Stipendiat tilknyttet barnehagelærerutdanning
OsloMet - storbyuniversitetet
- Frist 18.11.2024
- Ansettelsesform Engasjement
Stipendiat tilknyttet barnehagelærerutdanning
Fakultet for lærerutdanning og internasjonale studier har ledig to åremålsstillinger som stipendiat tilknyttet Institutt for barnehagelærerutdanning. Les mer om instituttet og våre 12 forskningsgrupper: https://www.oslomet.no/om/lui/blu.
Arbeidsområde
Vi ønsker søkere som har sterk interesse for instituttets forskningsområder. Prosjektet skal knyttes tematisk til en av forskningsgruppene ved Institutt for barnehagelærerutdanning, se: https://www.oslomet.no/om/lui/blu.
Stipendiatstillingene finansieres som 100 % stillinger i tre år, og har forskerutdanning frem til doktorgrad som mål. Stillingene er ledige fra 01.09.2025.
Søker skal utarbeide en prosjektbeskrivelse som skal legges ved søknaden etter malen som finnes her:
https://www.oslomet.no/studier/lui/phd-lui/utdanningsvitenskap-phd/mer-om-soknads-opptaksprosessen
Du velger selv tema for prosjektet og hvilken forskningsgruppe du ønsker at prosjektet skal tilhøre. Tema skal være relevant for barnehagelærerutdanningens kunnskaps-, forsknings- og arbeidsområder, eller profesjonsfeltet, eller barnehagens virksomhet.
Prosjektbeskrivelsen må være skrevet på et skandinavisk språk eller engelsk. Vi ber deg kontakte kontaktpersonen på instituttet for mer informasjon om forskningsgruppene og pågående forskningsprosjekter.
For gode tips og råd om hvordan utvikle en god prosjektbeskrivelse, oppfordres søkere til å melde seg på prosjektbeskrivelsesseminar som fakultetet tilbyr. Dette blir holdt 21.10.2024 kl. 16.00 til 18.00.
Påmelding via denne lenken: Prosjektbeskrivelsesseminar - Fakultetet for lærerutdanning og internasjonale studier. - Nettskjema
Påmeldingsfrist er 21.10.2024 kl 15.30.
Kvalifikasjoner og vilkår
- det er krav om fullført hovedfag/mastergrad (tilsvarende 120 studiepoeng) med faglig bakgrunn innen utdanningsvitenskap, barnehagelærerutdanning, annen pedagogisk utdanning eller annen utdanning på tilsvarende nivå.
- det er normalt krav om bokstavkarakter B eller bedre på masteroppgaven/hovedfagsoppgaven. Søkere uten bokstavkarakterer fra tidligere studium skal kunne dokumentere tilsvarende godt faglig grunnlag. Unntak: Søkere som har karakter C på masteroppgaven kan få opptak dersom du har B i snitt eller bedre på øvrige emner i masterprogrammet I tillegg må du enten kunne dokumentere vitenskapelig publisering eller FoU-relatert arbeidserfaring.
- opptak til ph.d.-programmet i utdanningsvitenskap er et vilkår for tiltredelse i stilling som stipendiat.
- den som ansettes må ha gode muntlige og skriftlige kunnskaper på et skandinavisk språk og engelsk.
I vurderingen av søkerne vil det bli lagt vekt på innsendt prosjektbeskrivelse.
Ved vurdering og rangering av kvalifiserte søkere vil det bli lagt vekt på:
- prosjektbeskrivelsens vitenskapelige kvalitet, herunder originalitet og potensial
- prosjektets gjennomførbarhet innen normert tid (tre år)
- prosjektbeskrivelsens relevans for instituttets kunnskaps-, forsknings- og arbeidsområder, eller profesjonsfeltet, eller barnehagens virksomhet
- forskningsmetodisk kompetanse og erfaring med akademisk skriving vil vektlegges i vurderingen
- karakterer fra tidligere utdanning
- vedlagte vitenskapelige arbeider
- andre relevante publikasjoner
- erfaring fra tidligere forskningsaktiviteter og prosjektdeltakelse
- erfaring fra undervisning på høyskole- eller universitetsnivå vil kunne telle positivt
- personlige egenskaper
Du må også ha:
- motivasjon og stor interesse for forskning innen fagfeltet
- gode analytiske evner
- personlige kvaliteter som blant annet viser fullføringsevne
- evne til å arbeide både selvstendig og i fellesskap med andre forskere, samt være nytenkende og kreativ
- evne til å jobbe strukturert
- stor arbeidskapasitet
Generelle kriterier for ansettelse i rekrutteringsstillinger følger av Forskrift om ansettelsesvilkår for stillinger som postdoktor, stipendiat, vitenskapelig assistent og spesialistkandidat (FOR-2006-01-31-102) jf. overgangsregler beskrevet i Forskrift til universitets- og høyskoleloven § 13.2.
OsloMet gjennomfører prøving av pedagogiske kvalifikasjoner i forbindelse med intervju til stillingene der søker har oppgitt at det er ønskelig med et fjerde år med undervisningsrelaterte oppgaver.
Det er viktig for OsloMet å gjenspeile befolkningen i regionen. Vi arbeider aktivt med å utvikle OsloMet videre som en inkluderende arbeidsplass og for å tilrettelegge arbeidsplassen dersom det er behov for det. Alle kvalifiserte søkere ønskes velkommen, også søkere som har opplevd perioder i livet uten arbeid, utdanning eller opplæring.
