Bildegalleri
Krydderdram. Naturlig nytelse. + div. andre bøker
Beskrivelse av varen
NB: Sender ikke eller avtaler henting for beløp under kr 100.
- Arne Hjeltnes; Yst! Ei reise blant folk og ost i Norge. Utg. 2003. 159 sider. Meget pent eks. m/omslag. Kr 50,-.
Omtale: En kulturhistorisk reisebok om ost og ostens historie i Norge, men mest av alt en bok om Norges rikholdige osteproduksjon i vår tid.
- Odd Egil Thoresen m fl.; Krydderdram. Naturlig nytelse. Utg. 2002. 192 sider. Illustrert. Meget pent eks. m/omslag. Kr 90,-.
Omtale: I denne boken beskriver forfatteren hvordan man kan lage krydderdrammer selv. Boken gir også en kort fremstilling av drammens historie i Norge før den detaljert tar for seg hvilke planter som kan brukes, hvor de finnes og hvordan drammene lages. Det er også et eget kapittel med oppskrifter på mat som passer til krydderdrammene. Med register.
- Thomas Horne m fl.; Ølbrygging fra hånd til munn. Utg. 2014. 205 sider. Illustrert. Meget pent eks. Kr 120,-
Omtale: Dette er boka for alle som har et lidenskapelig forhold til øl. Enten du drømmer om å brygge det perfekte ølet eller ønsker å bli en bedre ølkjenner, gir denne boka deg inspirasjon og kunnskap. Her presenteres alle hovedtypene av øl, med smak og særtrekk. Deretter forklares hjemmebryggingens kunst trinn for trinn: hvilket utstyr du trenger, ingrediensene og selve bryggeprosessen. Boka inneholder 72 oppskrifter på hjemmebrygget øl.
- Astrid Grønsnes Sara Grethe Eitrheim; Den store epleboka. Utg. 2002. 144 sider. Illustrert. Meget pent eks. m/omslag. Kr 150.
Omtale: I denne boka finn ein segn og mytar, norsk eplehistorie, kjerringråd, ordtak, epleleikar, stoff om eplet i kunsten og kvardagsleg epledyrking, samt nærare 200 oppskrifter frå heile landet. Alt med eplet i sentrum. Med innhaldsregister bak i boka.
- Andersen / Dybdal / Jacobsen; Bringebærlandet. Smaken av norsk sommer. Utg, 2013. 231 sider. Illustrert. Meget pent eks. Kr 90,-
Omtale: Bringebærboka handler om alt som har med bringebær å gjøre; om bringebærplanter og dyrkingen av dem, og om stell og gode råd. Men først og fremst er dette være en bok om alt det gode bringebærene kan brukes til i mat og drikke. Målgruppen er alle som er opptatt av sunn og deilig mat og som kanskje ønsker seg en liten bringebærhekk hjemme i hagen. Boken er på 232 sider og inneholder alle tenkelige og utenkelige oppskrifter basert på det vidunderlige bringebæret.
- Turid Skjold Oldenborg og Kari-Mette Kihle Jomaas; Matgleder fra Sørlandet. Utg. 1999.
160 sider. Illustrert. Meget pent eksemplar m/omslag. Kr 50,- .
Omtale: Kokkenes Mesterlaug Sørlandet har samlet et utvalg oppskrifter fra Sørlandet. Tanken har vært både å ta vare på tradisjonsrike retter, og å presentere lokale råvarer i moderne oppskrifter. Alle rettene er lagt til rette for dagens husholdning, og råvarene som benyttes er allment tilgjengelige. Har oppskrifter på både forretter, hovedretter og desserter.
- Arne Brimi ; Tid til overs. Matfilosofi fra Vianvang. Utg. 2000. 160 sider. Illustrert. Meget pent eks. m/omslag. Kr 70,-
Omtale: Vianvang er Arne Brimis serveringssted i Jotunheimen. Her blir kontinentale impulsar blanda med norsk tradisjon, og resultatet er mykje god mat og tid til å nyte samlinga ved bordet. I denne boka skriver Brimi om ting som er viktig for han: fridomen i fjellet, mattradisjonar i inn- og utland, om mennesker han har møtt og om jakta på dei gode råvarene og det perfekte måltidet. Innimellom serverer han oppskrifter med kjøt, fisk, kaker, brød, salat og dessertar. Med oppskriftregister.
