein, antikk i 830S fra Henrik Lund (1883-1960)
Flott og antikk sølje, brosje med filigran kruser rundt hele den flotte steinen. Rimelig sikker på at dette er en turkis, en eldre stein, som han har rammet inn på denne måten. På baksiden er det stemplet, et mestermerke og 830S for sølv. Dessverre er mestermerket mer eller mindre "klippet ut", men kan skimte at navnet kan ende på "LUND". Brosjen antas å være laget en gang før 1920. Brosjen har god og stram nål, med litt spenn. Men dette smykket er også utstyrt med en ekstra sikringslås, som presses litt på plass mot nålen. Sørger for at nålen sitter godt som den skal, og ikke hekter seg av. Turkis steinen ser porøs ut, men den er jo stein hard og er som den er. Ekte porer, og naturlig stein. Og nydelig rammet inn. Sitter som støpt i rammen! Brosjen måler ca 3,8 cm den ene veien og ca 3,7 cm den andre, så den er nesten rund. Vekt 15,32 gram.
Nr 6.
Sølv emalje armbånd i grønn emalje. Dette er et vakkert sølv emalje armbånd, noe vår gullsmed mente var et typisk ungdomsarmbånd, mht størrelsen. Armbåndet måler kun 15,5 cm i lengden, så må være til en slank hånd. Har to delt, vakker grønn emalje deler, 3 på hver side av et par hestesko i grønn og sort emalje. Her har dessverre den ene hesteskoen skade den grønne emaljen. Ved bruk, vil det ikke synes så godt, men synes svært godt på våre nærbilder. Et ledd har en liten avskalling også.
Armbåndet er laget hos Norne, som var startet av Aksel Holmsen (1873-1962) i 1932. Det har en mildt gullforgylt baksiden, hvor det også er stemplet på den siste delen med øsken; "925 S Norne N. N i en firkant, betyr at smykket er Norsk produsert. Armbåndet er som nevnt 15,5 cm i lengden, leddene ca 8 mm bredt, og ved hesteskoene ca 1,3 cm bredt. Vekt 7,31 gram.
Nr 7.
Et nydelig smykke i sølv emalje, Art Deco design fra Norne, med to rillete trekant drypp, en på hver side av nedre del av smykket. Utrolig flott i sort og hvit guilloche emalje og et felt med flerfarget blå, lilla, kobolt blått og hvitt emalje felt. Har forhørt oss med en ekspert, som mente at denne delen var helt særegen og vanskelig å lage. Et meget spesielt smykke! Det er tre sølv emalje deler, og tilhørende ertekjede, som måler ca 43 cm fra ene enden til den andre. Sølv emalje delene måler ca 4,7 cm i lengden og er akkurat 2 cm på det bredeste. Smykket veier 8,72 gram.
Nr 8.
Helt særegen sølv emalje brosje med hengende pendel. Denne er ikke norsk, men laget av den meget kjente tyske smykke produsenten Theodor Fahrner (1859-1919). Og vi har også funnet dette samme smykke, bare i blå emalje, taksert til mellom 20.000,- og 40.000,-. Det smykket fikk likevel tilslag på ca NOK 13.200,- og så kommer nok et påslag på 25% i omkostninger til de som holder auksjonen. Link til dette er; https://www.dorotheum.com/en/l/6768108/
Vi synes nok vårt ser minst like flott ut, men den midterste stangen har mistet feste til pendelen under. Men ellers er vår i grønn emalje, noe finere i emaljen. Sølv med grønn emalje felt, og to perler. Brosjen er godt brukt, og godt stemplet på baksiden TF 935 DEPOSÉ.
Vår brosje måler ca 5,1 cm i høyden og 2,8 cm på det bredeste. Vekt 7,78 gram.
Nr 9.
