Logistikk- og beredskapsmedarbeider
Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap
- Frist 19.2.2025
- Ansettelsesform Fast
Er du klar for en utfordrende og meningsfull rolle innenfor samfunnssikkerhet og beredskap?
Sivilforsvaret søker en engasjert og løsningsorientert logistikk- og beredskapsmedarbeider til Midtre-Hålogaland sivilforsvarsdistrikt. I denne stillingen får du varierte og meningsfylte oppgaver som bidrar til å styrke samfunnets krisehåndteringsevne. Du vil ha ansvar for tilsyn med tilfluktsrom og materiellteknisk utstyr. Videre vil planlegging og gjennomføring av øvelser og opplæring av distriktets tjenestepliktige, samt deltakelse i operativ innsats under hendelser være viktige oppgaver. Rollen krever en ansvarsbevisst, løsningsorientert og samarbeidsvillig person som brenner for samfunnssikkerhet og vil bidra til å gjøre en forskjell.
Du skal:
- ha overordnet ansvar for tilfluktsrom, herunder planlegging, gjennomføring av tilsyn og saksbehandling knyttet til oppfølging og rapportering
- utføre materiellberedskapskontroll - planlegge og gjennomføre vedlikehold av distriktets materiell og lagerfasiliteter i samarbeid med kommunale kontaktpunkter og tjenestepliktige mannskaper
- bistå i planlegging, gjennomføring og evaluering av beredskapsøvelser for å styrke operativ kapasitet
- utføre saksbehandling og utarbeide beslutningsgrunnlag, inkludert rapporter, risikovurderinger og analyser
- samhandle med tjenestepliktige, myndigheter og samarbeidspartnere for å sikre effektiv koordinering og samarbeid
- delta i stabsarbeid under hendelser og krisesituasjoner, og bidra til å styrke operativ innsats
- bidra til å legge til rette for samvirke mellom beredskapsaktører i regionen for å fremme felles forståelse og effektiv krisehåndtering
- på sikt inngå i vaktordning i tråd med distriktets beredskapsbehov
Kvalifikasjoner
Du må ha:
- relevant årsstudium fra høyskole, universitet eller fagskole. Særlig relevant erfaring kan kompensere for kravet til utdanning. Utenlandsk utdanning må være godkjent av Direktoratet for høyere utdanning og kompetanse.
- relevant arbeidserfaring innenfor beredskap, tilsyn, logistikk og/eller vedlikehold
- erfaring med digitale verktøy
- god fremstillingsevne på norsk, både muntlig og skriftlig
- førerkort klasse B
- følgende personlige egenskaper
- lagspiller
- ansvarsbevisst
- gjennomføringsevne
- gode pedagogiske evner
- initiativrik og løsningsorientert
Det er en fordel om du også har:
- sertifikater innen tekniske fagområder, for eksempel kurs eller fagbrev innen elektro, bygg- og anlegg, VVS eller automasjon
- høyere utdanning innen tekniske fag, samfunnssikkerhet eller beredskap
- erfaring fra offentlig forvaltning
- førerkort klasse BE, D1, C1, C
- truckførerbevis (T1-T4)
For at vi skal kunne vurdere din søknad ber vi deg om å laste opp dokumentasjon på utdanning, relevante arbeidsattester og sertifikater sammen med din søknad.
Betingelser
Fast stilling som sivilforsvarsadjutant (kode 0331) med årslønn fra 590 000 til 630 000. I tillegg tilkommer kompensasjon for vakt og øving.
For å kunne bidra i Sivilforsvarets oppgaver, er det viktig at du er fysisk og psykisk skikket til å jobbe i en beredskapsorganisasjon, og kan delta i øvelser og innsatser.
Sikkerhetsklarering
Den som får tilbud om stillingen, må kunne sikkerhetsklareres for HEMMELIG før tiltredelse.
