Leder for faggruppen Innovasjon, digital transformasjon og bærekraft
OsloMet - storbyuniversitetet
- Frist 03.11.2024
- Ansettelsesform Engasjement
Leder for faggruppen Innovasjon, digital transformasjon og bærekraft
Ved Institutt for informasjonsteknologi er det ledig en 50% stilling som leder for faggruppen «Innovasjon, digital transformasjon og bærekraft». Lederstillingen er en åremålsstilling for en periode på 4 år, med mulighet for forlengelse. Leder for faggruppen kan maksimalt forlenges for en sammenhengende periode på 12 år. Instituttet har samtidig en utlysning for leder av faggruppen «Kunstig intelligens», og det vil være mulig å søke begge disse stillingene. Interesserte søkere må i så fall søke begge stillingene.
Det er for tiden fem faggrupper ved Institutt for informasjonsteknologi: «Skysikkerhet, datasikkerhet og programutvikling», «Matematisk modellering», «Kunstig intelligens», «Menneske-maskin interaksjon og universell utforming av IKT», og «Innovasjon, digital transformasjon, og bærekraft». Mer informasjon om Institutt for informasjonsteknologi og Fakultet for teknologi, kunst og design finner du her.
Vi søker en kandidat med lidenskap for kvalitet i undervisning, forskning og innovasjon. Det forventes at kandidatene har en lidenskap for ledelse og utvikling av enkeltpersoner og team.
Kandidaten bør i tillegg ha innsikt i innovasjon, digital transformasjon, bærekraft eller et nært relatert felt som er relevant for instituttet.
Kandidatene vil forventes å aktivt styrke og forme det faglige arbeidet og forskningsaktiviteter ved instituttet, og universitetets forskningsmiljøer generelt, inkludert tverrfaglig arbeid på tvers av institutter ved Fakultet for teknologi, kunst og design og med andre fakulteter og forskningssentre ved OsloMet.
Ansvarsområde- personalansvar for faggruppen «Innovasjon, digital transformasjon og bærekraft»
- felles lederansvar for instituttet i samarbeid med instituttleder og ledere av de andre faggruppene
- koordinering av forsknings- og innovasjonsaktiviteter sammen med forskningsgruppeledere og administrasjonen
- bidra aktivt til utvikling av utdanning av høy kvalitet
- bidra aktivt til utviklingen av instituttet og OsloMet generelt
- leder for faggruppen er en del av ledergruppen ved Institutt for informasjonsteknologi og er forventet å representere gruppen og instituttet både internt og utenfor OsloMet
- høyere utdanning på minumum masternivå. Det er en fordel om fagområdet til kandidaten er relevant for ett av instituttets fagområder, og spesielt hvis det faller innenfor faggruppens fagområder.
- gode samarbeids- og kommunikasjonsevner
- god muntlig og skriftlig framstillingsevne på engelsk og på norsk, eller et skandinavisk språk.
- motiverende og inkluderende lederegenskaper
- personlige egenskaper som fremmer et godt arbeidsmiljø
- nysgjerrighet og en ambisjon for å utvikle seg som akademisk leder
- ledererfaring, gjerne innenfor forskning eller høyere utdanning er en stor fordel
- en interesse for å utvikle synergier mellom akademia og relevant industri
- erfaring med utvikling av utdanningskvalitet i fagfellesskap er en fordel
- forståelse for kulturelle forskjeller i et internasjonalt kollegium med ulik bakgrunn og kultur
Personlig egnethet vil bli vektlagt.
Det er viktig for OsloMet å gjenspeile befolkningen i vår region og vi ønsker alle kvalifiserte søkere velkommen. Vi arbeider aktivt med å utvikle oss videre som en inkluderende arbeidsplass og for å tilrettelegge arbeidsplassen dersom du har behov for det. Har du perioder i livet hvor du ikke har vært i arbeid, utdanning eller opplæring er du også velkommen til å søke hos oss.
