Postdoc navigasjonssikkerhet
Høgskulen på Vestlandet
- Frist 01.11.2024
- Ansettelsesform Vikariat
Postdoc navigasjonssikkerhet
Ved Høgskulen på Vestlandet (HVL) er det ledig en 100% stilling som postdoc i navigasjonsikkerhet ved Fakultet for teknologi, miljø- og samfunnsvitskap, Institutt for maskin og maritime studier.
Om stillingen:
Brenner du for maritim teknologi og menneskesentrert design? Bli med oss i prosjektet "Collaborative User-centred Engineering of Digital Navigal Tools" (CUED), hvor Institutt for maskin- og maritime studier har en 100 % PostDoc-stilling med ønsket oppstart i januar 2025.
I CUED-prosjektet fokuserer vi på å forbedre maritim vakthold gjennom integrering av menneskelige faktorer og avansert teknologi. Dette innovative forskningsprosjektet undersøker avgjørende spørsmål i skjæringspunktet mellom menneskelig atferd og digital teknologi i maritim navigasjon. Vi tar sikte på å forstå hvordan naturalistisk beslutningstaking, krypende normalitet og bekreftelsesskjevhet påvirker navigasjonssikkerheten, og utforsker utformingen av digitale verktøy som radar, AIS, ECDIS og AI/ML-systemer for å støtte og forbedre beslutningsprosessene til vakthavende.
Vår tverrfaglige tilnærming kombinerer litteraturgjennomganger, undersøkelser, intervjuer, co-design workshops og proof-of-concept demonstrasjoner for å utvikle og validere brukersentrerte digitale løsninger. Suksessfulle kandidater vil samarbeide på tvers av ulike disipliner, inkludert menneskelige faktorer, nautiske operasjoner, psykologi, industriell design og nye teknologier, i tett samarbeid med eksperter fra HVL og NTNU. Vil du bidra til å forme fremtiden for maritim navigasjon og sikre tryggere hav gjennom innovative digitale løsninger, inviterer vi deg til å bli en del av teamet vårt. Du vil jobbe med dagens og fremtidens sjøfolk og en bred portefølje av interessenter innen den maritime næringen.
Arbeidets karakter er utviklingsrettet, og er finansiert av Norges forskningsråd.
Arbeidsplassen er campus Haugesund.
Ansvars- og arbeidsområde:
CUED-prosjektet vil bruke en multidisiplinær metodikk i blandet modus for å adressere og svare på forskningsspørsmålene, og som PostDoc i CUED vil du aktivt bidra til en rekke nøkkelaktiviteter i projektet. Disse inkluderer å gjennomføre et litteraturstudie, samt at gjennomføre intervjuer med sjøfarende, skipsredere, skipsverfter og operatører. I tillegg vil du delta i utvikling av nye eller forbedrede løsninger for vakthavende navigatører, i vurdering av brukervennlighet og fastslå dets potentiale. Den valgte søker vil i økende grad lede arbeidet på CUED projektet, dele viten og motta veiledning fra en gruppe på NTNU og HVL med ekspertise innen ‘Human Factors', nautiske operationer, pyskologi, industrielt design og kommende teknologier.
Kvalifikasjonskrav:
- En relevant doktorgrad innenfor ett eller flere av CUED-forskningsfeltene (menneskelige faktorer, nautiske operasjoner, psykologi, industriell design og anvendt eller fremvoksende teknologi). Kandidaten må ha en doktorgrad eller være i siste halvår av doktorgradsstudiene. Det er en betingelse for ansettelse at kandidaten innen avtalt startdato har levert inn sin doktoravhandling til vurdering, og at den har mottatt forhåndsgodkjenning fra PhD-komiteen. Det er en betingelse for ansettelse at doktorgraden blir tildelt innen prøvetiden.
- Dokumentert formidlingserfaring
- Flytende i engelsk, skriftlig og muntlig
Ønskede kvalifikasjoner:
- Vesentlige tilknytninger til og kunnskap om det maritime domenet, fra tidligere stillinger, arbeid eller erfaring. Spesielt fokus på nautiske operasjoner og praksis er en fordel.
- Vesentlige forbindelser til og kunnskap om navigasjonsutstyrsindustrien, fra tidligere stillinger, arbeid eller erfaring. Et spesielt fokus på designpraksis i dette domenet er en fordel.
