![Bilde fra arbeidsgiver](https://images.finncdn.no/dynamic/1280w/2023/10/vertical-5/19/5/b4e/acc/70-/6e5/b-1/1ee/-80/52-/bb7/5ac/09e/945_977238422.jpg)
PhD-stipendiat
Universitetet i Oslo
- Frist 04.03.2025
- Ansettelsesform Engasjement
PhD-stipendiat
Om stillingen
Hovedmålet med forskningsprosjektet er å adresse utfordringen med ventelister i psykisk helsevern.
Lang ventetid innen psykisk helsevern kan føre til økt stress og forverring av tilstanden for de som søker hjelp. Mangel på tilgjengelige behandlingsalternativer, ofte medlange ventider, skaper en flaskehals i tilgangen til tjenester. Dette problemet forverres av økt etterspørsel og begrensede ressurser. Forsinket behandling kan også føre til høyere sykefravær og belastede relasjoner, samt redusert symptombedring og økt dropout-risiko.
Hovedfokuset for prosjektet er utviklingen og testingen av en transdiagnostisk digital intervensjon. Dette betyr at vi vil rette oss mot underliggende mekanismer som er felles for flere psykiske lidelser som, bekymring og selvfokusert oppmerksomhet.
Prosjektets hovedmål er å utvikle og teste en enkelt økt behandling som reduserer ventelisters negative virkninger, og å undersøke om intervensjonen fører til færre psykiske helseproblemer ved å gjennomføre en randomisert kontrollert studie (RCT). Vi planlegger å benytte økologisk momentant vurdering (EMA) for å identifisere mekanismene bak endringer i psykisk helse, og denne metoden gir en unik kombinasjon av data ( idiografiske og nomotetiske), som kan øke vår forståelse av intervensjonens innvirkning på både individ- og gruppenivå.
Stillingen er finansiert av DAM Stiftelsen I samarbeid med Rådet for Psykisk Helse gjennom prosjektet "Scalable interventions in Mental Health »" ledet av professor Sverre Urnes Johnson. Kandidaten vil være tilknyttet forskningsgruppen som Johnson leder: COPE (https://www.sv.uio.no/psi/forskning/grupper/cope/index.html) ved Psykologisk institutt, Universitetet i Oslo.
Det vil også være ett tett samarbeid med SiO Helse og Modum Bad hvor datainnsamlingen skal foregå.
Oppstartsdato: senest 15.6.2025 eller etter avtale
Mer om stillingen
PhD-kandidaten forventes å lære og utføre longitudinelle kvantitative analyser og kvalitative analyser samt skrive minst 3 vitenskapelige artikler av høy kvalitet for publisering i fagfellevurderte tidsskrifter med åpen tilgang i løpet av den 3-årige stillingen. I tillegg forventes det at kandidaten deltar i planlegging og gjennomføring av selve studien.
Kandidaten må også kvalifisere for opptak på PhD programmet ved Psykologisk institutt, Universitetet i Oslo og gjennomføre opplæringsdelen av PhD programmet: https://www.sv.uio.no/forskning/phd/oppbygging/oppleringsdel-per-studieretning/psi/ (https://www.sv.uio.no/forskning/phd/oppbygging/oppleringsdel-per-studieretning/psi/)
Kvalifikasjoner
Nødvendige kvalifikasjoner
- Kandidaten må være kvalifisert for opptak til PhD-programmet ved Det samfunnsvitenskapelige fakultet, Universitetet i Oslo: https://www.sv.uio.no/forskning/phd/ (https://www.sv.uio.no/forskning/phd/)
- Søkere må ha oppnådd cand.psychol.-grad eller en mastergrad i psykologi eller et annet relevant fagfelt.
- Snittkarakterer på cand.psychol-grad eller mastergrad som er A eller B. Kandidater med snittkarakter C kan vurderes individuelt etter søknad
- Flytende muntlige og skriftlige ferdigheter i norsk eller et annet skandinavisk språk, samt engelsk, er påkrevd.
Ønskede kvalifikasjoner
- Utdanning og arbeidserfaring innen klinisk psykologi vil telle som betydelige styrker.
- Forskningserfaring, spesielt knyttet til psykisk helse er en fordel.
- Erfaring med statistisk programmering og analyser (R, Mplus eller lignende) vil bli ansett som en betydelig styrke.
- Erfaring med gjennomføring av fokusgrupper og/eller kvalitative analyser vil telle som betydelige styrker.
Hva ser vi etter hos deg?
- Stort faglig engasjement
- Evne til å arbeide selvstendig og strukturert
- Gode kommunikasjons- og samarbeidsevner
- Personlig egnethet
- Interesse for å tilegne seg nødvendige ferdigheter i statistisk programmering og analyse er påkrevd.
Ansettelse i stillingen bygger på en helhetlig vurdering av alle kvalifikasjonskrav som ligger til stillingen, inkludert personlige kvalifikasjoner.
Vi kan tilby deg
- Et ambisiøst og spennende forskningsmiljø med en sterk tverrfaglig profil, samt utmerkede muligheter for utvikling av akademiske og overførbare ferdigheter.
- Tett samarbeid med det kliniske miljøet
- Veiledning og støtte til PhD-prosjektet.
- Mulighet for å delta på vitenskapelige konferanser og for forskningsopphold i utlandet.
- Spennende og meningsfylte arbeidsoppgaver i en virksomhet med et viktig samfunnsoppdrag, som bidrar til kunnskapsutvikling, utdanning og opplysning som fremmer en bærekraftig, rettferdig og kunnskapsbasert samfunnsutvikling.
