Bildegalleri
Sushi på norsk. + div andre bøker om mat
Beskrivelse av varen
NB: Sender ikke eller avtaler henting for beløp under kr 100.
Elisabeth Johansson; Hjemmelaget is. Iskrem, sorbet, pinneis og iskaker. Utg. 2013. 157 sider. Meget pent eks. m/omslag. Kr 70,-.
Omtale: Noe av det beste som finnes, er hjemmelaget iskrem! I denne boka får du oppskrifter på alle tenkelige varianter av deilige munnfuller og med et vell av forskjelige smaksvarianter. Her er det over 170 oppskrifter på iskremer, paletas, semifreddo, parfaiter, sorbeter, iskrem på pinne, iskaker og godt tilbehør som sauser, strøssel og marengs. Det finnes oppskrifter på is som lages i ismaskin, og is som lages uten. Og det gis tips om hvordan du kan lage iskrem også uten iskremmaskin, det tar bare litt lenger tid – men venter du på noe godt, venter du ikke forgjeves. I boka finner du også delikate oppskrifter på alternative iskremer som lages uten egg og melkeprodukter.
Christian Teubner m fl.; Den store boken om ost. Utg, 1993. 255 sider. Illustrert. Meget pent eks. m/omslag. Kr 70,-.
Omtale: Presentasjon av klassiske og moderne osteretter så vel som internasjonale spesialiteter. I et eget osteleksikon presenteres de viktigste ostesortene, gruppert i "ostefamilier". Boken inneholder også et eget avsnitt med gode råd om hvordan osten skal behandles - innkjøp, lagring og oppbevaring. Gjennomillustrert. Har oppskriftsregister og register over nevnte ostetyper.
Arne Hjeltnes; Yst! Ei reise blant folk og ost i Norge. Utg. 2003. 159 sider. Meget pent eks. m/omslag. Kr 50,-.
Omtale: En kulturhistorisk reisebok om ost og ostens historie i Norge, men mest av alt en bok om Norges rikholdige osteproduksjon i vår tid.
Morten Brun (illustratør); Bord, oppdekking og menyer. Utg. på J.M. Stenersens forlag 1998. 190 sider. Illustrert. Meget pent eks. m/omslag. Kr 90,-
Omtale: Boken inneholder inspirasjon og ideer til borddekking og servering. Nærmere førti personer har dekket bord for enhver anledning, og de kommer samtidig med menyforslag.
Ole Martin Alfsen & Tom Victor Gausdal; Familiekokeboka. 1. utgave 2009. 382 sider. Illustrert. Meget pent eks. Kr 100,-.
Omtale: Hva skal vi ha til middag i dag? Dette er boka som hjelper oss med maten vi lager hver dag - året rundt: den raske og sunne middagsretten, den gode kveldsmaten, den enkle frokosten eller lunsjen. Med mer enn 600 oppskrifter og et utall tips, råd og ideer, er boka skrevet for å dekke alle familiens behov - fra middagsretter, salater og supper til barnemat og brødbaking. Resultatet er en bok som er både enkel, omfattende og allsidig, basert på kokkenes egne knep og erfaringer. Nyttige henvisninger hjelper deg å finne variert tilbehør til middagen, og viser hvordan de mange oppskriftene kan kombineres på forskjellige måter. Tom Victor Gausdal og Ole Martin Alfsen er to av Norges mest kjente og profilerte kokker og matskribenter. I denne boka tar de i bruk alle kunnskapene sine for å hjelpe deg med hverdagsmaten hjemme på kjøkkenet.
Sushi på norsk. Utg. 2012. 190 sider. Illustrert. Meget pent eksemplar m/omslag. Kr 70,-
Omtale: I denne boken får du vite nøyaktig hvordan du skal gå fram for å lage god, norsk sushi. Du trenger minimalt med forkunnskaper, det er viktigere med godt humør og sans for utsøkte smaker. Skaff deg ingrediensene og ta med deg boka til kjøkkenbenken. Garantert godt resultat! Boken tar utgangspunkt i alle de fantastiske råvarene langs vår lange kyst. Her finner du både den klassiske nigiri med laks og den mer ukjente gunkan med kråkebollerogn. Vi kombinerer japansk og norsk tradisjon og introduserer råvarer som sild, tang og makrell. Felles for alle oppskriftene er at de er enkle å lage.
