Fagansvarlig og rådgiver brukerinvolvering
NTNU - Norges teknisk-naturvitenskapelige universitet
- Frist 3.3.2025
- Ansettelsesform Fast
Vil du bidra i utformingen av våre nybygg for fremtidens universitetscampus i Trondheim?
NTNU er et breddeuniversitet med en teknisk-naturvitenskapelig hovedprofil og et tyngdepunkt innen profesjonsutdanning. Universitetet er lokalisert i tre byer med hovedsete i Trondheim.
På NTNU jobber 9 000 ansatte og 43 000 studenter med å skape kunnskap for en bedre verden.
Video: https://youtu.be/Xt-yHCN5QS0
Om stillingene
Ved NTNU er det ledig to stillinger som fagansvarlig og rådgiver brukerinvolvering.
Stillingene er tilknyttet NTNUs Enhet for campussamling, som styrer de store statlige investeringsprosjektene knyttet til byggeprosjekter for samling av NTNUs fagmiljøer i Trondheim.
Stillingen som fagansvarlig vil, med bistand fra rådgiver brukerinvolvering, ha det overordnede faglige ansvaret for at prosjektene gjennomfører brukerinvolvering i henhold til lov- og avtaleverk. Sammen med Statsbygg vil dere sørge for gjennomføring av brukerinvolvering i det omfang som byggeprosjektene trenger. Dere skal begge også bidra til nødvendig organisasjonsutvikling i samarbeid med linjeorganisasjonen.
I tillegg skal dere være rådgivende for prosjektlederne i konkret planlegging og gjennomføring av involveringsprosessene, samt bidra til at NTNU gjennomfører involvering på en god og ressurseffektiv måte.
Avhengig av kompetanse, kan dere også bidra som assisterende prosjektleder for delprosjektene.
Fagansvarlig brukerinvolvering, vil med bistand fra rådgiver brukerinvolvering, ha en sentral rolle i å sikre at NTNUs interesser og funksjonskrav ivaretas i bygge- og utviklingsprosjektene.
Rådgiver brukerinvolvering, vil jobbe med de samme oppgavene som fagansvarlig brukerinvolvering, særlig på grunn av økt samtidighet i delprosjektene. Vi ser et behov for å styrke enhetens kompetanse og kapasitet på programmering av bygg/utomhus og kommunikasjon.
NTNU Campussamling er i omfang og tid det største og drivende prosjektet i NTNUs prosjektportefølje. NTNU skal samles i området rundt Gløshaugen og legge til rette for økt tverrfaglighet og samarbeid, for økt kvalitet i utdanning, forskning, innovasjon, kunst og formidling. Samlingen innebærer å flytte fagmiljøene som i dag er lokalisert på Dragvoll slik at de blir samlet på Gløshaugen eller på Øya og Kalvskinnet.
Enheten har ansvar for å ivareta NTNUs interesser og premisser i prosjektarbeidet overfor byggherre. Begge stillinger vil jobbe tett mot NTNUs linjeorganisasjon, studenter og andre interessenter i prosjektene.
Stillingene rapporterer til prosjektdirektør. Arbeidssted er Trondheim.
Arbeidsoppgaver
Begge stillingene vil ha ansvar for og oppgaver knyttet til:
- gjennomføring av brukerinvolvering i henhold til lov- og avtaleverk
- sammen med Statsbygg, sørge for gjennomføring av brukerinvolvering i det omfang som byggeprosjektene trenger
- bidra til nødvendig organisasjonsutvikling i samarbeid med NTNUs øvrige ressurser og i formelle fora for medvirkning og medbestemmelse
- gi råd og bistå prosjektlederne med konkret planlegging og gjennomføring av involveringsprosesser
- bidra til at NTNU gjennomfører involvering i prosjektene på en godt forberedt og ressurseffektiv måte
- få mulighet til å bidra som assisterende prosjektleder for delprosjektene
- gitt kompetanse og erfaring, bistå innenfor fagfeltene programmering og kommunikasjon
Kvalifikasjonskrav
- begge stillingene krever relevant utdanning på minimum masternivå. Relevant erfaring innen organisasjonsutvikling, endringsledelse og prosessledelse, kan oppveie for formell utdanningsbakgrunn
- stillingen som fagansvarlig krever lengre og relevant erfaring innenfor brukerinvolvering og omstillingsarbeid, og krever lengre og relevant erfaring fra prosjektutvikling og -gjennomføring
- stillingen som rådgiver krever erfaring innenfor brukerinvolvering og omstillingsarbeid, og krever erfaring fra prosjektutvikling og -gjennomføring.
- begge stillingene krever svært gode skriftlige og muntlige kommunikasjonsferdigheter på norsk og engelsk
- det er en stor fordel om du i tillegg har kjennskap til programmering av bygg/utomhus og/eller kommunikasjon
Ønskede kvalifikasjoner
- god forståelse av kunnskapsorganisasjoner
- dokumenterte resultater fra prosjektarbeid og endringsledelse i komplekse organisasjoner
- forståelse av byggeprosjekt
- kunnskap om formelle medvirkningsprosesser
Personlige egenskaper
- gode samarbeidsevner og evne til å være en lagspiller
- tar initiativ og fremmer ideer
- gode evner til problemløsning
- være planmessig og strukturert
- ha svært gode kommunikasjonsevner
Ved vurdering av den best kvalifiserte, skal det legges vekt på utdanning, erfaring og personlig egnethet, samt motivasjon for stillingen.
