Teknisk sikkerhetsrådgiver innen elektroniske sikringssystemer (AAK og AIA)
Departementenes sikkerhets- og serviceorganisasjon (DSS)
- Frist 29.01.2025
- Ansettelsesform Fast
Jobb innen adgangskontrollsystemer og øvrige elektroniske sikringssystemer for departementsbyggene!
Om enheten og stillingen
Seksjon for teknisk sikring (SIK) har ansvar for sikringsteknisk analyse, rådgivning samt prosjektering og implementering av en rekke forskjellige avanserte tekniske og elektroniske sikringssystemer. Seksjonen administrerer, forvalter, drifter og vedlikeholder sikringstiltakene, for å sikre at kravene til lovlighet, kvalitet, integritet, konfidensialitet og tilgjengelighet oppfylles. Tjenestene fra seksjonen utgjør en sentral del av sikringstiltakene som er etablert for å beskyttelse departementene mot sikkerhetstruende virksomhet.
Seksjonen består av 32 høyt kvalifiserte medarbeidere, som innehar en unik tverrfaglig sikkerhetskompetanse innen analyse, IT-teknologi, elektronikk, automasjon, lås og beslag, elektroniske sikringssystemer med mere.
Vi ser etter deg som har teknisk kompetanse og erfaring innenfor avanserte elektroniske sikringsanlegg, med hovedvekt på automatiske adgangskontrollsystemer (AAK) og alarmsystemer (AIA). Det er nå ledig en til to stillinger som teknisk sikkerhetsrådgiver innen faggruppen som jobber med AAK og AIA. Du blir en del av teamet som skal bidra til å drifte, vedlikeholde og utvikle de avanserte elektroniske sikringssystemene (ESS) for eksisterende departementsbygg, nytt regjeringskvartal og Høyesterett.
Du må være opptatt av faglig utvikling og villig til å ta etterutdanning, kursing og/eller sertifiseringer, både innenfor sikkerhetsfaget og innenfor aktuelt fagområde.
Erfaring og kompetanse
Har du erfaring fra en eller flere av disse oppgavene, og ellers oppfyller kravene, vil vi gjerne høre fra deg.
- Installasjon, programmering og idriftsettelse av AAK og AIA
- Drift, vedlikehold og funksjonskontroll på AAK og AIA
- Prosjektering av AAK og AIA
- Kurs / sertifiseringer innen elektroniske sikkerhetssystemer for AAK og AIA
Kvalifikasjonskrav:
Du må ha (nødvendige må-krav)
- Lang og relevant erfaring fra en eller flere av oppgavene nevnt ovenfor
- Relevant høyere utdannelse eller fagbrev innen telekommunikasjon, dataelektronikk, automasjon eller tilsvarende. Dokumentert lang og relevant erfaring innenfor nevnte fagområder kan kompensere for utdanningskravet. (Godkjenning fra NOKUT må foreligge for utdanning i utlandet.)
- God muntlig og skriftlig framstillingsevne på norsk
- Gode lesekunnskaper i engelsk med hensyn til teknisk brukermanualer og annen dokumentasjon
Vi ønsker også at du har erfaring og kvalifikasjoner fra en eller flere av disse områdene
- Fiber og annen nettverksinfrastruktur
- Automasjonsanlegg (PLS) og betjeningssystemer (HMI)
- ITV / kameraovervåkingssystemer
Personlige egenskaper
- Gode samarbeidsegenskaper
- Jobber godt i team og selvstendig
- Har høy faglig integritet, er løsningsorientert og evner å ta selvstendige beslutninger
- Arbeider planmessig og strukturert
- Er opptatt av faglig utvikling
Personlig egnethet vil bli tillagt stor vekt.
Mangfoldserklæring
I DSS har vi et mål om å være en arbeidsgiver som speiler mangfoldet i samfunnet. Mangfold er en styrke og gjør at vi kan løse oppgavene våre enda bedre. Derfor ønsker vi velkommen til søkere med ulike kompetanser, arbeids- og livserfaring, og søkere som av ulike årsaker ikke kan dokumentere en sammenhengende yrkeskarriere. Videre ønsker vi å sørge for tilrettelegging på arbeidsplassen dersom det er behov for det. Alle kvalifiserte søkere vil bli vurdert.
Vi tilbyr:
Vi ønsker deg velkommen inn i et arbeidsfellesskap med dyktige kolleger som er stolte av jobben sin. I DSS er det et godt arbeidsmiljø, du får gode kollegaer og utviklingsmuligheter. I teknisk sikring ønsker vi å utvikle våre medarbeidere. Vi investerer i våre medarbeidere med et bredt utvalg av kurs og sertifiseringer basert på den enkeltes behov og ønsker.
