![Museene i Sør-Trøndelag (MiST) logo](https://images.finncdn.no/dynamic/320w/logo/object/1625833746/iad_4235650872172186984mist-logo-liggende-sort.png)
Omviser
Museene i Sør-Trøndelag (MiST)
- Frist 02.03.2025
- Ansettelsesform Sommer/Sesong
Høres det spennende ut å være omviser i Trondheims kongelige residens?
Høres det spennende ut å være omviser i Trondheims kongelige residens?
Til sommersesongen 2025 søker Nordenfjeldske Kunstindustrimuseum engasjerte omvisere som kan jobbe turnus i perioden 1. juni til 10. august 2025. Som omviser vil du formidle Stiftsgårdens snart 250-årige historie, det norske monarkiets historie, samt noe kunsthistorie. Publikum vil være både lokalt, nasjonalt og internasjonalt.
Vi ønsker oss kollegaer som har:
-
Meget gode språkkunnskaper. Omviserne i Stiftsgården skal kunne flytende engelsk og norsk. I tillegg er det en stor fordel å være stødig i tysk og/eller andre språk.
-
Utdanning innenfor museumsrelevante fag, eksempelvis kunsthistorie, arkitektur, historie eller språk.
-
God formidlingsevne er nødvendig, erfaring i lignende jobb er en fordel. Opplæring vil bli gitt.
-
God forståelse av rollen som representant for museet, Statsbygg og Slottet.
-
Et ønske om å være godt vertskap og yte god service til publikum, samt bidra til et godt arbeidsmiljø.
Krav til sesongansatte på Stiftsgården:
-
Søkere må være fylt 18 år.
-
Søkere må kunne ta vakter i turnus for perioden 1. juni t.o.m. 10. august 2025.
-
Søkere må kunne delta på en obligatorisk opplæringsdag i uke 19, samt individuell opplæring i løpet av uke 19-22. Normalt utgjør dette totalt tre arbeidsdager før sesong.
Arbeidsoppgaver:
-
Være godt vertskap for besøkende til Stiftsgården og Trondheim.
-
Avholde omvisninger på norsk og engelsk, ev. fransk og tysk.
-
Betjening av museumsbutikk, billettsalg og annen publikumsservice.
Vi tilbyr:
-
En lærerik og sosial sommerjobb i en av Trondheims historiske bygninger midt i byen.
-
Grundig opplæring og god oppfølging.
-
Stillingen lønnes i stillingskode 1078 i henhold til Landsoverenskomsten for museer og andre kulturinstitusjoner.
MiST ønsker at våre ansatte i størst mulig grad gjenspeiler mangfoldet i samfunnet. Derfor oppfordres alle kvalifiserte kandidater uansett alder, funksjonsevne, kjønn, seksuell orientering, religion eller etnisk bakgrunn til å søke jobb hos oss
Vi gjør oppmerksom på at vi kun aksepterer elektroniske søknader sendt inn via skjema. Spørsmål om stillingen kan rettes til avdelingsleder formidling og utstilling, Siri Frøseth, på e-post siri.froseth at mist.no.
Museene i Sør-Trøndelag AS (MiST) er Midt-Norges største kulturinstitusjon og Norges største museumsorganisasjon utenfor Oslo. MiST består av 12 museer og 32 besøkssteder med stor variasjon og bredde. Museene er: Kystmuseet i Sør-Trøndelag på Hitra, Nordenfjeldske Kunstindustrimuseum i Trondheim, Orkla Industrimuseum på Løkken, Rindal skimuseum, Museet Kystens Arv i Rissa, Ringve Musikkmuseum og Rockheim i Trondheim, Trondheim kunstmuseum, Trøndelag Folkemuseum Sverresborg i Trondheim og Rørosmuseet. Døvemuseet i Trondheim og Trondhjems sjøfartsmuseum er begge museer administrert av Trøndelag Folkemuseum Sverresborg.
Vår visjon er: Vi forteller historien, utfordrer samtida og preger framtida. MiST har et sammensatt samfunnsoppdrag både innenfor forvaltning og formidling av våre bygg og samlinger samt kunnskapsproduksjon. MiSTs strategisk handlingsplan for 2023 – 2026 ligger som føring for organisasjonen.
Organisasjonen har om lag 230 ansatte og omsetter for omkring 300 millioner kroner årlig.
Stiftsgården inngår som en del av Museene i Sør-Trøndelag, en underavdeling til Nordenfjeldske kunstindustrimuseum. Bygget eies av staten, blir forvaltet av Statsbygg Midt-Norge, og Hans Majestet Kongen har disposisjonsrett. Nordenfjeldske Kunstindustrimuseum er ansvarlig for publikumstilbudet ved Stiftsgården i sommersesongen.
Stiftsgården er Nordens største trepalé, og Trondheims kongelige residens. Den ble bygget for Cecilie Christine Schøller i årene 1774-1778. I 1800 ble paleet solgt til staten. Det fungerte da vekselsvis som embetsbolig for stiftsamtmannen og som residens for kongefamilien. Paleet ble kalt Stiftsgården og Det kongelige palé etter de ulike funksjonene. Fra 1906 har paleet utelukkende vært Trondheims offisielle kongebolig.
- Sektor: Privat
- Antall stillinger: 4
- Sted: 7011 Trondheim
- Bransje: Kunst og kultur, Museer, gallerier og kulturminne
- Stillingsfunksjon: Annet
Nøkkelord
Museum, Sommerjobb, Kunsthistorie, Arkitektur, Formidling
Annonseinformasjon
- FINN-kode 392581141
- Sist endret