Bildegalleri
Ubebygd tomt i enden av et lite hyttefelt med nærhet til marka og Røros. BYA=20% - Hovedhytte på intill 180 kvm
Johan Falkbergets vei 828, 7372 Glåmos- Totalpris
- 308 842 kr
- Omkostninger
- 8 842 kr
Eff. rente 12.73%. Eksempel: 130 000 kr over 5 år. Kostnad 43 382 kr. Totalt 173 382 kr.
Nøkkelinfo
Visning
Om eiendommen
Beliggenhet
Eiendommen har en fantastisk beliggenhet omkranset i naturskjønne omgivelser og en rik historiekultur like i nærområdet. Her kan man oppleve et yrende dyreliv beliggende i et fantastiske landskap.
Historie
Røros kommune har en lang historie med gruvedrift i ca 333 år. I dag kan man oppsøke gamle byggverk og ruiner etter rester fra gruvesamfunnet. Det er til sammen 6 gruver som er verd et besøk samtidig som det kan være et fint turmål.
Nordgruvfeltet
I Rørosregionen har det vært over 40 kobbergruver i drift. Mellom 1644 til 1977 ble det produsert over 110.000 tonn rent kobber. Blant de viktigste gruvene som tilhørte Nordgruvfeltet finner du Christianus Sextus, Muggruva og Kongens gruve som er innenfor en grei avstand hyttetomta/eiendommen.
Christianus Sextus
I 1723 ble det oppdaget en malmforekomst i nærheten av Storkletten, og her oppsto gruva Christianus Sextus som ble drevet fram til 1766. Ved denne gruva startet Johan Falkberget som "vaskarryss" da han var 12 år. Vil du bli bedre kjent med gruvehistorien er Falkbergets romansyklus Christianus Sextus en kilde til kunnskap og leseglede.
Hvis du vil gå til gruva, så kjør til parkeringsplassen ved Ratvolden på Rugldalen og gå en tydelig merket sti derfra. På veien mot gruva går du over Storkletten og får fantastisk utsikt.
Kongens gruve
I 1735 ble det gjort malmfunn som førte til at Kongens gruve startet opp med drift fra 1736. Denne gruva ble en av hjørnesteinene til Kobberverket. Her ble det etablert et lite samfunn oppe på fjellet. I 1892 var arbeidsstokken på nærmere 350 mann. De hadde familieboliger, postkontor, butikk og egen skole. De økonomisk vanskelige mellomkrigsårene satte sine spor også her, og i 1945 var det ubønnhørlig slutt. Hvis du vil se sporene av historien til Kongens gruva kan du kjøre fylkesvei 31 mot Orvos, og sving av til venstre og kjøre fram til parkeringsplassen ved Kongens gruve.
Informasjon er hentet fra https://www.roros.no/6-gruver-verdt-et-besok/
Turer
På andre siden av dalen finner man finne merkede turløyper til flotte fiskevann eller skiløyper på vinterstid.
Like ovenfor hyttefeltet kommer man inn på en sti som løfter en videre opp i terrenget. Fra eiendommen kan man oppsøke et flott turterreng med små vann og gammel gruvehistorie.
På gode sommerdager kan det være fristende og ta med familie og venner ved en innsjø for bading. Området byr på flotte bademulighetene, noen km nord for eiendommen finner man Storsandtjønna og byr på ei fantastisk sydenstrand.
Informasjon om flotte turløyper i området finner man god informasjon om på ut.no og mtbmap.no
Røros sentrum
Fra Johan Falkbergets vei 828 til Røros sentrum er det beregnet ca. 8 min med bil. Byen er omtalt som Bergstaden og kommunen har en stor kulturinteresse og byr på Rørosmartnad på vinteren og en rekke andre kulturarrangement. Bylivet på Bergstaden innbyr også til en rekke shoppingmuligheter i alt fra sport/ turbutikker, til kunst/ kultur, restaurant/ bakeri og dagligvare.
