Bildegalleri
Polarlitteratur, bøker om ekspedisjoner m. m.
Beskrivelse av varen
NB: Sender ikke eller avtaler henting for beløp under kr 100.
x
Kåre Berg; Polarheltene - norske pionerer i Arktis og Antarktis. Utg. 2003. 175 sider. Illustrert. Meget pent eks. m/omslag. Kr 120,-.
Omtale: Boka tar for seg norske polferder og ekspedisjoner i Arktis og Antarktis i perioden fram til ca. 1930, altså de .klassiske. ekspedisjonene. Forfatteren presenterer de sentrale personene . som Fritjof Nansen, Roald Amundsen og Otto Sverdrup . og han forteller om planlegging, studier av klima og ernæringsbehov, velegnet materiell og så videre. Vurderingene som ble gjort på forhånd, kunne bety liv eller død . spesielt er kappløpet til sydpolen et eksempel på det. Disse tidlige polferdene og ekspedisjonene i ishavet har hatt stor betydning både for vår nasjonale selvfølelse og for vitenskap.
x
Knut Espen Solberg; I Roald Amundsens fotspor. Utg. 2006. 220 sider. Illustrert. Meget pent eks. m/omslag. Kr 120,-.
Omtale: Bokens forfatter seilte ut fra Oslo i 2003 med Nordvestpassasjen som mål. Hensikten var å følge ruten til Amundsens ekspedisjon, og bygge videre på den kunnskapen han brakte med seg hjem. Prosjektet ble kalt "I Roald Amundsens fotspor - 100 år etter", og i løpet av tre somrer og to vintre ble det samlet inn mange tusen prøver og observasjoner på vegne av forskningsinstitusjoner i Norge. Medlemmene av ekspedisjonen ønsket også å få mer kunnskap om inuittenes gamle levemåte og kultur, en kunnskap som er i ferd med å dø ut med den eldste generasjonen inuitter. Da havseileren frøs fast i isen vinteren 2004, tilbrakte de to år ved flere av inuittenes boplasser. Boken handler hovedsakelig om forfatterens erfaringer fra overvintringen i Nord-Canada. Med ordforklaringer fra inuktitutt til norsk.
x
- Per Egil Hegge m fl.; Otto Sverdrup. Aldri rådløs. Utg. på J.M. Stenersens forlag 1996. 262 sider. Stort format. Rikt illustrert. Meget pent eks. m/omslag. Kr 300,-.
Omtale: Dette er en beretning om Otto Sverdrups liv og hans innsats for norsk polarforskning. Det er lagt spesiell vekt på hans deltagelse i første og andre polarferd med skuta Fram. Boka inneholder også en beskrivelse av en ekspedisjon som ble foretatt i Arktis, i Otto Sverdrups rike. Med kildehenvisninger og personregister. Illustrert.
x
- Pål Hermansen; Arktis - i eventyrernes fotspor. Arktis Canada, Grønland, Svalbard, Frans Josef land. Utg. 2005. 192 sider. Illustrert. Meget pent eks. m/omslag. Kr 90,-.
Omtale: Ultima Thule, det ytterst nord, har vært en kime til pirrende og fantasieggende tanker hos menneskene helt fra antikken. Svalbard har fått sin egen bok, denne gangen presenter forfatteren Arktis som en helhet, hvor både landskap, dyreliv og menneskenes ferdsel gjennom tidene settes i et større perspektiv.
x
- Gerard Cheshire; Evig is. Arktis og Antarktis. Utg. 2008. 256 sider. Illustrert. Meget pent eks. m/omslag. Kr 50,-.
Omtale: Boken handler om villmarksområdene Arktis og Antarktis. Med bilder og tekst tar boken deg med på en reise gjennom de polare områdene, og gir et fasettert bilde av mangfoldet i naturen, plante- og dyrelivet. Boken berører kulturhistorien i områdene, og fokuserer på naturskildringer. Har statistikk, register og bilderegister.
x
- Pål Hermansen; Svalbard. Polarlandet. Utg. 2002. Illustrert. 195 sider. Meget pent eks. m/omslag. Kr 90,-.
