Leder for Politihøgskolens kunnskapssenter (vikariat) (R3024)
Politihøgskolen
- Frist 21.11.2024
- Ansettelsesform Vikariat
Leder for Politihøgskolens kunnskapssenter (vikariat)
Politihøgskolen har store ambisjoner når det gjelder å levere oppdatert og relevant kunnskap til politiet og justissektoren. Som et ledd i en større omorganisering er det derfor besluttet å etablere et kunnskapssenter for politiet ved Politihøgskolen, med oppstart fra 1. januar 2025.
I kunnskapssenteret inngår Politihøgskolens bibliotek og Nasjonal fagkoordinator (NFK), totalt 10 personer. Disse enhetene ivaretar i dag et bredt spekter av oppgaver som på ulike måter bidrar til fag- og kunnskapsutvikling i etaten, utdanning og forskning. Biblioteket betjener alle ansatte og studenter tilknyttet Politihøgskolen og har i tillegg funksjon som etatsbibliotek. NKF har formelt en koordinerende rolle i fagutviklingsapparatet for etterforskningsfeltet.
Leder for Kunnskapssenteret skal ha permisjon i fire år fra 1. januar 2025, og vi søker derfor etter en som kan ta hovedansvaret for oppstart og oppbygging av kunnskapssenteret. I denne fasen er vi opptatt av å sikre kontinuitet og fortsatt høy kvalitet i de oppgavene som i dag ligger til bibliotek og NFK, at det nye sammenslåtte teamet etableres på en god måte og at arbeidet med utviklingen av Kunnskapssenteret ivaretas og kommer raskt i gang. I samme periode vil det være aktuelt å støtte overgangen til ny tjenestemodell i politiet, som særlig antas å påvirke rollen som nasjonal fagkoordinator.
Stillingen rapporterer til prorektor for forskning og formidling.
Kunnskapssenteret skal på bestilling produsere og formidle kunnskapsoppsummeringer, sørge for drift og utvikling av etatsbiblioteket, samt drift og utvikling av nasjonal fagkoordinators leveranseområder
Kjerneoppgaver til Kunnskapssenteret blir forskningsformidling, systematiske litteratursøk, samlingsutvikling, kunnskapsoppsummering på bestilling og litteratursøk. Kunnskapssenteret skal støtte nasjonale tjenestemodeller (fagutviklingsapparat) gjennom veiledning, koordinering og kvalitetssikring, fasilitere og koordinere nettverket av fag- og opplæringsansvarlige for de ulike tjenesteområder samt ulike veiledningsoppgaver.
Vi har ambisjoner om raskt å utvide med annen kompetanse for å kunne tilby flere tjenester, som ulike typer systematiske kunnskapsoppsummeringer på bestilling, blant annet til Politidirektoratet, departement eller andre som har behov for et bredt og solid kunnskapsgrunnlag for prioriteringer og beslutninger. Vi ønsker å rekruttere sekundærforskningskompetanse, men vil også basere oss på samarbeid med eksterne kompetansemiljøer i tillegg til å trekke på interne forskerressurser.
Vi vil rekruttere den best kvalifiserte kandidaten til stillingen, og trenger derfor et bredt rekrutteringsgrunnlag. Politiet er en åpen og inkluderende etat hvor alle søkere blir vurdert likeverdig. Vi oppfordrer derfor kvalifiserte kandidater med relevant utdanning, bakgrunn, arbeids- og livserfaring til å søke jobb hos oss.
Opplysninger om søkeren kan bli offentliggjort selv om søkeren har anmodet om ikke å bli ført opp på søkerlisten. Dersom anmodningen ikke blir tatt til følge, vil søkeren bli varslet om dette.
Relevante vitnemål og attester skal legges ved den elektroniske søknaden.
