Bildegalleri
Haagenrud / Weckhorst; Villmarksmat. + div. andre bøker om mat.
Beskrivelse av varen
Hans Haagenrud (forfatter), Rune Weckhorst; Villmarksmat. Urter, sopp, bær, vilt, fisk. Utg. 1999. 204 sider. Illustrert. Meget pent eks. m/omslag. Kr 150,-.
Omtale: I denne boken får du ideer til hvordan du kan bruke det du finner i naturen, og hvordan råvarene skal behandles på best mulig måte. Mat og oppskrifter settes inn i en kulturhistorisk sammenheng. Du finner tradisjonelle oppskrifter, men også nye smakssammensetninger. Har litteraturliste og stikkordregister.
Siri Reuterstrand (red.); Vilt og fisk. Jegerens og fiskerens kokebok. Utg. 2002. 192 sider. Illustrert. Meget pent eks. m/omslag. Kr 100,-.
Omtale: I tillegg til oppskrifter på kjøtt- og fiskeretter har boka artsbeskrivelser, utbredelseskart og navnelister på åtte språk. Boka tar for seg art etter art og forteller når man jakter og fisker, hvilke metoder som brukes og hvordan man behandler og oppbevarer byttet. Med register.
Brith Bakken; Vilt og velsmakende. Utg. 2000. 173 sider. Illustrert. Meget pent eks. m/omslag. Kr 150,-.
Omtale: Vilt og velsmakende Er en kokebok som springer ut av en ekte kjærlighet til naturen. Brith Bakken er selv både jeger, fisker, sanker, turgåer, kokk, familiemor og halvt trønder, og på dette grunnlaget har hun skrevet en viltkokebok for alle nordmenn. Enten du er jeger eller fisker selv og liker å ferdes i skog og fjell, eller du kjøper dine råvarer i butikken, vil du finne et vell av tradisjonelle, lekre oppskrifter med kjøtt, fisk, sopp, bær og urter, og en rekke gode brød . og lefseoppskrifter. Herlige retter som springer ut av norsk matkultur, og som kan spises i godt lag med familie og venner, enten det er ved bålet , på hytta eller hjemme. Har også med oppskrifter på kanadagås, bjørn og bever for å nevne noe mer uvanlige retter.
Finn Edvin Hansen og Kåre Vidar Pedersen; Det smaker av fugl, fra fjell, skog og kyst. Utg. 1999. 176 sider. Illustrert. Meget pent eks. Kr 70,-.
Omtale: Boka forener mat, jakt og naturopplevelser. Samtidig blåses det liv i en del gamle mattradisjoner som mer eller mindre er i ferd med å dø ut. Her er det oppskrifter på gravet rypebryst, farsert orrfuglbryst, mandelpanert jerpe, marinert trostebryst i gelé og flere andre oppskrifter.
Arne Brimi; Frå naturens kjøken. Mat og matkultur frå kjøkenet under Lomseggen (storvilt, småvilt, fisk m m). Utg. 1991. 160 sider. Illustrert. Meget pent eks. Kr 70,-.
Omtale: I denne kokeboka presenterer Brimi retter der norske råvarer står i høysetet. Her har tradisjonsrik hverdagsmat fått sin plass sammen med spennende gourmet-retter: rømmegrøt og reinsdyrstek, laks i mousselinesaus og jordbærcharlotte, jegersuppe og øl av einelog.... I tillegg til instruktive oppskrifter har Arne Brimi knyttet kommentarer til norske mattradisjoner og matkultur, skrevet i en personlig form, på hans egen dialekt. En annerledes kokebok som vil glede og begeistre alle matglade.
Bodil Nordjore; Bodils fjellmat. Vilt, rått, godt. Utg. 2005. 174 sider. Meget pent eks. m/omslag. Kr 150,-.
Omtale: Forfatteren ønsker med denne boka å formidle mattradisjoner som fortsatt er levende i mange fjellbygder. Inneholder oppskrifter på alt fra vilt og kjøtt mat, til grøt og nevamat. Her finner du også historier om mat og mennesker fra fjellbygder. Har litteraturliste og register.
Thomas Horne; Øl og mat hånd i hånd. Utg. 2014. 173 sider. Illustrert. Meget pent eks. Kr 70,-
Omtale: Denne boka presenterer de 27 vanligste øltypene og gir forslag til matretter som passer til hvert øl. Øltypene beskrives inngående med hensyn til smak og farge. Til hvert øl gir forfatterne et utvalg matforslag og presenterer oppskrifter. Her er kjente følgesvenner som pils og taco og klassikere som belgisk wit og moules frites, bitter og fish and chips, men også originale kombinasjoner som IPA og gulrotkake, porter og sjokoladekjeks og festmat som belgisk trippel og helstekt gårdskylling. Enten øl og mat serveres til fredagskos eller som selskapsmat til mange, gir denne boka inspirasjon og oppskrifter. Alle instruksjoner er enkle å følge, og boka har flere registre som gjør det mulig å finne fram til ditt eget favorittøl og din egen favorittmat.
Espen Smith; Ikke bare øl. Utg. 2006. Illustrert. 133 sider. Meget pent eks. m/omslag. Kr 70,-
Omtale: Øl er ikke bare øl - øl er minst like spennende som vin! I dag er det dessuten et stadig økende tilbud av ulike typer ølsorter, enten de kjøpes i dagligvarebutikk eller vinmonopol eller nytes på puber. Ikke bare øl er en underholdende og lærerik bok. Her gis kunnskaper og råd som inspirerer til å prøve ut ulike typer ølsorter og til å bruke øl i og til ulike matretter. I denne boka blir man godt kjent med produktene og med viktige bryggerier. Man får råd om servering, et minikurs om øltesting og mange tips om øl i mat og øl til mat. Bli med på en reise i ølets vidunderlige, og ikke minst forunderlige, verden!
(Flere bøker om øl i FINN-kode: 365730753)
Kan sende etter avtale.
Du må være logget inn for å se brukerprofiler og sende meldinger.
Logg innAnnonsens metadata
Sist endret: 6.2.2025 kl. 07:38 ・ FINN-kode: 392349463