Verket på Røros ligger ca. 8 km fra eiendommen og tilbyr et godt aktivitetstilbud med håndballflater, tennis, badminton, volleyball, basketball, klatrevegg og basishall.
Øra stadion / Øra prosjektet byr på en rekke aktiviteter som bl.a. frisbeegolf, det er også en 9-hulls golfbane på Røros, den har også fotballgolf 9 min. fra eiendommen.
Se vedlagte nabolagsprofil i prospektet for ytterligere informasjon om nærområdet.
Bebyggelse
Bebyggelsen består av sprett fritidsbebyggelse.
Adkomst
Se for øvrig vedlagte kart.
Tomten
Areal: 1 484 kvm, Eierform: Eiet tomt
Tomten er beliggende øverst i det regulerte feltet og er relativ flat med helling i vestre del av tomten.
Parkering
Adkomst fra riksveg til parkeringsplass er felles ansvar for eierne av de 3 nye fritidsboligene. iht. gjeldende reguleringsplan for området Lunheim.
Iht. til reguleringsplan for området Lunheim:
Parkering
I tegnforklaringen for området er det inntegnet parkering nede ved riksvegen som er definert som P2 som skal være felles for hytte nr. 1-3. P2 skal også fungere som snuplass for hytte nr. 1-3. P2 er felles eie og ansvar for de tre nye fritidsboligene, det opparbeides plass for 2 biler pr. hytte, totalt 6 plasser. Fra parkeringsplassen, P2, føres adkomststier fram til de enkelte hytter.
Det hviler et felles økonomisk ansvar for vedlikehold av felles adkomstvei og parkering.
Vei/vann/avløp
Opparbeidelse av slik infrastruktur, herunder kostnader er kjøpers ansvar.
Eiendommen har rett til å koble seg på vann og avløp iht. tinglyst erklæring med dagboks nr. 265003 tinglyst 10.04.2009
Kjøper må selv søke kommune om tilkobling, samt dekke kommunens gebyr, knyttet til tilkobling.
Formuesverdi
Formuesverdien på tomten er beregnet til kr. 21.175.
Offentlige/kommunale avgifter
De kommunale avgiftene beregnes etter ferdigstillelse av bebyggelsen. Det er den til enhver tid kommunale satser som gjelder.
Det må påregnes eiendomsskatt, vann- og avløpsgebyrer, renovasjon og evt. feiing.
Konferer megler eller Røros kommune ved eventuelle spørsmål knyttet til dette.
Faste løpende kostnader
Da dette er ei tomt har vi ikke oversikt over eiendommens faste løpende kostnader.
Konsesjon
Egenerklæring om konsesjon påkrevet. Kjøper må undertegne egenerklæringsskjema om konsesjonsfrihet som må bekreftes av kommunen før tinglysning kan finne sted og oppgjør kan utbetales selger. Dette gjelder ved kjøp av ubebygde tomter.
Odel
Det er ikke odel på eiendommen.
Diverse
Det gjøres spesielt oppmerksom på at eiendommen selges for et dødsbo. Arvingene (selgerne) har ikke brukt eiendommen og har ingen kunnskap vedrørende eiendommen og eiendommens beskaffenhet utover det som her fremgår av prospektet. Kjøper oppfordres til å foreta en særlig grundig besiktigelse, gjerne med bistand fra teknisk sakkyndig.
Kjøper er selv ansvarlig for å byggeanmelde samt å fremskaffe bygningsmyndighetenes godkjennelse for den bebyggelse som er tenkt oppført på eiendommen før eventuelle byggearbeider igangsettes. Kostnader i forbindelse med byggeanmeldelse, tilknytningsgebyrer m.m dekkes av kjøper.
Selger har ikke foretatt grunnundersøkelser. Eventuelle geologiske undersøkelser i forbundet med utbygging/utvikling av tomta dekkes av kjøper. Kjøper bærer selv risikoen for at tomta er bebyggbar. Selger er ikke kjent med at det er forurensing i grunn. Kjøper overtar ansvar og risiko for at forurensing eksisterer.