Vi tilbyr:
- en spennende jobbmulighet på Norges tredje største universitet
- tilgang til faglig videreutvikling i et kreativt fag- og forskningsmiljø
- deltakelse i etablert doktorgradsprogram og forskergruppe der prosjektet har tilhørighet
- en arbeidsplass i utvikling
- gode låne- og pensjonsbetingelser i Statens pensjonskasse
- gode velferdsordninger
For nærmere informasjon om stillingen, kontakt:
• Studieleder Inger Marie Lindboe, tlf.nr: 95475435
Stillingen lønnes etter Statens lønnsregulativ, stillingskode 1017, lønnstrinn 54, 532 200 kr.
Vi benytter et elektronisk rekrutteringssystem. Vil du søke på stillingen, registrer din søknad og CV ved å benytte knappen "logg inn og søk stillingen”
Sakkyndig komité
Søkere vil bli vurdert av en sakkyndig komité. Følgende dokumenter må lastes opp i søknaden:
- Søknad
- CV
- kopier av vitnemål
- kopi av masteroppgaven/hovedfagoppgaven på et skandinavisk språk eller engelsk. Er oppgaven på et annet språk må du laste opp et sammendrag av oppgaven på engelsk.
- utdanning som er tatt utenfor Norge må være godkjent av Direktoratet for høyere utdanning og kompetanse (HkDir). Kopi av søknad eller svarbrevet fra HkDir må vedlegges stillingssøknaden. Mer info om søknadsprosessen: https://hkdir.no/utdanning-fra-utlandet/jeg-har-utdanning-fra-utlandet/sok-godkjenning-av-hoyere-utdanning-bachelor-master-ph-d
- kopi av attester
- prosjektbeskrivelse på maksimum 10 sider (prosjektbeskrivelsen må være skrevet på et skandinavisk språk eller engelsk)
- eventuelle andre vitenskapelige arbeid som skal vurderes av sakkyndig utvalg, samt en liste over egne publikasjoner
Dokumentene må være på et skandinavisk språk eller engelsk. Oversettelser må være autorisert, og originaler må fremvises ved et eventuelt intervju. OsloMet gjennomfører kontroll av dokumenter slik at alle kandidater skal få en reell evaluering og rettferdig konkurranse. Ufullstendige søknader vil ikke bli tatt til vurdering.
Søkere kan også bli vurdert av en intern silekomité ved OsloMet i tillegg til sakkyndig komité.
Har du dokumenter som ikke kan lastes opp elektronisk, kontakt hr-lui@oslomet.no.
Søknadsfrist: 01.12.2024.
NB: på finn.no kan annonsen kun ligge ute i 6 uker og deretter må vi publisere utlysningen på nytt. Dette er årsaken til at det er en annen søknadsfrist på finn.no.
Ref: 24/25022
OsloMet er Charter & Code sertifisert av EU-kommisjonen med rettigheter til å bruke logoen HR Excellence in Research (HRS4R) og medlem i nettverket EURAXESS som bidrar til gode arbeidsforhold for mobile forskere.
OsloMet har sluttet seg til prinsippene og forpliktet institusjonen til å følge anbefalingene i DORA-erklæringen (sfdora.org) (The San Francisco Declaration on Research Assessment).
Ansettelsen blir gjennomført etter prinsippene i statsansatteloven og lovverk som regulerer eksport av kunnskap, teknologi og tjenester. Søkere som er i konflikt med dette regelverket vil ikke anses kvalifisert for stillingen.
Besøk OsloMet på LinkedIn, Facebook, Instagram
Om arbeidsgiveren
OsloMet - storbyuniversitetet er Norges tredje største universitet med nesten 22 000 studenter og over 2500 ansatte. Vi har campus i Oslo sentrum og på Romerike. OsloMet leverer forskning og utdanning med høy relevans for arbeidslivet, velferdsstaten og storbyregionen.
Fakultet for lærerutdanning og internasjonale studier (LUI) har ca. 650 ansatte og 7400 studenter, og holder til i Oslo og Akershus. Fakultetet består av fire institutter og Nasjonalt senter for flerkulturell opplæring (NAFO). Fakultetet utdanner fremtidens lærere fra barnehage til og med videregående skole, i nært samarbeid med praksisfeltet. Fakultetet tilbyr ph.d. i utdanningsvitenskap for lærerutdanning. I tillegg tilbyr fakultetet utviklingsstudier og utdanning i tegnspråk og tolking. Mangfold er en kjerneverdi for fakultetets virksomhet. Forsknings- og utviklingsarbeidet er profesjonsrettet, praksisnært og internasjonalt orientert.
Institutt for barnehagelærerutdanning (BLU) har sterke fagmiljøer som bidrar til forskningsbasert kunnskap av relevans for samfunnets utfordringer på barnehagefeltet. Instituttet utvikler sine utdanninger i nært samarbeid med praksisfeltet gjennom studentenes praksisopplæring og gjennom forsknings- og innovasjonsprosjekter. Instituttet tilbyr bachelorstudier i barnehagelærerutdanning, masterstudium i barnehagekunnskap og etter- og videreutdanninger.
- Sektor: Offentlig
- Antall stillinger: 2
- Sted: Pilestredet 42, 0167 Oslo
- Bransje: Forskning, utdanning og vitenskap
- Stillingsfunksjon: Forskning/Stipendiat/Postdoktor
Nøkkelord
stipendiat, pedagogikk, barnehagepedagogikk
Annonseinformasjon
- FINN-kode 374251919
- Sist endret