3 seniorrådgivere EØS- og Schengen regelverket
UDI
- Frist 15.12.2024
- Ansettelsesform Fast
Seniorrådgivere med ansvar for implementering og oppfølging av internasjonalt regelverk og forpliktelser
Vil du jobbe med utvikling og implementering av EØS- og Schengen-regelverk på migrasjonsfeltet eller følge utvikling av praksis knyttet til menneskerettigheter og migrasjon fra de internasjonale domstolene? Vi søker nå å fylle tre spennende stillinger i Internasjonal enhet i UDI.
Stillingene skal dekke følgende ansvarsområder:
- oppgaver knyttet til implementering og oppfølging av Schengenregelverk -og forpliktelser
- oppgaver knyttet til arbeid med EØS-regelverk om fri bevegelse
- oppgaver knyttet til oppfølging og rapportering om praksis fra internasjonale domstoler og tribunaler av betydning for Utlendingsdirektoratets virksomhet
Internasjonal enhet har ansvar for håndtering av internasjonale spørsmål og oppgaver, og koordinerer UDIs internasjonale samarbeid og deltakelse i internasjonale forum. Enheten skal sørge for at nasjonale regler og praksis er i samsvar med internasjonale forpliktelser, og skal bidra til at UDI og samarbeidspartnere i utlendingsforvaltningen har tilgang til informasjon om internasjonalt regelverk og prosesser. Internasjonal enhet gir faglige innspill til departementet og samarbeider tett med politiet og utenrikstjenesten. Enheten har for øvrig koordineringsansvar for arbeidet på en rekke fagområder, på tvers av tjenesteområder i UDI og overfor eksterne samarbeidspartnere.
Vi er i dag 14 medarbeidere i enheten og en del av tjenesteområdet Styring og regelverk i UDI. Styring og regelverk har også ansvar for budsjett, økonomi, anskaffelser, virksomhetsstyring, regelverksutvikling- og formidling og statistikk og analyse. For tiden består Styring og regelverk av rundt 90 ansatte fordelt på seks enheter.
Internasjonal enhet har et spesialisert fagmiljø med stor kontaktflate og stor tillit til den enkeltes evne til å løse tildelte oppgaver. Vi har et godt arbeidsmiljø med fokus på service, samarbeid og forbedringskultur, hvor den enkelte har arbeidsoppgaver som er tilpasset kompetanse og utviklingsønsker.
Arbeidsoppgaver
- koordinere arbeid med EØS (regelverk for fri bevegelse av personer spesielt, men også annet aktuelt regelverk for utlendingsforvaltningen), EU/Schengen-forpliktelser på migrasjonsfeltet, herunder regelverksutvikling, høringsinnspill, implementering og rapportering både internt, med samarbeidspartnere og opp mot ansvarlig fagdepartement (JD, AID)
- oppfølging, analyse og rapportering om praksis fra internasjonale domstoler og tribunale
- å være en pådriver i arbeidet med å sikre at UDIs retningslinjer er oppdatert som følge av at rettskildebildet på utlendingsfeltet endres
- opplæringsaktiviteter og formidling av regelverk og praksis både internt og eksternt
- noe reising må påregnes i forbindelse med deltagelse i møter i ulike samarbeidsfora, seminarer og kursvirksomhet
Kvalifikasjoner
- master, fortrinnsvis i rettsvitenskap/Juridisk embetseksamen, men aktuell kompetanse og arbeidserfaring fra arbeid med EØS- og Schengen-regelverk kan kompensere for dette
- spesielt for stilling knyttet til oppfølging av internasjonale menneskerettigheter og praksis fra domstolene kreves god forståelse og oversikt over norske forpliktelser knytet til migrasjon og flyktninger (herunder Flyktningkonvensjonen og Den europeiske menneskerettighetskonvensjonen)
- bred kunnskap om UDI og utlendingsforvaltningen
- meget god muntlig og skriftlig fremstillingsevne på norsk og engelsk
- forståelse for sammenhengen mellom saksbehandling og IT
- erfaring med bruk av IT-verktøy i arbeidsutførelsen
- det er ønskelig med erfaring fra utredningsarbeid
- det er også ønskelig med erfaring fra internasjonalt arbeid
Personlige egenskaper
- du samarbeider godt med kollegaer, også på tvers av fagfelt
- du er selvstendig, strukturert, fleksibel nøyaktig og kvalitetsbevisst
- du er effektiv og praktisk anlagt, trår til og kan håndtere uforutsette situasjoner
- du tenker helhetlig, tar initiativ utenfor tildelte oppgaver og har evne til oppfølging og gjennomføring
- du er interessert i forbedringer og en effektiv forvaltning
- du har god rolleforståelse og generell samfunnsinnsikt
- du har egenskaper som gjør deg egnet til å representere UDI: positiv, omgjengelig og god til å bygge nettverk både i UDI og med eksterne samarbeidspartnere
Stillingene skal totalt sett dekke de overfor nevnte arbeidsområdene. Kandidater vil bli vurdert ut fra kvalifikasjoner knyttet til disse. Det bes om at om at kvalifikasjoner og egenskaper knyttet til stillingen du søker på presiseres i søknaden.
