Bildegalleri
Plassenuten - Djupetjønn | Sentralt beliggende utsiktstomter i endevei uten byggeklausul
Plassenuten 51, 53, 55, 57, 4755 Hovden i Setesdal- Totalpris
- 1 354 070 kr
- Omkostninger
- 104 070 kr
Pris på lån: fra 5 600 kr/mnd
Lånekalkulator fra 5 600 kr/mndEff.rente 6,72 %. 750 000 o/20 år. Kostnad: 594 000 kr. Totalt 1 344 000 kr.
LånekalkulatorNøkkelinfo
Visning
Om eiendommen
Kort om eiendommen
- Velkommen til Plassenuten og Djupetjønn -
Djupetjønn Hyttegrend er et eldre, trivelig hyttefelt vest for Hovden sentrum. Utvidelsen av feltet åpner for nye tomter. Langrennsløypene passerer like ved hyttefeltet, og det er kort veg til alpinsenter, langrennsarena, badeland, sentrum og andre fasiliteter. Di nye tomtene har flott utsikt mot nord-aust/ aust/ sør, og gode solforhold fra tidlig morgen og frem til ettermiddagen. Tomtene ligg innunder Plassenuten, lillebroren til Hovdenuten.
Reguleringsplanen gir muligheter for romslige hytter med stor grad av valgfrihet.
Tomtene leveres som som råtomt som den er med vei og tekniske anlegg fremført til tomtegrense.
Kjøper må selv bekoste opparbeidelse av tomten i henhold til gjeldende bestemmelser for området.
Utnyttelsesgrad for den enkelte tomt fremkommer i reguleringsbestemmelsene. Et utdrag av reguleringsbestemmelsene er inntatt i salgsoppgaven, men interessenter oppfordres til å gjennomgå og gjøre seg kjent med hele reguleringsplanen for området før kjøp inngås.
Adkomst
Fra Sør: Ta til venstre i Hovden sentrum og følg veien og skilting mot Breive. Etter ca. 900 meter, ta til høyre ved skiltet Djupetjønn hyttegrend. Følg så skiltingen til Plassenuten ca. 100 meter inn i feltet.
Tomten
Plassenuten 51 - Tomt nr. 157kr 1.250.000 - 489 kvm 4222/2/1775/0/0
Plassenuten 53 - Tomt nr. 159kr 1.250.000 - 387 kvm 4222/2/1772/0/0
Plassenuten 55 - Tomt nr. 160kr 1.250.000 - 428 kvm 4222/2/1773/0/0
Plassenuten 57 - tomt nr. 161kr 1.250.000 - 433 kvm 4222/2/1774/0/0
Vei, vann og avløp
Vei, vann, avløp og bredbånd legges til tomtegrense og bekostes av selger.
Selger bekoster IKKE avløpspumpe for tomtene der det måtte være behov og dette gjelder tomt 157-161 (Plassenuten 51, 53, 55, 57).
Kjøper er selv ansvarlig for drift av slik pumpe.
Kjøper er ansvarlig for avgifter for påkobling for vann og avløp.
Eiendommens utgifter
Kommunale avgifter stipuleres til ca. kr 14.000,- for inneværende år og vil begynne å løpe når det er gitt igangsettelsesløyve. I dette inngår gebyr for vann, avløp, renovasjon og feiing/tilsyn. (Avgiften er for hytte opp til 150 kvm)
Tilkoblingsavgift for vann og avløp til Bykle kommune tilkommer. Avgift for tilkobling av vann opp til 32 mm kr. 35 625,-. Avgift for tilkobling av avløp opp til 32 mm. kr. 67 375,-
Avgiften faktureres av kommunen når igangsettningsløyve blir gitt. Priser for 2023.
Se www.bykle.kommune.no for oppdaterte priser. og for priser ut over 150 kvm og priser for større inntaksledning enn 32 mm
Formuesverdi
Det er ikke fastsatt formuesverdi for eiendommen på nåværende tidspunkt.