Som statlig etat er DSS underlagt lov- og avtaleverk som sikrer de ansatte ryddige arbeids- og tjenesteforhold. Vi kan tilby et bredt tilbud av sosiale, kulturelle og sportslige aktiviteter. Pensjons- og forsikringsordning i Statens pensjonskasse.
Lønn: Stillingen lønnes iht. Hovedtariffavtalene (HTA) i staten og DSS sin lønnspolitikk, som rådgiver (kode 1434), kr 580 000 - 640 00 per år, eller som seniorrådgiver (kode 1364) kr. 650 000 - 720 000 per år. Lønnsplassering avhenger av kvalifikasjoner. For særskilt kvalifiserte søkere kan høyere lønn vurderes. Fra lønnen trekkes 2 % innskudd til Statens pensjonskasse.
Klarering: Ansettelse skjer under forutsetning at søker blir sikkerhetsklarert på nivå Hemmelig og autorisert.
Les dette før du søker
Når du trykker på "Søk stillingen" kommer du over i rekrutteringsportalen og må logge inn. I portalen er det viktig at du:
- Fyller ut CV-feltene i portalen (selv om du legger ved en ferdigutfylt CV). Dette er nødvendig for bl.a. å ivareta kravet om fullstendige søkerlister
- Laster inn vedlegg (vitnemål, kurs/sertifiseringer og arbeidsbekreftelser). Utdanning fra utlandet må dokumenteres med godkjenning fra NOKUT eller HKDir
- Det bør registreres minst to referansepersoner
- Hvis du krysser av for overtallighet, må du vedlegge overtallighetsattesten (Et skriftlig bevis på at du er overtallig fra en statlig virksomhet, og at du derfor kan ha fortrinnsrett til andre stillinger i staten)
Vi gjør oppmerksom på at vi aldri vil be om BankID-informasjon eller lignende i forbindelse med søknadsprosessen.
Unntatt offentlighet fra offentlig søkerliste: For at vi skal kunne vurdere et ønske om reservasjon fra søkerlisten, må din begrunnelse inneholde konkret hva slags ulempe det vil ha for deg. Du vil bli varslet om reservasjonen ikke tas til følge. I samsvar med offentlighetsloven § 25 gjør vi oppmerksom på at opplysninger om søkeren kan bli offentliggjort selv om søkeren har bedt å bli unntatt offentlighet.
DSS benytter bakgrunnssjekk fra Semac i noen av våre rekrutteringsprosesser. Bakgrunnssjekk utføres etter samtykke, og innebærer bla at vi verifiserer CV og annen søknadsdokumentasjon i forbindelse med ansettelsen.
Hvis du har spørsmål til stillingen, er du velkommen til å kontakte seksjonssjef, Bjarne Astor, tlf: 95111299 e-post: bjarne-dag.astor@dss.dep.no
Spørsmål om rekrutteringsprosessen kan rettes til: seniorrådgiver Guri Løbø, e-post: guri.lobo@dss.dep.no
Om arbeidsgiveren
Departementenes sikkerhets- og serviceorganisasjon (DSS) er hovedleverandør av sikkerhetstjenester, fasilitetstjenester, HR-tjenester, anskaffelser og oversettelser for regjeringen og departementene. Våre verdier er; hjelpsom, engasjert og profesjonell. DSS er underlagt Digitaliserings- og forvaltningsdepartementet (DFD), har ca. 600 ansatte og er lokalisert sentralt i Oslo.
Sikkerhetstjenesteavdelingen (SAV) leverer vakt- og sikringstjenester som skal bidra til å sikre at departementenes funksjoner opprettholdes.
Tjenestene inkluderer vakthold, sikkerhetskontroller, resepsjonstjenester, og etablering, drift og vedlikehold av tekniske sikringssystemer til departementene, Regjeringens representasjonsanlegg og statsministerboligen.
Seksjon for teknisk sikring (SIK) har ansvar for sikringsteknisk analyse, rådgivning samt prosjektering og implementering av en rekke forskjellige avanserte tekniske og elektroniske sikringssystemer. Seksjonen administrerer, forvalter, drifter og vedlikeholder sikringstiltakene, for å sikre at kravene til lovlighet, kvalitet, integritet, konfidensialitet og tilgjengelighet oppfylles. Tjenestene fra seksjonen utgjør en sentral del av sikringstiltakene som er etablert for å beskyttelse departementene mot sikkerhetstruende virksomhet.
- Sektor: Offentlig
- Sted: Akersgata 64, 0180 Oslo
- Bransje: Offentlig administrasjon
- Stillingsfunksjon: Sikkerhet
Annonseinformasjon
- FINN-kode 389070321
- Sist endret