Førsteamanuensis/Førstelektor/Høgskolelektor ved master i helsesykepleie
Høgskulen på Vestlandet
- Frist 09.02.2025
- Ansettelsesform Fast
Førsteamanuensis/Førstelektor/Høgskolelektor ved master i helsesykepleie
Ved Høgskulen på Vestlandet (HVL) campus Bergen er det ledig inntil 2 faste stillinger i 100% som førsteamanuensis/ førstelektor/ høgskolelektor innen fagområde helsesykepleie.
Stillingene er knyttet til Fakultet for helse- og sosialvitskap, Institutt for helse- og omsorgsvitskap, fagseksjon for master i jordmorfag og helsesykepleie, Campus Bergen. Stillingene er i hovedsak knyttet til master i helsesykepleie ved fagseksjon for master i jordmorfag og helsesykepleie, men de som tilsettes vil også måtte regne med undervisning og veiledningsoppgaver i andre årsenheter og andre studietilbud i instituttet.
Ansvars- og arbeidsområde:
- Undervisning, veiledning og forsking knyttet til master i helsesykepleie.
- Oppfølging og veiledning av studenter, evaluering og sensur.
- Deltagelse i institusjonsbyggende arbeid; koordinering av studier, emneansvar og internasjonaliseringsarbeid, medvirkning i forskergrupper.
- Samarbeid internt i høgskulen og med andre utdanningsinstitusjoner og samarbeidsparter både nasjonalt og internasjonalt.
Kvalifikasjoner:
Kriterier for ansettelse i undervisnings- og forskerstillinger fremgår av Forskrift om ansettelse og opprykk i undervisnings- og forskerstillinger fastsatt av Kunnskapsdepartementet.
- Offentlig autorisasjon som sykepleier fra Norge eller Norden.
- Søker må ha relevant mastergrad og fortrinnsvis utdanning som helsesykepleier. For en av stillingene er utdanning som helsesykepleier et absolutt krav. For en av stillingene er førsteamanuensis/førstelektor kompetanse et absolutt krav.
- For ansettelse som førsteamanuensis er kravet avlagt ph.d.-grad og for førstelektor dokumentasjon på førstelektorkompetanse, innen helsesykepleierfagets kjerneområder, evt. innen helsefremmende og forebyggende arbeid med barn og unge.
- Utdanningsfaglig kompetanse er et krav for stillingen.
- God muntlig og skriftlig framstillingsevne på norsk eller annet skandinavisk språk og på engelsk.
- God IKT-kompetanse
Det er en fordel med interesse for og erfaring med studentaktive metoder og digitale undervisningsformer og internasjonaliseringsarbeid.
Personlige egenskaper:
- Den som tilsettes må arbeide selvstendig, ta ansvar, vise initiativ og ha gode formidlingsevner og evne til å samarbeide med både studenter og kolleger.
- Evne til å bygge nettverk, både regionalt, nasjonalt og internasjonalt.
- Høy arbeidskapasitet.
- Nysgjerrighet og motivasjon for å utvikle ny kunnskap sammen med andre.
- Gode samarbeids- og kommunikasjonsevner og evne til å bidra til et konstruktivt arbeidsmiljø.
Utdanningsfaglig kompetanse
Søkere som ved ansettelse ikke oppfyller kravene i henhold til forskriften må oppfylle dem innen to år. HVL tilbyr kurs i høgskolepedagogikk.
For stilling som førsteamanuensis skal utdanningsfaglig kompetanse dokumenteres med en pedagogisk mappe og en pedagogisk cv i tråd med kriterier for utdanningsfaglig basiskompetanse ved ansettelse og opprykk i førsteamanuensis- og professorstilling ved HVL .
Hvordan søke på stillingen?
Send søknad og CV ved å klikke på knappen merket "Søk stillingen" på denne siden.
Vi gjør oppmerksom på at søknader blir vurdert ut fra den informasjon som er lagt inn i www.jobbnorge.no ved søknadsfristens utløp. Det er søkers ansvar å sørge for at alle relevante vedlegg er lagt inn innen fristen, herunder de vitenskapelige arbeidene (inntil 15 stk.), fullstendig publikasjonsliste, attester og vitnemål samt dokumentasjon på utdanningsfaglig kompetanse.