Formuesverdien for ubebygde tomter skal verken overstige 80 % av eiendommens kostpris eller 80 % av markedsverdien. For nærmere opplysninger om formuesverdi kontakt skatteetaten.
Reguleringsbestemmelser
Detaljregulering for Djupetjønn hyttegrend PlanID: 201702.
Korrigert etter vedtak i kommunestyret 26.09.18 (tomt 162)
Korrigert etter vedtak i kommunestyret 14.02.22 (mindre reg. endring)
Utdrag fra planen:
§ 3 OMRÅDE FOR BYGNINGAR OG ANLEGG
§ 3.1 Fellesføresegner
§ 3.1.1 Nye bygningar skal inneha gode visuelle kvalitetar både i seg sjølv og i forhold til bygningen sin funksjon og bygde og naturlege omgjevnadar og plassering.
Nye bygningar som er samanbygde eller består av fleire einingar, skal ha same farge og ein sam-stemt materialbruk på tak og veggar. Ytterkledning skal bestå av tre, ev. i kombinasjon med naturstein. Det skal nyttast torvtak, ev. tre-tak eller grå, svart eller brun shingelpapp.
Nye bygningar skal utvendig ha naturfarge i tråd med Bykle kommune sin byggeskikkrettleiar.
§ 3.1.2 Nye bygningar skal ha takvinkel mellom 25 og 35 . Takvinkel på eksisterande fritidsbustader kan vidareførast ved tilbygg eller påbygg, og ved uthus og garasjar. Valmtak og flatt tak er ikkje tillate. Kvist, tversoverloft og takoppløft kan tillatast, men skal ikkje vera høgare enn mønet på hovud-tak. Kvist og takoppløft tillatast inntil 1/3 del av takflata.
Terrassar skal ikkje vere høgare enn 1 m over eksisterande- eller godkjent planert terreng, og ikkje stikke lenger ut frå hyttevegg enn 3 m. Rekkverk må vera tilpassa hyttevegg og ikkje ha større høgd enn 0,9 m.
§ 3.1.3 Tabell A gir maksimal høgde for innvendig ferdig golv. Tillate avvik er +/- 0,5 m. Avvik skal vurderast av kommunen i kvart høve i samband med byggjesaka. For bygg over to plan er høgd fastsett for nedre plan. I dei høva der terrengfallet kan tillate bygning på eit plan, kan kotehøgda hevast med 1,0 m.
§ 3.1.4 Eksisterande bygningar, slik dei er godkjente av Bykle kommune, kan vidareførast i regulerings-planen.
§ 3.1.5 Alle tomter skal ha godkjent tilkomst. For kvar eining skal det avsetjast to (2) biloppstillings-plassar à 20 m2. Ein av desse kan plasserast i garasje.
§ 3.2 Område for frittliggjande fritidsbusetnad - områda BFF
§ 3.2.1 Innanfor områda BFF kan det førast opp frittliggjande fritidsbustader med ei eining. Utnyttings-graden BYA er sett til maks 200 m2. Det kan førast opp fritidsbusetnad med BYA på maks 140 m2. I tillegg kan det innanfor fastsett utnyttingsgrad førast opp garasje og uthus, kvar på 20 m2.
Maks. mønehøgde er sett til 6 m målt i frå ferdig innvendig golv, jf. tabell A og § 3.1.3.
§ 3.2.2 For tomter med større terrengfall enn 1:4, skal fritidsbustader førast opp i to plan; hovudplan og underetasje/sokkel. Maks. mønehøgd er sett til 7,5 m målt i frå ferdig innvendig golv i under-etasje/sokkel, med unnatak av tomt 101 og 132 der maks. mønehøgd sett til 6 m målt frå ferdig innvendig golv i underetasje/sokkel.
§ 3.3 Område for konsentrert fritidsbusetnad - områda BFK
§ 3.3.1 Innanfor områda BFK kan det førast opp fritidsbusetnad frittståande eller samanbygde, til maks 2 einingar innanfor kvar tomt. BYA per tomt, før ev. deling av tomta, er sett til maks 50 %. Inn-anfor BYA kan det utanom fritidsbusetnad førast opp garasje og uthus, kvar på 20 m2, for kvar av einingane.