Lise Finckenhagen; Lises jul. Mine beste oppskrifter. Utg. 2016. 252 sider. Illustrert. Meget pent eks. Kr 70,-
Omtale: Lises jul er en personlig, omfangsrik og lekker julekokebok fra en av Norges mest profilerte kokker. Her finner du alle de tradisjonelle julemiddagene, de deilige tilbehørene, de klassiske dessertene og langt mer enn syv slag. Men også alternative juleretter som lutefisk med spansk pølse og nyskapninger som rakfisk med eplekompott på potetvaffel. I tillegg bugner boka av oppskrifter på spiselige gaver, kaker og julegodterier. For ikke å glemme tradisjonsmat som ribberull, sild og leverpostei. Dessuten lærer du å lage verdens beste pannekaker med kalkunrester, og en himmelsk juleresteburger. Lise deler personlige juleminner med leserne underveis, og forteller historier og anekdoter om matrettene og tradisjonene vi henter frem igjen hver gang kalenderen nærmer seg desember. Boken er gjennomillustrert med Sara Johannessens stemningsskapende og fristende matbilder.
Bent Stiansen; Stiansen i boks. Utg. 2012. Heftet. 94+96+95+79 sider. Meget pene eksemplarer (som nye). Kr 180,-
Omtale: Boksen inneholder fire kokebøker med oppskrifter på småretter, kjøtt-, fisk- og skalldyrretter og desserter.
Ingrid Espelid Hovig; Ingrids matminner. Utg. 2007. 223 sider. Illustrert. Meget pent eks. m/omslag. Kr 120,-.
Omtale: En lekker og brukervennlig kokebok En biografisk kokebok fra vår alles kjære Ingrid Espelid Hovig. I denne nye kokeboken tar hun oss med på en kulinarisk reise gjennom barndom, oppvekst og tiden i NRK. Vi får møte kjente gjester fra programmene hennes og kan prøve yndlingsoppskriftene deres på vårt eget kjøkken. Her får vi også innblikk i hvordan det var å vokse opp i et hjem der hjemmelaget mat var et meget viktig element både til hverdag og fest.
Bodil Nordjore; Bodils fjellmat. Vilt, rått, godt. Utg. 2005. 174 sider. Meget pent eks. m/omslag. Kr 150,-.
Omtale: Forfatteren ønsker med denne boka å formidle mattradisjoner som fortsatt er levende i mange fjellbygder. Inneholder oppskrifter på alt fra vilt og kjøtt mat, til grøt og nevamat. Her finner du også historier om mat og mennesker fra fjellbygder. Har litteraturliste og register.
Hege Barnholt; Julens skattkammer. Utg. 2012. 160 sider. Illustrert. Meget pent eks. Kr 50,-
Omtale: Juleforberedelser er fylt med forventninger, glede og gode følelser. I boka Julens skattkammer finner du oppskrifter og mønster til alle tradisjonene vi er glad i. Du finner maler og mønster til gaver, julens godteri, julepynt, ideer til juleverksted, adventskalendere, smakfulle gaver, julens blomster, lysdekorasjoner, kranser, de beste julekakene og ideer til hvordan du skaper duften av jul! Julens skattkammer gir deg alle oppskriftene du vil ta frem år etter år!
Finn Edvin Hansen og Kåre Vidar Pedersen; Det smaker av fugl, fra fjell, skog og kyst. Utg. 1999. 176 sider. Illustrert. Meget pent eks. Kr 90,-.
Omtale: Boka forener mat, jakt og naturopplevelser. Samtidig blåses det liv i en del gamle mattradisjoner som mer eller mindre er i ferd med å dø ut. Her er det oppskrifter på gravet rypebryst, farsert orrfuglbryst, mandelpanert jerpe, marinert trostebryst i gelé og flere andre oppskrifter.
Kjartan Skjelde og Berit Nordstrand; Verdens beste smoothier. Utg. 2017. 235 sider. Illustrert. Som ny. Kr 70,-
Omtale: Lag verdens beste smoothier, med fantastisk smak og byggeklosser kroppen trenger! Av og til kan en smoothie være en erstatning for et måltid, eller et supert mellommåltid. Ifølge Berit Nordstrand er det en utmerket måte å få i seg byggeklosser kroppen din trenger så lenge ingredienskombinasjonene er smarte. I denne boken lager superkokken Kjartan fantastiske smoothier og kremer, shots og juicer. Jo mer grønnsaker, desto bedre, jo mer fiber, desto bedre, men det må smake godt og det er Kjartan garantisten for.
