Doktorgradsstipendiat
Høyskolen Kristiania
- Frist 05.03.2025
- Ansettelsesform Prosjekt
Doktorgradsstipendiat i forskningsprosjektet "Behandling av langvarige bekkensmerter blant somaliske kvinner»
Høyskolen Kristiania har ledig stilling som doktorgradsstipendiat for en fast periode på fire år, med oppstart innen høst 2025. Stipendiatstillingen er knyttet til prosjektet «Behandling av langvarige bekkensmerter blant somaliske kvinner». I løpet av denne perioden vil stipendiaten være ansatt ved Institutt for helse og trening og inkludert i forskningsgruppen Folkehelse (PULL) i et team med forskere som har ambisiøse planer om å videreutvikle forskning og pedagogiske aktiviteter ved høyskolen.
Om Høyskolen Kristiania
Kristiania leverer forskning og utdanning innen ledelse, organisasjon, markedsføring, kommunikasjon, informatikk, helsevitenskap, innovasjon og kunstfag. Med snart 24.000 studenter og et stort utdanningstilbud i Oslo, Bergen og på nett, er Kristiania Norges største uavhengige breddehøyskole. Kristianias oppdrag er å bidra til Norges sosiale og økonomiske utvikling gjennom en problemdrevet og anvendt kunnskapsutvikling og -formidling, i nært samarbeid med arbeidslivet. For å kunne utføre dette oppdraget på en mest mulig effektiv måte, har Kristiania som mål å bli Norges første uavhengige universitet.
Om prosjektet
Ph.d.-prosjektet er tilknyttet prosjektet «Behandling av langvarige bekkensmerter blant somaliske kvinner», og er et tverrfaglig samarbeid mellom Høyskolen Kristiania og OsloMet, finanisert av Fysiofondet.
Langvarige bekkensmerter hos kvinner er assosiert med negative kognitive, adferdsmessige, seksuelle og emosjonelle konsekvenser, der årsaksforholdene kan være både biologiske, psykologiske og sosiale. Blant somaliske kvinner, er risikoen for å utvikle slike smerter høy. Sosiokulturelle faktorer trekkes frem som avgjørende for både utvikling, men også for opprettholdelse av plagene. Videre kan tabu og skam være faktorer som bidrar til om kvinnene oppsøker hjelp eller ikke for sine plager.
Dette prosjektet ønsker å undersøke effekten av ulike fysioterapitiltak, herunder fysisk aktivitet, blant somaliske kvinner i Norge med langvarige bekkensmerter, gjennom en single case eksperimentell studiedesign. Tiltakene gis av fysioterapeuter i primærhelsetjenesten, over en periode på 4-6 måneder. Målet er å undersøke hvordan denne tilnærmingen kan påvirke opplevd smerte, livskvalitet, seksuell helse, helsekompetanse, tilfredshet med behandling, egenvurdering av helse og bekkenbunnsfunksjon. Gjennom kvalitative data vil vi i tillegg studere kvinnenes erfaringer med å delta i intervensjonen, samt erfaringer blant kvinnehelsefysioterapeutene som gir intervensjonen.
Om stillingen
Stipendiatstillingen er en fireårig fulltidsstilling som inkluderer 30 studiepoeng med påkrevd kursarbeid. Resten av tiden er forbeholdt utvikling og fullføring av et selvstendig forskningsprosjekt, i form av en artikkelbasert avhandling. Stillingen inkluderer også ett års pliktarbeid som del av doktorgraden. I løpet av denne perioden vil stipendiaten være ansatt ved Institutt for helse og trening og vil være inkludert i forskningsgruppen Folkehelse (PULL) i et team med forskere som har ambisiøse planer om å videreutvikle forskning og pedagogiske aktiviteter ved høyskolen. I tillegg vil kandidaten jobbe ved Kvinnehelsehusene i Oslo og Drammen som eies og drives av Sanitetskvinnene. Pliktarbeidet vil fordeles over 4 år etter avtale. Det er inngått samarbeid med fysioterapeuter som vil gjennomføre tiltakene som beskrevet under. Det forventes at kandidaten følger opp disse. I tillegg vil kandidaten være ansvarlig for planlegging og innhenting av data gjennom intervju og spørreskjema, analyser og skriving, og publisering av vitenskapelige artikler innenfor formålet med prosjektet.
Stipendiaten forventes å bo og arbeide i Oslo-regionen i løpet av ansettelsesperioden og delta aktivt i faglige og sosiale aktiviteter ved Kristiania. Fysisk arbeidsplass vil være ved Høyskolen Kristiania. Stipendiaten vil søke opptak ved OsloMet ved ph.d programmet Helsevitenskap. For mer informasjon om programmet, se her: https://www.oslomet.no/studier/hv/phd-hv/helsevitenskap-phd
Kvalifikasjoner og personlige egenskaper
Du må ha:
- Bachelorgrad i fysioterapi
- Mastergrad (tilsvarende 120 studiepoeng/ECTS) innen helsefag, eller andre relevante fagområder med karakteren B eller bedre for masteroppgaven og for mastergraden totalt. I særskilte tilfeller kan søkere med karakteren C vurderes for ansettelse. Masteroppgaven må være på minst 30 studiepoeng/ECTS.