Om Sivilforsvaret, distriktet og stillingen
Sivilforsvaret er en uniformert etat underlagt Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap (DSB) og ledes av Sjef Sivilforsvaret. Sivilforsvaret består i fredstid av 8000 tjenestepliktige mannskaper som er fordelt på 20 sivilforsvarsdistrikter, som hver ledes av en distriktssjef. Sentralt nivå er organisert gjennom Sivilforsvarsavdelingen som består av to seksjoner og et økonomi- og styringssekretariat. I tillegg er det en krigsreserve med ytterligere tjenestepliktige.
Sivilforsvarets hovedoppdrag er å beskytte befolkningen i krise og krig. Sivilforsvaret har myndighetsansvar for en rekke sivile beskyttelsestiltak. I fredstid skal Sivilforsvaret sørge for at det blir opprettholdt god beredskap i hele landet og bistår som forsterkningsressurs når nødetatene og andre myndigheter trenger ekstra ressurser. Sivilforsvaret er organisert med lokale, regionale og nasjonale innsatsstyrker bestående av tjenestepliktige mannskap og befal. Et eget kompetansesenter har ansvaret for utdanning og opplæring. Det er totalt ca. 220 ansatte i Sivilforsvaret, fordelt på distriktene og Sivilforsvarsavdelingen. Den viktigste ressursen er de tjenestepliktige som blir kalt ut til innsats i ulike oppdrag fra nord til sør. Sivilforsvaret bidrar også internasjonalt med ulike kapasiteter på vegne av DSB, og overtok i 2024 ansvaret for logistikkvirksomhet ved donasjon av materiell.
Midtre Hålogaland sivilforsvarsdistrikt dekker 18 kommuner i Nordre Nordland og Sør-Troms, med Andøy i nord, Moskenes i sør, Bø i vest og Salangen i øst som ytterpunktene. Distriktet har cirka 450 tjenestepliktige fordelt på åtte lokale innsatsavdelinger som utgjør den operative innsatsen. Distriktskontoret er lokalisert i Harstad og består av seks ansatte som arbeider med å styrke beredskapen i Midtre-Hålogaland. Distriktet har utstrakt samarbeid med relevante samvirkeaktører som nødetater, kommuner, statsforvalteren, Forsvaret, frivillige organisasjoner og andre relevante aktører.
Om stillingen:
Stillingen som logistikk- og beredskapsmedarbeider er en viktig del av staben ved distriktet. Rollen innebærer varierte og meningsfylte oppgaver innen tre hovedområder:
- Tilfluktsrom (ca 50 %): Ansvar for tilsyn av tilfluktsrom i distriktet.
- Øvelser og opplæring (ca 30 %): Planlegging, gjennomføring og evaluering av øvelser, samt opplæring av tjenestepliktige.
- Logistikk og materiell (ca 20 %): Vedlikehold og kontroll av distriktets lager, kommandoplasser og materiell i samarbeid med kommunale kontaktpunkter og tjenestepliktige mannskaper.
- Stillingen krever stor grad av fleksibilitet og samarbeid, både innad i distriktet og med eksterne aktører. Du vil også delta i stabsarbeid under hendelser, bidra til å styrke samvirket mellom beredskapsaktører, og på sikt inngå i distriktets vaktordning.
Ved å velge oss får du:
- Opplæring og støtte for å lykkes i rollen, inkludert nødvendig spesialkompetanse.
- Muligheter for faglig og personlig utvikling.
- Et kompetent og inkluderende arbeidsmiljø med hyggelige kollegaer.
Ved større hendelser må du være forberedt på å stille på jobb på kort varsel, og det må påregnes arbeid utenfor ordinær arbeidstid. Stillingen innebærer også deltakelse på opplæring ved Sivilforsvarets kompetansesenter i løpet av de første seks månedene etter oppstart og reisevirksomhet innen distriktets geografiske område, minst ca 30 reisedøgn i året.
