Økonomirådgivere
NTNU - Norges teknisk-naturvitenskapelige universitet
- Frist 10.11.2024
- Ansettelsesform Fast
Utviklingsorientert økonom med glimt i øyet?
Om stillingene
Er du en utviklingsorientert økonom med glimt i øyet og humor? Har du lyst til å jobbe med økonomi- og virksomhetsstyring i et internasjonalt miljø? Vil du ha en jobb hvor du får bidra til det grønne skiftet (https://www.regjeringen.no/no/tema/klima-og-miljo/innsiktsartikler-klima-miljo/det-gronne-skiftet/id2879075/)? Da bør du lese videre!
Ved NTNU Institutt for energi- og prosessteknikk (EPT) har vi behov for å øke kapasiteten vår innen økonomi- og virksomhetsstyring. Vi søker derfor etter 2 økonomirådgivere; en prosjektøkonom og en controller.
Hos oss ved EPT jobber omtrent 300 kolleger fra alle verdenshjørner. Administrasjonen består av 23 engasjerte medarbeidere, og vi er et stolt støtteapparat til dyktige og ambisiøse forskere og undervisere som jobber med fremtidens energiløsninger. Forskningsaktiviteten er høy, og vi har en betydelig eksternfinansiert prosjektportefølje og en ekspansiv økonomi, med et totalbudsjett på ca. 300 mill.kr.
Økonomi- og forskningsgruppa ved EPT består av 8 medarbeidere som jobber innen forskningsrådgivning, prosjektøkonomi, innkjøp samt controller-funksjon. Du vil nyte godt av å jobbe i et større team som jobber godt sammen hvor vi drar nytte av hverandres unike kompetanser og styrker. Kontinuerlig utvikling av interne prosesser og rutiner er spesielt viktig for oss.
Arbeidshverdagen er variert og periodevis uforutsigbar - eller spennende, som vi liker å kalle det! Ingen dager er like, og ting blir ikke alltid som vi hadde planlagt. Vi jobber både med mennesker og med rutinepregede og komplekse administrative oppgaver. Fordi arbeidsmengden i perioder er stor, er vi opptatt av å jobbe smart. Dette innebærer blant annet å utnytte mulighetene som ligger i digitale samhandlingsflater.
Hva gjør en økonomirådgiver ved EPT?
Som prosjektøkonom vil arbeidshverdagen din stort sett bestå av:
- Prosjektlederstøtte
Du vil få ansvar for å følge opp din egen prosjektportefølje, og sammen med resten av økonomi- og forskningsgruppa og administrasjonen for øvrig vil du være en viktig støttespiller for prosjektlederne våre. Utarbeidelse og oppfølging av budsjetter, oppfølging av prosjektregnskap, økonomirapportering på forskningsprosjekter og utarbeidelse av prognoser og regnskapsanalyser til prosjektledere vil være sentrale oppgaver.
Som controller vil arbeidshverdagen din stort sett bestå av:
- Økonomi- og virksomhetsstyring
Du vil få ansvar for plan-, budsjett- og oppfølgingsprosessen med fokus på den eksternfinansierte virksomheten ved instituttet. Arbeid med års- og langtidsbudsjett, rapportering, utarbeidelse av prognoser og analyser som gir beslutningsgrunnlag til instituttets ledelse vil være sentrale oppgaver i stillingen.
Felles for begge stillingene:
- Bidra til å videreutvikle instituttets økonomirutiner og prosesser
Vi jobber kontinuerlig med utvikling av interne prosesser og rutiner. Du får bidra med initiativ og kreativitet, og jobber sammen med oss for å finne smarte løsninger. Dette inkluderer å utnytte potensialet som ligger i ulike digitale systemer.
- Delta i relevante nettverk og arbeidsgrupper
Fakultet for ingeniørvitenskap kan by på et stort og utviklingsorientert nettverk av controllere og prosjektøkonomer som du vil bli en del av. Høy faglig kompetanse og nærhet til kjernevirksomheten og ledelsen gjør at du kan bidra til å utvikle og påvirke økonomi- og virksomhetsstyringen på NTNU gjennom deltagelse i nettverk og arbeidsgrupper.