Berit Nordstrand; Ta vare på deg selv. 12 år yngre på 12 uker. Utg. 2016. 315 sider. Illustrert. Meget pent eks. Kr 70,-
Omtale: Boken forteller deg hvordan du: - beriker din tarmbakterieflora- bidrar til stabil trivselsvekt, mindre helsefarlig bukfett og økt muskelstyrke - gir deg en yngre og friskere hud- bedrer humøret, konsentrasjonen og hukommelsen- bedrer dine kolesterolverdier og blodsukkerreguleringen- gir deg et sunnere blodtrykk- demper inflammasjon og oksidativt stress- forebygger Type-2-diabetes, hjerte- og karsykdom og kreft- gir deg mer energi og livsglede Metoden gir deg enkle grep så du kan bli minst 12 år yngre de neste 12 ukene.
Berit Nordstrand ; Mat med mer. Hverdagsmat for glede, overskudd og helse. Utg. 2012. Heftet. 208 sider. Illustrert. Meget pent eks. Kr 70,-
Omtale: Kos deg til optimal livskvalitet gjennom små matgrep som gir stor effekt! Overlege, seksbarnsmor og livsnyter Berit Nordstrand viser deg hvordan deilig hverdagsmat basert på ferske råvarer kan berike ditt liv. Hun omsetter medisinsk forskningslitteratur til enkle råd om hva du kan spise for å få mer energi og overskudd, glede, bedre nattesøvn, stabil trivselsvekt, bedre konsentrasjon og hukommelse, mer ro og bedre helse. Gjennom morsomme historier og praktiske tips får du en helt ny opplevelse av muligheter med mat.
Turid Skjold Oldenborg og Kari-Mette Kihle Jomaas; Matgleder fra Sørlandet. Utg. 1999.
160 sider. Illustrert. Meget pent eksemplar m/omslag. Kr 50,-
Omtale: Kokkenes Mesterlaug Sørlandet har samlet et utvalg oppskrifter fra Sørlandet. Tanken har vært både å ta vare på tradisjonsrike retter, og å presentere lokale råvarer i moderne oppskrifter. Alle rettene er lagt til rette for dagens husholdning, og råvarene som benyttes er allment tilgjengelige. Har oppskrifter på både forretter, hovedretter og desserter.
Arabella Boxer; URTER. 170 fristende oppskrifter med friske urter. Utg. 1996. 256 sider. Meget pent eks. m/omslag. Kr 90,-
Omtale: Urter handler om dyrking og bruk av både våre gamle. velkjente krydderurter og noen nye - og derfor mer ukjente - krydderurter. De over 50 urtene er gjengitt i vakre fotografier.
Sophie Dahl; Miss Dahls frodige fristelser. Utg. 2011. 276 sider. Illustrert. Meget pent eks. m/omslag. Kr 70,-
Omtale: Sophie Dahl vokste opp i en matelskende familie og begynte å lage mat så fort hun klarte å holde i en sleiv. I sin lekre kokebok presenterer hun 100 av sine yndlingsoppskrifter, årstid for årstid og overøst med gode opplevelser og reiser som har inspirert henne. Fra sitronduftende gryteretter til sprø, gylne paier, salater og supper for lette, lyse dager, dekadente desserter, avrundet med kaker fra hennes bestemor Gee-Gees kjøkken - deilig og allsidig mat som gjør livet til en fest.
Fedon A. Lindberg; Naturlig slank med kost i balanse. Utg. 2003. 168 sider. Illustrert. Meget pent eks. Kr 50,-
Omtale: Forfatteren forteller hvordan du kan holde deg sunn og slank ved å balansere proteiner og karbohydrater i kostholdet slik at kroppen forbrenner maten riktig. Boka inneholder også et forslag til en fire ukers menyplan, matvaretabeller som angir glykemisk indeks og over 40 oppskrifter. Har litteraturliste, stikkord- og oppskriftsregister.
