Spesialetterforsker innen finansiell etterforskning/inndragning av straffbart utbytte
Kripos
- Frist 29.09.2024
- Ansettelsesform Fast
Kripos søker spesialetterforsker innen finansiell etterforskning/inndragning av straffbart utbytte
Som følge av at Stortinget, gjennom revidert nasjonalbudsjett, har besluttet en varig styrking av politiets innsats mot organisert kriminalitet og kriminelle nettverk (KN) skal Kripos bygge ytterligere kapasitet og kompetanse innen innhenting og etterforskning av egne saker. I den forbindelse lyser vi nå ut en fast stilling som spesialetterforsker innen finansiell etterforskning/inndragning av straffbart utbytte. Som spesialetterforsker vil du ha ansvaret for utbytteetterforskningen i seksjonens etterforskningsportefølje.
Seksjon for organisert kriminalitet etterforsker store og komplekse straffesaker som ofte krever utstrakt internasjonalt samarbeid, bruk av skjulte metoder og i mange tilfeller koordinering av nasjonal og internasjonal innsats. Etterforskningene rettes hovedsakelig mot kriminelle nettverk som bedriver profittmotivert kriminalitet i form av narkotikakriminalitet, men også andre typer kriminalitet.
Seksjon for organisert kriminalitet er en av fem seksjoner ved Etterforskningsavdelingen. Avdelingen er et nasjonalt kompetansesenter for etterforskning av organisert og annen alvorlig kriminalitet, med blant annet fagforvaltningsansvar for avhør, etterforskningsledelse og operativ kriminalanalyse. Avdelingen yter etterforskningsbistand til politidistriktene og etterforsker egne saker av prinsipiell karakter, saker som strekker seg over flere politidistrikter og saker som krever utstrakt internasjonalt samarbeid. Alle våre medarbeidere er forventet å bidra i relevante arbeidsgrupper, prosjekter og oppdrag innen fagforvaltning. Avdelingen består av ca. 140 medarbeidere.
Personlig egnethet, motivasjon for fagfeltet og god rolleforståelse vil bli vektlagt.
Fleksibilitet med hensyn til arbeidsoppgaver og organisering er en forutsetning.
Søknader uten vitnemål og attester vil ikke bli behandlet.
Arbeidsoppgaver
- ha et særlig ansvar for den finansielle etterforskningen i saker knyttet til organisert og annen alvorlig kriminalitet
- utarbeide analyser om pengestrømmer (privatforbruksanalyse, kontantstrømsanalyse m.m.) og rapporter om økonomiske forhold i tilknytning til etterforskning av straffesaker med fokus på inndragning av straffbart utbytte
- beregne omfanget av utbytte fra straffbare handlinger, samt spore og sikre verdier opp mot inndragningskrav
- etter anmodning bistå andre seksjoner i saker der økonomikompetanse kreves
- være faglig oppdatert på lovendringer og rettspraksis innenfor fagområdet, samt holde kontakt med relevante nasjonale og internasjonale faginstanser. Avdekke områder innenfor spesialfeltet som kan gi grunnlag for forslag til lovendringer mv.
- intern og ekstern kompetansedeling
- bidra med organisasjons- og metodeutvikling på egen seksjon, samt delta i nasjonalt fagutviklingsapparat
- lede og/eller delta i relevante arbeidsgrupper, prosjekter og møter internt, nasjonalt og internasjonalt
- rettsoppmøter
Kvalifikasjoner
- høyere utdanning på minimum bachelornivå, fortrinnsvis innenfor økonomi, revisjon eller regnskap. Lang og relevant erfaring kan kompensere for manglende formalkompetanse
- relevant erfaring fra finansiell etterforskning i politiet av organiserte kriminelle nettverk, fortrinnsvis med erfaring fra rettsoppmøter og bisittererfaring
- relevant erfaring med kompetansedeling
- gode norskkunnskaper, skriftlig og muntlig
Ønskelige kvalifikasjoner
- relevant videreutdanning innen fagområdet, eksempelvis tverretatlig bekjempelse av økonomisk kriminalitet eller inndragning og pengespor ved PHS
- erfaring fra etterforskning hvor kryptovaluta er involvert
- kunnskap om offentlig forvaltning gjennom skatt/avgift, NAV og toll
- relevant erfaring med fag- og metodeutvikling
- gode engelskkunnskaper, skriftlig og muntlig
Du må ha plettfri vandel og være skikket for tjeneste i politiet og politiattest (uttømmende og utvidet) må innhentes ved ev. ansettelse jfr. politiloven § 18 og politiregisterloven § 41. Den som ansettes, må kunne sikkerhetsklareres for nivå HEMMELIG.