- Samarbeid med både administrative og vitenskapelige ansatte
Som økonomirådgiver vil du jobbe tett sammen med de andre økonomirådgiverne, administrativt ansatte og våre vitenskapelige ansatte. Ikke bare gir dette et bedre faglig resultat, men også et rausere og mer åpent arbeidsmiljø. Du vil også se nødvendigheten av akkurat ditt bidrag i den store sammenhengen.
Vi ser etter deg som har
- Økonomiutdanning minimum tilsvarende bachelorgrad fra universitet og høgskole. Minimum 5 års relevant erfaring kan erstatte utdanningskravet.
- Digital kompetanse og interesse. Fordi vi er opptatt av gode arbeidsmetoder og effektiv samhandling er det viktig at du har god digital kompetanse og at du er nysgjerrig på å utforske nye IT-systemer. Gode IT-ferdigheter innenfor økonomisystemer og bruk av Excel er en forutsetning.
- Meget gode muntlige og skriftlige kommunikasjonsferdigheter i norsk og engelsk
Det er en fordel om du også har
- Arbeidserfaring fra offentlig forvaltning eller universitets- og høgskolesektoren
- Erfaring med arbeidsoppgavene som er beskrevet over
- Erfaring med Unit4 eller andre økonomisystemer
- Erfaring med Office 365, spesielt samhandlingsflater som Teams og SharePoint
Hvem er du som person?
- Du har en positiv holdning til arbeidshverdagen. Du er utviklingsorientert og ser muligheter og løsninger i stedet for hindringer og problemer
- Du har gode samarbeidsevner, og du kommuniserer godt med personer fra ulike kulturer
- Du er opptatt av å yte gode tjenester, og er både imøtekommende og på tilbudssiden
- Du jobber strukturert, nøyaktig og effektivt, slik at du har kontroll på de mange parallelle prosessene du har ansvar for å følge opp
- Du er analytisk og har god og helhetlig oversikt over ditt ansvarsområde
- Du deler din kompetanse og du ønsker å lære av andre
Hvorfor skal du velge oss?
NTNU-ansatte har en rekke ansattgoder og fordeler (https://i.ntnu.no/wiki/-/wiki/Norsk/Ansattgoder+og+fordeler) du vil nyte godt av, i tillegg til at du som statsansatt får gunstige vilkår i Statens pensjonskasse (https://spk.no/).
Vi mener at EPT er en ekstra god arbeidsplass på NTNU, der vi trives og har det bra med både oppgavene våre og hverandre. Medarbeiderutvikling er en av grunnpilarene våre, og vi er opptatt av at den enkelte medarbeider skal oppleve seg sett og hørt, kjenne på mestring og utvikle seg i jobben. Dersom du er opptatt av at de rundt deg skal ha det bra og du ønsker å bidra til et godt, inkluderende og raust arbeidsmiljø, vil du passe godt inn hos oss
Arbeidsmiljøet vårt er noe vi jobber aktivt med hele tiden. Et eksempel er EPTraining, et lavterskel (og helt frivillig!) aktivitetsprogram hvor vi er fysisk aktive, alene eller i fellesskap, ut fra egne ønsker og interesser. Det kan være alt fra ballspill, sopptur eller isbading. Vi arrangerer årlige ski- og kajakkurs. Dersom du er glad i å sykle til jobb, tilbyr vi innendørs sykkelparkering og gratis ski- og sykkelservice hvert semester. Er ikke trening din greie, så frister det kanskje mer med språkcafé med brettspill? Det har vi også!
Har du spørsmål er du hjertelig velkommen til å kontakte administrativ leder Arve Skjærvø (https://innsida.ntnu.no/person/arvesk), enten ved å sende en epost til arve.skjarvo@ntnu.no eller ved å ringe 408 66 093.
Dersom vi mener du er aktuell for stillingen, vil vi tilby omvendt referansesjekk. Da får du mulighet til å snakke med en medarbeider på EPT om det du måtte ønske.