SøknadInnen søknadsfristen må du sammen med søknaden laste opp følgende dokumenter:
- CV (inkludert lærings- og veiledningserfaring og navn og kontaktinformasjon for minst tre referanser)
- kopier av attester / vitnemål (inkludert formell utdanning i pedagogikk, hvis aktuelt)
- en tekst (inntil 2 sider) som beskriver kandidatens plan for de første to årene av lederperioden og hvordan kandidaten skal jobbe med strategisk utvikling av faggruppen
- annen relevant dokumentasjon
Du må laste opp alle disse dokumentene for at din søknad skal behandles. Dokumentene må være på engelsk eller et skandinavisk språk. Oversettelser må være autorisert. Du må fremvise originaler ved et eventuelt intervju. OsloMet gjennomfører kontroll av dokumenter, slik at du som kandidat skal få en reell evaluering og rettferdig konkurranse.
Vi kan tilby deg- interessante og utfordrende lederoppgaver ved Norges tredje største og mest urbane universitet
- deltakelse i forskningsgruppe
- mulighet til faglig utvikling i et spennende fag- og forskingsmiljø
- kontakt med mangfoldig studentgruppe
- gode pensjonsbetingelser i Statens pensjonskasse
Ønsker du nærmere informasjon om stillingen kan du kontakte:
- Instituttleder André Brodtkorb, +47 45 61 90 70, andre.brodtkorb@oslomet.no.
Stillingen lønnes iht. til Hovedtariffavtalene i staten og OsloMets lønnspolitikk i stillingskode 1473 studieleder, kroner 732 300 – 821 100 pr. år. For spesielt kvalifiserte søkere kan høyere lønn vurderes.
Vil du søke på stillingen må du søke elektronisk i vårt rekrutteringssystem.
Søknadsfrist: 23.10.2024
Ref: 24/24975
OsloMet er Charter & Code sertifisert av EU-kommisjonen med rettigheter til å bruke logoen HR Excellence in Research (HRS4R) og medlem i nettverket EURAXESS som bidrar til gode arbeidsforhold for mobile forskere.
OsloMet har sluttet seg til prinsippene og forpliktet institusjonen til å følge anbefalingene i DORA-erklæringen (sfdora.org) (The San Francisco Declaration on Research Assessment).
Ansettelsen blir gjennomført etter prinsippene i statsansatteloven og lovverk som regulerer eksport av kunnskap, teknologi og tjenester. Søkere som er i konflikt med dette regelverket vil ikke anses kvalifisert for stillingen.
Besøk OsloMet på LinkedIn, Facebook, Instagram
Om arbeidsgiveren
OsloMet - storbyuniversitetet er Norges tredje største universitet med nesten 22 000 studenter og over 2500 ansatte. Vi har campus i Oslo sentrum og på Romerike. OsloMet leverer forskning og utdanning med høy relevans for arbeidslivet, velferdsstaten og storbyregionen.
Fakultet for teknologi, kunst og design (TKD) utgjør et sterkt og mangfoldig faglig miljø med tydelig internasjonalt preg. Arbeidet gjøres i en profesjonell organisasjon som er ledende i å ta i bruk ny teknologi og nye løsninger, og er langt fremme på tverrfaglig og eksternt samarbeid. Fakultet for teknologi, kunst og design er i sterk vekst og vi rekrutterer høyt kvalifiserte medarbeidere fra hele verden.
Fakultet TKD har om lag 4 000 studenter og 400 ansatte, og holder til i Pilestredet i Oslo sentrum og på Kjeller utenfor Lillestrøm. Fakultetet utfører forskning og tilbyr utdanning på bachelor-, master- og doktorgradsnivå innen teknologi, kunst og design.
Institutt for informasjonsteknologi tilbyr fire bachelorstudier, et årsstudium, et masterstudium og bidrar til to tverrfaglige doktorgradsprogrammer ved fakultetet. Instituttet har stor forsknings- og utviklingsaktivitet innen et bredt spekter av fagområder, inkludert informatikk, naturvitenskap, innovasjon og ledelse. Studenter og forskere er i stor grad involvert i tverrfaglige aktiviteter ved universitetet. Instituttet har om lag 100 ansatte og 1250 fulltidsstudenter.
- Sektor: Offentlig
- Sted: Pilestredet, 0167 Oslo
- Bransje: Annet, Forskning, utdanning og vitenskap, IT
- Stillingsfunksjon: Kontor og administrasjon, Ledelse, Undervisning og pedagogikk
Nøkkelord
leder, utdanning, forskning
Annonseinformasjon
- FINN-kode 372322469
- Sist endret