Maks. mønehøgde er sett til 6 m målt i frå ferdig innvendig golv, jf. tabell A og § 3.1.3.
§ 3.3.2 For tomter med større terrengfall enn 1:4 skal bygningar førast opp i to plan, hovudplan og underetasje/sokkel. BYA er då avgrensa til maks 130 m2 per tomt, inkl. garasje, uthus og parker-ing. Maks mønehøgd for desse er sett til 6,5 m målt i frå ferdig innvendig golv i underetasje/ sokkel.
Lovanvendelse
Generelle bestemmelser
Salgsoppgaven er basert på de opplysningene selger har gitt til megler, den bygningssakyndiges tilstandsrapport, samt opplysninger innhentet fra kommunen, Kartverket og andre tilgjengelige kilder. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene, og slike forhold kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.
Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at interessenter rådfører seg med eiendomsmegler eller egne rådgivere før det legges inn bud.
En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.
Kjøper og selgers rettigheter og plikter reguleres av avtalen mellom partene, samt informasjonen som har vært tilgjengelig for kjøperen i forbindelse med handelen. Avtalen utfylles av avhendingsloven, og det gjelder ulike avtalevilkår avhengig av om kjøper er forbrukerkjøper eller ikke. Dette er nærmere beskrevet nedenfor.
På grunn av ulike avtalevilkår kan selger vurdere bud fra en som ikke er forbruker, ulikt fra en forbrukers bud. Dersom kjøper ikke er forbruker, er selger sitt mulige mangelsansvar begrenset fordi eiendommen selges "som den er". Selger kan ikke ta som den er - forbehold overfor en forbrukerkjøper. Selv et lavere bud fra en som ikke er forbruker kan foretrekkes fordi begrensningen i mulig mangelsansvar kan ha egenverdi for selger. Selger står fritt til å forkaste eller akseptere ethvert bud, og er for eksempel ikke forpliktet til å akseptere høyeste bud.
Budgiver skal i budskjema avgi egenerklæring om budgiver er forbruker eller næringsdrivende/ person som hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet. Budgivere får informasjon dersom andre bud er inngitt av en som ikke er forbruker.
Forbrukerkjøp - definisjon
Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.
Forbruker avtalevilkår
Eiendommen har en mangel dersom den ikke er i samsvar med kravene som følger av avtalen, eller det foreligger brudd på bestemmelsene i avhendingsloven §§ 3-2 til 3-8. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være grunnlag for mangelskrav. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut ifra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at mangelskravet ikke blir rettet i tide på en tydelig måte.
Boligen kan ha en mangel etter avhendingsloven § 3-3 andre ledd, dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk innvendig areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.
Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).
Ikke-forbruker (næringsdrivende) definisjon
Hvis kjøper er en juridisk person, eller en fysisk person som hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet, vil kjøpet ikke anses som et forbrukerkjøp.
Ikke-forbruker avtalevilkår
Eiendommen har en mangel dersom den ikke er i samsvar med kravene som følger av avtalen.
Eiendommen selges som den er , og selgers ansvar utover det konkret avtalte er da begrenset etter avhendingsloven § 3-9, første ledd andre setning.
Avhendingsloven § 3-3 andre ledd fravikes, og hvorvidt boligens arealsvikt utgjør en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8.
Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere.
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.
Rett til fritt å velge megler
Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3)
Nyttige lenker
Krogsveen Hovden AS
Beliggenhet
Annonseinformasjon
FINN-kode | 333466165 |
---|---|
Sist endret | 04. okt. 2024 13:12 |
Referanse | KR32.2386 |
Annonsene kan være mangelfulle i forhold til lovpålagt opplysningsplikt. Før bindende avtale inngås oppfordres interessenter til å innhente komplett informasjon fra meglerforetaket, selger eller utleier.