- Gode ferdigheter i engelsk, både skriftlig og muntlig
- Meget gode ferdigheter i både skriftlig og muntlig norsk
- God forståelse for kvantitative og kvalitative forskningsmetoder
Det er en fordel om du har:
- Erfaring med kvalitativ intervjuteknikk og analyse
- Erfaring med tverrfaglig samarbeid
- Kunnskap og erfaring med, motivasjon og interesse for kvinnehelse og migrasjonshelse
- Erfaring med pasientgruppen og somaliske kvinner
Personlige egenskaper:
- Nysgjerrighet og sterk motivasjon for å gjennomføre selvstendig forskning
- Gode kommunikasjons- og samarbeidsferdigheter
- Evne, ønske og kapasitet til å arbeide selvstendig, systematisk og målrettet
- Fokus på gjennomføring av prosjekter og oppnåelse av mål
Vi legger stor vekt på personlig egnethet for stillingen.
Søknaden din må inkludere
- Et kort søknadsbrev (maksimum 1 side), inkludert en kort beskrivelse av dine kvalifikasjoner og motivasjon for stillingen
- Dersom du har tatt hele eller deler av utdanningen din i utlandet, må en autorisert oversettelse av papirene dine og godkjenning fra NOKUT (www.nokut.no) legges ved søknaden. Vitnemål og karakterutskrift må inneholde ECTS-skala (A-F / bestått/ikke bestått.).
- CV
- Kopi av masteroppgaven/hovedfagsoppgaven på et skandinavisk språk eller engelsk. Er oppgaven på et annet språk må du laste opp et sammendrag av oppgaven på engelsk.
- Komplett liste over eventuelle vitenskapelige publikasjoner
- Navn og kontaktinformasjon til to referansepersoner (en av disse bør være hovedveileder for masteroppgaven din)
Høyskolen Kristiania vil kun behandle søknader som er sendt inn via vårt elektroniske rekrutteringssystem. Alle dokumenter må lastes opp til dette systemet for at søknaden din skal bli vurdert. Dokumentene må være på engelsk eller et skandinavisk språk. Oversettelser må være autoriserte, og du må være forberedt på å fremvise originalene under et eventuelt intervju. Kristiania utfører dokumentverifisering for å sikre en god vurdering og rettferdig konkurranse for deg som kandidat. Ufullstendige søknader vil ikke bli vurdert.
Stillingen ansettes etter Universitets- og høyskoleforskriften § 3-19: https://lovdata.no/forskrift/2024-06-28-1392/§3-19
Evaluering av søkere
Alle fullstendige søknader fra kvalifiserte søkere vil bli vurdert av en ekspertkomité.
Kandidaten må bli akseptert for opptak på doktorgradsprogrammet senest tre måneder etter signering av arbeidsavtalen.
Vi tilbyr:
- En utviklende jobb i et pulserende og dynamisk fagmiljø i en organisasjon med ambisjoner
- Et hyggelig og stimulerende arbeidsmiljø med gode kolleger
- Gode muligheter for faglig utvikling
- Gode pensjon- og forsikringsordninger
- Bedriftsidrettslag og treningsfasiliteter
- Moderne arbeidsplass sentralt i Oslo
- Startlønnen for stillingen er KR 532 200 per år
Høyskolen Kristiania ønsker mangfold velkommen og oppfordrer spesielt kvinner og personer med minoritetsbakgrunn til å søke.
Kun søknader som kommer via vår søknadsportal vil bli vurdert.
Vi benytter oss av Semac bakgrunnssjekk i vår rekrutteringsprosess.
Ansettelsen skal skje i samsvar med gjeldende eksportkontrollregelverk. Kandidater som etter vurdering av søknad og eventuell bakgrunnssjekk anses å komme i konflikt med eksportkontrollregelverket, vil ikke kunne ansettes ved Kristiania.
Søknadsfrist
05.03.2025
For mer informasjon om School of Health Sciences, se her:
https://www.kristiania.no/schools/school-of-health-sciences
For mer informasjon om Kristiania, se her: https://www.kristiania.no/
For mer informasjon om forskningsgruppen, se her:
https://www.kristiania.no/forskning/forskningsgrupper/pull/
- Sektor: Privat
- Sted: 0153 Oslo
- Bransje: Forskning, utdanning og vitenskap, Helse og omsorg
- Stillingsfunksjon: Forskning/Stipendiat/Postdoktor, Fysioterapeut
Annonseinformasjon
- FINN-kode 392570328
- Sist endret