Faste stillinger: For førsteamanuensis skal utdanningsfaglig kompetanse dokumenteres med en pedagogisk mappe og en pedagogisk CV i tråd med Kriterier for utdanningsfaglig basiskompetanse ved ansettelse og opprykk i førsteamanuensis- og professorstilling ved HVL .
For midlertidige stillinger: For førsteamanuensis kan utdanningsfaglig kompetanse dokumenteres med en pedagogisk mappe og en pedagogisk CV i tråd med Kriterier for utdanningsfaglig basiskompetanse ved ansettelse og opprykk i førsteamanuensis- og professorstilling ved HVL
Dersom vitnemålene, karakterutskrifter eller annen dokumentasjon ikke er på et skandinavisk språk eller engelsk, må søker selv laste opp attesterte omsettinger. Hvis vedleggene overskrider 25 MB må de komprimeres før opplasting eller legges ved som lenke.
Søkere med utenlandsk utdanning må i tillegg dokumentere at utdanningen samsvarer med norsk bachelor-, master- eller ph.d.-grad. Se www.hkdir.no for mer informasjon om vurdering av høyere utdanning. (https://hkdir.no/utdanning-fra-utlandet/jeg-har-utdanning-fra-utlandet/sok-godkjenning-av-hoyere-utdanning-bachelor-master-ph-d)
HK-dir tilbyr automatisk godkjenning for enkelte grader fra utvalgte land. Dersom utdanningen til søkeren er dekket av ordningen med automatisk godkjenning, vil det være tilstrekkelig å legge ved dokumentasjon på dette. Du kan lese mer om ordningen med automatisk godkjenning her. (https://hkdir.no/utdanning-fra-utlandet/jeg-har-utdanning-fra-utlandet/sok-godkjenning-av-hoyere-utdanning-bachelor-master-ph-d/automatisk-godkjenning-et-raskere-alternativ)
Vi gjør oppmerksom på at søknad om vurdering gjennom den ordinære godkjenningsordningen til HK-dir kan ta tid. Du bør derfor sende søknad om godkjenning så raskt som mulig når du vet at du vil søke på stillingen. Dersom du ikke har fått svar fra HK-dir innen søknadsfristen, legger du ved dokumentasjon fra HK-dir om at de har mottatt søknaden din.
Søknadene blir sendt elektronisk til det sakkyndige utvalget. På bakgrunn av komiteens innstilling vil aktuelle søkere bli innkalt til intervju og prøveforelesning. Søknader kan ikke sendes på e-post til enkeltpersoner ved høgskolen.
Om instituttet:
Institutt for helse- og omsorgsvitenskap tilbyr bachelorutdanninger i sykepleie og masterstudium i klinisk sykepleie, jordmorfag, helsesykepleie, samhandling og folkehelse, avansert klinisk allmenn sykepleie og sykepleie - kliniske spesialiteter. Bli kjent med instituttet: https://www.hvl.no/om/organisering/fhs/iho/ (https://www.hvl.no/om/organisering/fhs/iho/)
Forskingen vår er rettet mot å styrke kunnskapsgrunnlaget innen klinisk sykepleie, kvalitet og innovasjon i helse- og omsorgstjenester, folkehelse og livsstil samt utdanningskvalitet.
Les mer om våre forskningsgrupper her https://www.hvl.no/om/organisering/fhs/forsking/ (https://www.hvl.no/om/organisering/fhs/forsking/)
Vi utdanner sykepleiere som arbeider ut ifra en kunnskapsbasert praksis og et personsentrert perspektiv. Gjennom studiet utdanner vi kandidater som medvirker til faglig forsvarlige og omsorgsfulle tjenester for pasienter, brukere og pårørende i alle situasjoner og livsfaser.
Om campus
Campus Bergen er en av 5 campus på HVL og tilbyr flere halvt- og helt årsstudium, bachelor- og masterprogram innen helse og sosialfag, ingeniør, maritim og teknologi, natur- og samfunnsvitenskap, idrett, friluftsliv og folkehelse, økonomi og ledelse. Campus ligger på Kronstad, sentrumsnær med to moderne bygg samlet på et sted.