Gyldig legitimasjon skal medbringes i forbindelse med intervju
Arbeidsoppgaver
- I samarbeid med øvrige medarbeidere og prorektor definere Kunnskapssenterets oppgaver på kort og lang sikt
- Legge til rette for effektiv ressursutnyttelse og god oppgaveløsning internt i Kunnskapssenteret
- Videreutvikle Politihøgskolens etatsbibliotekfunksjon og forvalte øvrige bibliotektjenester
- Etablere dialog og samhandling med samarbeidspartnere og interessenter både ved PHS, i POD, særorgan og politidistriktene, og utenfor etaten
- Ansvar for produksjon av kunnskapsoppsummeringer, samt formidling av disse
- Ansvar for medvirkning i den faglige utvikling av politiets tjenesteområder (kjent som fagutviklingsapparatet)
- Personalansvar
- Budsjettansvar
Kvalifikasjoner
Det kreves:
- Relevant utdanning på masternivå, f.eks. innen bibliotek- og informasjonsvitenskap
- Erfaring med systematisk kunnskapsutvikling og kunnskapsformidling
- Relevant ledererfaring
- Gode kommunikasjonsferdigheter
- Gode IKT kunnskaper
Ansettelse i politietaten krever plettfri vandel. Politiattest (uttømmende og utvidet) må fremlegges før tiltredelse.
Det vil i tillegg legges vekt på:
- Lederutdanning
- Erfaring fra koordinering av fagområder / Kunnskapssenter
- Erfaring fra å etablere, bygge opp og koordinere nye fagmiljø
- Erfaring fra nasjonal bibliotektjeneste
- God kjennskap til politiets oppgaver og organisering
- Kjennskap til politiets fagutviklingsapparat
Personlige egenskaper
- Svært gode kommunikasjons- og samarbeidsevner
- Utviklingsorientert, iderik og med gjennomføringsevne
- Fleksibel og helhetsorientert
- God til å motivere og utvikle medarbeidere
Som medarbeider i politiet har du høy etisk bevissthet, du kjennetegnes av å være modig og helhetsorientert, du viser respekt og er tett på. Som medarbeider ved Politihøgskolen skal du også være kunnskapssøkende. Som leder i politiet skal du sette retning og drive endring, motivere og utvikle medarbeidere, skape resultater i samhandling med andre. I vår vurdering av kandidater vil vi også vektlegge disse egenskapene.
Vi tilbyr
- Ansettelse i vikariat i stilling som avdelingsleder i stillingskode 1407, med avlønning fra kr. 900. 000,- til kr. 1.100 000,- etter kvalifikasjoner og ansiennitet.
- Mulighet til å påvirke og forbedre praksis og kompetanse innen et viktig område.
- Et utfordrende og stimulerende faglig miljø, med gode muligheter for egen utvikling
- Gode muligheter for kompetanseheving
- Et godt og inkluderende arbeidsmiljø
- Medlemskap i Statens Pensjonskasse, en av de beste pensjonsordningene i Norge, med blant annet mulighet for gunstig boliglån og gode forsikringsordninger.
- Gode treningsmuligheter og velferdsordninger
Les mer om hva vi tilbyr på politihogskolen.no
Om arbeidsgiveren
Politihøgskolen er den sentrale
utdanningsinstitusjonen for politiet. Vi tilbyr bachelorutdanning, masterutdanninger og en rekke etter- og videreutdanninger. I tillegg har Politihøgskolen en omfattende formidlings- og forskningsvirksomhet. Det arbeider ca. 380 ansatte i tilknytning til hovedsetet i Oslo og campusene i Bodø, Kongsvinger og Stavern.
- Sektor: Offentlig
- Sted: Slemdalsveien 5, 0369 Oslo
- Bransje: Forskning, utdanning og vitenskap, Offentlig administrasjon, Politi og sikkerhet
- Stillingsfunksjon: Ledelse
- Arbeidsspråk: Norsk
Nøkkelord
Leder
Annonseinformasjon
- FINN-kode 379381608
- Sist endret