Servitutter/rettigheter/forpliktelser
Følgende servitutter er tinglyst på eiendommens grunnboksblad:
Dokumenter. 265003
Bestemmelse om vann/ kloakkledning. Bestemmelse om veg.
Registrert: 16.04.2009
Dokumentnr. 264977
Bestemmelse om veg.
Registrert: 16.04.2009
Gjelder adkomstsrett fra riksveg til felles parkeringsplass
Reguleringsmessige forhold
Eiendommen omfattes av reguleringsbestemmelser Lunheim (plan+ bestemmelser vedtatt av kommunestyret 9.10.03, sak 43) og er regulert til fritidsbebyggelse, privat kjøreveg og privat parkering.
Iht. reguleringsbestemmelser for området Lunheim er det spesifisert at det er regulert inn 3 hytter i 1 etasje innenfor planområdet. Altså en hytte pr. tomt. Det er spesifisert at eksisterende topografi og vegetasjon skal bevares i størst mulig grad. Utforming, materialvalg og fargebruk skal mest mulig tilpasses naturpreget i området. Vann sikres fra eksisterende brønn ved hovedbygning til alle hyttene. Avløp sikres ved felles anlegg for de 3 nye fritidsboligene til Septikk med avløp i sandgrøft. (jordsmonnet består av sand i området.) Renovasjon tilpasses kommunal renovasjonsordning.
Bestemmelser om gjerde:
Gjerde tillates i alminnelighet ikke oppsatt. For å bevare utmarkskarakteren og sikre god adkomst er det forbudt å gjerde inn tomter og avsatt friluftsområde.
I kommunens arealdel er det beskrevet.
1. Ved regulering for fortetting av eksisterende hytteområder og/eller utbygging av nye hytteområder skal bebyggelsen planlegges og anlegges med innlagt vann og avløp. Det skal være en plan for felles vann og avløpshåndtering for hele byggeområdet inkludert eksisterende bebyggelse. Med fortetting menes økt antall boenheter.
2. Innenfor hver tomt tillates 1 hytteenhet, 1 anneks og 2 øvrige bygninger inkludert ikke søknadspliktige bygg.
3. Samlet tillatt bebygd areal pr tomt er:
a. 250 m2 BRA, maks 20 % BYA pr tomt
b. Hovedhytten kan være inntil 180 m2 BRA. Maks gesimshøyde 3,5 m og maks mønehøyde på 7,0 m.
c. Anneks kan oppføres med BYA = inntil 30 m2. Mønehøyde inntil 4,0 m og gesimshøyde inntil 3,0 m.
d. Uthus/garasje tillates oppført med BYA= inntil 40 m2. Mønehøyde tillates inntil 4,0 m og gesimshøyde inntil 3,0 m.
e. Høyder måles ut fra gjennomsnittlig planert terreng.
f. På eiendommer for fritidsbebyggelse som ønsker kombinerte uthus/anneks settes samlet
Retningslinjer
a. Bygninger skal fortsatt tillates som mer tradisjonelle hyttetyper, men det skal også gis rom for bygg med en mer moderne arkitektur.
b. Viktige elementer for å oppnå et helhetlig inntrykk er takvinkel, taktekking og utvendige farger.
a. Miljøverndepartementets retningslinjer for støy i arealplanleggingen, T-1442/2016, eller tilsvarende nyere retningslinjer, skal legges til grunn for planlegging og tiltak etter plan og bygningsloven § 20-1.
b. Støyende næringsaktivitet bør ikke etableres i samme bygning som boliger eller i slik nærhet til boligområder at det kan ha innvirkning på disse.
Eiendommens betegnelse
Gnr. 24 Bnr. 25 i Røros kommune
Oppgjør
Kjøpesum inkludert omkostninger skal være disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen dato for overtakelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon. Eventuell egenkapital skal innbetales i én samlet betaling fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.
Overtagelse
Etter avtale med selger. Overtagelsesdato skal fastsettes før aksept av bud. Ved spesielle ønsker skal dette fremkomme som forbehold i evt. bud.