Om DSB
DSB (Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap) skal ha oversikt over risiko og sårbarhet i samfunnet. Vi er pådriver i arbeidet med å forebygge ulykker og kriser, og bidrar til effektiv ulykkes- og krisehåndtering. Hovedkontoret ligger i Tønsberg, og vi har enheter over hele landet. Til sammen er vi ca. 700 ansatte. DSB er underlagt Justis- og beredskapsdepartementet.
Om å jobbe i DSB
Risiko og sårbarhet i samfunnet er i stadig bevegelse. Derfor er DSB en organisasjon i kontinuerlig utvikling. Vi trenger medarbeidere som er tillitskapende, kompetente og gode lagspillere, og som aktivt bidrar til fornyelse og forbedring. Som ansatt i DSB er du med på å løse et viktig samfunnsoppdrag, sammen med dyktige og dedikerte kollegaer. Vi ønsker oss økt mangfold i organisasjonen, og håper derfor at også kvalifiserte personer med innvandrerbakgrunn, hull i CV-en eller nedsatt funksjonsevne vil søke hos oss. Ved nedsatt funksjonsevne vil muligheter for tilrettelegging i stillingen bli vurdert. DSB er en stabil arbeidsgiver med gode velferdsordninger. For å jobbe i DSB må du være sikkerhetsmessig skikket og bidra til god sikkerhetskultur.
Hos oss får du
- medlemskap i Statens pensjonskasse (SPK). Som medlem får du verdifulle fordeler gjennom svært gode pensjons-, forsikrings- og boliglånsordninger. Les mer om medlemsfordelene på www.spk.no/Medlemskap-i-SPK/
- fleksibel arbeidstid
- bedriftshelsetjeneste
- mulighet for å trene i arbeidstiden
- tilrettelagt for mobilt kontor når det er hensiktsmessig
Les mer om godene ved å jobbe i staten på Arbeidsgiverportalen: https://arbeidsgiver.dfo.no/lonn-goder-og-reise
Offentlig søkerliste
Det vil bli utarbeidet offentlig søkerliste ved søknadsfristens utløp, jf. Offentleglova §25. Du har anledning til å be om unntak fra offentlig innsyn. Dersom du ikke får innvilget dette, vil du varsles før søkerlister blir utarbeidet. Selv om du har fått innvilget unntak fra offentlighet, vil du fremkomme av utvidet søkerliste. Denne er kun tilgjengelig på forespørsel fra øvrige søkere til stillingen.
Praktisk informasjon om søknadsprosessen
Det er viktig at du registrerer all relevant utdanning og erfaring i profilen du oppretter i rekrutteringssystemet. Det sikrer at vi har opplysningene vi trenger. I tillegg er det nødvendig at du laster opp både søknadsbrev og CV som vedlegg i pdf-format. For alle stillinger som ikke krever sikkerhetsklarering, vil det bli gjennomført bakgrunnssjekk. Interne søkere må sende inn søknaden i DFØ HR.
Vi hører gjerne fra deg dersom du har spørsmål! Kontaktperson er
distriktssjef Ronny Iversen: |e-post ronny.iversen@dsb.no |telefon 77 00 27 42
sivilforsvarsinspektør Håvard Solhaug: |e-post havard.solhaug@dsb.no |telefon 77 00 27 37
Du finner mer informasjon om DSB på www.dsb.no. Velkommen som søker hos oss!
Om arbeidsgiveren
For mer informasjon om DSB, se www.dsb.no
- Nettverk: Facebook, LinkedIn
- Sektor: Offentlig
- Sted: Seljestadveien 11, 9406 Harstad
- Bransje: Annet, Offentlig administrasjon
- Stillingsfunksjon: Annet, Logistikk og lager, Saksbehandler
Nøkkelord
beredskap, krisehåndtering, samfunnssikkerhet, tilsyn, tilfluktsrom
Annonseinformasjon
- FINN-kode 391978737
- Sist endret