Bli kjent med Høgskulen på Vestlandet:
Film: https://youtu.be/z-Py_In-Eyg (https://youtu.be/z-Py_In-Eyg)
Bli kjent med campus Bergen: https://www.hvl.no/studentliv/studentliv-bergen/ (https://www.hvl.no/studentliv/studentliv-bergen/)
Film: https://youtu.be/v6XFNe7PVRw (https://youtu.be/v6XFNe7PVRw)
Bergen er Norges nest største by med 290.000 innbyggere. Bergen er en europeisk kulturby, verdensarv by og UNESCO matby som tilbyr natur- og kulturopplevelser året rundt.
Bli kjent med hva regionen har å tilby: https://www.visitnorway.com/places-to-go/fjord-norway/bergen/ (https://www.visitnorway.com/places-to-go/fjord-norway/bergen/)
Om å jobbe i Norge:
Norwegian Labour and Welfare Administration
https://www.nav.no/en/home/work-and-stay-in-norway/work-in-norway
Work in Norway: https://www.workinnorway.no/en/
Guide+for+Nordic+citizens/Living+and+working+in+Norway/
Working+conditions
Generell informasjon:
Vi gjør oppmerksom på at i henhold til ny offentlighetslov kan opplysninger om søkeren bli offentliggjort selv om søkeren har anmodet om ikke å bli oppført på søkerlisten. Søkere vil bli varslet dersom slik anmodning ikke tas til følge.
Den statlige arbeidsstyrken skal i størst mulig grad gjenspeile mangfoldet i befolkningen. Det er derfor et personalpolitisk mål å oppnå en balansert alders- og kjønnssammensetning, rekruttere personer med minoritetsbakgrunn, nedsatt funksjonsevne eller med hull i CV-en.
Høgskulen på Vestlandet er underlagt forskrift for eksportkontrollsystem. Forskriften kan komme til anvendelse i behandlingen av søknadene.
Vi tilbyr:
- Gode pensjons-, forsikrings-, og låneordninger i Statens pensjonskasse
- Spennende fagmiljø med mulighet for kompetanseheving- og utvikling
- Mulighet for trening i arbeidstiden
Stillingen som førsteamanuensis/førstelektor/høgskolelektor er lønnet etter Statens lønnsregulativ, i stillingskode 1011 førsteamanuensis/1198 førstelektor, 1008 høgskolelektor
Fra lønn vil det bli trukket 2 % innskudd til Statens pensjonskasse.
Kontaktperson ved Høgskulen på Vestlandet:
1)Fagseksjonsleder Vigdis Aasheim, +47 55 58 56 47 (tel:55585647)
Om arbeidsgiveren
Vi har sterke og innovative fagmiljø innen helse- og sosialvitskap, ingeniør- og naturvitskap, økonomi, samfunnsvitskap og maritime studier, og lærerutdanning, kultur og idrett. HVL tilbyr bachelor-, master- og doktorgradsutdanninger og ulike årsstudium.
HVL er tett på arbeidslivet, regionen og studentene, og har mål om å bli et universitet med profesjons- og arbeidslivsrettet profil.
Fakultet for helse- og sosialvitskap har omkring 400 ansatte og omkring 4900 studenter. Vi har et bredt utdanningstilbud innen helse- og sosialfaglige profesjonsutdanninger, etter- og videreutdanninger og flere masterprogram. Fakultetet tilbyr ph.d.-utdanningen "Helse, funksjon og deltakelse". I tillegg har Fakultet for helse- og sosialvitskap delansvar for forskningsområdet: «Innovasjon i offentlig sektor» i den tverrfakultære ph.d.-utdanningen Responsible Innovation and Regional Development (RESINNREG).
Studentene våre får omfattende ferdighetstrening i tillegg til praksis, blant annet gjennom øvelser i kommunikasjon og utprøving ved et avansert simuleringssenter, SimArena. Vi praktiserer fleksible læringsformer der studenten selv blir utfordret til å delta i forskning og utviklingsarbeid.
Institutt for helse- og omsorgsvitskap er et av 3 institutter ved Fakultet for helse- og sosialvitenskap.
- Sektor: Offentlig
- Antall stillinger: 2
- Sted: Inndalsveien 28, 5063 Bergen
- Bransje: Forskning, utdanning og vitenskap, Offentlig administrasjon
- Stillingsfunksjon: Forskning/Stipendiat/Postdoktor, Undervisning og pedagogikk
Annonseinformasjon
- FINN-kode 390036647
- Sist endret