Økonomirådgiver / controller
NTNU - Norges teknisk-naturvitenskapelige universitet
- Frist 13.02.2025
- Ansettelsesform Fast
Økonomirådgivere
Dette er NTNU
NTNU er et breddeuniversitet med en teknisk-naturvitenskapelig hovedprofil og et tyngdepunkt innen profesjonsutdanning. Universitetet er lokalisert i tre byer med hovedsete i Trondheim.
På NTNU jobber 9 000 ansatte og 43 000 studenter med å skape kunnskap for en bedre verden.
Video: https://youtu.be/Xt-yHCN5QS0
Om stillingene
Fakultet for medisin og helsevitenskap søker dyktige økonomirådgivere som kan bidra med sin ekspertise og entusiasme for nytenking både på fakultets- og instituttnivå. Vi ser etter deg som er klar for en spennende og variert hverdag, hvor du må være komfortabel med at mye skjer samtidig, evne å finne løsninger, og trives med å yte god service til både ansatte og eksterne samarbeidspartnere.
Hos oss har vi et viktig samfunnsoppdrag: Vi utdanner fremtidens helsepersonell og har forskere som er verdensledende innen sine fagfelt. Vi trenger deg som har økonomiforståelse og kan se helheten i vår virksomhet. Vi legger stor vekt på at du skal trives og føle deg komfortabel med arbeidsoppgavene. Derfor tilpasser vi oppgavene etter din kompetanse og utvider dem etter hvert som du får mer erfaring.
Enten du er nyutdannet eller en erfaren økonom, vil vi gjerne høre fra deg! Bli en del av vårt team og bidra til vårt viktige samfunnsoppgave.
Arbeidsoppgaver
- Økonomistyring i form av budsjettering og rapportering både på prosjekt- og porteføljenivå
- Fagstøtte og rådgivning til prosjektledere og instituttledelse fra start til slutt i et forskningsprosjekt.
- Prosjektoppfølging mot eksterne partnere som Forskningsrådet, offentlige etater, EU og andre aktører.
- Rådgivning, beslutningsstøtte og prognosearbeid i samarbeid med controller og ledelse
- Bidra i et fagmiljø av økonomer som jobber med kontinuerlig forbedring av arbeidsmetodikk og rutiner.
- Samarbeide med andre roller i forskningsstøtten som f.eks HR- og forskningsrådgivere.
Kvalifikasjonskrav
- Relevant økonomiutdanning fra universitet eller høgskole på bachelornivå er et minimum. Utdanningskravet kan fravikes ved lang og relevant praksis kombinert med etter- og videreutdanning
- Erfaring med Excel og/eller tilsvarende databehandlingssystemer.
- God muntlig og skriftlig fremstillingsevne i norsk og engelsk
Ønskede kvalifikasjoner
- Erfaring med prosjektstøtte relatert til statlig bevilgning og eksternfinansierte prosjekter i universitetssektoren.
- Erfaring med økonomisk veiledning og rådgivning, gjerne med erfaring fra EU-finansierte program.
- Erfaring fra ERP-systemer som Unit4, og databehandling gjennom POWER BI, Stata og R.
Personlige egenskaper
- Trives med at flere ting skjer samtidig
- Liker å samarbeide, og evner å kommunisere økonomi til ikke-økonomer
- Omgjengelig og flink på relasjoner
- Selvstendig og oppsøkende arbeidsstil
Ved vurdering av den best kvalifiserte, skal det legges vekt på utdanning, erfaring og personlig egnethet, samt motivasjon for stillingen.
Vi tilbyr
- Fleksibel arbeidstid. Vi har til og med sommertid hvor du kan gå hjem fra jobb kl. 15:00 fra mai til august
- Trene en hel time i arbeidstiden kan du også gjøre. En gang per uke
- Vi er en sosial gjeng som liker å finne på ting sammen, bli med oss ut da vel!
- Spennende og utviklende oppgaver i et sterkt og internasjonalt fagmiljø
- Åpent og inkluderende arbeidsmiljø (https://innsida.ntnu.no/wiki/-/wiki/Norsk/Inkluderende+arbeidsliv)med engasjerte kolleger
- Gunstige vilkår i Statens pensjonskasse (https://www.spk.no/)
- ansattegoder og fordeler (https://www.ntnu.no/stillinger/ansattgoder)
Lønn og vilkår
Du vil innplasseres i kode seniorkonsulent 1363 eller rådgiver 1434 avhengig av kvalifikasjoner, og du vil lønnes etter kvalifikasjoner og ansiennitet.
