Bildegalleri
Sigrid Bø Grønstøl; Smak på Ryfylke + mange andre bøker om mat
Beskrivelse av varen
NB: Sender ikke eller avtaler henting for beløp under kr 100.
-Bodil Nordjore; Bodils fjellmat. Vilt, rått, godt. Utg. 2005. 174 sider. Meget pent eks. m/omslag. Kr 150,-.
Omtale: Forfatteren ønsker med denne boka å formidle mattradisjoner som fortsatt er levende i mange fjellbygder. Inneholder oppskrifter på alt fra vilt og kjøtt mat, til grøt og nevamat. Her finner du også historier om mat og mennesker fra fjellbygder. Har litteraturliste og register.
-Ola Einbu og Øystein Søbye; Smak av Valdres. Kulturhistorisk kokebok. 2. reviderte utgave fra 2008. 136 sider. Illustrert. Meget pent eks. m/omslag. Kr 90,-. NB: signert av forfatterne.
Omtale: Boken tar leseren med på en reise gjennom lokale mattradisjoner og lokal kulturhistorie. 19 ulike steder blir presentert. Boka kan brukes som en veiviser for severdigheter i regionen, samtidig som den inneholder mange oppskrifter som gir en smakebit av det denne regionen har å tilby av matkultur. Med register og smakskart.
- Arne Hjeltnes; Yst! Ei reise blant folk og ost i Norge. Utg. 2003. 159 sider. Meget pent eks. m/omslag. Kr 50,-.
Omtale: En kulturhistorisk reisebok om ost og ostens historie i Norge, men mest av alt en bok om Norges rikholdige osteproduksjon i vår tid.
- Thomas Horne m fl.; Ølbrygging fra hånd til munn. Utg. 2014. 205 sider. Illustrert. Meget pent eks. Kr 120,-
Omtale: Dette er boka for alle som har et lidenskapelig forhold til øl. Enten du drømmer om å brygge det perfekte ølet eller ønsker å bli en bedre ølkjenner, gir denne boka deg inspirasjon og kunnskap. Her presenteres alle hovedtypene av øl, med smak og særtrekk. Deretter forklares hjemmebryggingens kunst trinn for trinn: hvilket utstyr du trenger, ingrediensene og selve bryggeprosessen. Boka inneholder 72 oppskrifter på hjemmebrygget øl.
- Thomas Horne; Øl og mat hånd i hånd. Utg. 2014. 173 sider. Illustrert. Meget pent eks. Kr 70,-
Omtale: Denne boka presenterer de 27 vanligste øltypene og gir forslag til matretter som passer til hvert øl. Øltypene beskrives inngående med hensyn til smak og farge. Til hvert øl gir forfatterne et utvalg matforslag og presenterer oppskrifter. Her er kjente følgesvenner som pils og taco og klassikere som belgisk wit og moules frites, bitter og fish and chips, men også originale kombinasjoner som IPA og gulrotkake, porter og sjokoladekjeks og festmat som belgisk trippel og helstekt gårdskylling. Enten øl og mat serveres til fredagskos eller som selskapsmat til mange, gir denne boka inspirasjon og oppskrifter. Alle instruksjoner er enkle å følge, og boka har flere registre som gjør det mulig å finne fram til ditt eget favorittøl og din egen favorittmat.
- Andersen / Dybdal / Jacobsen; Bringebærlandet. Smaken av norsk sommer. Utg, 2013. 231 sider. Illustrert. Meget pent eks. Kr 90,-
Omtale: Bringebærboka handler om alt som har med bringebær å gjøre; om bringebærplanter og dyrkingen av dem, og om stell og gode råd. Men først og fremst er dette være en bok om alt det gode bringebærene kan brukes til i mat og drikke. Målgruppen er alle som er opptatt av sunn og deilig mat og som kanskje ønsker seg en liten bringebærhekk hjemme i hagen. Boken er på 232 sider og inneholder alle tenkelige og utenkelige oppskrifter basert på det vidunderlige bringebæret.
- Turid Skjold Oldenborg og Kari-Mette Kihle Jomaas; Matgleder fra Sørlandet. Utg. 1999.
160 sider. Illustrert. Meget pent eksemplar m/omslag. Kr 50,- .
Omtale: Kokkenes Mesterlaug Sørlandet har samlet et utvalg oppskrifter fra Sørlandet. Tanken har vært både å ta vare på tradisjonsrike retter, og å presentere lokale råvarer i moderne oppskrifter. Alle rettene er lagt til rette for dagens husholdning, og råvarene som benyttes er allment tilgjengelige. Har oppskrifter på både forretter, hovedretter og desserter.
Sigrid Bø Grønstøl; Smak på Ryfylke. Utg. 2009. 220 sider. Illustrert. Meget pent eks. m/omslag. Kr 120,-
Omtale: Matbok med oppskrifter på gamle og nye rettar pakka inn i personleg og lokal mathistorie, miljø og landskap. Kva er ekte Ryfylkemat? Veldig søte ting, seier ein. Tørrfisk med steikt flesk, ein annan. Fiskekomler, seier ein tredje. Smak på Ryfylke byr på tradisjonell ryfylkemat som det framleis er aktuelt å laga. Forfattaren byr på sitt eige kjøkken i ein personleg presentasjon av mat og mathistorie, kultur og landskap. Dette er ikkje kokkekunst, men kollektiv kjøkkenkunst, oppskriftene slik dei vandrar frå hus til hus. Om du lurer på korleis mor krydra kjøtkakene, eller korleis ho laga den gode fiskegratengen, skal du finna oppskrift her. Samtidig får du nyare rettar frå ryfylkekjøkkenet, som laks med pesto, ostekake og tomatsuppe med kvitløk og chili.