Lønn og vilkår
Som økonomirådgiver vil du ansettes i stillingskoden 1434 rådgiver, og normalt lønnes fra kr. 620 000 - 720 000 per år avhengig av kvalifikasjoner og ansiennitet. Har du særlig relevant erfaring kan vi vurdere innplassering som 1364 seniorrådgiver. Fra lønnen trekkes 2 % lovfestet innskudd til Statens Pensjonskasse.
Ansettelsen blir gjennomført etter prinsippene i statsansatteloven (https://lovdata.no/dokument/NL/lov/2017-06-16-67), og lovverk som regulerer eksport av kunnskap, teknologi og tjenester. Etter ansettelsen må du regne med at det kan skje endringer i arbeidsområdet.
Det er en forutsetning at du kan være til stede ved og tilgjengelig for institusjonen på daglig basis.
Slik søker du
Synes du dette ser interessant ut håper vi du vil søke! Vennligst spesifiser hvilken av stillingene du ønsker å søke på, eller om du ønsker å søke på begge stillingene. Søknaden sender du elektronisk via jobbnorge.no. Vi vurderer søknaden din ut fra informasjonen som foreligger ved søknadsfristens utløp. Sørg derfor for at søknaden tydelig viser hvordan dine ferdigheter og erfaringer oppfyller kriteriene som er beskrevet over.
Søknaden må inneholde:
- CV, attester og vitnemål
- Søknadsbrev som tydelig beskriver din motivasjon for stillingen og oppgavene
Dersom du er aktuell for stillingen vil vi be deg om navn og kontaktinformasjon til minst to relevante referanser.
Ved forespørsel må du kunne fremskaffe bekreftede kopier av din dokumentasjon.
Dersom hele eller deler av utdanningen din er tatt i utlandet, ber vi deg i tillegg legge ved dokumentasjon på omfang og kvalitet for hele ditt utdanningsløp, både bachelor- og masterutdanning, i tillegg til annen høyere utdanning. Dersom du allerede har en uttalelse fra NOKUT, er det fint om du legger ved den også.
Generell informasjon
NTNU mener at inkludering og mangfold er en styrke. Vi ønsker at våre ansatte skal speile befolkningen, og søker til enhver tid de beste hodene. Dette gir NTNU økt produktivitet, innovasjon, bedre beslutningsprosesser, økt medarbeidertilfredshet og det konkurransefortrinnet vi trenger for å gjennomføre vårt samfunnsoppdrag innen forskning og utdanning.
NTNU legger vekt på tilrettelegging og oppfordrer deg som kvalifisert kandidat til å søke uavhengig av kjønn, funksjonsevne, hull i CV eller kulturell bakgrunn
Som ansatt ved NTNU må du til enhver tid rette deg etter endringer som utviklingen i faget medfører, og de organisatoriske endringer som vedtas.
Offentlig søkerliste med navn, alder, stillingstittel og bostedskommune utarbeides etter søknadsfristens utløp. Dersom du ønsker å reservere deg fra oppføring på offentlig søkerliste må dette begrunnes. Vurdering vil bli gjort i henhold til gjeldende lovverk (https://lovdata.no/lov/2006-05-19-16/§25). Du vil bli varslet om reservasjon ikke tas til følge.
Søknadsfrist: 10.11.2024
Om arbeidsgiveren
NTNU - kunnskap for en bedre verden
Ved NTNU, Norges teknisk-naturvitenskapelige universitet, skapes kunnskap for en bedre verden og løsninger som kan forandre hverdagen.
Institutt for energi- og prosessteknikk
Vi forsker på og underviser i hele energikjeden, fra ressurser til sluttbruk. Vi ser på hvordan energi skaffes til veie og brukes av mennesker og maskiner på en bærekraftig måte med hensyn til helse, klimaendringer og ressursgrunnlag. Institutt for energi- og prosessteknikk er ett av åtte institutter ved Fakultet for ingeniørvitenskap.
- Sektor: Offentlig
- Sted: Kolbjørn Hejes vei 1B, 7491 Trondheim
- Bransje: Forskning, utdanning og vitenskap, Offentlig administrasjon
- Stillingsfunksjon: Controller, Økonomi og regnskap, Økonomistyring og budsjettering
Annonseinformasjon
- FINN-kode 378013972
- Sist endret