Gino Valente; Middelhavskost med Gino – lev godt, sunt og lenge. Utg. 2002. 183 sider. Illustrert. Meget pent eks. Kr 70,-
JUSTINE HARDING; Verdens beste tapas. Utg. 2011. 192 sider. Illustrert. Meget pent eks. Kr 50,-.
Omtale: Boka er inspirert fra det spanske kjøkken, men har også med tips fra andre land. Den har oppskrifter på tapasretter med kjøtt, fisk og skalldyr og grønnsaker.
Sydøstasiatiske specialiteter. En kulinarisk rejse gennem Singapore, Malaysia og Indonesien. Utg. på Könemann, 2000. 319 sider. Dansk tekst. Illustrert. Meget pent eks. m/omslag. Kr 70,-
Rachel Khoo; Et lite kjøkken i Paris. Klassiske franske oppskrifter med ny og frisk tilnærming. Utg. 2012. 287 sider. Illustrert. Meget pent eks. m/omslag. Kr 90,-
Omtale; Et lite kjøkken i Paris inneholder alle de kjente rettene som du ville vente å finne i en fransk kokebok, som Boeuf bourgignon og Coq au vin, men den er ikke bare enda en samling av klassiske franske oppskrifter. Den er historien om hvordan Rachel oppdaget dem, enten det var på en piknik ved Seinen en varm og lummer sommerkveld, under en middag med venner, gjennom en prat med den lokale slakteren eller bakeren, eller ved å eksperimentere med smaker på sitt eget kjøkken hjemme. Fra en Croque Madame-muffins til en herlig lavendel- og sitronstekt kylling priser Rachel Frankrikes kulinariske landskap som det er i dag, og viser hvor enkle disse rettene egentlig er. Klassisk fransk med en enkel og moderne tilnærming.
Per Lauritz Lien; Fett nok. LCHF for hele familien. Familiemiddager, småretter, smoothier, mat før trening og lørdagskos. Utg. 2011. 158 sider. Illustrert. Meget pent eks. m/omslag. Kr 70,-
Omtale: LCHF (Low Carb High Fat) er det siste tiårets store mattrend. FETT NOK er LCHF-boken som praktiserer lavkarbo på et moderat nivå. Dette er en kokebok for alle som vil spise sunn og god mat, basert på friske råvarer. Alle kan ha godt av et kosthold med mindre innslag av karbohydrater, uten at det skal bli fanatisk eller ekstremt, hverken for store eller små. Her er det først og fremst matglede det dreier seg om. Med på kjøpet får du variasjon, stabil vekt og god helse.
Kristine Weber; Sunn og sterk med protein. Mat for muskler. Utg. 2013. 160 sider. Illustrert. Meget pent eks. Kr 70,-
Omtale: Her er oppskriftene som gjør at det smaker ekstra godt å få drømmekroppen!
Idealet i dag er å ha en sunn og sterk kropp, og siden muskler trenger protein, finner du sunne, proteinrike og kjempegode middager og desserter i denne boken. Istedenfor sukker og hvetemel bruker forfatteren Sukrin og proteinpulver i dessertene, mens middagene er proppfulle av gode råvarer og spennende smaker. Boken inneholder også artikler om kosthold og trening, ukemenyer og treningsprogrammer som garantert gir resultater.
Ina-Janine Johnsen; Mat på bordet fra morgen til kveld - 125 herlige hverdagsoppskrifter. Utg. 2014. 281 sider. Illustrert. Meget pent eks. Kr 90,-
Omtale: Lær av en av Norges beste matbloggere og sett velsmakende MAT PÅ BORDET hver dag. Lær deg en knippe klassikere som alltid fungerer og som gjør at smilene rundt middagsbordet sitter løsere. Ta imot tips fra en som kan! Lær deg et antall basisoppskrifter som du kan ha med deg resten av livet, og gjør dem til dine egne klassikere.
Kari Vetlesen; Krydderleksikon, med urter og smakstilsetninger. Utg. 2017. 520 sider. Illustrert. Som ny m/omslag. Kr 180,-.
Omtale: En komplett alfabetisk oversikt over krydder, urter, kryddersauser og andre smakstilsetninger fra hele verden, fra eksotisk korarima til dagligdags svart pepper. Foruten gastronomisk relevant informasjon som beskrivelse av smak og anvendelse, gir artiklene en enkel botanisk karakteristikk av de forskjellige urtene og krydderplantene. Artiklene inneholder også plantenavn på en rekke språk samt historiske anekdoter. Blandingskrydder og kryddersauser er beskrevet med innhold, opprinnelsesland og anvendelsesområder. Oppslagsverket har register på latin og flerspråklig ordliste med lokale navn, noe som gjør det lettere å utforske eksotiske kjøkken og matkulturer.