Vakker avlang sølvnål med små biter av opaltriplett satt flott sammen. Smykket har god nål på baksiden, og stemplet kun 925 for fineste sølv. Dessverre mangler en liten bit i det ene hjørnet, og vi selger smykket som det er. Intet mesterstempel, så vi vet ikke hvem som har laget det. Smykket måler ca 7 cm på det lengste og ca 1,3 cm på det bredeste. Vekt på smykket er 10,48 gram.
Nr 10.
Sølv vindusemalje, fantastisk flott brosje, nål, rund i formen, men har sine utstikkere. Dette er laget som et Plique a Jour smykke, med emalje forsiktig fylt inn i hule områder, hvor man nærmest kan se gjennom smykket. Utrolig flott laget i grønn og koboltblå emalje.
Stemplet på baksiden "925 S" og ankermerket ??. Plique a Jour brosje i 925 sølv av Hans Myhre, med hans mestermerke ankeret.
Så lånt info fra solvstempler.no (Per Bredo Østby sine nettsider);
Hroar Prydz (1859-1937) startet et grossistfirma i 1891. Hans Myhre (1899-1981), designer av emaljesmykker, overtok firmaet til Hroar Prydz i 1938. Han kjøpte aksjer i Bernhard Meldahl (1873-1950) sitt firma i 1943. (BM var spesialist i guilloche emalje juveler). Så ekspanderte Hans Myhre sin egen forretning ytterligere ved å ta over selskapet til Bernhard Meldahl, tidlig i 1950 årene. Hans Myhre brukte firmanavnet Hroar Prydz AS hele veien. Og så brukte han et anker som sitt mestermerke, og det går igjen i mange emaljesmykker i dag. Myhre drev firmaet videre til 1965 da Else Berntsen Hughes (Studio Else & Paul) overtok. David-Andersen kjøpte etter hvert Myhre-Prydz serien.
Dette er et fantastisk smykke, antatt antikt, med en av de innerste emaljebladene er knust. Ikke alltid så lett å se, men det er kun her det er en skade. Smykket har en diameter på nesten 4,5 cm og veier 8,6 gram.
Nr 11.
Vakkert halssmykke, en jugend skønvirke nål med cabochon slipt grønn agat stein i midten. Smykket antas å være antikt, og er godt stemplet på baksiden for 830S og ELW, som er mesterstempelet til E. L. Weimann i Danmark. De var virksomme i København fra 1897 til 1937. Smykket har god nål på baksiden og måler ca 3,9 cm på det lengste, og drøye 3 cm andre veien. Smykket veier 7,95 gram.
Nr 12.
Sjeldent, antikt emaljesmykke, emalje smykke, emalje sølv med håndmalte blomster, nål i flere farger og gulldetaljer på guilloche-mønstret bakgrunn. Guilloche emalje. Emalje sølv nål, brosje, fantastiske detaljer og svært godt vedlikeholdt.
Noe dårlig stempel på baksiden, men vi har vært borti akkurat denne designen tidligere. Stemplet på baksiden, 925S G.G. N.M.
G.G. er Gustav Gaudernack sitt mesterstempel. Så bla lånt info fra solvstempler.no (Per Bredo Østby sine nettsider);
Gustav Gaudernack (1865-1914) var født i Bøhmen i en typisk håndverkerfamilie. Han begynte sin utdannelse i 1880. I 1891 kom han til Christiania (Oslo), og ble først ansatt i Christiania Glasmagasin som tegner. Her tegnet han både for Hadeland Glassverk og for Høvik Verk. I juni 1892 begynte han å tegne for David Andersen, og fra 1894 var han fast designer. Helt frem til 1910 var han firmaets eneste faste tegner. Så var han med å bygge opp og ut David Andersens emaljeproduksjon. I 1912 ble han gullsmedklassens første overlærer ved Kunst- og Håndverkskolen. Under sine studiereiser utenlands, kom ideen om å starte for seg selv. Han avla svenneprøven som gullsmed i 1910, og fikk borgerskap som gullsmed. 1. november samme år (1910) startet han firmaet; "Fabrik for Sølv-, Filigran- & emaljevarer" i Storgaten 2 i Christiania. Her produserte han smykker og mindre korpusgjenstander. Han viste en stor kolleksjon på jubileumsutstillingen på Frogner i Kristiania 1914, og vant gullmedalje. Gustav Gaudernack døde dessverre samme sommer i 1914 etter en mislykket blindtarmoperasjon. Hans enke overtok verkstedet, og to av hans sønner tegnet nye modeller. Verkstedet fortsatte frem til 1938 i regi av enken Anna og sønnen Finn.
