Bildegalleri
Veteran. Norske soldater i utenlandstjeneste forteller. + div andre bøker
Beskrivelse av varen
- Kim Søderstrøm; Veteran. Norske soldater i utenlandstjeneste forteller. Utg. 2018. 334 sider. Illustrert. Meget pent eks. m/omslag. Kr 120,-.
Omtale: Siden andre verdenskrig har langt over hundre tusen nordmenn deltatt i internasjonale operasjoner med forsvaret. De har vært utstasjonert i konfliktherjete land som Korea, Gaza, Kongo, Libanon, Irak, Kosovo og Afghanistan, for å nevne noen. I motsetning til de aller fleste nordmenn av samme generasjon, har mange av soldatene opplevd direkte hva krig innebærer. Mange har sett grusomheter på nært hold, noen har blitt tvunget til å bruke våpen eller opplevd skader og død. Kim Søderstrøm er en av disse veteranene. Gjennom flere år har han samlet inn historier fra norske utlandssoldater. Her er vitnesbyrd som spenner over 70 år, fra Tysklandsbrigaden til Afghanistan. Flere av historiene har ikke vært kjent i offentligheten tidligere, og vil vekke oppsikt. Boka er illustrert med sterke portrettfotografier.
- Elisabeth Nord; Min bror. Fremmedlegionen - drøm og brutal virkelighet. Utg. 2008. 221 sider. Illustrert. Meget pent eks. m/omslag. Kr 90,-
Omtale: Elisabeth Nords bror ville verve seg til Fremmedlegionen i 1999, bestemte hun seg for å bli med til Frankrike, der hun fikk god kontakt med mange av legionærene. Selv om broren aldri ble legionær, var Elisabeths nysgjerrighet vekket. Hun fikk lov til å filme og intervjue legionærene. Dette unike materialet presenteres nå i boken Min bror. Elisabeth Nord møter legionærer fra en rekke andre land, og gjør et dypdykk i sannheten om en av verdens mest omtalte og tidvis mest misforståtte armeer.
Anders Johansson; Den glemte armé. I skyggen av hjemmefronten. Norge-Sverige under andre verdenskrig. Utg. 2007. 585 sider. Illustrert. Meget pent eks. m/omslag. Kr 150,-.
Omtale: Boka beskriver hvordan det i skyggen av den svenske nøytralitetspolitikken under andre verdenskrig blei vervet en motstandsarmé på svensk side av grensa, de såkalte polititroppene. Blant de 15.000 som blei vervet var bl.a. Erik Bye, Svenn Stray og Stephan Tschudi-Madsen.
Eystein Fjærli; Den norske hær i Storbritannia 1940-1945. Utg. 1982. 310 sider. Illustrert, Mindre rift i omslaget, ellers meget pent eks. Kr 150,-.
- Knut Flovik Thoresen; Brennpunkt Mogadishu. Norske FN-soldater i krig. Utg. 2021. 256 sider. Illustrert. Meget pent eks. m/omslag. Kr 90,-.
Omtale: I denne boken forteller norske FN-soldater med sine egne ord om den blodige borgerkrigen i Somalia på begynnelsen av 1990-tallet som førte til hungersnød og en humanitær katastrofe som kostet titusener livet. For å demme opp for dette bestemte FN å sende soldater til landet. Norge valgte å sende et kompani til Mogadishu. Det som møtte nordmennene, var et anarki hvor den sterkestes rett rådet og militser og klaner herjet fritt. FN-soldatene ble raskt trukket inn i konflikten som part i en blodig og uoversiktlig krig. De norske FN-soldatenes tjeneste var preget av hardt arbeid, forsyningsproblemer, harde klimaforhold, krig og en misjon som kulminerte i at døde amerikanske soldater ble slept gjennom Mogadishus gater. Norske soldater ble involvert i krigshandlinger og flere av dem ble såret. På tross av alt dette løste de norske soldatene oppdraget på en eksemplarisk måte. Dette er den ukjente historien om de 267 norske kvinner og menn som tjenestegjorde i FN-styrkene i Somalia.
- Karl-Henrik Fossmann; Kortreist beredskap. Heimevernet 1997-2021. Utg. 2021. 254 sider. Illustrert. Meget pen eks. Kr 90,-.
- Thomas Rathsack; Elitesoldat - i krig på fremmed jord. Utg. 2009. 302 sider. Illustrert. Meget pent eks. m/omslag. Kr 50,-.
