Bildegalleri
Melkekefir (85 kr) , vannkefir (80 kr) og surdeig (50 kr)
Beskrivelse av varen
MELKEKEFIR
Du får en liten pose med 10 gram levende kefirkorn til å lage melkekefir.
SLIK GJØR DU DET: Ha melkekefirkornene i et tett glass med 0,5 l helmelk. La stå i romtemperatur i et par dager, eller til melken er så tykk som du ønsker. Rør eller rist litt i melken underveis. Sil til slutt av kefirkornene og ha kefiren over i et rent glass. Kefirkornene er nå klare til å lage en ny omgang med kefir til deg. Kefirmelken oppbevares i kjøleskap.
VANNKEFIR
Du får en liten pose med ca 1 ss levende kefirkorn til å lage vannkefir.
SLIK GJØR DU DET: Ha vannkefirkornene i et tett glass med 0,5 l vann.
Ha i:
- 2 ss sukker som ikke er raffinert (rørsukker f.eks)
- Et par skiver sitrusfrukt (lime, appelsin, sitron, mandarin - alt funker)
- En liten neve med tørket frukt (rosiner, mango, dadler, tranebær.. osv).
La stå i romtemperatur i et par dager, eller til du ser at alt sukkere er "spist opp" av kefirkornene. Sil vannkefiren og ha det over i et rent glass. Kefirkornene er nå klare til å lage en ny omgang med vannkefir til deg.
2. FERMENTERING: Etter at du har silt vannkefiren, ha i noe som kan tilsette smak. Blåbær, jordbær, bringebær, en skive med appelsin, kanskje litt krydder.. Mulighetene er nesten endeløse. Ved 2. fermentering dannes det masse kullsyre, derfor er det viktig at glasset du fermenterer i er tett. Slipp ut trykket i blant slik at glasset ikke sprenger. La stå ytterligere et døgn i romtemperatur før du setter vannkerfiren i kjøleskap. Sil drikken om du ønsker det.
Hvis du ser at vannkefirkornene ikke formerer seg, eller at de er litt "daffe", ha i et eggeskall når du lager vannkefiren. Dette gir en liten boost til kefirkornene, og de formerer seg raskt.
SURDEIG
En aktiv og moden surdeigskultur som har eksistert i over 10 år. Den mates med hvetemel.
PRIS FOR FRAKT
Kefirkorn: 29 kr (som brev med posten.no, må forvente ca 1-2 uker leveringstid)
Surdeig: 57 (som brev med posten.no, må forvente ca 1-2 uker leveringstid)
Raskere forsendelse med sporing: 80 kr (helthjem)
Både kefirkorn og surdeig overlever en stund i posten. Jeg har opplevd at posten er trege i forsendelsen, og det har tatt opptil 2 uker før enkelte forsendelser kom frem. Så langt er det ingen som har rapportert til meg at kefirkornene ikke har overlevd. De er robuste, og tåler en god del!
Jeg selger også kombucha. Se mine andre annonser på finn. Jeg sender gjerne samlet, så sparer du frakten :-)
Du må være logget inn for å se brukerprofiler og sende meldinger.
Logg innAnnonsens metadata
Sist endret: 19.10.2024, 10:49 ・ FINN-kode: 333421737