- Dokumentert erfaring i, og interesse for, tverrfaglig teamarbeid
- Erfaring med å lage prototyper for høykvalitets brukergrensesnitt.
- Erfaring med å gjennomføre brukerundersøkelser og evalueringsstudier.
- Erfaring med å analysere kvantitative og kvalitative data.
Personlige egenskaper:
Det er av avgjørende betydning at søkeren er interessert og dyktig i å jobbe i team, både internt og med eksterne samarbeidspartnere, og at søkeren kan jobbe selvstendig, til høye kvalitetskrav, innenfor retningslinjer fastsatt av instituttet.
I tillegg forventes det at kandidaten:
- Være vitenskapelig nysgjerrig og åpen for nye forsknings utfordringer relevante for stillingen.
- Demonstrere uavhengighet og utholdenhet i å løse tekniske problemer.
- Være fleksibel og pålitelig, med evne til å jobbe effektivt selvstendig og som en del av et team.
- Kunne jobbe i nær kontakt med prosjektpartnere lokalisert rundt om i Norge
- Levere prosjektplan med bakgrunn, metodedel, forventede resultatet innen bro-operasjoner og maritim sikkerhet.
Hvordan søke på stillingen?
Send søknad og CV ved å klikke på knappen merket "Søk stillingen" på denne siden.
Vi gjør oppmerksom på at søknader blir vurdert ut fra den informasjon som er lagt inn i www.jobbnorge.no (http://www.jobbnorge.no) ved søknadsfristens utløp. Det er søkers ansvar å sørge for at alle relevante vedlegg er lagt inn innen fristen, herunder masteroppgaven/hovedfagsoppgaven og inntil fem vitenskapelige arbeider de ønsker å ha med i vurderingen, fullstendig publikasjonsliste, prosjektbeskrivelse, attester og vitnemål. Dersom vitnemålene, karakterutskrifter eller annen dokumentasjon ikke er på et skandinavisk språk eller engelsk, må søker selv laste opp attesterte omsettinger. Hvis vedleggene overskrider 50 MB må de komprimeres før opplasting eller legges ved som lenke.
Søkere med utenlandsk utdanning må i tillegg dokumentere at utdanningen samsvarer med norsk bachelor-, master- eller ph.d.-grad. Se www.hkdir.no for mer informasjon om vurdering av høyere utdanning. (https://hkdir.no/utdanning-fra-utlandet/jeg-har-utdanning-fra-utlandet/sok-godkjenning-av-hoyere-utdanning-bachelor-master-ph-d)
HK-dir tilbyr automatisk godkjenning for enkelte grader fra utvalgte land. Dersom utdanningen til søkeren er dekket av ordningen med automatisk godkjenning, vil det være tilstrekkelig å legge ved dokumentasjon på dette. Du kan lese mer om ordningen med automatisk godkjenning her. (https://hkdir.no/utdanning-fra-utlandet/jeg-har-utdanning-fra-utlandet/sok-godkjenning-av-hoyere-utdanning-bachelor-master-ph-d/automatisk-godkjenning-et-raskere-alternativ)
Vi gjør oppmerksom på at søknad om vurdering gjennom den ordinære godkjenningsordningen til HK-dir kan ta tid. Du bør derfor sende søknad om godkjenning så raskt som mulig når du vet at du vil søke på stillingen. Dersom du ikke har fått svar fra HK-dir innen søknadsfristen, legger du ved dokumentasjon fra HK-dir om at de har mottatt søknaden din.
Søkere til vitenskapelige stillinger blir vurdert av en sakkyndig komité. Bedømmelsen skjer på bakgrunn av dokumentert kompetanse, inntil 5 vitenskapelige arbeider. På bakgrunn av komiteens innstilling vil aktuelle søkere bli innkalt til intervju. Tilsettingsorgan er tilsettingsutvalget/råd ved Høgskulen på Vestlandet.
Søknadene blir sendt elektronisk til det sakkyndige utvalget. Søknader kan ikke sendes på e-post til enkeltpersoner ved høgskolen.
