Bildegalleri
Kleshengere med firmamerker
Trygg handel med Fiks ferdig
Varen blir sendt til deg, og du har 24 timer på deg til å inspisere den før pengene overføres til selger.
Beskrivelse av varen
Seks stk: Gamle kleshenger i tre med firmastempler. En stk fra Ferner Jacobsen i Oslo, en stk fra Gunerius Pettersen i Oslo, to fra Arvid Gulhaugen i Drammen, en fra Danielsen & Co i Drammen og en fra EGA Larsson, Pelshandel i Drammen.
Kr. 60,- pr stk eller kr. 300,- ved samlet kjøp av alle seks.
Ferner Jacobsen AS er en familieeid bedrift for eksklusive klær med tre butikker, én i Oslo på Karl Johans gate, én i Fredrikstad og én på Fornebu.
Ferner Jacobsen AS ble etablert i 1926 av Ferner Jacobsen (født 20. juni 1885, død 7. juli 1964), som åpnet butikk i Hollendergården i Stortingsgata 14 i Oslo. Jacobsen hadde siden 1916 drevet City Magasin i Kirkegata 30, senere Rosenkrantz' gate 20, men solgte denne butikken i 1932.
Da Jacobsen døde i 1964, ble driften overtatt av sønnene Johan Martin Ferner (født 22. juli 1927, død 24. januar 2015) og Finn Ferner (født 10. mars 1920, død 11. mars 2001). I dag er Johan Martin Ferners sønn Carl-Christian Ferner største eier, mens Øyvind Hjelkrem-Haug er daglig leder.
Bedriften hadde 55 ansatte i 2012.
Gunerius Pettersen:
Da Gunerius Pettersen grunnla kolonialhandelen Gunerius i Storgata i Oslo, i en alder av 26 år, hadde han ingen anelse om at butikken skulle vokse seg til å bli et av Oslos eldste kjøpesentre.
For 171 år siden var innfallsporten til landsbygda rett utenfor Oslos gamle byvoll, der bydelen Vaterland lå med hovedinnfartsåre Vaterlands Storgade.
Det var hit tilreisende bønder, forretningsmenn og handelsreisende kom for å kjøpe og selge, og det var her mang en landsens ungdom hadde sitt første møte med storbyens mange farger, som bondefangeri, gauking og verre ting. Flere av Oslos senere store handelshus hadde sin opprinnelse her, der de i begynnelsen ble etablert som såkalte bondehandelshus.
I 1852 da Gunerius for første gang åpnet dørene til Oslos befolkning, strømmet det til folk fra alle samfunnsklasser for å skaffe seg livsnødvendigheter, få høre siste nytt og sosialisere, mye likt det folk gjør i dag på Gunerius.
Den gang var det en typisk bokhandel med en stor tomt, en brennevinsstue og lokaler som tilbød mange ulike varer og tjenester.
Menneskene valfartet til bodene, der man fikk kjøpt alt fra redskaper og klær til mat- og drikkevarer. Mange gjesterom var bygget slik at tilreisende bønder og kjøpmenn, fra nær og fjern, kunne overnatte på sine handelsturer for en pen sum.
Også stall var tilgjengelig. Her kunne de innkvartere hester og vogner til stell og reparasjon for et par øre ekstra. Landeveien var ofte lang til byen, og det var ikke asfalt å kjøre på, så å få børstet støvet av skoene og en seng å sove i, var en velkommen gest av datidens kolonialeiere.
Det var både praktisk og bekvemt å slippe å dra hele veien inn i byen for slike anledninger, da reguleringene av salg og innkjøp av varer var strengere og mer kontrollert enn den friere handelen ved byens innport. Det var her en gjorde de store kjøpene.
Etter hvert ble Gunerius et meget kjent navn, både innenfor og utenfor byens grenser, og Pettersen, som hadde store visjoner og som var en meget handelskraftig mann, utvidet kolonialhandelen sin til manufakturhandel, med både produksjonsvirksomhet og engrossalg.
Handelen vokste i takt med byen og etterspørselen, og Gunerius fortsatt utvidelsen ettersom pågangen fra kundene hans økte.
I en periode hadde butikken 90 ansatte, samt 700 syersker, og veversker tilknyttet forretningen; på den tiden en anselig arbeidsskare.
Etter Gunerius Pettersens bortgang i 1892 gikk handelen i arv, og fortsatte å vokse til Oslos eldste, mest tradisjonsrike kjøpesenter helt frem til våre dager.
På 30-tallet hadde Gunerius Pettersen vokst til et fire etasjers senter med flere innganger og alle slags butikker en kunne tenke seg. Og for de som ikke kunne besøke Gunerius, fantes det postordre i Gunerius Pettersen-magasinet.
Her kunne en lese om tilbud og nyheter.
Butikker solgte dameundertøy, hvitevarer og damevesker, for å nevne litt av utvalget i første etasje. Te-salong, silkestoffer, kjoler og dresser befant seg i andre etasje, og senger, engrosavdeling og systuer i tredje og fjerde etasje.
Godt og vel over 50 avdelinger var representert på senteret.
Gunerius ble overtatt av Olav Thon Eiendomsselskap ASA 1. januar 1991.
Senteret fortsetter å fremstå som en av Norges eldste suksesshistorier med omtrent 10.000 besøkende hver dag. Årlig tilsvarer det store deler av Norges befolkning som rusler gjennom senteret - ca. 3 millioner.
Kun området rundt Jernbanetorget har større besøksfrekvens i Oslo. Av over 35 butikker og kafeer er senteret for mange landets største og beste.
Gunerius er derfor et godt alternativ for de mange som har arbeidsplasser og hjem i nærområdene. Senterets styrke er gode priser og seriøse butikker med kjente merkevarer.
164 år med tradisjon, handel og sosialisering - det er noe å skryte av, det!
EGA Larsson, Pelshandel, Drammen.
Buntmakeri og pelsvareforretning i Nedre Storgate 14, grunnlagt 1919. Virksomheten beskjeftiget på slutten av 1930-årene 10 personer. Videreført på 1980-tallet i Nedre Storgate 11 av Pels Larsson A/S, nedlagt november 2008.
Danielsen & Co. A/S:
Herreekviperingsforretning, åpnet 17. august 1917 i Tollbodgaten 15 som en fortsettelse av Brødrene Thorsons forretning som tidligere var flyttet til Storgaten i Oslo. Grunnlagt av Peder og Georg Danielsen, aksjeselskap 1923 med en kapital på kr. 50.000 og Georg Danielsen (1895-1979) som disponent, fra starten av en assortert spesialforretning for herre- og gutteklær, med avdeling for målsøm. Beskjeftiget på slutten av 1930-årene 6 personer. Apnet 1963 utsalg i Nedre Storgate 11, forretningen i Tollbodgaten ble nedlagt 1. juni 1967. Etter Danielsens bortgang i 1979, og hans svigersønn og medeier, disponent (fra 1965) George Fulfords død i 1981, ble forretningen overtatt av George Fulford jr. Den ble nedlagt i 1990.
Du må være logget inn for å se brukerprofiler og sende meldinger.
Logg innAnnonsens metadata
Sist endret: 20.12.2024, 23:45 ・ FINN-kode: 367203523