Prosjektleder ved Prosjekt Norge
NTNU - Norges teknisk-naturvitenskapelige universitet
- Frist 17.03.2025
- Ansettelsesform Fast
Prosjektleder ved Prosjekt Norge
Dette er NTNU
NTNU er et breddeuniversitet med en teknisk-naturvitenskapelig hovedprofil og et tyngdepunkt innen profesjonsutdanning. Universitetet er lokalisert i tre byer med hovedsete i Trondheim.
På NTNU jobber 9 000 ansatte og 43 000 studenter med å skape kunnskap for en bedre verden.
Video: https://youtu.be/Xt-yHCN5QS0
Om stillingen
Vil du være med å utvikle fremtidens prosjektprosesser gjennom forskning og utvikling?
Ved Institutt for bygg- og miljøteknikk er det ledig en fast 100 % stilling som prosjektleder FoU. Stillingen er knyttet til forsknings- og kompetansesenteret Prosjekt Norge ved instituttet.
Vi søker en prosjektleder som skal ha som hovedoppgave å skape og sette i gang forsknings- og utviklingsprosjekter innenfor prosjektfaget. Dette er en unik mulighet til å drive frem løsninger som vil påvirke fremtiden for prosjektnæringen i Norge, og støtte opp under den digitale transformasjonen og FN sine bærekraftsmål.
Prosjekt Norge er et nasjonalt senter for utvikling av fremtidens prosjektprosesser gjennom forskning og kunnskapsdeling. Senteret har partnere på tvers av sektorer som bygg, samferdsel og energi. Partner-sammensetningen representerer hele verdikjeden og består av offentlige og private utbyggere, rådgivere og konsulentselskaper, entreprenører, interesseorganisasjoner og åtte universiteter.
Partnerne har en samlet utbyggingsportefølje på godt over 700 mrd. årlig. Prosjekt Norge bistår disse med å utvikle bedre prosjekteierskap, prosjektledelse og gode gjennomføringsprosesser i sine prosjekter.
De to hovedaktivitetene til Prosjekt Norge er forskning og faglig kunnskapsformidling innen prosjektfaget. Stillingen innbefatter å drive frem faglige utviklingstiltak sammen med partnerne og ulike forskermiljøer.
Stillingen rapporterer til senterleder for Prosjekt Norge.
Arbeidsoppgaver
- Utvikling, oppstart og ledelse av nye forskningsprosjekter relatert til partnernes behov og senterets aktiviteter
- Sikre finansiering for arbeidspakker og nye prosjekter gjennom samarbeid med offentlige og private finansieringskilder
- Utvikle strategier for forsknings- og utviklingsprosjekter
- Bygge og opprettholde sterke relasjoner til partnerne i nettverket
- Bidra med kunnskapsformidling via ulike kommunikasjonsplattformer
- Delta i planlegging og gjennomføring av workshops, delta med faglig støtte i faglige aktiviteter, temadager og faglige møter
Kvalifikasjonskrav
- Relevant utdanning fra universitet eller høgskole på minimum masternivå, eksempelvis innen prosjektledelse, byggeprosess eller samfunnsøkonomi. Realkompetanse med relevans for de konkrete oppgavene tillagt stillingen kan erstatte utdanningskravet
- Erfaring med forskningsledelse og/eller administrasjon av forskningssenter
- Erfaring med prosjektledelse fra relevant sektor, eksempelvis innen bygg, anlegg, eiendom, energi og/eller kommunal sektor
- God muntlig og skriftlig fremstillingsevne i norsk og engelsk
Ønskede kvalifikasjoner
- Erfaring med oppstart og ledelse av forskningsprosjekter
- Erfaring med offentlig forvaltning og finansieringsmekanismer
- Erfaring fra nasjonalt eller internasjonalt nettverksarbeid
- Relevant erfaring fra BAE-sektoren (f.eks. forskning knyttet til store prosjekter)
- Erfaring med publisering av vitenskapelig forskning innenfor prosjektfaget
- Erfaring med veiledning på bachelornivå og/eller masternivå
- Erfaring med populærvitenskapelig publisering på ulike digitale plattformer
- God digital kompetanse
Personlige egenskaper
- Strukturert og løsningsorientert
- Selvstendig og målrettet
- Engasjert og ivrig etter å bidra til positive endringer
- Gode lederegenskaper og evne til å motivere andre
- Evne til å bygge gode relasjoner
- Gode kommunikasjonsevner
- Gode samarbeidsevner og ønske om å bidra til et positivt arbeidsmiljø
Ved vurdering av den best kvalifiserte, skal det legges vekt på utdanning, erfaring og personlig egnethet, samt motivasjon for stillingen.