Vi tilbyr:
- Gode pensjons-, forsikrings-, og låneordninger i Statens pensjonskasse
- Spennende fagmiljø med mulighet for kompetanseheving - og utvikling
- Muligheter for trening i arbeidstiden
Stillingen som postdoktor er lønnet etter Statens lønnsregulativ, i stillingskode 1352 - Postdok
Fra lønnen blir det trukket 2 % innskudd til Statens pensjonskasse. Den som blir tilsatt, må rette seg etter de retningslinjer som til enhver tid gjelder for stillingen.
Generell informasjon:
Vi gjør oppmerksom på at unntak fra den offentlige søkerlisten blir behandlet etter reglene i Offentlighetsloven. Søkere som har anmodet om å ikke bli ført opp på den offentlige søkerlisten, vil bli varslet dersom slik anmodning ikke tas til følge.
Den statlige arbeidsstyrken skal i størst mulig grad gjenspeile mangfoldet i befolkningen. Det er derfor et personalpolitisk mål å oppnå en balansert alders- og kjønnssammensetning, rekruttere personer med minoritetsbakgrunn, personer med nedsatt funksjonsevne og hull i CV.
Tilsatt under forutsetning av at du får innvilget arbeids- og oppholdstillatelse (må vurderes individuelt).
Høgskulen på Vestlandet er underlagt forskrift for eksportkontrollsystem. Forskriften kan komme til anvendelse i behandlingen av søknadene.
Kontaktperson(er) ved Høgskulen på Vestlandet er:
1) Erik Styhr Petersen, Prosjektleder, espe@hvl.no
2) Professor Margareta H. Lutzhöft, mhl@hvl.no
3) Robert Drønen, Assisterende instituttleder, rodr@hvl.no
Inkludere, utfordre og samhandle
Les mer på våre hjemmesider. (https://www.hvl.no/)
Om arbeidsgiveren
HVL har sterke og innovative fagmiljø innen helse- og sosialvitskap, ingeniør- og maritime utdanningar, lærer-, kultur- og idrettsfag, natur- og samfunnsvitskap, og økonomi og ledelse. HVL skal være tett på arbeidslivet, regionen og studentene. Den overordnet ambisjonen vår er å bli et universitet med en tydelig profesjons- og arbeidslivsrettet profil.
HVL sin visjon er "Kunnskap som bygger menneske og samfunn". Strategiske ambisjoner og mål har særlig oppmerksom på berekraftig samfunnsutvikling, velferd og innovasjon, forankret i våre verdier - inkludere, utfordre og samhandle - som kjennetegner identiteten og kulturen hos oss.
Fakultetet for teknologi, miljø- og samfunnsvitskap har et bredt utdanningstilbud både på bachelor og masternivå innenfor ingeniør- og naturfag, økonomiske og administrative fag, maritime fag, samfunnsvitskap og humaniora, i tillegg til phd-utdanninger i datateknologi, ansvarlig innovasjon og regional utvikling og i nautiske operasjoner.
Fakultet har fem institutt med om lag 500 tilsette og 5700 studenter. Fakultetet blir ledet av dekan som har det overordnet ansvaret for den faglige og administrative virksomheten ved fakultetet og som rapporterer til rektor. Hoveddelen av fakultetet sin virksomhet er i Haugesund, Bergen, Sogndal og Førde, men fakultetet har også aktivitet ved campus Stord.
Institutt for maskin- og maritime studium har om lag 900 studentar og 80 tilsette i Bergen og Haugesund. Instituttet har ansvaret for fagtilbud innen maritime utdanninger, maskinfag, marinteknikk, bærekraftig produksjon og sirkulærøkonomi og energi- og havteknologi. Havrommet er ein fellesnemnar - sammen med fagfelt som samhandling mellom mennesker, organisasjon og teknologi (inkludert system), framtidas utfordringer i blant annet grønn omstilling, og økt digitalisering og autonomi i maritim og marin sektor. Instituttet har syv bachelorprogram, to masterprogram og ph.d.-i Nautiske operasjoner. Det er flere mulige veier til gjennomgående utdanninger fra bachelor til ph.d. i instituttet
- Sektor: Offentlig
- Sted: Bjørnsonsgate 45, 5528 Haugesund
- Bransje: Forskning, utdanning og vitenskap, Offentlig administrasjon
- Stillingsfunksjon: Forskning/Stipendiat/Postdoktor
Annonseinformasjon
- FINN-kode 373669725
- Sist endret