Rovviltkontakt i SNO - Nord-Salten/Hamarøy
9. Statens Naturoppsyn (SNO)
- Frist 20.10.2024
- Ansettelsesform Fast
Har du lyst på en spennende jobb som rovviltkontakt?
Om stillingen
Stillingen som rovviltkontakt, fast ansatt på tilkalling i Statens naturoppsyn (SNO), gir deg mulighet for å jobbe i felt med innsamling av viktige data som har stor betydning for forvaltningen av store rovdyr. Stillingene er knyttet til en eller flere kommuner og du må ha god lokalkunnskap. Det er viktig at rovviltkontakten kan løse oppgavene i god kontakt og dialog med beitebrukere og lokalsamfunn for øvrig.
Rovviltkontakten utfører oppgaver på de arbeidsområder og i det geografiske området som bestemmes av den fagansvarlige for rovvilt i lokalt SNO. Oppgavene løses i tråd med fastsatte instrukser og for øvrig på den måte og i den prioritet som bestemmes av SNO.
Arbeidet som lokal rovviltkontakt er et bierverv. Arbeidet er utpreget selvstendig og arbeidstiden vil være hendelsesstyrt, varierende og avhengig av behov. Vi understreker at den enkelte arbeidstaker selv må passe på at den samlede arbeidsbelastningen i hovedbeskjeftigelsen og i arbeidet som rovviltkontakt ikke overstiger det som er forsvarlig.
Det tilligger ikke naturoppsynsmyndighet i rollen som rovviltkontakt. Arbeidsoppgaven krever god rolle- og aktørforståelse, og at arbeidsgivers policy og HMS-reglement innenfor berørte arbeidsområder og oppgaver følges. Rovviltkontakten har plikt til å delta på kurs og andre kompetansehevende tiltak i regi av SNO.
Stillingens hovedansvarsområder
- gjennomføre skadedokumentasjon i felt ved mistanke om rovviltskader på husdyr og tamrein
- kontrollere tilfeldige meldinger om rovvilt, som har prioritet for registrering ihht overvåkingsprogrammet for rovvilt
- kvalitetssikre og rapportere innsamlede faglige data ihht instrukser
- planlegge og organisere eget feltarbeidsområde innenfor gjeldende instruksverk og retningslinjer
- egenadministrasjon innenfor timelister og reiseregninger mv.
- avlaste kollega innen ansvarsområder ved behov
- bistå ved opplæring av nytilsatte rovviltkontakter
- kontakt med lokale beitebrukere, berørte kommuner, grunneiere, lokale samarbeidsparter, interesseorganisasjoner og publikum
- informasjons- og representasjonsoppgaver for SNO ved behov
Arbeidsoppgavene er hendelsesstyrt og krever mulighet for stor fleksibilitet mht planlegging og gjennomføring. Du må påregne bruk av egen bil, og det kan være aktuelt med bruk av egen snøskuter og tilhenger. Bruk dekkes etter statens satser.
Rovviltkontakten kan ved behov bli forespurt om oppdrag utenfor kjernefunksjonen.
Hovedgeografi for denne stillingen er Nord-Salten (Hamarøy, Steigen)
Kompetansekrav
Kvalifikasjoner
- det stilles ingen krav til formell utdanning, men det kreves god generell feltkompetanse og erfaring fra selvstendig arbeid
- kompetanse innen fagområdet, samt felterfaring fra rovviltarbeid tillegges vekt
- det kreves god lokalkunnskap i arbeidsområdet, og det forventes at du har fast tilhold i området
- innsikt og kunnskap om rovviltforvaltning generelt og SNOs virksomhet spesielt tillegges vekt
- alminnelig gode kunnskaper om bruk av dataverktøy og gode kunnskaper om bruk av GPS er en fordel
Egenskaper
- erfaring fra samarbeid innenfor beitenæring/ -organisasjoner tillegges vekt
- god evne til positiv relasjons- og tillitsbygging mot berørte brukergrupper er nødvendig
Søkere må ha godt omdømme i lokalt arbeidsområde og god vandel. Det vil bli innhentet referanser på aktuelle søkere fra kommuner og lokal beitenæring.
Vi tilbyr
- fast stilling på tilkalling, normalt inntil 300 timer pr. år
- stilling som tekniker og med lønn på for tiden kr 233,- pr. time (Statens lønnsregulativ)
- opplæring i arbeidsgiver sin policy, metoder og HMS-reglement
Har du spørsmål?
Kontaktperson for stillingen er regionalt fagansvarlig i SNO, Øyvind Skogstad, tlf. 47 48 23 32 eller e-post oyvind.skogstad@miljodir.no .
Ved henvendelser, oppgi referansenummer 93-2024 SRD.
Generelle opplysninger
Du søker på stillingen via Jobbnorge.no. Du skriver søknaden på norsk, og legger ved relevante attester og vitnemål for utdanning tatt i utlandet. Vitnemål for utdanning tatt i Norge må du laste opp fra Vitnemålsportalen.
Søkerlistene blir offentlige når søknadsfristen har gått ut. Ønsker du å bli unntatt fra den offentlige søkerlisten, så må du begrunne hvorfor. Vi tar kontakt med deg dersom vi ikke tar ønsket ditt til følge, og du får mulighet til å trekke søknaden din.
Vi oppfordrer deg til å krysse av i jobbportalen dersom du har funksjonsnedsettelse, hull i CV-en eller innvandrerbakgrunn. Vi innkaller minst én kvalifisert søker fra hver av disse gruppene til intervju. Du kan lese mer om dette på Statens arbeidsgiverportal (https://arbeidsgiver.dfo.no/strategisk-hr/inkluderingsdugnaden/bli-bedre-pa-rekruttering/hvordan-skrive-stillingsannonser-som-0). Avkrysningen brukes også til anonymisert statistikk som alle statlige virksomheter rapporterer i årsrapportene sine.
Mer informasjon om hvordan vi behandler opplysninger om deg som søker, kan du finne i personvernerklæringen (https://www.miljodirektoratet.no/personvernerklaring/) vår.
Om arbeidsgiveren
Miljødirektoratet jobber for et rent og rikt miljø. Våre hovedoppgaver er å redusere klimagassutslipp, forvalte norsk natur og hindre forurensning. Vi er et statlig forvaltningsorgan underlagt Klima- og miljødepartementet og har i underkant av 700 ansatte ved våre to kontorer i Trondheim og Oslo, og ved Statens naturoppsyn (SNO) sine rundt 60 lokalkontor.SNO er Miljødirektoratets feltapparat.
- Sektor: Offentlig
- Sted: Nord-Salten/Hamarøy, 8260 Innhavet
- Bransje: Offentlig administrasjon
- Stillingsfunksjon: Annet, Biolog
Annonseinformasjon
- FINN-kode 372682257
- Sist endret