Omtale: Den danske elitesoldaten Thomas Rathsack beretter i denne oppsiktevekkende boken om livsfarlige oppdrag i Afghanistan og Irak. Han forteller om krigen, usminket og spennende. Boken har vakt voldsomme reaksjoner i Danmark. Det danske forsvaret forsøkte å få boken stoppet. Forsvarssjefen måtte gå av da det ble kjent at flere i forsvaret var ansvarlig for å ha laget en falsk oversettelse av boken til arabisk i et forsøk på å diskreditere forfatteren og «dokumentere» at Al-Qaida var på jakt etter innholdet. Det danske forlaget og forfatteren er anmeldt til politiet for overtredelse av lov om statens sikkerhet og for brudd på militær taushetsplikt.
- Tor Jørgen Melien; Våre hemmelige soldater - norske spesialstyrker, del 3: globale utfordringer 1990-2014 (Del 3 av serien Våre hemmelige soldater). Utg. 2014. Pocket. 273 sider. Illustrert. Meget pent eks. Gratis ved kjøp av flere bøker.
Omtale: De norske spesialstyrkene er omgitt av betydelig hemmelighold, og offentligheten vet lite om deres virksomhet. Etter den kalde krigen har styrkene høstet internasjonal anerkjennelse for sin deltakelse i utenlandsoperasjoner. Dette er tredje del, som i all hovedsak tar for seg norske spesialstyrker på utenlandsoppdrag og viser hvordan spesialstyrkene i større grad enn tidligere har fått en framtredende plass i de vestlige forsvar. Denne delen er oppdatert fram til 2014 og inkluderer de seneste års operasjoner i Afghanistan.
- Tom Bakkeli; Norges hemmelige krigere. Kommandosoldater i kamp mot terror. Utg. 2007. 318 sider. Illustrert. Pent eks. Kr 50,-.
Omtale: Denne boken forteller historien til de norske kommandosoldatene, og tar blant annet for seg de farlige operasjonene, de hemmeligholdte bragdene og det politiske spillet. Forfatteren forsøker å finne svar på hvordan soldater i fredsnasjonen Norge har kommet på nivå med stormakter som USA og Storbritannia. Med ordforklaringer og kildeliste.
- Rolf J. Widerøe og Hans Petter Aass; Krigshelten. Historien om marinejegeren og etterretningsagenten Trond Bolle. Utg. 2012. 361 sider. Illustrert. Meget pent eks. m/omslag. Kr 50,-.
Omtale: Marinejegeren og etterretningsoffiseren Trond Bolle (1968-2010) er en legende i spesialsoldatmiljøet. Han tjenestegjorde 21 år i en av Forsvarets tøffeste avdelinger og var med i ledelsen i E 14, en strengt hemmelig del av Forsvarets etterretningstjeneste. Bolle var den første siden andre verdenskrig til å motta utmerkelsen Krigskorset med sverd for sin innsats i strid.
- Max Hastings & Simon Jenkins; SLAGET OM FALKLANDSÖARNA. Svensk tekst. Utg. 2005. 471 sider. Illustrert. Som ny m/omslag. Kr 70,-
- Fredrik Skagen; Purpurhjertene. Rapporter fra en Vietnam-soldat. Meget realistisk beretning fra Vietnamkrigen. Skrevet som dokumentarbok, men det viste seg at Skagens kilde ikke var helt ekte. Likevel er boka meget god, og den fikk også førsteprisen i Cappelens dokumentarbok-konkurranse. Utg 1987. 269 sider. Meget pent eks. m/omslag. Kr 30,-.
- Odd Karsten Tveit. Nederlag. Om krigen i Libanon gjennom 10 år med bl a massakrene i de palestinske flyktningeleirene i 1982. Utg 1985. Bilder, 322 sider. Meget pent eks m/omslag. Kr 50,-
- Christina Lamb; Voldtekt som våpen. De usynlige krigsofrene. Utg. på Pax 2020. 424 sider. Meget pent eks. m/omslag. Kr 90,-.
Omtale: Den anerkjente britiske utenrikskorrespondenten Christina Lamb har jobbet i konfliktområder i over tredve år. I denne boken reiser hun verden rundt og snakker med ofre, og forteller historiene til kvinner som har blitt utsatt for systematisert krigsvold og voldtekt. Ved å snakke med overlevere forteller Lamb den globale historien om kvinnekroppen i krig, og avslører i hvilken grad voldtekt blir brukt som strategisk våpen i moderne krigføring. Reisen går fra Japan, hvor kvinner ble tatt til fange og brukt som «comfort women» under andre verdenskrig, til 1970-tallets Bangladesh hvor hundretusenvis ble voldtatt av pakistanske styrker for å øke Punjabi-befolkningen. Boken tar deg også med til Argentina hvor du møter overlevere etter militærjuntaen, 1990-tallets Bosnia, Rwanda etter borgerkrigen, de 219 Boko Haram-kidnappede jentene i Nigeria, jesidi-kvinnene i Irak som ble solgt som slaver til IS og rohingya-kvinnene i Burma. Selv om voldtekt ble erklært som en internasjonal krigsforbrytelse i 1919, har det kun vært én domfellelse på dette grunnlaget. Denne boken er et eneste stort kampskrift for kvinner i krig, for de som aldri får navnene sine på monumentene over de falne.