- Arne Brimi; Frå naturens kjøken. Mat og matkultur frå kjøkenet under Lomseggen (storvilt, småvilt, fisk mm). Utg. 1991. 160 sider. Illustrert. Meget pent eks. Kr 70,-
Omtale: I denne kokeboka presenterer Brimi retter der norske råvarer står i høysetet. Her har tradisjonsrik hverdagsmat fått sin plass sammen med spennende gourmet-retter: rømmegrøt og reinsdyrstek, laks i mousselinesaus og jordbærcharlotte, jegersuppe og øl av einelog.... I tillegg til instruktive oppskrifter har Arne Brimi knyttet kommentarer til norske mattradisjoner og matkultur, skrevet i en personlig form, på hans egen dialekt. En annerledes kokebok som vil glede og begeistre alle matglade.
- Arne Brimi; Brimis Beste. Dei beste oppskriftene. Den beste smaken. Den norske opplevinga. Utg. 2006. 259 sider. Illustrert. Meget pent eks. m/omslag. Kr 150,-
Omtale: Boka inneheld om lag 200 av Arne Brimis aller beste oppskrifter. Her finn du rettar som har utvikla seg gjennom meir enn tjue år, og som utgjer plattforma i Brimis filosofi, naturens kjøken. Brimi har alltid vore oppteken av å leite etter den rette smaken, smaken av det opphavlege, av norsk natur, luft og vatn. Råvarene har stort sett vore dei same, men framgangsmåten har endra seg over tid og står i dag fram som betre og enklare. Har register.
- Hans Martin Underdal og Ingrid Hov Lunde; En smak av Røisheim. Utg. 2004. 141 sider. Illustrert. Meget pent eks. m/omslag. Kr 90,-
Omtale: Kokeboken presenterer vertinnen/kjøkkensjefens 21 tre-retters menyer, supplert av ektemannen Haavard Lundes vinforslag. Røisheim har sin egen vin, med egen etikett, importert fra Italia, og en tur til Italia for å smake og handle inn vin er viet et eget kapittel. Boka har også et kapittel om historien til Røisheim som ligger i Bøverdalen ved Jotunheimen. På 1800-talet var gården en skysstasjon, i dag et hotell med tradisjonsrike bygninger og et kjøkken av ypperste klasse.
Fedon A. Lindberg; Helt gresk. Oppskriften på sunnhet og nytelse. Utg. 2004. 191 sider. Illustrert. Meget pent eks. m/omslag. Kr 90,-
Omtale: Maten står i sentrum når vi blir med Fedon Lindberg på en vakker reise til hans barndomsland Hellas "Det er mørkt, bare stjernene kaster sitt lys denne sommernatten. Luften er tørr og varm, silkemyk, den føles som fløyel på kroppen. Hele familien med foreldre, besteforeldre og søsken sitter rundt bordet ute på den store verandaen på sommerhuset på øya Salamis, øya nærmest hovedstaden Athen hvor jeg ble født tidlig på 60-tallet. Fra grillen kommer en intens duft av dorade og oktopus og bordet er dekket med utallige små tallerkener med "meze". Gresk salat med deilig hvit fetaost og tørket oregano, kjempebønner i tomatsaus, kalamari, reker saganaki, lammekeftedes krydret med mynte og anis, den obligatoriske tzatziki, auberginer papoutsaki, fylte vinblad og paprika, løvtynne skiver av frityrstek zucchini, kikertekroketter...Jeg er bare en guttunge, har egentlig lite å bekymre meg for eller klage over, jeg bor i et land som er velsignet med sol, lys og et azurblått hav. Bli med meg på en spennende reise til mitt Hellas og la meg vise deg en side av landets kultur og historie som du neppe får med deg på en chartereise. Jeg vil vise deg hvordan livsstil, mat og helse henger sammen, med utgangspunkt i Grekernes antikke og moderne tradisjon og forståelsen av dette. Hvordan tradisjonell gresk mat, vin, olivenolje, og et mer avslappet forhold til tilværelsen kan forebygge sykdom og styrke helsen. Hva Grekerne spiste i antikken, hva spiser de fremdeles, hvordan lager man spennende moderne gresk mat som kan gi deg både kost og liv i balanse.
NB: Sender ikke eller avtaler henting for beløp under kr 100.
Profilinformasjon
Du må være logget inn for å se brukerprofiler og sende meldinger
InnloggingAnnonsens metadata
Sist endret: 11.8.2024, 16:27 ・ FINN-kode: 355669555