Bildegalleri
Bokhvete honning 5 kg
Beskrivelse av varen
Tilstand: Helt ny – Uåpnet/med lapp
Høstet i 2023. Honningen har krystallisert seg, viktig å røre den godt før man skal spise den. Begrenset antall.Ta kontakt for avtale rimelig frakt eller trykk fiks ferdig for å kjøpe.
Bokhvetehonning er medisinsk og har en ganske spesiell smak. Den er fullpakket med antioksidanter, vitaminer og mineraler som er bra for helsen din.
Den har et høyt innhold av antioksidanter, vitaminer og mineraler. Vi vet også at honning fremmer sårleging, lindrer hoste og hjelper mot infeksjoner. Nedenfor vil vi fortelle deg mer om egenskapene til bokhvetehonning og hvordan du bruker den i hverdagen.
Hva er bokhvete?
Dette navnet forvirrer ofte folk. Det er ikke beslektet vanlig hvete, og det er ikke en kornsort. Bokhvete (Fagopyrum esculentum) er kornet til en plante i slireknefamilien. Fruktene har en trekantet form og en mørk farge.
Kjennetegn på bokhvetehonning
Bokhvetehonning har forskjellige egenskaper fra de andre bedre kjente varianter som lyng, rosmarin eller eukalyptus.
Fargen kan variere litt, avhengig av tidspunkt og sted for samling av bokhvetepollen. Dens nyanser spenner mellom koppegult og svart, men den vanligste fargen er rødbrun.
Den søte smaken dominerer selvfølgelig, selv om den ikke er så søt som de fleste typer honning. Den har også en bitter ettersmak som skraper litt i ganen. Denne typen aromatisk honning kan minne deg om øl, brød eller sukkerrør.
Generelt er konsistensen tyktflytende og ikke veldig rennende og har en tendens til å krystalliseres raskt. Den er litt tykk og ligner på mykt smør.
Fordeler og bruk av bokhvetehonning
Karbohydrater er hovedkomponenten i denne typen honning, men den inneholder også vitaminer, mineraler, organiske syrer, flavonoider, polyfenoler og noen flyktige forbindelser. Hva er de viktigste fordelene? Vel, la oss se på dem i detalj.
Den er et hjelpestoff i behandlingen av arr og forbrenninger
Antioksidant aktivitet
Dette skjer på grunn av fenolinnholdet. For øyeblikket viser studier en økning i antioksidantkomponenter i blodet, men den nøyaktige rollen de spiller i menneskekroppen er fortsatt ukjent.
Uansett vet vi at antioksidanter har en avgjørende rolle i forebygging av for tidlig aldring og tilhørende sykdommer.
Beskyttelse av tarmmikrobiota
Resultatene av forskning presentert i tidsskriftet Evidence-Based Complement Alternative Medicine indikerer at bokhvetehonning kan gi fordeler for tarmen. Spesielt mater den positive bifidobakterier som lever i tykktarmen. I tillegg begrenser den veksten av disse patogenene.
Nyere vitenskapelig bevis indikerer viktigheten av tarmmikrobiota for helsen din. Å være i god form her forbedrer hjernens funksjon, immunforsvaret og ernæringsstatusen din.
Antimikrobiell og antiviral kapasitet
Honning kan ha en positiv effekt mot vanlige patogener i sykehusmiljøer på grunn av det høye innholdet av sukker.
Forskere har analysert dens spesifikke aktivitet mot følgende mikroorganismer:
• Clostridium difficile
• Staphylococcus aureus
• To typer Pseudomonas aeruginosa
• Enterococcus faecalis
• Klebsiella pneumoniae
Disse forskerne fokuserte sin forskning på Wisconsin-honning, og deres konklusjon er at du kan bruke den sammen med andre terapeutiske ressurser mot resistente patogener. Det finnes imidlertid ikke nok bevis for å støtte denne påstanden.
Mennesker verdsetter bokhvetehonning på grunn av dens antimikrobielle og antivirale egenskaper. Derfor er det et vanlig hjelpemiddel mot visse infeksjoner.
Forbedring av forkjølelse
Bokhvetehonning, som vanlig honning, ser ut til å være et hjelpestoff i behandlingen av forkjølelsessymptomer. Det hjelper til med å lindre hoste og forbedrer søvnkvaliteten, spesielt hos barn.
Kulinariske anbefalinger
En av de vanligste og mest utbredte måtene å bruke honning på er å tilsette den i urtete eller varme infusjoner. Alt du trenger å gjøre er å fortynne den i en varm drikke. Den bør være under 70 grader for å ikke forringe egenskapene.
Du må imidlertid ikke overskride den anbefalte dosen av én teskje per kopp for voksne og en halv teskje for små barn. Det er også veldig viktig at du vet at bruken ikke er egnet for barn under ett år på grunn av muligheten for botulisme.
Den er vanligvis et godt søtningsmiddel som lett kan erstatte vanlig sukker. Tilsett en teskje i retter eller desserter som:
• havregrøt
• yoghurt
• cottage cheese og nøtter
• appelsin og kanel
Honningens evne til å tiltrekke vann er god for kaker, boller og bakverk. Det gjør dem fuktigere og dermed mer spesielle og behagelige i smaken.
Du kan også lage et luftig brød ved å blande den i en deig med gjær. Den er også en god frokost eller snacks spredt på brød.
Bruk den i salte oppskrifter som kan ha nytte av et søtt preg som:
• vinaigrette med sennep, rødvineddik eller majones
• fisk-, kjøtt- eller tofumarinader
• karamelliserte nøtter og frø
Bokhvetehonning, et sunt alternativ
Bokhvetehonning har en annen farge, tekstur og smak enn andre typer honning. Likevel er det et næringsrikt produkt du enkelt kan inkludere i kostholdet ditt i moderate mengder.
Den er flott både i søte og salte retter og også i urteinfusjoner, te eller enkelt vann.
På et topisk nivå kan du påføre denne honningen på sår og overfladiske forbrenninger siden den hjelper helbredelsesprosessen og forhindrer infeksjoner. Bare påfør et tynt lag på ønsket område og dekk det med en ren bandasje. Er du klar til å prøve den?
Du må være logget inn for å se brukerprofiler og sende meldinger.
Logg innAnnonsens metadata
Sist endret: 13.10.2024, 15:33 ・ FINN-kode: 373971525