Bildegalleri
den lille sopp- boken
Trygg handel med Fiks ferdig
Varen blir sendt til deg, og du har 24 timer på deg til å inspisere den før pengene overføres til selger.
Beskrivelse av varen
Tilstand: Godt brukt - Synlig brukt
Jens Stordal den lille sopp- boken Fargeillustrasjoner av Edgar Hahnewald 2. opplag FORLAGT AV H. ASCHEHOUG & CO. (W. NYGAARD) OSLO 1981
Denne lille soppboken omfatter 60 av de vanligste arter vi finner i skog og mark. Det er et helt tilstrekkelig utvalg til at man skal kunne plukke sopp til matlaging. For en nybegynner kan det være praktisk å begynne med noen få arter, og da slike som man lett kan skjelne fra andre sopper. Av slike vanlige arter som man gjerne ikke kan forveksle med uspiselige arter, kan først og fremst nevnes vanlig kantarell og blek piggsopp, men også matriske, matblekksopp og røyksopp. Etter hvert kan man utvide repertoaret. En del sopper er giftige. Derfor er det viktig å lære ordentlig å kjenne de soppene som man plukker til matlaging. I de tilfeller hvor det kan forekomme risiko for forveksling, har vi i teksten påpekt dette spesielt og også påpekt de egenskaper man må legge merke til.
Man bør plukke sopp i for eksempel en kurv, slik at den ligger luftig og ikke blir klemt. Det er viktig at løv, barnåler og annet rusk fjernes før man legger soppen ned i kurven. Man bør se etter at soppen ikke er markspist, for gammel eller på annet vis ubrukbar som mat. Jeg synes det er praktisk at man renser soppen ute i naturen. Når man skal oppbevare sopp til vinterbruk, er dypfrysing den enkleste måten å gjøre det på. All sopp passer nemlig til dypfrysing. Man pleier vanligvis å koke opp den rensede og oppdelte soppen før dypfrysingen. De fleste sopper kan også hermetiseres. Utvalget av sopper i denne boken er gjort av lektor Olle Persson. Han har også gjennomgått teksten.
Du må være logget inn for å se brukerprofiler og sende meldinger.
Logg innAnnonsens metadata
Sist endret: 30.11.2024, 20:21 ・ FINN-kode: 382979076