- Arne Brimi ; Tid til overs. Matfilosofi fra Vianvang. Utg. 2000. 160 sider. Illustrert. Meget pent eks. m/omslag. Kr 70,-
Omtale: Vianvang er Arne Brimis serveringssted i Jotunheimen. Her blir kontinentale impulsar blanda med norsk tradisjon, og resultatet er mykje god mat og tid til å nyte samlinga ved bordet. I denne boka skriver Brimi om ting som er viktig for han: fridomen i fjellet, mattradisjonar i inn- og utland, om mennesker han har møtt og om jakta på dei gode råvarene og det perfekte måltidet. Innimellom serverer han oppskrifter med kjøt, fisk, kaker, brød, salat og dessertar. Med oppskriftregister.
- Arne Brimi; Frå naturens kjøken. Mat og matkultur frå kjøkenet under Lomseggen (storvilt, småvilt, fisk mm). Utg. 1991. 160 sider. Illustrert. Meget pent eks. Kr 70,-
Omtale: I denne kokeboka presenterer Brimi retter der norske råvarer står i høysetet. Her har tradisjonsrik hverdagsmat fått sin plass sammen med spennende gourmet-retter: rømmegrøt og reinsdyrstek, laks i mousselinesaus og jordbærcharlotte, jegersuppe og øl av einelog.... I tillegg til instruktive oppskrifter har Arne Brimi knyttet kommentarer til norske mattradisjoner og matkultur, skrevet i en personlig form, på hans egen dialekt. En annerledes kokebok som vil glede og begeistre alle matglade.
- Arne Brimi; Brimis Beste. Dei beste oppskriftene. Den beste smaken. Den norske opplevinga. Utg. 2006. 259 sider. Illustrert. Meget pent eks. m/omslag. Kr 120,-
Omtale: Boka inneheld om lag 200 av Arne Brimis aller beste oppskrifter. Her finn du rettar som har utvikla seg gjennom meir enn tjue år, og som utgjer plattforma i Brimis filosofi, naturens kjøken. Brimi har alltid vore oppteken av å leite etter den rette smaken, smaken av det opphavlege, av norsk natur, luft og vatn. Råvarene har stort sett vore dei same, men framgangsmåten har endra seg over tid og står i dag fram som betre og enklare. Har register.
Fedon A. Lindberg; Helt gresk. Oppskriften på sunnhet og nytelse. Utg. 2004. 191 sider. Illustrert. Meget pent eks. m/omslag. Kr 90,-
Omtale: Maten står i sentrum når vi blir med Fedon Lindberg på en vakker reise til hans barndomsland Hellas "Det er mørkt, bare stjernene kaster sitt lys denne sommernatten. Luften er tørr og varm, silkemyk, den føles som fløyel på kroppen. Hele familien med foreldre, besteforeldre og søsken sitter rundt bordet ute på den store verandaen på sommerhuset på øya Salamis, øya nærmest hovedstaden Athen hvor jeg ble født tidlig på 60-tallet. Fra grillen kommer en intens duft av dorade og oktopus og bordet er dekket med utallige små tallerkener med "meze". Gresk salat med deilig hvit fetaost og tørket oregano, kjempebønner i tomatsaus, kalamari, reker saganaki, lammekeftedes krydret med mynte og anis, den obligatoriske tzatziki, auberginer papoutsaki, fylte vinblad og paprika, løvtynne skiver av frityrstek zucchini, kikertekroketter...Jeg er bare en guttunge, har egentlig lite å bekymre meg for eller klage over, jeg bor i et land som er velsignet med sol, lys og et azurblått hav. Bli med meg på en spennende reise til mitt Hellas og la meg vise deg en side av landets kultur og historie som du neppe får med deg på en chartereise. Jeg vil vise deg hvordan livsstil, mat og helse henger sammen, med utgangspunkt i Grekernes antikke og moderne tradisjon og forståelsen av dette. Hvordan tradisjonell gresk mat, vin, olivenolje, og et mer avslappet forhold til tilværelsen kan forebygge sykdom og styrke helsen. Hva Grekerne spiste i antikken, hva spiser de fremdeles, hvordan lager man spennende moderne gresk mat som kan gi deg både kost og liv i balanse.
Deilig sjokolade. Hengi deg til utsøkte sjokoladeoppskrifter for rekte sjokoladeelskere. Utg. på Spektrum i 2008. 224 sider. Illustrert. Meget pent eks. m/omslag. Kr 90,-.
NB: Sender ikke eller avtaler henting for beløp under kr 100.
Du må være logget inn for å se brukerprofiler og sende meldinger.
Logg innAnnonsens metadata
Sist endret: 12.12.2024, 06:19 ・ FINN-kode: 375190661