Omtale: Denne boka tar mål av seg til å gi en samlet framstilling av Svalbard i tekst og bilder. Bildene er sentrale, og boka setter en ny standard for naturbildebøker. Her er ikke bare de illustrerende og vakre bildene, du finner også bilder som gir næring til fantasien, bilder som gir rom for assosiasjoner, tankespinn og drømmer. Velkommen inn mellom sidene!
x
-Monica Kristensen; Det magiske landet. Fortellinger om Svalbard. Utg. 1989. 275 sider. Illustrert. Meget pent eks. m/omslag. Kr 50,-
Omtale: Den unge polarforskeren Monica møter vi i denne høyst personlige boken. Hun overvintret som første kvinne i det barske mannssamfunnet på forskningsstasjonen i Ny-Ålesund.
x
Eystein Fjærli; Krigens Svalbard. Utg. 1979. Illustrert. 138 sider. Meget pent eks. Kr 90,-.
Omtale: På grunnlag av krigshistoriske kilder, samt noen intervjuer, skildres Svalbards krigshistorie.
x
- Barry Lopez; Arktiske drømmer. Utg. 1987. 367 sider. Illustrert. Mindre rift i omslaget, ellers meget pent eks. Kr 50,-.
Omtale: Boken om Arktis som ble en internasjonal bestseller. oppdagelsesferder, om eventyrere og drømmere - truende utnyttelse av ressurser.
x
-Lauritz Sømme; Sommer i Antarktis. Blant sel, pingviner og hvalfangstminner (bl a Syd Georgia). Utg. 1983. Illustrert. 128 sider. Meget pent eks. m/omslag. Kr 50,-.
x
- Per Olof Sundman; Ingeniør Andrees luftferd. Bokklubbutgave fra 1969. 319 sider. Kart. Meget pent eks. m/omslag. Kr 70,-.
Omtale: I 1897 ønsker ingeniør Salomon August Andreé å bli førstemann til Nordpolen i luftballong. Med seg på ferden har han Knut Frænkel og Nils Strindberg. Ballongen tok av fra Danskeøya 1. juli og de tre møtte døden i isen tre måneder etter avreise. I 1930 finner en norsk fangstskute restene av ekspedisjonene, blant annet dagboknotatene til Andreé og Strindberg. I denne boken oppnår forfatteren dikterisk frihet ved å la Frænkel fortelle historien, samtidig som boken bygger på et stort kildemateriale.
x
- Umberto Nobile; Med "NORGE" over Nordpolen. Utg. på norsk i 1976. 173 sider. Illustrert. Som ny m/omslag. Kr 120,-.
Omtale: Dette er Nobiles fortelling av den første luftferd over Nordpolen sammen med Roald Amundsen i 1926. 12. mai 1926 passerte luftskipet "Norge" over Nordpolen på historiens første transpolare luftferd. Femti år etter gir Umberto Nobile i denne boken en personlig skildring av den dristige ekspedisjon. Her legger han også frem for norske lesere sitt syn på den uoverensstemmelse som senere oppstod mellom ham selv og Roald Amundsen. Med forord av Tryggve Gran.
x
- Fritjof Nansen; På ski over Grønland. En skildring av den norske Grønlands-ekspedisjonen 1888-89. Utg. på Kagge i 2003. 535 sider. Illustrert. Meget pent eks. m/omslag. Kr 150,-.
I denne boken forteller Nansen selv om turen over Grønland, om forberedelser, utrustning, skiløpingens og skienes historie, eskimoenes levevis, ekspedisjonens vitenskapelige utbytte og Grønlands geologi, topografi og meteorologi.
x
Fritjof Nansen; På ski over Grønland. Eskimoliv. Maxibok fra Aschehoug utg. 1988. 535 sider. Illustrert. Meget pent eks. Kr 50,-.
x
Børge Ousland og Thorleif Thorleifsson; Seilas rundt Nordpolen. Utg. 2011. 185 sider. Illustrert. Meget pent eks m/omslag. Kr 180,- NB: signert av Børge Ousland.