Kristine Weber; Sunnere og sterkere – med proteinrik mat. Utg. 2016. 140 sider. Illustrert. Meget pent eks. Kr 50,-
Omtale: I tillegg til å være en kokebok med mange nye oppskrifter du kan la deg inspirere av, er innholdet bygget opp slik at du kan gjennomføre et opplegg over tre måneder – med ukemenyer og treningsprogrammer som garantert gir resultater. Her er også artikler og inspirerende tekster som gjør det lettere å holde seg motivert. Rettene er proteinrike, glutenfrie og enkle å lage, og dessertene er søte uten å inneholde sukker. Her er flere oppskrifter på typisk husmannskost, som for eksempel hjemmelaget fiskegrateng, samt proteinrike vegetarretter, blant annet en fristende bønnegryte. Dette er oppskrifter som gjør at det smaker ekstra godt å bli både sunnere og sterkere.
Wenche Andersen; Wenches ukemenyer. Gode og enkle middager gjennom hele året. Utg. 2011. 176 sider. Illustrert. Meget pent eks. Kr 50,-
Omtale: Wenche Andersen, kjent som kokken fra God-morgen-Norge, gjør det enkelt for deg med ukemenyer for hele året.
- Ny oppskrift for hver dag hele året
- Handlelister for hver uke
- Tips, alternativer og raske løsninger når hverdagen er ekstra travel
- Meny til sommerfesten
- Meny for jul og påske
Christer Berens; Christer Berens' Nytelser. Utg. 2011. 150 sider. Illustrert. Meget pent eks. m/omslag. Kr 50,-.
Omtale: Måltidet som nytelse. Hensikten er å bidra til at det perfekte måltidet blir en enda bedre nytelse. Et måltid trenger ikke være eksklusivt, men det er viktig med kvalitet både til hverdag og fest! Christer Berens ønsker å skape mer kreativitet rundt matlagingen i dag. Smake og lukte - nyte maten. Men nytelse er ikke bare smaken på maten, det inkluderer også det visuelle ved bordet i sin helhet, stemningen, valget av vin.. Gode oppskrifter, tips om råvarer og råd om hvordan vinen kan gjøre måltidsopplevelsen enda større, gjør dette til en bok som faller i smak.
Rosemary Wadey; Sjokoladedrømmer. Lekre kaker og desserter for enhver anledning. Utg. 2000. 96 sider. Illustrert. Meget pent eks. Kr 70,-
Omtale: Sjokolade er en ren luksus som skal spises med glede, og uten spor av dårlig samvittighet! Smeltet, revet, til bakverk og frosset, sjokoladen kan brukes til det meste. Sjokoladedrømmer inneholder 40 lekre oppskrifter, fra enkle familiefavoritter som sjokoladekjeks og sjokoladekrem, til mer sofistikerte retter, som sachertorte, varm mokkasufflé og appelsinkake med sjokoladeruller. Sjokoladedrømmer er illustrert med vakre bilder av de ferdige rettene, og oppskriftene er lette å følge, punkt for punkt.
Tarje Haakstad og Panos Konstantinidis; Burgerboka. Fleksibind. Utg. 2015. 159 sider. Illustrert. Meget pent eks. Kr 50,-
Omtale: Få matretter har en mer ikonisk status enn hamburgeren. I Burgerboka presenter teamet på Døgnvill Bar & Burger sine beste oppskrifter, smakskombinasjoner og tilberedningstips. Her finner du klassiske og nyere burgeroppskrifter, i tillegg til oppskrifter på kylling-, lam- og vegetarburgere. Du finner selvsagt også oppskrifter på det beste tilbehøret, sausene, brødet, dessertene, samt kanskje verdens beste milkshaker. Burgerboka er laget for alle som vil lære å lage knallgode burgere.
Arabella Boxer; URTER. 170 fristende oppskrifter med friske urter. Utg. 1996. 256 sider. Meget pent eks. m/omslag. Kr 90,-
Omtale: Urter handler om dyrking og bruk av både våre gamle. velkjente krydderurter og noen nye - og derfor mer ukjente - krydderurter. De over 50 urtene er gjengitt i vakre fotografier.
