Har du et teknisk anlagt hode, og bakgrunn som ingeniør eller teknolog? Vi søker
Ciris
- Frist 19.01.2025
- Ansettelsesform Fast
FoU-ingeniør/Senior FoU-ingeniør
Om stillingen
Centre for Interdisciplinary Research in Space (CIRiS) søker etter en ny FoU-ingeniør. Som vår nye FoU-ingeniør vil du utvikle forskningsutstyr og teknologi for den internasjonale romstasjonen (ISS) og for bærekraftig matproduksjon på jorden.
Du vil også få ansvar i pågående utviklingsprosjekter av systemer og innovativ teknologi innen bemannet romfart, bidra til CIRiS' anskaffelse av nye prosjekter, og bli involvert i ulike team av motiverte ingeniører og forskere. Stillingen innebærer systematisk arbeid etter tekniske forskrifter og spesifikasjoner, samt dokumentasjon. Du vil også bidra til daglig drift og vedlikehold av vår infrastruktur og laboratoriefasiliteter.
CIRiS, en avdeling ved NTNU Samfunnsforskning AS, er i forskningsfronten på bemannet romfart. Vårt innovative arbeid bygger bro mellom biologi og teknologi, med fokus på utvikling av eksperimentelt utstyr for biologisk forskning i rommet.
Vår banebrytende forskning har også direkte anvendelser for bærekraftig matproduksjon på jorden, inkludert landbruk og akvakultur. Vi samarbeider med ledende forskningsinstitusjoner og industripartnere, både nasjonalt og internasjonalt. Teamet vårt har pågående arbeid med den europeiske romorganisasjonen (ESA), og utnytter flere tiår med erfaring i overvåking og kontroll av komplekse systemer. Med vår erfaring som ansvarlig for et biologisk nyttelaster på den internasjonale romstasjonen (ISS), bidrar våre forskere og ingeniører til ny kunnskap og innovativ teknologi innen bemannet romfart.
Vår forskning inkluderer også plantevitenskap, med fokus på fremtiden til livsstøttesystemer innen romfart og ressursutnyttelse her på jorden.
Ved å bli med i CIRiS blir du en del av et dynamisk team og bidrar til prosjekter som har en dyptgående innvirkning på fremtiden for bemannet romfart og bærekraftig liv på jorden.
Hvorfor jobbe med oss?
- Du vil bli en del av et team som driver banebrytende forskning innen rombiologi og -teknologi.
- Du vil få jobbe sammen med ledende forskere og industrieksperter fra hele verden.
- Du vil bidra til prosjekter som forbedrer bærekraftig matproduksjon og livsstøttesystemer, både i verdensrommet og på jorden.
- Du vil kunne bygge din karriere i et stimulerende og støttende miljø med gode muligheter for faglig utvikling.
Hos oss blir du en del av fremtidens bemannede romfart og bærekraftige innovasjon. Hjelp oss å flytte grensene for hva som er mulig!
Kvalifikasjoner og egenskaper
Avhengig av kompetanse vil den som ansettes innplasseres som FoU-ingeniør eller senior FoU-ingeniør.
Vi ser etter deg som har masterutdanning innenfor ingeniør- eller realfag, med spesielle kvalifikasjoner og interesse innenfor mekanisk design (design/teknisk tegning/finmekanikk) og/eller kybernetikk/instrumentering. I tillegg har du relevant erfaring for stillingen.
Teknisk og/eller naturvitenskaplig utdanning på bachelornivå med lang og relevant erfaring kan erstatte krav om masterutdanning.
Vi tror også det er en fordel om du:
- har evne og vilje til å utvikle tekniske løsninger som svar på interne og eksterne samarbeidspartneres og oppdragsgiveres behov. I dette ligger forståelse av behovene, omsetting av disse til tekniske krav, utvikling av løsninger gjennom kreativitet og samarbeid innenfor tekniske spesifikasjoner, og bruk av metodiske og systematiske tilnærminger for å implementere og dokumentere løsninger.