Boligselgerforsikring
Selger har ikke tegnet boligselgerforsikring. Selger har allikevel utarbeidet en egenerklæring som kjøper må gjøre seg kjent med før budgivning. Egenerklæringen ligger alltid med som en del av salgsprospektet.
Selger har ikke tegnet boligselgerforsikring. Selger har allikevel fylt ut egenerklæringsskjema som er vedlegg til dette prospekt.
Boligkjøperpakke
Proaktiv har i samarbeid med If lansert et gunstig forsikringskonsept, som innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert i en pakke til en meget konkurransedyktig pris.
Denne kan inkludere bl.a. husforsikring, innboforsikring, dobbel rente dekning, flytteforsikring og boligkjøperforsikring som gir deg juridisk bistand dersom du ønsker å reklamere på boligkjøpet. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte. Kjøpere (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon.
Budgivning i forbrukerforhold
Alle bud på eiendommen skal være skriftlig og sendes meglerforetaket pr. fax, mail, SMS eller via vår "gi bud"-knapp på våre nettsider. Knappen finner du også på eiendommens annonse på www.finn.no. Bud må ikke ha kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Lørdag regnes ikke som virkedag. Bud med kortere frist enn dette kan ikke formidles av megler.
Megler tar ikke noe ansvar for forsinkelser på el- eller telenettet. Under budrunden kan akseptfristene kortes inn ved mottakelse av nye bud. Akseptfristen fra kjøper er absolutt. Det betyr at dersom selger velger å akseptere budet, må kjøper meddeles aksept innen utløpet av akseptfristen. Dersom du utsetter inngivelse av bud til tett opp mot akseptfristen er det en reell fare for at eiendommen kan bli solgt før ditt bud fremkommer til megler.
Nærmere info om budgiving finner du på egen side sammen med budskjema.
Se for øvrig forbrukerinformasjon om budgivning , som også er en del av salgsoppgaven.
Løsøre og tilbehør
Eiendommen selges slik den fremstår med de evt. eiendeler/gjenstander som finnes på eiendommen, og vil ikke bli ytterligere ryddet i forbindelse med overtakelse.
Lov om hvitvasking
Det følger av lov om tiltak mot hvitvasking og terrorfinansiering at meglerforetaket er forpliktet til å foreta kundetiltak av begge parter i handelen. For oppdragsgiver skjer dette i forbindelse med inngåelse av oppdraget, og for kjøper på tidspunkt for kontraktsinngåelse. Dersom slik kundekontroll ikke kan gjennomføres, er meglerforetaket pålagt å avstå fra gjennomføring av oppgjøret. Partene er selv ansvarlig for eventuelle kostnader og ansvar dette kan medføre uten at det kan anføres et kontraktsrettslig ansvar overfor meglerforetaket.
Lovanvendelse og kontraktsbetingelser
Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven.
Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.
Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakkyndig før det legges inn bud.
Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.
Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.
Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).
Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen som den er , og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.
Finansiering
Proaktiv Eiendomsmegling samarbeider med Handelsbanken om formidling av finansielle tjenester. Ta gjerne kontakt med oppdragsansvarlig for et uforpliktende tilbud vedrørende finansiering. Proaktiv Eiendomsmegling mottar ikke godtgjørelse for dette.
Tinglysing av hjemmel
Skjøte sendes for tinglysing i forbindelse med oppgjøret. Oppgjør forutsetter at det er gjennomført overtagelse og at partene har signert en overtakelsesprotokoll og sendt denne til oppgjørsavdelingen slik som avtalt i kontrakt. Det forutsettes at skjøte tinglyses i kjøpers navn. Hvis interessenter mot formodning ikke ønsker tinglysing av skjøte må det tas forbehold om dette i kjøpetilbudet.
Salgsoppgave
Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.
Nyttige lenker
Proaktiv Eiendomsmegling avd. Heimdal
Beliggenhet
Annonsene kan være mangelfulle i forhold til lovpålagt opplysningsplikt. Før bindende avtale inngås oppfordres interessenter til å innhente komplett informasjon fra meglerforetaket, selger eller utleier.