- Forsvarets rolle i Norges historie. Utg. av Forsvarets krigshistoriske avdeling i 1965. 71 sider. Kart. Meget pent eks. Kr 30,-
- Karl Erichsen; Hæren fløtte meg. 40 år blant moromenn i Forsvarets irrganger. Utg. 1998. 249 sider. Heftet. Meget pent eks. Kr 70,-
-Bjørn Egge; De ga oss en dag å bruke. Et liv for forsvar, frihet og fred. Utg. 1996. 195 sider. Navn på tittelblad, ellers et meget pent eks. m/omslag. Kr 90,-.
Omtale: Egge satt i konsentrasjonsleir under annen verdenskrig (fanget på Kvarstadbåtene), og da han kom hjem var han besatt av en tanke: dette måtte aldri skje igjen. Han har brukt det meste av sitt liv til å kjempe for fred og mot vold, bla. i forsvaret (forsvarsattache i Moskva, FN i Congo og den første infosjefen i Forsvaret), som president for Norges Røde Kors og som president for Verdens Krigsveteranforbund.
- Jon Steele; Krigsjunkie. Med kamera i skuddlinjen. Utg. 2008. 439 sider. Meget pent eks. m/omslag. Kr 50,-.
Omtale: Jon Steele er krigsjunkie. Han trenger en jevn dose med krig og faenskap for å føle at han lever. Bildene han fanger inn gjennom objektivet blir sett av millioner av fjernsynsseere og tilfredsstiller sjefene ved ITN. Samtidig blir livet utenfor krigssonen meningsløst og tomt. Det er frykten og spenningen forbundet med jobben som gir livet mening... En sterk dokumentar om livet som kameramann i konfliktsoner, om moderne krig og om hva den gjør med de som rammes av den.
- Antony Beevor & Artemis Cooper; Paris - etter frigjøringen 1944 - 1949. Utg. 2005. Illustrert. Register. 504 sider. Meget pent eks. m/omslag. Kr 90,-.
Omtale: Metropolen Paris etter frigjøringen i 1944: Venner, fiender, politikere, diplomater, kjente kunstnere og lykkejegere. Hemingway, de Gaulle, Sartre, Simone de Beauvoir, Picasso, Gertrude Stein og Arthur Koestler. Storpolitikk, rasjonering, bordeller, jazzkjellere, salonger, rettssaler og gamle slott. Antony Beevor tegner et intimt bilde av livet i Paris i etterkrigstiden. Med utgangspunkt i et utall kilder, blant annet personlige brev og dagboknotater, avdekker de et fascinerende miljø og beskriver et livlig persongalleri der intriger og maktkamp fulgte i krigens kjølvann.
Karl Jakob Skarstein; Store slag. Fra Gaugamela til Fallujah. Utg. 2009. 380 sider. illustrasjoner. Meget pent eksemplar. m/omslag. Kr 90,-
Omtale: I denne boken er vi øyenvitner til tolv av de mest spektakulære slag i verdenshistorien. Den intense beretningen åpner med Alexander den stores knusende seier over Dareios utenfor Bagdad og slutter med at amerikanske tanks ruller over de samme slettene 2300 år senere. Rikt illustrert. Innrammet av beretningene om Alexanders knusende seier og den storstilte operasjon Iraqi Freedom inviteres leseren med som øyenvitne til noen av de mest spektakulære og betydningsfulle slag i verdenshistorien. Her tegnes levende bilder av tolv nesten ufattelige menneskelige dramaer, fra høyst ulike kulturer, verdensdeler og epoker. Forfatteren skildrer og analyserer våpentyper, slagstrategier og taktiske formasjoner og hvilken virkning de hadde.
Har også diverse bøker om Annen verdenskrig i FINN-kode: 358730956
----Kan sende. NB: Sender ikke eller avtaler henting for beløp under kr 100.
Du må være logget inn for å se brukerprofiler og sende meldinger.
Logg innAnnonsens metadata
Sist endret: 14.12.2024, 17:12 ・ FINN-kode: 385037756