Jane Bowring (red.) m fl.; Den store asiatiske kokeboken. Utg. 2004. 304 sider. Illustrert. Meget pent eks. Kr 90,-.
Omtale: Boka inneholder både tradisjonelle og nye oppskrifter, samt råd om kjøp, lagring og bruk av asiatiske ingredienser. Med register.
Romanelli / Ganugi; Olivenolje. Det italienske kjøkken. Utg. 2002. 64 sider. Illustrert. Meget pent eks. Kr 50,-
Omtale: Boken gir en kortfattet oversikt over italienske oljer. Den forteller om opprinnelse og historie, om produksjon, gradering, bruk og oppbevaring, i tillegg til å forklare hvordan man skal velge, servere og lage mat med olivenolje. Boken innholder mer enn 50 oppskrifter slik at man kan lære å bruk olje på "italiensk vis". Har register.
Ella Woodward: Ellas kjøkken. Kule ingredienser og fantastiske retter som du og kroppen din vil elske. Fantastisk mat uten gluten, melkeprodukter og sukker. Utg. 2015. 256 sider. Illustrert. Meget pent eks. Kr 50,-
Omtale: Ella har som mange andre møtt veggen og fikk en alvorlig utmattelsesdiagnose. I fortvilelsen og uvissheten bestemte hun seg fra en dag til en annen om å legge om kostholdet sitt: å slutte med sukker, gluten, meieriprodukter og all prosessert mat. Hun hadde da lest og blitt inspirert av Criss Karr, som endret kostholdet sitt etter en kreftdiagnose. Allerede etter tre uker med nytt kosthold, begynte en rekke symptomer å forsvinne, og noen måneder senere følte Ella seg helt frisk. Ella kunne i utgangspunktet ikke lage mat, men hun ville lære og startet en blogg som i seg ble til inspirasjon og drivkraft for henne. Ella utviklet gjennom bloggen et helt nytt kosthold for seg selv og sine følgere !
Andersen / Dybdal / Jacobsen; Bringebærlandet. Smaken av norsk sommer. Utg, 2013. 231 sider. Illustrert. Meget pent eks. Kr 90,-
Omtale: Bringebærboka handler om alt som har med bringebær å gjøre; om bringebærplanter og dyrkingen av dem, og om stell og gode råd. Men først og fremst er dette være en bok om alt det gode bringebærene kan brukes til i mat og drikke. Målgruppen er alle som er opptatt av sunn og deilig mat og som kanskje ønsker seg en liten bringebærhekk hjemme i hagen. Boken er på 232 sider og inneholder alle tenkelige og utenkelige oppskrifter basert på det vidunderlige bringebæret.
Sissi Porsholt Solberg; Skikk og bruk i selskapslivet. Utg. 1985. 205 sider. Illustrert. Meget pent eks. Kr 30,-
- Jarle Roheim Håkonsen og Jon Berg; Spania. En matsafari. Catalonia, Valencia, Andalucia, Madrid, Rioja, Baskerland. Utg. 2011. 240 sider. illustrert. Som ny m/omslag. Kr 120,-.
Omtale: Forfatterne har reist på kryss og tvers i Spania og samlet over 80 oppskrifter fra noen av Spanias beste kokker. Oppskriftene spenner fra enkle tapasretter til gourmetmåltider. Med ordliste, adresser og oppskriftsregister.
De skildrer spansk kultur og folkeliv, forteller om spesialitetene, verdens beste råvarer, det kreative kjøkkenet, om hvordan tapasen oppsto og om de regionale forskjellene. De drar på markedet og gir tips til hva vi bør kjøpe og ta med hjem. Vel hjemme i Norge tar de fram oppskriftene og lager maten fra grunnen av, tilpasset våre forhold. Også vintipsene er tilpasset. Med "Spania - en matsafari" kan vi lage mat full av utrolig gode smaker.
-Liselott Andersson m fl.; Sild. Sildeoppskrifter. Utg. 1997. 96 sider. Illustrert. Meget pent eks. Kr 50,-.
