Kjøkkensjef
Forsvaret
- Frist 26.08.2024
- Ansettelsesform Fast
Er du god til å planlegge innkjøp og lede daglig kjøkkendrift?
Har du lyst til å lede den daglige driften av Forsvarets kjøkken ved Heimevernets Våpenskole på Dombås?
Er du på utkikk etter nye utfordringer? Trives du med å ha ansvar for det kjøkkenfaglige, økonomi og personell? Ønsker du i tillegg å lede og videreutvikle vår forpleiningstjeneste? Til kjøkkensjefstillingen ser vi etter deg som er flink til å motivere og kommuniserer med andre. Vi ser etter deg som er opptatt av at matsalen skal være et godt møtested, og at våre gjester skal få en positiv opplevelse av forpleiningen. Som kjøkkensjef hos oss vil du blant annet sørge for at våre kompetente kokker får det beste ut av ressursene, samt lære fremtidige kokker å utnytte ressursene på en best mulig måte gjennom sin lærlingperiode.
Heimevernets våpenskole har utdanning, utviklingsarbeid, kvalitetssikring og veiledning som primæroppgaver. Vi utdanner årlig rundt 1 500 HV-personell på en rekke ulike fagkurs, spesialistkurs, lederskapsutdanning og evalueringskurs. Heimevernets våpenskole forvalter også fagansvaret for objektsikkerhet i Forsvaret på vegne av sjef HV. Våpenskolen ligger sentralt på Dombås, trafikknutepunkt for vei og jernbane, med nærhet til skoler, barnehage, helsetjenester og butikker. Vi er i umiddelbar nærhet til Dovrefjell og andre fjellområder som gir spesielt gode muligheter for mange former for friluftsliv til alle årstider. Regionen har også jobbmuligheter innen en rekke andre næringer og tjenesteområder.
Arbeidsoppgaver
- Ivareta det overordnede ansvaret for drift av forpleiningstjenesten i tråd med gjeldende lover og bestemmelser
- Lede daglig drift gjennom blant annet å planlegge meny, innkjøp og utarbeide arbeidsplaner med turnus
- Sikre nødvendig bemanning og rasjonell drift av tilgjengelig ressurser
- Kontoradministrasjon som blant annet innebærer å ivareta interne kontrollsystem, følge opp og planlegge leveranser, budsjett- og økonomiansvar
- Forvalte innkjøp i henhold til gjeldende rammeavtaler. Utarbeide grunnlagsdokumentasjon for interne og eksterne leveranser
- Følge opp og ivareta det faglige ansvaret for lærlinger og deres læreplan frem til avlagt fagprøve
- Sørge for at menyene er i henhold til ernæringsmessige, økonomiske og kvalitetsmessige krav
- Forvalte ansvaret for IK-mat og IK-HMS innen forpleiningstjenesten
- Ivareta rollen som linjeleder
Kvalifikasjoner
For å være kvalifisert for stillingen må du ha:
- Fagbrev som institusjonskokk eller kokk
- Erfaring som kokk, minimum 3 år fra institusjonskjøkken
- Høgskole/universitetsutdanning av minst 2 års varighet innen relevante fagområde som for eksempel økonomi/ledelse, kostholdsøkonomi eller tilsvarende.
- Dokumentert relevant erfaring kan vurderes opp mot kravet til utdanning over
- Dokumentert relevant erfaring kan vurderes opp mot kravet til utdanning over
- Ledererfaring fra kjøkken
- Førerkort klasse B
- Du må i tillegg kunne norsk godt, både muntlig og skriftlig. Søknad skal skrives på norsk
- Den som ansettes må kunne sikkerhetsklareres for HEMMELIG/NATO SECRET før tiltredelse
- Den som ansettes må ha god helse og kunne fremlegge tilfredsstillende helseattest før tiltredelse i stilling
Det er ønskelig at du har:
- Erfaring fra militært kjøkken
- Erfaring fra og kunnskap om lærlingeordningen
- Erfaring og kurs innen IK-mat system
- Bachelorgrad innen relevant fagområde som for eksempel økonomi/ledelse, kostholdsøkonomi eller tilsvarende
- Kjenne til de overordnede føringene på arbeidsgiverområdet i offentlig sektor
- Gjennomført førstegangstjeneste
Vi ber om at alle relevante vitnemål og attester dokumenteres og lastes opp som vedlegg til søknaden. Høyere utdanning gjennomført utenfor Norge må være godkjent av Direktoratet for høyere utdanning/NOKUT og godkjenning må dokumenteres.
