Bildegalleri
Økologiske melkekefirkorn
Beskrivelse av varen
Du får 1 porsjon aktive melkekefirkorn. De er 100% økologiske. Med disse korn kan du selv fremstille din egen melkekefir. Når du selv fremstiller kefir får du helt opp til 60 forskjellige probiotiske bakterier. Til sammenligning får du bare 2-3 forskjellige bakterier i meieriernes Kefir og Biola.
Kan hentes i Sandnes eller sendes med post.
Hvorfor drikke kefir?
Mikroorganismene i kefir "flytter inn" i tarmen din og hjelper til med å kontrollere veksten av skadelige bakterier i kroppen. De hjelper til med fordøyelsen og sørger for en sunn tarm. Enkelte undersøkelser viser også at daglig inntak av kefir styrker immunforsvaret og hemmer blant annet kreftceller i å vokse. Kefir inneholder enzymet laktase, enzymet som bryter ned laktose (som er det dominerende sukkeret i melk). Har du laktoseintoleranse skal du fint kunne drikke kefir hvis den får syrne lenge nok - og mest sannsynlig bli kvitt intoleransen etterhvert.
Slik lager du melkekefir:
Hell din porsjon kefirkorn i 1 liter økologisk melk. Anbefaler Røros sin melk. Den er av høy kvalitet og samtidig er den lav-pasteurisert, hvilket gir et mer levende slutt-produkt.
Sett deretter et lokk eller et filter på glasset slik at støv og insekter ikke kommer til. Det er viktig å ikke skru lokket helt på slik at trykket som dannes kan slippe ut, . Deretter lar du glassene stå i romtemperatur i 1-5 dager, avhengig av hvor syrlig/søt du ønsker at kefiren skal være. Ofte er 2 dager tilstrekkelig.
Hell deretter kefiren i en sil og rører forsiktig med en slikkepotte helt til det kun er kefirkorn som er igjen i silen/dørslaget.
Her ligger kefirkornene igjen i silen.. Kefirkornene legger du oppi neste batch med melk for å lage mer hjemmelaget kefir. Hvis du ikke skal lage mer kefir med det samme, kan du legge de i et lite glass med melk og plassere i kjøleskapet.
Det kan stå trygt i ukesvis, men sjekk utseende og konsistens på melken og skift den underveis hvis det skal stå lengre.
Hvis du trenger help i prosessen, kan du kontakte meg på telefon, mail eller sms og få hjelp og veiledning underveis.
Hvis du har ytterligere interesse for probiotiske drikke, har jeg mange andre typer tilgjengelig. F.eks.: Vannkefir, Skyr, Kombutcha, June, osv.
Videre selger jeg også aktive surdeig startere og villgjær startere.
Se Vannkefir annonse her:
https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=120431521
Du må være logget inn for å se brukerprofiler og sende meldinger.
Logg innAnnonsens metadata
Sist endret: 12.12.2024, 07:04 ・ FINN-kode: 369380994