Bildegalleri
Japanske krystaller/vannkefir korn - økologiske
Beskrivelse av varen
Du får en startporsjon (2 ss) levende økologiske kefirkorn + en oppskrift på hvordan du kan lage vannkefir. Henting kan avtales i Bærum (Lommedalen, Sandvika, Høvik) eller i Oslo sentrum. Jeg kan alternativt sende levende (20g) ev. tørkede (5g) japanske krystaller med posten til totalt 200 kr. Vennligst send ev. sms til 415 95 556 hvis det er lettere å kontakte på denne måten.
Har også melkekefirkorn, egen annonse.
Vannkefir er en drikke laget av japanske krystaller - gunstige kulturer av bakterier og gjær. Egenskapene og bruken av vannkefir er svært varierte, men i alternativ medisin brukes det hovedsakelig i behandling av sykdommer i fordøyelsessystemet.
Vannkefir er en drikk laget av en kombinasjon av vann, sukker og vannkefir krystaller, som er en symbiotiske kulturer av bakterier og gjær - SCOBY (Symbiotic Cultures of Bacteria and Yeasts). Disse krystallene er kjent som små, hvite, halvtransparente korn som raskt vokser når de mates regelmessig, og de er kjent under navn som japanske krystaller, tibetanske perler, japanske alger eller sjøalger. Til tross for navnet har disse mikroorganismene ingenting å gjøre med velkjente sjøalger. De stammer heller ikke fra Japan, men sannsynligvis fra Mexico, hvor de, ifølge noen rapporter, utvikler seg i visse typer kaktus. De kalles tibicos der. Vannkefir krystaller ligner visuelt på tradisjonell kefir - den gamle bakteriekulturen brukt til å fermentere melk, som stammer fra Kaukasusfjellene. Imidlertid er de ikke direkte beslektet. Det er to helt forskjellige kulturer.
Under studier av floraen til vannkefir krystaller ble det oppdaget at "den består hovedsakelig av melkesyrebakterier og en liten mengde gjær. Siden 1989 har forskningen funnet og isolert 37 bakterier b. annet Lactobacillus brevis, L. hilgardii, L. casei, L. hordeii, L. nagelli, Acetobacter fabarium, A. orientalis og 17 typer gjær i japanske krystaller.
Vannkefir tilhører gruppen av fermenterte produkter som har en positiv innvirkning på fordøyelsessystemet. De styrker også immunforsvaret hos friske mennesker og forbedrer generell velvære. Den inneholder blant annet sukker, alkohol (mengden avhenger av mengden tilsatt sukker) og B-vitaminer. Imidlertid er de viktigste ingrediensene i vannkefir probiotika.
Probiotika er levende bakterier som er nødvendige for riktig funksjon av fordøyelsessystemet. De hemmer veksten av noen patogene mikroorganismer (bakterier, sopp, virus) i fordøyelseskanalen, og regulerer tarmfunksjonen. Vannkefir kan derfor brukes til å gjenopprette den naturlige tarmfloraen (for eksempel etter antibiotikabehandling, diaré), samt for å støtte fordøyelsesprosessen. Det er også påvist at probiotika lindrer symptomer på laktoseintoleranse i mat.
I tillegg eliminerer probiotika giftstoffer fra kroppen. Vannkefir påvirker også bedre absorpsjon av mineraler og vitaminer (under fermenteringsprosessen blir maten delvis fordøyd, slik at næringsstoffene har bedre tilgjengelighet).
Vannkefir øker kroppens immunforsvar. Bakteriene som produserer melkesyre (som finnes i vannkefir) øker aktiviteten til cellene i immunforsvaret.
Vannkefir støtter også levermetabolismen og bidrar til å senke kolesterolnivået. Vannkefir påvirker huden svært positivt - lindrer symptomer på allergi og kviser - det kan brukes som en rensende tonic for ansiktet.
De medisinske egenskapene til vannkefir er ikke vitenskapelig bevist, men det anses som et svært effektivt probiotikum. Men til tross for mange positive egenskaper, er det ikke egnet for alle.
Kontraindikasjoner for bruk:
1. Personer med nedsatt immunforsvar
Eldre mennesker, de med kreft, de som er smittet med HIV-viruset og andre pasienter med nedsatt immunforsvar bør ikke konsumere vannkefir laget under ugunstige forhold (spesielt hjemme, der det er vanskelig å opprettholde sterilitet), fordi drikken kan bli forurenset med sykdomsfremkallende sopp, for eksempel fra Aspergillus-slekten (mugg), som produserer giftstoffer som kan være spesielt farlige for personer med nedsatt immunforsvar.
Ved inntak av fermenterte produkter må det utvises forsiktighet. Effekten deres er ganske kraftig. Det er bedre å spise dem ofte og i mindre mengder enn sjelden, men i store mengder.
2. Personer som sliter med soppinfeksjoner
En karbohydrat rik diett kan akselerere utviklingen og øke mengden av Candida albicans - gjæren ansvarlig for soppinfeksjoner. Derfor bør personer som sliter med denne sykdommen begrense inntaket av karbohydratrike produkter, inkludert noen typer fermentert mat, som drikken laget av vannkefir krystaller.
3. Personer med diabetes
Drikken laget av japanske krystaller inneholder sukker, selv i små mengder, så personer med diabetes bør unngå den. I tillegg bør diabetikere ikke drikke den på grunn av alkoholinnholdet, som blant annet kan forstyrre virkningen av injisert insulin og antidiabetiske medisiner.
4. Barn
På grunn av alkoholinnholdet bør ikke kefir vann gis til barn.
Du må være logget inn for å se brukerprofiler og sende meldinger.
Logg innAnnonsens metadata
Sist endret: 24.11.2024, 11:32 ・ FINN-kode: 337879487