- Gode velferdsordninger. (https://www.uio.no/for-ansatte/ansettelsesforhold/ansattgoder/)
- Mulighet for inntil 1,5 time i uken med trening i arbeidstiden. (https://www.uio.no/for-ansatte/ansettelsesforhold/ansattgoder/trening/)
- En arbeidsplass med gode utviklings- og karrieremuligheter.
- Medlemskap i Statens Pensjonskasse (https://www.spk.no/), som er en av Norges beste pensjonsordninger med gunstige boliglån og gode forsikringsordninger.
- Lønn i stilling som stipendiat, stillingskode 1017 i lønnsspenn kr 536 200 - 579 400, avhengig av kompetanse og erfaring. Fra lønnen trekkes 2 prosent i lovfestet innskudd til Statens Pensjonskasse.
Les mer om fordelene med å jobbe i staten i Arbeidsgiverportalen. (http://arbeidsgiver.difi.no/lonn-goder-og-reise)
Inkluderende arbeidsliv og mangfold ved UiO
Inkludering og mangfold er en styrke. UiO har et personalpolitisk mål om å oppnå en balansert kjønnssammensetning og rekruttere personer med innvandrerbakgrunn. Videre ønsker vi medarbeidere med ulike kompetanser, fagkombinasjoner, livserfaring og perspektiver. Vi vil tilrettelegge for medarbeidere som har behov for det.
Dersom det er kvalifiserte søkere med funksjonsnedsettelse, hull i CV-en eller innvandrerbakgrunn, skal vi innkalle minst én søker i hver av disse gruppene til intervju.
Vi håper at du søker på stillingen hos oss.
Mer informasjon om likestillingstiltak ved UiO finner du her (https://www.uio.no/for-ansatte/kompetanse/likestillingstiltak/).
Søknad
Søknaden skal inneholde:
- Søknadsbrev som oppsummerer utdanning og erfaring med forskning og klinisk arbeid, samt beskrivelse av motivasjon for stillingen (maks 2 sider)
- CV.
- Eventuell publikasjonsliste (inkludert preprints, presentasjoner og postere)
- Vitnemål og attester.
- Kontaktinformasjon til 2-3 referanser.
Søknad med vedlegg må sendes inn via vårt rekrutteringssystem Jobbnorge, klikk “Søk stillingen".
Når du søker på stillingen, ber vi deg hente utdanningsresultatene dine fra Vitnemålsportalen.no (https://www.vitnemalsportalen.no/). Om utdanningsresultatene dine ikke er tilgjengelige via Vitnemålsportalen, ber vi deg laste opp kopier av vitnemålene eller karakterutskriftene dine. Vi gjør oppmerksom på at all dokumentasjon må være på engelsk eller et skandinavisk språk.
Generell informasjon
Aktuelle søkerne vil bli invitert til intervju.
Søkerlister kan bli offentliggjort iht. Offentleglova (https://lovdata.no/dokument/LTI/lov/2006-05-19-16) § 25 andre ledd. Når du søker jobb hos oss vil navnet ditt stå på den offentlige søkerlisten. Det er mulig å be om å bli unntatt denne listen. Du må begrunne hvorfor du ønsker unntak fra offentliggjøring og vi tar deretter stilling til om vi kan innvilge ønsket ditt. Kan vi ikke det vil du høre fra oss.
Vennligst se Forskrift til universitets- og høyskoleloven (https://lovdata.no/dokument/SF/forskrift/2024-06-28-1392/KAPITTEL_3#KAPITTEL_3), Retningslinjer for ansettelse i postdoktor- og stipendiatstillinger ved UiO (https://www.uio.no/om/regelverk/personal/vitenskapelig/retningslinjer-ansettelse-postdoktor-stipendiat.html) og Forskrift for graden philosophiae doctor (ph.d.) ved Universitetet i Oslo. (https://www.uio.no/om/regelverk/forskning/forskerutdanning/phdforskr.html)
UiO har en overtakelsesavtale (https://www.uio.no/for-ansatte/ansettelsesforhold/arbeidsresultater/overtakelsesavtale.html) for alle ansatte med formål å sikre rettighetene til forskningsresultater m.m
Om arbeidsgiveren
Universitetet i Oslo er Norges eldste og høyest rangerte
forsknings- og utdanningsinstitusjon med 28 000 studenter og 7 500 ansatte. Faglig bredde og internasjonalt anerkjente forskningsmiljøer gjør UiO til en viktig samfunnsaktør.
Psykologisk institutt er det eldste psykologiske instituttet i Norge. Forskningen ved instituttet er internasjonalt rettet med flere internasjonale samarbeidsprosjekter, og avspeiler psykologiens mangfold og kontaktflate med andre vitenskapelige disipliner, i medisin, humaniora og samfunnsfag. Studietilbudet i psykologi omfatter profesjonsstudiet i psykologi, samt et bachelor- og mastergradsprogram. I tillegg har instituttet en forskerutdanning (Ph.D.-grad) med 140 registrerte kandidater. Instituttet har en stab på 75 faste vitenskapelig ansatte, ca. 70 stipendiater og postdoktorer, og en teknisk/administrativ stab på 22 personer.
- Sektor: Offentlig
- Sted: Boks 1072 Blindern, 0316 Oslo
- Bransje: Forskning, utdanning og vitenskap, Offentlig administrasjon
- Stillingsfunksjon: Forskning/Stipendiat/Postdoktor, Psykolog
Annonseinformasjon
- FINN-kode 393145815
- Sist endret