1352 postdoktor
Havforskningsinstituttet
- Frist 15.11.2024
- Ansettelsesform Engasjement
Postdoktor innen mykotoksiner og fiskeforsikkerhet
Om stillingen
Seksjonen for marin toksikologi ved Havforskningsinstituttet har nå en ledig stilling som postdoktor. Kandidaten vil delta i et dynamisk forskerteam og jobbe i et internasjonalt samarbeidsprosjekt finansiert av Norges Forskningsråd, og har tittelen «does feed borne exposure to emerging mycotoxins during the freshwater phase affect salmon growth and health later in life?" ( MYTOXA). I denne stillingen vil du hovedsakelig være ansvarlig for in vivo-forsøk på fisk eksponert for mykotoksiner, og evaluere effekter på fiskens helse, tilpasning og ytelse i et integrert systembiologisk rammeverk. Stillingen er 2-årig åremålsstilling.
Om MYTOXA
Havbruksnæringen står overfor store utfordringer knyttet til dyrehelse, inkludert høy dødelighet etter sjøvannsoverføring og redusert vekst med ukjent årsakssammenheng. Med økt bruk av planteingredienser i laksefôr vil forekomsten av muggsopp og soppgifter også øke. Mykotoksiner er kjent for å forårsake produksjonssykdommer hos husdyr på land, tilsvarende de som er rapportert i akvakultur. Redusert vekst og økt dødelighet forårsaket av mykotoksinforurenset fôr er kjent som en av de viktigste farene og truslene mot fôrforsyningskjeden som forårsaker økonomiske tap og svekket dyrevelferd. Prosjektet tar sikte på å undersøke om den samlede belastningen av samtidig forekommende mykotoksiner i pre-smoltfôr gjør laks mer mottakelig for produksjonsrelaterte sykdommer og reduserer vekst senere i livet. Fôringsforsøk med fokus på robust smolt og effekten av mykotoksiner før og etter sjøvannsoverføring. Fiskens helse og vekst vil bli overvåket til slutten av produksjonssyklusen for å undersøke eventuelle langtidseffekter av mykotoksiner i fôr til laks.
Om forskningsgruppen og arbeidet vi gjør
Forskningsgruppen marin toksikologi har rundt 14 forskere og stipendiater som arbeider med et bredt spekter av vitenskapelige problemstillinger og rådgivende oppgaver. Sjømaten vi spiser må være trygg og våre hav og kystområder skal være rene. Derfor bidrar vi til å kartlegge og overvåke nye fiskefôringredienser, fremmedstoffer i fisk, sjømat og miljø, samt hvordan kontaminanter og miljøgifter påvirker økologisk og økonomisk viktige marine arter.
Kvalifikasjonskrav og hovedoppgaver
Til denne tillingen søker vi en person med
- Ph.D. innen dyrefysiologi eller dyrehelse, biokjemi, toksikologi eller andre relaterte felt
- kunnskap om dyrefysiologi/fiskehelse
- erfaring med dyreforsøk og prøvetaking
- sterke muntlige og skriftlige engelskkunnskaper
Arbeidsspråket på Havforskningsinstituttet er norsk. Å kunne kommunisere godt på norsk er en viktig forutsetning både for den ansatte og for instituttet. Vi legger til grunn at ikke-norskspråklige ansatte gjennomfører norskkurs i løpet av de to første årene av ansettelsesforholdet. Norskopplæring vil bli dekket av instituttet etter fullførte og beståtte kurs.