Omtale: Sankthansaften 2010 kastet Børge Ousland og Thorleif Thorleifsson anker ved Frammuseet i Oslo. Målet var å bli de første til å seile gjennom både Nordvestpassasjen og Nordøstpassasjen i løpet av én og samme sesong. Fire måneder senere er målet nådd. Deres lille trimaran hadde da overvunnet de isfylte arktiske farvann og begge passasjene rett før vinteren stengte alt! Med denne ekspedisjonen skrev Børge Ousland og hans ekspedisjonspartner et nytt kapittel i polarhistorien og påviste samtidig hvor lite havis det er i Arktis nå.
x
- BØRGE OUSLAND: Alene over Antarktis. Utg. 1997. 159 sider. Illustrert. Meget pent eks m/omslag. Kr 180,- NB: signert av Børge Ousland.
Omtale: I januar 1997 begynte Børge Ousland på turen over Antarktis på ski. Denne boken skildrer turen gjennom isødet som han foretok på egen hånd. Han ble den første som krysset Antarktis uten etterforsyninger. Illustrert.
x
Stein P. Aasheim og Arne Nævra; Antarktis. En eventyrlig seilas. Utg. 2007. 231 sider. Illustrert. Meget pent eks. m/omslag. Kr 120,-
Omtale: Boka skildrer en seilas som går fra Falklandsøyene til Sør-Georgia, via Elephant island og til Antarktis, for så å ende opp i Beaglekanalen og Ushuaia i Argentina. Den gir innblikk i temaer som de første oppdagerne, kontinentets opprinnelse og dets framtid.
x
x
- Tore O. Vorren; To menn i isen. Fra ishavsskippernes historie. Utg. 1993. Illustrert. 142 sider. Meget pent eks. m/omslag. Kr 150,-. NB: Signert av Vorren.
_En beretning om de nordnorske fangstmennenes innsats og betydning i pionertiden i forrige århundre. Elling Carlsen og Sivert Tobiesen fra Tromsø var blant de fremste som viste vei i utforskningen av Arktis. I 1872 la de to ishavskipperne ut på nye ferder til Ishavet. For den ene ble det en triumf, for den andre en tragedie. Illustrert
x
- Robert Falcon Scott; Den siste reisen. Scotts dagbøker. Utg. på Kagge 2004. 468 sider. Illustrert. Meget pent eks. m/omslag. Kr 120,-.
Omtale: Kaptein Scott ledet to ekspedisjoner til Antarktis. I dagboken følger leseren Scott og hans forberedelser på New Zealand til hans siste nedtegnelser torsdag 29 mars 1912. To måneder etter at han og ekspedisjonen nådde Sydpolen 17 januar 1912 fryser han og ekspedisjonen i hjel bare 18 kilometer fra basecamp og sikkerhet. Journalene som boken er bygget på ble funnet ved kroppen hans etter hans død. Med liste over medlemmer av Den britiske Antarktisekspedisjonen og glossar.
x
- Alexander Wisting; Roald Amundsen - det største eventyret. En biografi. Utg. 2011. 572 sider. Illustrert. Meget pent eks. Kr 120,-.
Omtale: Gjennom 30 år erobret Roald Amundsen jordklodens siste hvite flekker. Hans posisjon som en av verdens ledende oppdagere er allment kjent og akseptert. For mange nordmenn er Amundsens navn forbundet med bedrifter som var med å sette Norge på kartet som selvstendig nasjon. Tidligere fremstillinger av Amundsen har gitt et politisk korrekt bilde, men konklusjonene kan ha vært trukket på feil grunnlag. Ved hjelp av nye kilder tegner forfatteren i denne biografien et nytt bilde av en av de store, norske heltene. Det har vært stilt spørsmål om Roald Amundsen egentlig hadde noen sjel. I dagbøker og brev finner man et spennende og flerdimensjonalt menneske. Et menneske med både styrker og svakheter. Et menneske langt mer nyansert enn vi hittil har trodd. Wisting setter i denne boken Roald Amundsen i nytt lys og tar et oppgjør med den etablerte oppfatningen av ham.