Personlige egenskaper
Stillingen krever at du er flink til å motivere dine medarbeidere. Du jobber godt sammen med andre og er flink til å kommunisere muntlig. Du er opptatt av å utvikle deg som leder, og bidra til en god arbeidskultur.
Vi legger vekt på personlig egenskaper:
- Evne til å arbeide selvstendig og strukturert i team
- Må kunne arbeide utadrettet gjennom å planlegge og lede kjøkkendrift internt og eksternt
- Har en positiv innstilling til å det å være i kontinuerlig utvikling og endring og ser muligheter fremfor begrensninger
- Har evne til å bygge gode relasjoner
Vi kan tilbyr
- Gode muligheter for personlig og faglig utvikling med mange spennende arbeidsoppgaver og utfordringer
- Gode pensjonsordninger
- Mulighet for trening i arbeidstiden
- Alminnelig arbeidstid i henhold til arbeidsmiljøloven, for tiden 37,5 timer pr uke
Stillingen lønnes etter Statens lønnsregulativ som kjøkkensjef, stillingskode 1124 lønnstrinn 60-68 kr 584 500 – 667 700 brutto per år, avhengig av kvalifikasjoner. For spesielt kvalifiserte søkere kan høyre lønn vurderes. Av lønnen trekkes 2 % lovbestemt innskudd til Statens pensjonskasse.
Vi kan være behjelpelig med å se etter bolig ved behov
Om arbeidsgiveren
En jobb i Forsvaret er noe mer enn en jobb. Forsvarets viktigste oppgave er å skape sikkerhet for Norge og trygghet for befolkningen. Uansett hvilken stilling du har, er du med på å ivareta landets og fellesskapets interesser. For å verne om alt vi har og alt vi er, må vi selv leve ut de verdiene vi er satt til å forsvare. Vi ønsker derfor ansatte som bidrar til en god kultur ved å vise respekt og ta ansvar for hverandre, og ha mot til å handle riktig og våge å si ifra.
Som en del av Heimevernet er du viktig for Forsvarets mobiliseringsstyrke. Heimevernet er en nasjonal beredskaps- og innsatsstyrke hvor distriktene har det territorielle ansvaret for beskyttelse av viktige militære og sivile installasjoner. HV består hovedsakelig av personell som er overført etter førstegangstjenesten og innsatsstyrker som består av soldater på frivillig kontrakt med utvidet tjenesteplikt. HV kan også bli bedt om å bistå sivile myndigheter ved naturkatastrofer, leteaksjoner og ulykker.
Heimevernets våpenskole utdanner årlig rundt 1000 personer på en rekke ulike fagkurs, spesialistkurs, lederskapsutdanning og evalueringskurs. Mange kommer tilbake til Dombås flere ganger for å få faglig påfyll. Dette gir Heimevernets dyktige spesialister, befal og offiserer verdifull kompetanse som de aktivt bruker, også i sine sivile yrker. I tillegg forvalter Heimevernets våpenskole fagansvaret for objektsikring i Forsvaret.
I Forsvaret er det ønskelig at arbeidsstyrken i størst mulig grad skal gjenspeile mangfoldet i befolkningen. Vi oppfordrer kvalifiserte kandidater til å søke, uavhengig av kjønn, kulturell bakgrunn, hull i CV-en eller funksjonsevne. Vi vil sørge for tilrettelegging på arbeidsplassen hvis det er behov for dette. Noen av Forsvarets stillinger kan ha egne helsekrav og krav til fysisk skikkethet.
I henhold til offentlighetsloven § 25 andre ledd kan opplysninger om søkeren bli offentliggjort selv om søkeren har anmodet om ikke å bli oppført på søkerlisten. Det er egne regler for militære stillinger.
Forsvaret benytter elektronisk søknadsbehandling. Attester og vitnemål må legges ved søknaden. Høyere utdanning gjennomført utenfor Norge må være offentlig godkjent av NOKUT eller Direktoratet for høyere utdanning og kompetanse. Godkjenningen må dokumenteres.
Det blir gjennomført bakgrunnsjekk når sikkerhetsklareringen gjennomføres.
Les mer om jobb i Forsvaret.
- Sektor: Offentlig
- Sted: Romsdalsveien 11, 2660 Dombås
- Bransje: Forsvar og militær, Restaurant, mat og uteliv, Storhusholdning og catering
- Stillingsfunksjon: Kjøkkensjef, Kokk
- Arbeidsspråk: Norsk
Nøkkelord
Heimevernet, Kjøkkensjef, Kokk, Storhusholdning, Kantine
meta.heading
- FINN-kode 360830756
- Sist endret