Det legges stor vekt på personlig egnethet.
Derfor bør du velge oss:
Du får spennende og utfordrende oppgaver i en virksomhet med et av Norges viktigste samfunnsoppdrag. Vi lover å gi deg store utfordringer og derigjennom også mulighet til faglig og personlig utvikling. Verdensbegivenheter påvirker jobben vår direkte, og vi er vant til å justere oss raskt etter svingningene i migrasjonen til landet. Profesjonalitet, menneskeverd og helhet er verdiene våre. Verdiene er viktige for oss, og skal påvirke hvordan vi løser oppgavene våre hver dag.
Vi holder til i nye og flotte lokaler på Helsfyr. Ditt arbeidsted vil i hovedsak være fysisk i våre lokaler, men også med en vismulighet for å jobbe hjemmefra (våre retningslinjer er mer på kontor enn hjemme). Vi tilbyr goder som sommertid, trening i arbeidstiden, fleksitid og ikke minst, mener vi du får noen av landets aller beste kolleger.
Vi mener at inkludering og mangfold er en styrke. Vi ønsker medarbeidere med ulike kompetanser, fagkombinasjoner, livserfaring og perspektiver for å bidra til enda bedre oppgaveløsning. Vi vil tilrettelegge for medarbeidere som har behov for det. Aktuell tilrettelegging kan for eksempel være tekniske hjelpemidler, tilpasning av møbler eller endring av rutiner, arbeidsoppgaver og arbeidstid. Har du hull i CV-en din, funksjonsnedsettelse, eller etnisk bakgrunn vil vi oppfordre deg til å krysse av for dette i webcruiter når du søker stilling hos oss. Vi kaller alltid inn minst en kvalifisert kandidat fra hver av disse gruppene til intervju.
Stillingen lønnes som seniorrådgiver (kode 1364) i lønnsspennet kr 650.000,- til kr 850.000,- (brutto per år), avhengig av kvalifikasjoner. For spesielt kvalifiserte søkere kan høyere lønn vurderes. Et lønnstrekk på to prosent gir deg gode ordninger for pensjon, lån og forsikringer i Statens pensjonskasse.
Hva skjer nå?
Vi er ganske sikre på at dine styrker er god fagkunnskap, send oss en søknad der du forteller oss hvorfor vi trenger nettopp deg og hva du kan bidra med - vis oss at du bør bli vår nye seniorrådgiver EØS og Schengen regelverk.
Du søker på stillingen via søknadssystemet WebCruiter og du må fylle ut CV- og søknadsfeltet. Du må også legge ved vitnemål, som kan lastes ned fra Vitnemålsportalen (vitnemalsportalen.no). Dersom du har utdanning fra utlandet, må den være godkjent av NOKUT eller Direktoratet for høyere utdanning og kompetanse (hkdir.no).
Når du søker jobb hos oss, vil navnet ditt stå på en offentlig søkerliste. Det er mulig å be om å bli utelatt fra denne listen. I så fall må du begrunne hvorfor du ønsker det. Hvis ønsket ditt ikke kan innvilges, tar vi kontakt med deg i forkant.
Ta kontakt med seksjonssjef Tor-Magne Hovland tlf. 916 21 266 dersom du ønsker mer informasjon om stillingene.
Om arbeidsgiveren
- Nettverk: LinkedIn
- Sektor: Offentlig
- Antall stillinger: 3
- Sted: Innspurten 11D, 0663 Oslo
- Hjemmekontor: Delvis hjemmekontor
- Bransje: Juridiske tjenester, Konsulent og rådgivning, Offentlig administrasjon
- Stillingsfunksjon: Jurist, Rådgivning, Samfunnsviter
- Arbeidsspråk: Norsk
Nøkkelord
Migrasjon, Schengen, EØS, Menneskerettigheter, regelverk
Annonseinformasjon
- FINN-kode 382658036
- Sist endret