x
- Helge Ingstad; Pelsjegerliv. En virkelig klassiker fra fangstmannslivet i Canada hvor Ingstad drev som fangstmann blant indianerne og andre i områdene øst for Store Slavesjø (North West Territories) på 1920-tallet, i fire år fra 1926. Førsteutgaven kom i 1931, og dette er bokklubbutgaven fra 1977. 236 sider. Kart, bilder og register. Meget pent eksemplar. Kr 120,-
x
- Helge Ingstad; Vesterveg til Vinland. Oppdagelsen av norrøne boplasser i Nord-Amerika. Utg. 1965. 284 sider. Illustrert. Meget pent eks. Kr 90,-.
Omtale: Boken skildrer Helge Ingstads største vitenskapelige seier som vakte internasjonal oppmerksomhet. Utgravningen av de norrøne tuftene på L'Anse aux Meadows ved nordspissen av Newfoundland, gjorde Ingstad i samarbeid med sin kone, Anne Stine Ingstad. Resultatene underbygget teorien om at det var Leiv Eirikson som oppdaget Amerika.
x
- Benedicte Ingstad; Eventyret. En biografi om Helge Ingstad. Utg. 2009. 299 sider. Illustrert. Meget pent eks. m/omslag. Kr 120,-.
Omtale: Dette er første del av biografien om Helge Ingstad (1899-2001). Andre del er Oppdagelsen (2010). Som ung mann brøt han opp fra livet sitt i Norge og reiste til Canada som pelsjeger. Han var forfatter og forsker i arktiske strøk, og han hadde en dyp interesse for urbefolkninger og andre folkeslag som levde på naturens premisser. Denne boken handler blant annet om tiden han var sysselmann på Grønland og Svalbard og reisen han tok til Mexico i apacheindianernes forspor. Har litteraturliste og register.
x
- Anne Hege Simonsen; Tryggve Gran. Is, luft og krig. Biografi utg. 2013. 332 sider. Illustrert. Meget pent eks. m/omslag. Kr 180,-.
Omtale: I 1910, bare 22 år gammel, ble Tryggve Gran med på Robert Scotts Sydpol-ekspedisjon. I 1914 ble han den første som krysset Nordsjøen med fly. Under 1. verdenskrig kjempet han for England, men under 2. verdenskrig valgte han feil side. Dette er den fascinerende historien om en uvanlig mann i en tid preget av store oppdagelser, heltemot og teknologiske revolusjoner.
x
- Ragnar Kvam jr.; Den tredje mann. Beretningen om Hjalmar Johansen. Utg. 1998. 271 sider. Illustrert. Meget pent eks. m/omslag. Kr 70,-.
Omtale: Boka skildrer Hjalmar Johansens liv og skjebne i spenningsfeltet mellom Fridtjof Nansen og Roald Amundsen. Etter Sydpolekspedisjonen med Amundsen ble Johansen framstilt som mytterist, men her fortelles en annen versjon av hendelsene.
x
- Ragnar Thorseth; Med kurs for Nordvest-passasjen. 75 år etter Roald Amundsen. Utg. 1984. 120 sider. Illustrert, Meget pent eks. m/omslag. Kr 90,-
x
Ragnar Thorseth; Familien i isødet. En vinter i Kongsfjorden på Svalbard. Utg. 1989. 139 sider. Illustrert. Meget pent eks m/omslag. Kr 90,-
Omtale: Vinteren 1987/88 lot hele familien Thorseth seg innefryse med båten sin i Kongsfjorden på Svalbard. I boken forteller han om familiens "år i gleden". Illustrert.
x
Ragnar Thorseth; Alene over Nordsjøen - og eventyrferder i Nordishavet. Utg. 1979. 101 sider. Illustrert. Meget pent eks. Kr 70,-
x
- Snorre Evensberget; Thor Heyerdahl. Oppdageren. Utg. på J.M. Stenersens forlag 1994. 299 sider. Illustrert. Meget pent eks. m/omslag (praktbok). Kr 180,-.