Har sett en del Gaudernack, men denne skiller seg ut. Denne type nål, brosje er ikke det vanligste man ser fra denne unike kunstneren. Vi har hatt en ganske lik, som var lang og tynn brosje, med spisse sider. Denne rund, ,ed samme blå blomster, nesten formet som en liten beltespenne. Med håndmalte mørkeblå blomster i to blåfarger, grønne blader, og sorte markeringer av blomster og blader på hvit guilloche bakgrunn. Blomstene minner om forglemmegei. En bord rundt i gull med flotte detaljer. Gullforgylt bakside og ramme i front, og med tennene på belte-designen. Også stemplet "N.M." N.M., som står for norsk mønster.
Ingen skader på emalje eller noe annet. Gullforgyllingen er jevn, sterk og flott, og har holdt seg meget godt. Nålen er fin og rett. Sitter godt, og går lett inn og ut av låsen. Smykket har en diameter på 3 cm og veier 6,32 gram.
Nr 13.
Gine Sommerfelt (1939-) for Tostrup. En nydelig stilistisk sølvbrosje, som også var med på modellbildet fra Mats Linder sin side, akkurat om Gine Sommerfelt. Hun var kun 15 år i 1955, da hun startet hos Tostrup. Hun var modernistisk i sin design. Sammenlignes ofte med en tidlig Tone Vigeland. Sammen med Gudmund Elvestad og Tostrups daværende ledende designer, Grete Prytz-Kittelsen, sto de for de beste design hos Tostrup. I 1964 startet hun opp for seg selv.
Denne brosjen er kun i sølv, men godt stemplet på baksiden, GS, og begeret til Tostrup. Måler ca 5,5 cm på det lengste, ca 4,3 cm den andre veien. Veier 13,52 gram.
Se bilder for flere detaljer.
Selges i nettbutikken!
NB: Knappen for å vise hele beskrivelsen har kun en visuell effekt.
Generell info
Det hele startet med at vi mistet svigermor, og det ble båret inn esker med sølvtøy, sølv ting og flotte sølv emalje smykker, serviser og noen vesker. Jeg hjalp min mann (og hans bror) og la ut på Finn. Og fikk så interessen for antikk og brukt gjenstander. Pga en hodeskade etter et fall i 2015, så er min hverdag noe begrenset, men Finn annonser, det kunne jeg holde på med. Uten støy og ytre påvirkninger. Min mann og jeg begynte å gå på auksjoner, og jeg satte meg inn i objektenes materiale og opprinnelse. Hobbyen som vokste seg større enn jeg hadde tenkt, og har nå blitt til vårt lille firma, Ringhoff Antikk & Brukt. Satt sammen av våre etternavn fra; Pål Ringnes og Bente C. Ranhoff. Vi holder vårt firma lite, ved annonser på Finn, og nå vår nettbutikk. Men har ingen butikk, men du må gjerne gjøre en avtale, for å se noe du er interessert i. Og vi tar det som kommer. Har vi det inne, så selger vi gjerne til deg!
Bare å spørre..
Bare å spørre..
Beliggenhet
Ringhoff Antikk & Brukt
FINN-kode | 251760792 |
---|---|
Sist endret | 5.11.2024, 15:35 |