Hovedoppgavene i stillingen vil være å
- planlegge og gjennomføre forsøk knyttet til effekter av mykotoksiner i fiskefôr (hovedsakelig in vivo, men in vitro forsøk kan også bli aktuelt)
- analysere omics resultater innenfor et systembiologisk perspektiv
- analysere og tolke komplekse eksperimentelle data, og forberede manuskripter for publisering i fagfellevurderte tidsskrifter
- bidra til å identifisere og utvikle «mode of action» (MOA) og «adverse outcome pathway» (AOP) for nye giftstoffer
- samarbeide med andre medlemmer i gruppen og bidra til etablering av nye internasjonale samarbeid med relevans for gruppen
- bidra til utvikling av nye prosjektsøknader
- presentere forskningsresultater på nasjonale og internasjonale konferanser og møter
Ønskelig kompetanse
- FELASA Cat. sertifisering
- Kunnskap om immunologi og/eller hematologi
- Erfaring med toksikologisk forskning
- Erfaring med transcriptomics/proteomics og pathway analyser
- Erfaring med MOA og AOP som konsept
- Erfaring med standard molekylærbiologiske metoder og biokjemiske assay
Personlige egenskaper
Vi på Havforskningsinstituttet er overbeviste om at personlighet spiller en rolle i hvordan man jobber, kommuniserer og trives på arbeidsplassen. Til denne stillingen ser vi for oss en medarbeider som
- raskt absorberer ny kunnskap, og kan bruke eksisterende kunnskap på nye måter
- er positiv, entusiastisk og jobber konstruktivt under noen ganger stressende forhold
- er motivert av vår forskningsgruppes mål, og deler villig sin kunnskap med sine samarbeidspartnere
Vi tilbyr
- arbeid i en av Europas ledende marine forskningsinstitusjoner med stor nasjonal innflytelse og internasjonal kontakt
- kontorer sentralt i Bergen
- et spennende, kreativt og internasjonalt fagmiljø
- fleksitidsordning, med sommer- og vintertid
- offentlig tjenestepensjonsordning i Statens pensjonskasse mulighet for trening i arbeidstiden
Inkludering, mangfold og positiv særbehandling
Havforskningsinstituttet oppfordrer alle kvalifiserte kandidater til å søke jobb hos oss, uavhengig av alder, kjønn, funksjonsevne, nasjonalitet eller etnisk bakgrunn. Havforskningsinstituttet er en IA-bedrift, og vi ønsker å legge forholdene til rette for søkere
med redusert funksjonsevne.
Dersom det finnes kvalifiserte søkere med funksjonsnedsettelse, hull i CV eller innvandrerbakgrunn, vil vi innkalle minst én søker i hver av disse gruppene til intervju. For å bli vurdert som søker med rett til positiv særbehandling, må du oppfylle visse krav, samt huke av for at du ønsker positiv særbehandling når du søker. Du kan lese mer om kravene her (https://arbeidsgiver.difi.no/positivsaerbehandling).
Søknaden må inneholde
- en kort tekst der du forklarer forskningsinteressene dine og motivasjonen din for å søke stillingen, ikke mer enn en A4-side.
- fullt navn og kontaktopplysninger til to-tre referanser, der disse bør være hovedveileder fra doktorgrad, og fra andre nylige ansettelsesforhold
- CV, karakterutskrifter og vitnemål relevante attester
- eventuell liste over vitenskapelige publikasjoner
Alle dokumentene må enten være på et skandinavisk språk, eller på engelsk. Kandidater med dokumentasjon fra utenlandske institusjoner må legge ved institusjonens karaktersystemforklaring.
Ytterligere informasjon
Stillingen som 1352 postdoktor lønnes i samsvar med Hovedtariffavtalen i staten, avhengig av kvalifikasjoner. Fra lønnen trekkes det 2 % innskudd til Statens pensjonskasse.
Søknad sendes elektronisk via Jobb Norge. CV, vitnemål og andre relevante attester legges ved i søknaden.
Vi gjør oppmerksom på at opplysninger om søkere kan bli offentliggjort selv om søker har bedt om å være unntatt søkerlisten. Søker vil bli orientert om dette på forhånd.
Om arbeidsgiveren
Havforskningsinstituttet (HI) er ett av de største marine forskningsinstituttene i Europa, med vel tusen ansatte, en rekke forskningsfasiliteter og laboratorier av høy internasjonal standard. Hovedaktivitetene våre er forskning, rådgivning og overvåkning. Havforskningsinstituttet eier og drifter seks forskningsfartøy. Hovedkontoret vårt ligger i Bergen. Vi har også avdeling i Tromsø, og forskningsstasjoner i Matre, Austevoll og Flødevigen.
Havforskningsinstituttet skal være en ledende kunnskapsleverandør for å sikre en bærekraftig forvaltning av ressursene i de marine økosystemene, både nasjonalt og internasjonalt, og for hele kjeden fra hav til mat, inkludert det marine miljøet, fiskeernæring og trygg og sunn sjømat.
- Sektor: Offentlig
- Sted: Postboks 1870, Nordnes, 5817 Bergen
- Bransje: Forskning, utdanning og vitenskap
- Stillingsfunksjon: Forskning/Stipendiat/Postdoktor
Annonseinformasjon
- FINN-kode 377972986
- Sist endret