Forsker kunnskapsoppsummeringer
Statens arbeidsmiljøinstitutt (STAMI)
- Frist 08.09.2024
- Ansettelsesform Fast
Vi søker forskere til fast stilling med ansvar for vitenskapelige kunnskapsoppsummeringer.
Forsker kunnskapsoppsummeringer
Om STAMI
Skal vi opprettholde velferden i fremtiden, må flere ta del i arbeidslivet. Vi må sørge for at flere inkluderes, færre blir syke av jobben sin og flere kan stå lenger i arbeid. Kunnskap om arbeidsmiljø og arbeidshelse er selve grunnmuren for å lykkes med et inkluderende arbeidsliv.
STAMIs samfunnsoppdrag er å frembringe og formidle forskning for å gjøre norsk arbeidsliv i stand til å forebygge sykdom, fremme god helse og skape verdier gjennom å utvikle bærekraftige arbeidsmiljøer. Det kan du bli en del av!
En viktig del av dette arbeidet er nettopp å utarbeide systematiske kunnskapsoppsummeringer om sammenhenger mellom arbeidsmiljø, sykefravær og frafall fra arbeidslivet. Målet er å samle tilgjengelig forskning for å hjelpe norske virksomheter med å iverksette de riktige forebyggende tiltakene. Som forsker på dette feltet, vil du kunne bidra til å skape kunnskap som kan gjøre at flere kan ta del i arbeidslivet slik at vi kan sikre fremtidens velferd.
STAMI er det eneste instituttet i Norge som forsker på alle sider ved arbeidsmiljø og arbeidshelse, og er en uavhengig formidler av denne kunnskapen til hele arbeidslivet. Vi forsker på alt fra hvordan en håndfull avfallsmedarbeidere eksponeres for farlige gasser til vold og trusler i jobben blant sykepleiere.
Vi bidrar med forskning til internasjonale miljøer, og dine kommende kolleger er blant landets fremste forskere innen arbeidsmedisin, arbeidsfysiologi, organisasjonspsykologi, arbeidsmiljøkjemi og arbeidstoksikologi.
Om stillingene
Ved gruppe for Arbeidspsykologi og -fysiologi ved Statens arbeidsmiljøinstitutt (STAMI) søker vi én til to forskere til fast stilling som dedikert skal jobbe med utarbeidelse av vitenskapelige kunnskapsoppsummeringer på arbeidsmiljøområdet.
Vi ønsker søkere som har interesse for, og erfaring med oppsummering av forskning. Erfaring med arbeidsmiljøforskning er en stor fordel. Forskerne vil ta i bruk anerkjente vitenskapelige metoder for kunnskapsoppsummeringer og vil ha et hovedansvar for å samle, kvalitetsvurdere og tilgjengeliggjøre kunnskap på arbeidsmiljøområdet. Arbeidet skal danne et solid grunnlag for å gi forskningsbaserte råd om hva det er viktig å sette søkelys på i det norske arbeidslivet, og hva vi mangler kunnskap om. Forskerne vil også ha et spesifikt fagansvar for systematisk vurdering av forskning innad på STAMI. Dette vil også innebære å støtte og veilede andre forskere, samt å videreutvikle standarden for gjennomføringer av vitenskapelige kunnskapsoppsummeringer hos STAMI.
Den ansatte forskeren vil inngå i en enhet med andre forskere og bibliotekarer som har kunnskapsoppsummeringer som arbeidsfelt, og arbeidet vil gjennomføres som prosjekter.
En av stillingene vil kunne omgjøres til en faglig lederstilling med personalansvar ved særskilte kvalifikasjoner.
Arbeidsoppgaver
- Gjennomføre kunnskapsoppsummeringer på arbeidsmiljøområdet ved bruk av anerkjente vitenskapelige metoder
- Deltakelse i og ledelse av prosjekter knyttet til utarbeiding av vitenskapelige kunnskapsoppsummeringer på arbeidsmiljøområdet
- Følge utviklingen i internasjonal faglitteratur knyttet til verktøy og metoder for vitenskapelig kunnskapsoppsummering og andre fagfelt som er relevante for STAMI
- Formidling av resultater fra kunnskapsoppsummeringer ved publisering i fagfellevurderte tidsskrift og andre relevante kanaler
- Formidling til og opplæring av personer involvert i kunnskapsoppsummeringer ved STAMI
- Bidra til bruk og utvikling av Kunstig intelligens (KI) som verktøy i arbeidet med kunnskapsoppsummeringer.
Kvalifikasjoner
Kvalifikasjonskrav:
- Doktorgrad innenfor relevant fagområde (eksempelvis epidemiologi, helsefag, medisin, psykologi, sosiologi, biostatistikk eller tilsvarende). Svært god og relevant erfaring kan ved særskilte tilfeller kompensere for utdanningskravet
- Det kreves dokumenterbar forskningsaktivitet de siste to-tre årene
- Det kreves dokumenterbar kunnskap innen kvantitative forskningsmetoder gjennom vitenskapelige publikasjoner
- Det kreves gode språkkunnskaper i engelsk, muntlig og skriftlig, og fortrinnsvis norsk (eller annet skandinavisk språk).