Vi tilbyr
- å bli del av Norges mest spennende utviklingsprosjekt
- konkurransedyktige betingelser
- åpent og inkluderende arbeidsmiljø (https://innsida.ntnu.no/wiki/-/wiki/Norsk/Inkluderende+arbeidsliv)med engasjerte kolleger
- gunstige vilkår i Statens pensjonskasse (https://www.spk.no/)
- ansattegoder og fordeler (https://www.ntnu.no/stillinger/ansattgoder)
Lønn og vilkår
Stillingene som seniorrådgiver/rådgiver (kode 1364/1434) lønnes etter nærmere avtale, avhengig av kvalifikasjoner og ansiennitet. Fra lønnen trekkes 2 % lovfestet innskudd til Statens Pensjonskasse.
Ansettelsen blir gjennomført etter prinsippene i statsansatteloven (https://lovdata.no/dokument/NL/lov/2017-06-16-67), og lovverk som regulerer eksport av kunnskap, teknologi og tjenester. Etter ansettelsen må du regne med at det kan skje endringer i arbeidsområdet.
Om søknaden
Vi gjør oppmerksom på at søknaden kun blir vurdert ut fra informasjonen som foreligger ved søknadsfristens utløp. Sørg derfor for at søknaden din tydelig viser hvordan dine ferdigheter og erfaringer oppfyller kriteriene som er beskrevet over.
Søknaden må inneholde:
- søknadsbrev og CV
På forespørsel må du kunne fremskaffe relevante referanser samt eventuelle attester og vitnemål.
Dersom hele eller deler av utdanningen din er tatt i utlandet, ber vi deg i tillegg legge ved dokumentasjon på omfang og kvalitet for hele ditt utdanningsløp, både bachelor- og masterutdanning, i tillegg til annen høyere utdanning. Beskrivelse av hvilken dokumentasjon som er nødvendig finner du her (https://www.ntnu.no/stillinger/dokumentasjon-av-utenlandsk-utdanning). Dersom du allerede har en uttalelse fra HK-dir (https://hkdir.no/utdanning-fra-utlandet), er det fint om du legger ved den også.
Generell informasjon
Inkludering og mangfold er en styrke. Vi ønsker at våre ansatte skal speile befolkningen, og søker til enhver tid de beste hodene. Dette gir NTNU økt produktivitet, innovasjon, bedre beslutningsprosesser, økt medarbeidertilfredshet og det konkurransefortrinnet vi trenger for å gjennomføre vårt samfunnsoppdrag innen forskning og utdanning.
NTNU legger vekt på tilrettelegging og oppfordrer deg som kvalifisert kandidat til å søke uavhengig av kjønn, funksjonsevne, hull i CV eller kulturell bakgrunn.
Som ansatt ved NTNU må du til enhver tid rette deg etter endringer som utviklingen i faget medfører, og de organisatoriske endringer som vedtas.
Offentlig søkerliste med navn, alder, stillingstittel og bostedskommune utarbeides etter søknadsfristens utløp. Dersom du ønsker å reservere deg fra oppføring på offentlig søkerliste må dette begrunnes. Vurdering vil bli gjort i henhold til gjeldende lovverk (https://lovdata.no/dokument/NL/lov/2006-05-19-16/KAPITTEL_3#%C2%A725). Du vil bli varslet om reservasjon ikke tas til følge.
Hvis du har spørsmål om stillingen kan du ta kontakt med prosjektdirektør Harald Bjørlykke, tlf. 918 64 040, e-post harald.bjorlykke@ntnu.no.
Synes du dette ser interessant ut, og i samsvar med dine kvalifikasjoner, sender du oss din søknad elektronisk via jobbnorge.no med CV, vitnemål og attester vedlagt. Ved forespørsel må du kunne fremskaffe bekreftede kopier av din dokumentasjon
Søknadsfrist: 03.03.2025
Om arbeidsgiveren
NTNU - kunnskap for en bedre verden
Ved NTNU, Norges teknisk-naturvitenskapelige universitet, skapes kunnskap for en bedre verden og løsninger som kan forandre hverdagen.
Enhet for campussamling
Programmet for campusutvikling ved NTNU består av flere delprosjekter som har ulik karakter og er i ulike faser. NTNU vil være en aktiv og profesjonell part uavhengig av utbygger og entrepriseformer. Prosjektet omfatter i dag samling av campus i Trondheim, samt noe nybygg og planarbeid i både Trondheim, Ålesund og Gjøvik. Samling av campus i Trondheim innebærer at ca. 110 000 kvadratmeter fra ulike steder i byen, skal erstattes med nye bygg i området ved Gløshaugen, ombygging av NTNUs eksisterende bygninger samt utvikling av Vitenskapsmuséet på Kalvskinnet. Enhet for campussamling er en enhet i Fellesadministrasjonen.
- Sektor: Offentlig
- Antall stillinger: 2
- Sted: Alfred Getz vei 1, Sentralbygg 2, 7034 Trondheim
- Hjemmekontor: Delvis hjemmekontor
- Bransje: Arkitektur, areal og interiør, Forskning, utdanning og vitenskap, Offentlig administrasjon
- Stillingsfunksjon: Koordinering, Planlegger, Rådgivning
Nøkkelord
brukerinvolvering, organisasjonsutvikling, endringsledelse, planlegging, omstillingsarbeid
Annonseinformasjon
- FINN-kode 392213484
- Sist endret