Har du særlig relevant erfaring kan vi vurdere innplassering som 1364 seniorrådgiver. Fra lønnen trekkes 2 % lovfestet innskudd til Statens Pensjonskasse.
Ansettelsen blir gjennomført etter prinsippene i statsansatteloven (https://lovdata.no/dokument/NL/lov/2017-06-16-67), og lovverk som regulerer eksport av kunnskap, teknologi og tjenester. Etter ansettelsen må du påregne at det kan skje endringer i arbeidsområdet.
Det er en forutsetning at du kan være til stede ved og tilgjengelig for institusjonen på daglig basis.
Om søknaden
Vi gjør oppmerksom på at søknaden kun blir vurdert ut fra informasjonen som foreligger ved søknadsfristens utløp. Sørg derfor for at søknaden din tydelig viser hvordan dine ferdigheter og erfaringer oppfyller kriteriene som er beskrevet over.
Søknaden må inneholde:
- CV, attester og vitnemål
- navn og adresse til tre relevante referanser
Dersom hele eller deler av utdanningen din er tatt i utlandet, ber vi deg i tillegg legge ved dokumentasjon på omfang og kvalitet for hele ditt utdanningsløp, både bachelor- og masterutdanning, i tillegg til annen høyere utdanning. Beskrivelse av hvilken dokumentasjon som er nødvendig finner du her (https://www.ntnu.no/stillinger/dokumentasjon-av-utenlandsk-utdanning). Dersom du allerede har en uttalelse fra HK-dir (https://hkdir.no/utdanning-fra-utlandet), er det fint om du legger ved den også.
Generell informasjon
Inkludering og mangfold er en styrke. Vi ønsker at våre ansatte skal speile befolkningen, og søker til enhver tid de beste hodene. Dette gir NTNU økt produktivitet, innovasjon, bedre beslutningsprosesser, økt medarbeidertilfredshet og det konkurransefortrinnet vi trenger for å gjennomføre vårt samfunnsoppdrag innen forskning og utdanning.
NTNU legger vekt på tilrettelegging og oppfordrer deg som kvalifisert kandidat til å søke uavhengig av kjønn, funksjonsevne, hull i CV eller kulturell bakgrunn.
Som ansatt ved NTNU må du til enhver tid rette deg etter endringer som utviklingen i faget medfører, og de organisatoriske endringer som vedtas.
Offentlig søkerliste med navn, alder, stillingstittel og bostedskommune utarbeides etter søknadsfristens utløp. Dersom du ønsker å reservere deg fra oppføring på offentlig søkerliste må dette begrunnes. Vurdering vil bli gjort i henhold til gjeldende lovverk (https://lovdata.no/dokument/NL/lov/2006-05-19-16/KAPITTEL_3#%C2%A725). Du vil bli varslet om reservasjon ikke tas til følge.
Hvis du har spørsmål om stillingen kan du ta kontakt med seksjonsleder Torill Foss Lundgren e-post torill.f.lundgren@ntnu.no. Hvis du har spørsmål om ansettelsesprosessen kan du ta kontakt med HR rådgiver Jorun Opedal Uglem, e-post: jorun.o.uglem@ntnu.no
Synes du dette ser interessant ut, og i samsvar med dine kvalifikasjoner, sender du oss din søknad elektronisk via jobbnorge.no med CV, vitnemål og attester vedlagt. Ved forespørsel må du kunne fremskaffe bekreftede kopier av din dokumentasjon
Søknadsfrist: 13.02.2025
Om arbeidsgiveren
NTNU - kunnskap for en bedre verden.
Ved NTNU, Norges teknisk-naturvitenskapelige universitet, skapes kunnskap for en bedre verden og løsninger som kan forandre hverdagen.
Fakultet for medisin og helsevitenskap.
Fakultet for medisin og helsevitenskap (MH) er et av NTNUs største fakultet med ca. 2000 ansatte fordelt på 1300 årsverk. Fakultetets hovedvirksomhet er utdanning og forskningsvirksomhet, i tett integrasjon med St. Olavs hospital.
- Sektor: Offentlig
- Sted: Øya, 7491 Trondheim
- Bransje: Forskning, utdanning og vitenskap, Offentlig administrasjon
- Stillingsfunksjon: Controller, Økonomi og regnskap, Økonomistyring og budsjettering
Annonseinformasjon
- FINN-kode 391984201
- Sist endret