Bildegalleri
Kjøtt fra frilandsgris
Beskrivelse av varen
Tilstand: Helt ny – Uåpnet/med lapp
OPPDATERING: Vi har fortsatt noen griser som ikke er reservert enda! De sendes til slakt i uke 39.
Vi jobber stadig med å utvikle gården vår og prøver oss i år på utegris. Gården har hatt dyr i flere generasjoner og har spesialisert seg på gris siden 1964, men dette er første gang vi prøver oss på gris utendørs. Vi tar nå imot bestilling av kjøtt fra årets frilandsgriser. Ta kontakt hvis du synes dette høres interessant ut eller har spørsmål!
Informasjon om grisene og produktene:
Kjøtt fra glade utegriser selges! Grisene går i et område på gården som er kjent som "hønsehusbakken" og en tidligere hage før gården ble ombygd på 1960-tallet. Da ble hovedhuset flyttet og området ble stående så og si ubrukt, og etter hvert gjengrodd, fram til nå. Gamle frukttrær har nå kommet til syne igjen takket være ryddejobben grisene har gjort. Grisene aktiviserer seg ved å rote i jorda, bryte opp stubber og rulle seg i søla på varme sommerdager eller hvile i skyggen av de gamle bjørketrærne. Høy aktivitet krever en større mengde fôr, men i gjengjeld får man et mørere kjøtt med god marmorering. Hovedfôret er kraftfôr, med noe tilleggsfôring med frukt/grønt, korn og brødvarer. Vi fôrer ekstra med epler de siste 2 ukene før slakting for å gi en ekstra god smak på kjøttet. Eplene er selvfølgelig fra gårdens egen hage.
Grisene følges opp flere ganger om dagen, og har vært et gledelig tilskudd for store og små på gården nå i sommer. Dyrene har blitt tillitsfulle og kontaktsøkende.
Slakting vil skje snart, høsten 2024, mest trolig mot midten av september.
Grisene vil bli slaktet og partert av Nortura Steinkjer.
Vi tilbyr hele og halve slakt fra utegris med ulike valgmuligheter angående partering og pakking (beskrivelse nedenfor). Et helt slakt er 80-100 kilo, og et halvt slakt veier 40-50 kilo.
Grovpartering 150,- per kilo.
Grovpartering innebærer at skinka er hel. Bogen er hel, siden er hel, nakke er hel, kammen er hel. Indrefileten er løsnet og henger på kammen. Ikke noe i denne pakken er innpakket eller vakuumert.
Finpartering 165,- per kilo.
Finpartering innebærer disse ulike delene: ribba er ferdig rutet opp i svoren, buklist/sideflesk, ferdig oppdelte koteletter og nakkekoteletter, surret bogstek og skinkestek, indrefilet og knoker. Pakken med finpartering kan også leveres vakuumert mot et pristillegg på 10 ,-
Vi kan være behjelpelig med utkjøring av det kjøttet direkte fra slakteriet i Innherredsområdet, mot noe skyssgodtgjørelse.
Søkeord: Utegris, frilandsgris, svinekjøtt, gris, svin, utegriser, slakt, kjøtt, svin, eplegris
Du må være logget inn for å se brukerprofiler og sende meldinger.
Logg innAnnonsens metadata
Sist endret: 5.10.2024, 12:43 ・ FINN-kode: 365309483