- Ingebjørg Moe; Havets fristelser. Utg. 2004. 335 sider. Illustrert. Meget pent eks. Kr 120,-
Omtale: Boken inneholder oppskrifter med norsk sjømat som hovedingrediens. 25 ulike arter av fisk og skalldyr er representert i oppskriftene. Boken inneholder også et fiskeleksikon. Har register.
- Lars Barmen; Norsk sjømat. Fisk, skjell, skalldyr. Utg. 2001. 175 sider. Illustrert. Meget pent eks. m/omslag. Kr 90,-
Omtale: Boka inneholder oppskrifter på norsk fisk og sjømat, og Barmen gir i tillegg råd og tips om hvordan råvaren bør behandles før den kan nytes, filetering av de ulike fisketypene, gode fiskesesonger og fiskenes næringsinnhold. Har register.
- Birgitta Rasmusson og Cecilia Lundin; Fisk og skalldyr. Utg, 2001. 197 sider. Illustrert. Meget pent eks. Kr 50,-
Omtale: I Fisk og skalldyr finner du oppskrifter på de klassiske fiskerettene, men også nye spennende retter. Her er det gratenger og supper, patéer og suffléer, salater og marinert fisk, røkt og gravet fisk, silderetter, forretter, sauser og stuinger. Lekre bilder viser skritt for skritt de forskjellige arbeidsmomentene. Til hver oppskrift er det med serveringsforslag som gjør måltidet ekstra spennende og det gjelder den raske lunsjretten eller den helt store festen.
- Den store sjømat kokeboken. Utg. 2000. 304 sider. Illustrert. Meget pent eks. m/omslag. Kr 70,-
Omtale: I tillegg til oppskrifter på sjømat, gir boka en veiledning i hvordan man skal behandle og tilberede sjømat. I bokas kapitler om supper, pannesteking, røresteking, grilling, gryteretter og paier presenteres oppskrifter fra hele verden. Med register.
- Yngve Ekern og Tore Namstad; Himmelsk fra havet. Skalldyr, skjell, fisk. Utg. 1998. 158 sider. Illustrert. Meget pent eks m/omslag. Kr 70,-
Omtale: Boken tar for seg sjøens verden av unike smaksopplevelser, balanserer mellom tradisjon og tilgang på ingredienser fra hele verden, og har personlige og profesjonelle råd. Har oppskriftregister.
- Stein Mortensen m fl.; Med skjell på gaffelen. Utg. 2000. 111 sider. Illustrert. Meget pent eks. m/omslag. Kr 90,-.
Omtale: Boka gir deg inngående kjennskap til hvordan du kvalitetsbestemmer og behandler skjell, samt et spekter av oppskrifter, fra det helt enkle til det mer eksotiske. Verdensmester i kokkekunst, Charles Tjessem, presenterer utsøkte skjellretter som alle kan lage. Grundig gjennomgang av ulike skjelltyper og bruksmåter. Et must for alle sjømatelskere!
-God norsk mat. Utg. på Kagge 2004. 144 sider. Illustrert. Meget pent eks. m/omslag. Kr 50,-.
Boka inneholder 100 oppskrifter på både tradisjonelle og moderne norske retter. Boka har oppskrifter på salater, supper, fiske- og kjøttretter, pizza, pasta, wokretter, grønnsakretter og tilbehør, grøt og desserter. Har kronologisk og alfabetisk register.
Henry Notaker; Gastronomi. Til bords med historien. Utg. 1996. 379 sider. Meget pent eks. Kr 50,-
Omtale: Forfatteren tar opp mattradisjoner fra steinalder til i dag, verden rundt. Han viser i hvilken grad maten er tilstede i alle sammenhenger i menneskelivet og samfunnslivet. Maten spiller en rolle i barneoppdragelse og kjærlighetsliv, den er en politisk faktor i torskekriger og kornboikotter, den er et statussymbol i den rike verden og det eneste nødvendige for de sultende. Boka har eksempler på gamle og ukjente oppskrifter fra Kina og Rom, fra kalifenes Bagdad og Ludvigenes Paris, fra renessansens Italia og fra Victoriatidens England. Har kilder og oppskrifts- og stikkordregister.
NB: Sender ikke eller avtaler henting for beløp under kr 100.
Du må være logget inn for å se brukerprofiler og sende meldinger.
Logg innAnnonsens metadata
Sist endret: 10.11.2024, 07:36 ・ FINN-kode: 369935312