Bildegalleri
Bøker om fisk og skalldyr
Beskrivelse av varen
NB: Sender ikke eller avtaler henting for beløp under kr 100.
Sushi på norsk. Utg. 2012. 190 sider. Illustrert. Meget pent eksemplar m/omslag. Kr 70,-
Omtale: I denne boken får du vite nøyaktig hvordan du skal gå fram for å lage god, norsk sushi. Du trenger minimalt med forkunnskaper, det er viktigere med godt humør og sans for utsøkte smaker. Skaff deg ingrediensene og ta med deg boka til kjøkkenbenken. Garantert godt resultat! Boken tar utgangspunkt i alle de fantastiske råvarene langs vår lange kyst. Her finner du både den klassiske nigiri med laks og den mer ukjente gunkan med kråkebollerogn. Vi kombinerer japansk og norsk tradisjon og introduserer råvarer som sild, tang og makrell. Felles for alle oppskriftene er at de er enkle å lage.
Birgitta Rasmusson og Cecilia Lundin; Fisk og skalldyr. Utg, 2001. 197 sider. Illustrert. Meget pent eks. Kr 50,-
Omtale: I Fisk og skalldyr finner du oppskrifter på de klassiske fiskerettene, men også nye spennende retter. Her er det gratenger og supper, patéer og suffléer, salater og marinert fisk, røkt og gravet fisk, silderetter, forretter, sauser og stuinger. Lekre bilder viser skritt for skritt de forskjellige arbeidsmomentene. Til hver oppskrift er det med serveringsforslag som gjør måltidet ekstra spennende og det gjelder den raske lunsjretten eller den helt store festen.
Lars Barmen; Norsk sjømat. Fisk, skjell, skalldyr. Utg. 2001. 175 sider. Illustrert. Meget pent eks. m/omslag. Kr 90,-
Omtale: Boka inneholder oppskrifter på norsk fisk og sjømat, og Barmen gir i tillegg råd og tips om hvordan råvaren bør behandles før den kan nytes, filetering av de ulike fisketypene, gode fiskesesonger og fiskenes næringsinnhold. Har register.
Yngve Ekern og Tore Namstad; Himmelsk fra havet. Fskalldyr, skjell, fisk. Utg. 1998. 158 sider. Illustrert. Meget pent eks m/omslag. Kr 70,-
Omtale: Boken tar for seg sjøens verden av unike smaksopplevelser, balanserer mellom tradisjon og tilgang på ingredienser fra hele verden, og har personlige og profesjonelle råd. Har oppskriftregister.
Den store sjømat kokeboken. Utg. 2000. 304 sider. Illustrert. Meget pent eks. m/omslag. Kr 50,-
Omtale: I tillegg til oppskrifter på sjømat, gir boka en veiledning i hvordan man skal behandle og tilberede sjømat. I bokas kapitler om supper, pannesteking, røresteking, grilling, gryteretter og paier presenteres oppskrifter fra hele verden. Med register.
Liselott Andersson m fl.; Sild. Sildeoppskrifter. Utg. 1997. 96 sider. Illustrert. Meget pent eks. Kr 50,-.
Ingebjørg Moe; Havets fristelser. Utg. 2004. 335 sider. Illustrert. Meget pent eks. Kr 120,-
Omtale: Boken inneholder oppskrifter med norsk sjømat som hovedingrediens. 25 ulike arter av fisk og skalldyr er representert i oppskriftene. Boken inneholder også et fiskeleksikon. Har register.
Stein Mortensen m fl.; Med skjell på gaffelen. Utg. 2000. 111 sider. Illustrert. Meget pent eks. m/omslag. Kr 90,-.
Omtale: Boka gir deg inngående kjennskap til hvordan du kvalitetsbestemmer og behandler skjell, samt et spekter av oppskrifter, fra det helt enkle til det mer eksotiske. Verdensmester i kokkekunst, Charles Tjessem, presenterer utsøkte skjellretter som alle kan lage. Grundig gjennomgang av ulike skjelltyper og bruksmåter. Et must for alle sjømatelskere!
Patrik Jaros og Günther Beer; FISK OG SJØMAT. Fra kaviar via kråkeboller til abbor, laks og reker. Utg. 2004. 192 sider. Illustrert. Meget pent eks. m/omslag. Kr 100,-.
Omtale: Boka inneholder oppskrifter med fisk og sjømat med forskjellig vanskelighetsgrad. Av de enkle rettene er blåskjell i hvitvinssaus, breiflabb på grønnsakseng og stekte reker. Retter med middels vanskelighetsgrad er bl.a. bouillabaisse, salat med marinert blekksprut og stekt langust med spagetti. Blant de mer kompliserte rettene finner man gratinert kråkebolle, breiflabbmedaljonger og pot au feu.
Martin Nordin; Fra kalde farvann. Laks, sild, reker og tangkaviar. Utg. av IKEA 2017. 184 sider. Illustrert. Meget pent eks. Kr 90,-.
Jahn Otto Johansen; Lutefisk. Tradisjon - tilberedning - tilbehør. Utg. 1997. 102 sider. Rikt illustrert. Meget pent eks. m/omslag. Kr 90,-.
Omtale: Denne boken er skrevet for lutefiskelskere som vil vite mer om denne fiskeretten. Vi får vite hvordan det blir laget, lutefiskens historie blir presentert, og vi får råd om tilberedning og tilbehør til lutefisken. Med litteraturliste og stikkordregister.
Henry Notaker; Gastronomi. Til bords med historien. Utg. 1996. 379 sider. Meget pent eks. Kr 50,-
Omtale: Forfatteren tar opp mattradisjoner fra steinalder til i dag, verden rundt. Han viser i hvilken grad maten er tilstede i alle sammenhenger i menneskelivet og samfunnslivet. Maten spiller en rolle i barneoppdragelse og kjærlighetsliv, den er en politisk faktor i torskekriger og kornboikotter, den er et statussymbol i den rike verden og det eneste nødvendige for de sultende. Boka har eksempler på gamle og ukjente oppskrifter fra Kina og Rom, fra kalifenes Bagdad og Ludvigenes Paris, fra renessansens Italia og fra Victoriatidens England. Har kilder og oppskrifts- og stikkordregister.
Du må være logget inn for å se brukerprofiler og sende meldinger.
Logg innAnnonsens metadata
Sist endret: 21.1.2025, 13:07 ・ FINN-kode: 390046010