Omtale: Boka er beretningen om Thor Heyerdahls liv fra barndommens dager og frem til 1994, da han fylte 80 år. Her skildres Kon-Tiki-ekspedisjonen, Ra-ferdene og Tigris-ekspedisjonen med Heyerdahls egne ord. En vil dessuten finne sitater fra vitenskapsmannens bøker, forelesninger og artikler, der han presenterer sine teorier og oppdagelser, samt en mengde fotografier. Med noter, bibliografi, og et stikkordregister.
x
Arne Martin Klausen (red.); m fl; Under tropenes himmel. Den store norske oppdager Carl Lumholtz. Utg, 1993. 158 sider. Illustrert. Meget pent eks. m/omslag. Kr 150,-
Omtale: I 1880 dro Carl Lumholtz på sin første oppdagerferd til Australia, 29 år gammel. Senere gjorde han flere oppdagelsesreiser til Mexico, der han samlet stoff om indianerstammer, samt en ekspedisjon til Borneo. I denne boka presenteres oppdageren i tekst og bilder.
x
--Ivar Erik Tollefsen; Antarktis Rondespiret. Utg. 1997. 160 sider. Illustrert. Meget pent eks. m/omslag. Kr 150,-.
Omtale: Denne boken handler om ekspedisjonen Ivar Erik Tollefsen ledet til det indre av Dronning Mauds fjellverden. Forfatteren forteller om fire norske fjellklatreres ferd mot toppen av en av verdens mest forblåste fjell, Rondespiret (2427 moh). Rikt illustrert, bl a med bilder av Vebjørn Sand som var med på reisen.
x
--Calle Froste; Drömmen om Mount Everest. De första svenskarna på världens högsta berg. Utg. 1991. 170 sider. svensk tekst. Illustrert. Meget pent eks. m/omslag. Kr 150,-.
x
-Jon Krakauer; I tynn luft. Tragedien på Everest. Utg. 2014. 288 sider. Meget pent eks. m/omslag. Kr 50,-.
Omtale: Skyene samlet seg i horisonten, men journalisten og fjellklatreren Jon Krakauer, fra sitt ståsted på toppen av Mount Everest, tolket ikke dette som et tegn på at en livsfarlig storm var på vei. Han tok feil. Stormen krevde livene til fem mennesker, og etterlot utallige andre, også Krakauer, i sjokk og med sterk skyldfølelse. I tynn luft er Jon Krakauers egen fortelling om tragedien som utspant seg i 1996. Med I tynn luft, forsøker Krakauer å gi et balansert bilde av menneskene og begivenhetene han var vitne til, og gir blant annet anerkjennelse til de utrettelige og dyktige sherpaene. Krakauers gjennomgang av tragedien gir god innsikt i hva som gikk galt, men det er også en høyst personlig beretning som tydelig formidler den rystelse han følte den første tiden etter tragedien. Med et etterord av Jon Gangdal.
x
--Rick Ridgeway; The Last Step. The American Ascent of K2. Utg. 1980. 301 sider. Engelsk tekst. Illustrert. Bruksspor på perm og signatur på friblad, ellers meget pent eks. Kr 100,-.
Omtale: In September 1978, Rick Ridgeway, Jim Wickwire, Lou Reichardt and John Roskelley stood on the summit of K2, the first Americans ever to achieve this victory. Under the leadership of Jim Whittaker, they and their teammates had spent 67 days on the mountain, nearly all of them above 18,000 feet, where the stresses of high-altitude living, of monotonous food, of confinement in tiny tents for day after day of frustrating storms had worn them down to the core. The Last Step is Rick Ridgeway's inside story of this extraordinary expedition. It's about the people who, battered by the mountain and their isolation, overcame their individual fears, desire, and disappointments to work together to get somebody - anybody - to the top of K2. It's about the glorious success the team achieved, and about the perilous bivouac Jim Wickwire spent just below the summit without food, oxygen or shelter in temperatures of minus 40F.
NB: Kan sende Sender ikke eller avtaler henting for beløp under kr 100.
Du må være logget inn for å se brukerprofiler og sende meldinger.
Logg innAnnonsens metadata
Sist endret: 14.11.2024, 17:09 ・ FINN-kode: 374865641