Ønskede kvalifikasjoner:
- Dokumentert erfaring fra arbeidsmiljøfeltet, og kunnskap om det norske arbeidslivet
- Interesse for og erfaring med gjennomføring av vitenskapelige kunnskapsoppsummeringer
- Erfaring med tverrfaglig samarbeid
- Erfaring med forvaltnings- eller forvaltningsstøttende arbeid
- Interesse for, og erfaring med, bruk av KI i arbeidet og gjerne i relasjon til kunnskapsoppsummeringer.
Personlige egenskaper
- Evne til å arbeide nøyaktig, systematisk og selvstendig
- Evne til å ta initiativ og ansvar
- Evne til å sette deg inn i nye metoder og nye fagområder
- Gode samarbeidsevner og evne til å motivere og engasjere andre
- God gjennomføringsevne
- Evne til å formidle kompliserte fagbudskap på en enkel måte
Personlig egnethet blir vektlagt.
Hos oss får du
- Selvstendige og varierte arbeidsoppgaver i et godt, uformelt og inkluderende arbeidsmiljø
- Pensjonsordning gjennom Statens pensjonskasse, en av de beste pensjonsordningene i Norge, som tilbyr gode forsikringsordninger og mulighet for boliglån
- God og rimelig kantine
- Fleksibel arbeidstid med sommer- og vintertid
- Mulighet til å arbeide med forskning som har stor påvirkning
- Gode muligheter for vitenskapelig publikasjon og faglig utvikling
Stillingene er faste heltidsstillinger som lønnes etter Statens regulativ:
- forsker (stillingskode 1109 eller 1183): fra kr 630 000,- til kr 850 000,-
- overlege (stillingskode 0207): fra kr 700 000,- til kr 800 000,-
- avdelingsoverlege (stillingskode 0784): fra kr 750 000,- til 870 000. Som tillegg til brutto årslønnen kommer et legetillegg på kr 100.000, - for avdelingsoverlege.
Høyere lønn kan vurderes for særlig kvalifiserte søkere.
Plassering av lønn og stilling er avhengig av utdanning og kvalifikasjoner. Fra lønnen innbetales 2 % innskudd til Statens pensjonskasse, noe som innebærer tjenestepersonsordning, samt yrkesskade- og gruppelivsforsikring.
Kontaktinformasjon
For nærmere opplysninger om stillingen, ta gjerne kontakt med:
- Gruppeleder Håkon A. Johannessen: tlf. 23195148, epost hajo@stami.no. (https://hajo@stami.no.)
For nærmere opplysninger om søknadsprosessen:
- Seniorrådgiver Maria Grongstad: tlf. 23 19 51 36, e-post maria.grongstad@stami.no
Ytterligere informasjon om Statens arbeidsmiljøinstitutt finner du på våre nettsider: www.stami.no (http://www.stami.no)
Hvordan søker du stillingen
Alle som søker stillingen må søke digitalt gjennom rekrutteringsportalen Jobbnorge: "Søk stillingen". Du må laste opp relevante vitnemål og attester. Vitnemål og/eller karakterutskrifter henter du fra vitnemålsportalen i Jobbnorge.
Søkere med utenlandsk utdanning (både bachelor og/eller master), må legge ved sertifisert oversettelse til engelsk eller skandinavisk dersom originalvitnemålet og karakterutskriftene ikke er på et av disse språkene. Søkere må i tillegg legge ved godkjennelse på høyere utdanning fra Direktoratet for høyere utdanning og kompetanse. Se Godkjenning av utdanning fra utlandet | HK-dir (hkdir.no) (https://hkdir.no/utdanning-fra-utlandet) for mer informasjon om generell vurdering av høyere utdanning. Har du ikke fått svar innen søknadsfristen i stillingsannonsen, kan du legge ved dokumentasjon om at søknaden er mottatt.
- Tiltredelse: etter avtale
- Søknadsfrist: 01.09.2024
Inkludering og mangfold
Den statlige arbeidsstyrken skal i størst mulig grad gjenspeile mangfoldet i befolkningen. Vi legger vekt på mangfold, og oppfordrer derfor kvalifiserte søkere til å søke uten hensyn til alder, kjønn, funksjonsevne eller etnisk bakgrunn. Du er også velkommen til å søke selv om du har stått utenfor arbeid og utdanning i en lengre periode (hull i CVen). Våre lokaler er universelt utformet, og vi ønsker å legge forholdene til rette for personer med nedsatt funksjonsevne.
Dersom du som søker krysser av for nedsatt funksjonsevne, etnisk bakgrunn eller hull i CVen, gjør vi deg oppmerksom på at denne opplysningen kan brukes til statistikkformål i samsvar med kravene i personvenvernforordningen artikkel 13 og 14.
Du kan be om å bli unntatt fra den offentlige søkerlisten. Dette må i så fall begrunnes. Vi kontakter deg dersom ønsket ditt ikke tas til følge.
Om arbeidsgiveren
- Sektor: Offentlig
- Antall stillinger: 2
- Sted: Gydas vei 8, 0363 Oslo
- Bransje: Forskning, utdanning og vitenskap
- Stillingsfunksjon: Forskning/Stipendiat/Postdoktor
Annonseinformasjon
- FINN-kode 367307427
- Sist endret