Personlige egenskaper
- svært gode samarbeids- og kommunikasjonsevner
- strukturert og med øye for detaljer
- selvstendig og med god gjennomføringsevne
Som medarbeider i politiet kjennetegnes du av å være modig og helhetsorientert, du viser respekt og er tett på. Vi jobber sammen for fellesskapets beste i tråd med lover, regler og våre verdier. Du kan lese mer i vår medarbeiderplattform og i våre etiske retningslinjer.
Vi tilbyr
En utfordrende og spennende arbeidsplass for deg som vil være med på å forme fremtidens politi
- stillingen lønnes som spesialetterforsker (stillingskode 1552), fra kr 745 000 - 845 900 (ltr. 74-79) brutto per år
- medlemskap i Statens pensjonskasse, med blant annet gode pensjons- og forsikringsordninger (se https://www.spk.no/ for mer info)
- fleksibel arbeidstid med mulighet for trening i arbeidstiden
- en utfordrende stilling i et godt og aktivt miljø som gir store muligheter for faglig og personlig utvikling
- sentral beliggenhet på Bryn mht. tog, t-bane og bussforbindelser
Politiet mener at inkludering og mangfold er en styrke. Vi trenger medarbeidere med ulike kompetanser, bakgrunn, erfaring og perspektiver for å bidra til enda bedre oppgaveløsning. Dersom det er mulig vil vi tilrettelegge for medarbeidere som har behov for det.
Dersom det er kvalifiserte søkere med funksjonsnedsettelse, hull i CV-en eller innvandrerbakgrunn, skal vi innkalle minst én søker i hver av disse gruppene til intervju. For å bli vurdert som søker i disse gruppene, det vil si positivt særbehandlet på denne måten, må søkerne oppfylle visse krav.
For å ha et godt vurderingsgrunnlag ber vi deg om å registrere utfyllende CV i vår rekrutteringsportal og laste opp relevante attester og vitnemål. Dersom du har funksjonsnedsettelse, hull i CV-en eller innvandrerbakgrunn oppfordrer vi deg til å krysse av for dette i vår rekrutteringsportal. Avkrysningene danner grunnlag for anonymisert statistikk som alle statlige virksomheter rapporterer i sine årsrapporter.
Du kan lese mer på arbeidsgiverportalen https://arbeidsgiver.difi.no/positivsaerbehandling.
Opplysninger om deg kan bli offentliggjort selv om du har anmodet om ikke å bli ført opp på søkerlisten. Dersom anmodningen ikke blir tatt til følge, vil du bli varslet om dette.
Om arbeidsgiveren
Kripos er politiets nasjonale kompetansesenter i kampen mot organisert og annen alvorlig kriminalitet. Vi yter bistand til politidistriktene og har spisskompetanse blant annet innen taktisk etterforskning, kriminalteknikk, elektroniske spor, særskilte etterforskningsmetoder, kriminaletterretning og -analyse. Vi er dessuten behandlingsansvarlig for politiets sentrale registre og nasjonalt kontaktpunkt for internasjonalt politisamarbeid. Det nasjonale kriminaltekniske laboratoriet ligger også ved Kripos.
Den statlige arbeidsstyrken skal i størst mulig grad gjenspeile befolkningen. Det er derfor et mål å ha en balansert alders- og kjønnssammensetning og rekruttere flere personer med innvandrerbakgrunn. Det er en forutsetning at den som tilsettes, har plettfri vandel. Uttømmende politiattest kan bli innhentet.
Etter søknadsfristens utløp utarbeides en offentlig søkerliste med søkerens navn og alder samt stillings-/yrkestittel og bosteds-/arbeidskommune. Søkeren kan anmode om ikke å bli oppført på søkerlisten. Dersom anmodningen ikke tas til følge, kan opplysninger om søkeren likevel bli offentliggjort. Søkeren vil i så fall bli varslet.
- Sektor: Offentlig
- Sted: Nils Hansens vei 25, 0667 Oslo
- Bransje: Politi og sikkerhet
- Stillingsfunksjon: Annet
- Arbeidsspråk: Norsk
Nøkkelord
finansiell etterforskning, organisert kriminalitet, inndragning, spesialetterforsker
Annonseinformasjon
- FINN-kode 370505116
- Sist endret