- trives med praktiske arbeidsoppgaver, og evner å omsette teori til praksis.
- har evne og vilje til å se muligheter for hvordan vårt utviklingsarbeid og vår forskning kan ses i et markedsperspektiv, og omsette dette til konkrete prosjekter og mulige samarbeidsforhold.
- samarbeider godt med andre på tvers av ulike faglige utgangspunkt.
- er en initiativrik person som trives med å ta ansvar.
- er flink til, og trives med, å veilede og lære opp andre.
- har gode norsk- og engelskkunnskaper, både muntlig og skriftlig, på et nivå som gjør at du kan delta aktivt i et arbeidsmiljø der begge språk brukes til daglig. Dersom du ikke har norsk som morsmål forventer vi som minimum at du har norskkompetanse tilsvarende nivå A2, og forplikter deg til å ta videre norskkurs dersom det er nødvendig for at du skal kunne bruke norsk som et daglig arbeidsspråk.
Vi tilbyr
- Deltakelse i et kreativt og spennende kompetansemiljø.
- Spennende og variert arbeid i en avdeling med ambisjoner innen romteknologi og matsikkerhet.
- Fleksibel arbeidshverdag og en personalpolitikk som tar hensyn til hvor du befinner deg i livet.
- Gode muligheter for faglig og personlig utvikling.
- Eget kontor i våre lokaler på Dragvoll i Trondheim.
- Gode lønnsbetingelser og betalt fri mellom jul og nyttår, samt konkurransedyktige pensjons-, velferds- og forsikringsordninger.
Generell informasjon
Søknaden din må inneholde CV og motivasjonsbrev/søknadsbrev, der du beskriver din motivasjon for å søke stillingen.
Det er NTNU Samfunnsforsknings mål at vi skal være en ansvarsfull og attraktiv arbeidsgiver. Vi skal sørge for å ha et inkluderende og ikke- diskriminerende arbeidsmiljø som er godt og trygt, og som henter frem det beste hos den enkelte uavhengig av kjønn, etnisitet, religion, funksjonsevne, seksuell orientering, kjønnsidentitet og alder. Arbeidet med likestilling og mangfold skal ikke bare omhandle fravær av diskriminering, men representere gode holdninger i organisasjonen som skal kjennetegnes ved respekt og forståelse for ulikhet.
Vi ønsker at kvalifiserte kandidater skal søke uavhengig av kjønn, funksjonsevne eller etnisk bakgrunn.
Hvis du har spørsmål om stillingen er forskningssjef Ann-Iren Kittang Jost tilgjengelig for spørsmål fra 6. januar (e-post aik.jost@samforsk.no eller telefon (+47) 928 80 298)
Om arbeidsgiveren
NTNU Samfunnsforskning AS er et uavhengig forskningsinstitutt med tilhørende nasjonalt kompetansesenter, og som arbeider innenfor et bredt spekter av samfunnsfaglige og samfunnsrelaterte spørsmål. Vi har over mange år vært et betydelig samfunnsvitenskapelig institutt i Norge, og har en tverrfaglig profil. Instituttet ble etablert i 2004 som en videreføring av aktiviteter i stiftelsen Allforsk.
Instituttet har ca. 120 medarbeidere. Selskapet eies i sin helhet av NTNU og har nært samarbeid med fagmiljøer på NTNU. Instituttet driver sin virksomhet i Trondheim, og størstedelen av selskapet har lokaler like ved NTNUs campus på Dragvoll. Virksomheten ble Miljøfyrtårnsertifisert i 2018.
- Sektor: Privat
- Sted: Dragvoll allé 38 B, 7049 Trondheim
- Bransje: Forskning, utdanning og vitenskap
- Stillingsfunksjon: Ingeniør, Mekanisk, Teknisk tegner
Annonseinformasjon
- FINN-kode 385740315
- Sist endret