Vi tilbyr
- En spennende mulighet til å være med å forme fremtidens prosjektprosesser og den norske prosjektnæringen
- Et dynamisk og engasjerende arbeidsmiljø med høy faglig kompetanse
- Mulighet for faglig utvikling og nettverksbygging både nasjonalt og internasjonalt
- Åpent og inkluderende arbeidsmiljø (https://innsida.ntnu.no/wiki/-/wiki/Norsk/Inkluderende+arbeidsliv)med engasjerte kolleger
- Gunstige vilkår i Statens pensjonskasse (https://www.spk.no/)
- Ansattgoder og fordeler (https://i.ntnu.no/wiki/-/wiki/Norsk/Ansattgoder+og+fordeler)
Lønn og vilkår
I stillingen som prosjektleder kode 1113 vil du normalt lønnes fra brutto kr 720 000 - kr 800 000 pr. år avhengig av kvalifikasjoner og ansiennitet. Fra lønnen trekkes 2 % lovfestet innskudd til Statens Pensjonskasse.
Ansettelsen blir gjennomført etter prinsippene i statsansatteloven (https://lovdata.no/dokument/NL/lov/2017-06-16-67), og lovverk som regulerer eksport av kunnskap, teknologi og tjenester. Etter ansettelsen må du påregne at det kan skje endringer i arbeidsområdet.
Stillingen er betinget av ekstern finansiering.
Noe reisevirksomhet må regnes med, men det er en forutsetning at du kan være til stede og tilgjengelig for institusjonen på daglig basis.
Arbeidssted er Institutt for bygg- og miljøteknikk i Trondheim.
Om søknaden
Vi gjør oppmerksom på at søknaden kun blir vurdert ut fra informasjonen som foreligger ved søknadsfristens utløp. Sørg derfor for at søknaden din tydelig viser hvordan dine ferdigheter og erfaringer oppfyller kriteriene som er beskrevet over.
Søknaden må inneholde:
- CV, attester og vitnemål
- Dokumentasjon på gode kunnskaper i norsk og engelsk skriftlig
- Navn og adresse til tre relevante referanser
Dersom hele eller deler av utdanningen din er tatt i utlandet, ber vi deg i tillegg legge ved dokumentasjon på omfang og kvalitet for hele ditt utdanningsløp, både bachelor- og masterutdanning, i tillegg til annen høyere utdanning. Beskrivelse av hvilken dokumentasjon som er nødvendig finner du her (https://www.ntnu.no/stillinger/dokumentasjon-av-utenlandsk-utdanning). Dersom du allerede har en uttalelse fra HK-dir (https://hkdir.no/utdanning-fra-utlandet), er det fint om du legger ved den også.
Generell informasjon
Inkludering og mangfold er en styrke. Vi ønsker at våre ansatte skal speile befolkningen, og søker til enhver tid de beste hodene. Dette gir NTNU økt produktivitet, innovasjon, bedre beslutningsprosesser, økt medarbeidertilfredshet og det konkurransefortrinnet vi trenger for å gjennomføre vårt samfunnsoppdrag innen forskning og utdanning.
NTNU legger vekt på tilrettelegging og oppfordrer deg som kvalifisert kandidat til å søke uavhengig av kjønn, funksjonsevne, hull i CV eller kulturell bakgrunn.
Som ansatt ved NTNU må du til enhver tid rette deg etter endringer som utviklingen i faget medfører, og de organisatoriske endringer som vedtas.
Offentlig søkerliste med navn, alder, stillingstittel og bostedskommune utarbeides etter søknadsfristens utløp. Dersom du ønsker å reservere deg fra oppføring på offentlig søkerliste må dette begrunnes. Vurdering vil bli gjort i henhold til gjeldende lovverk (https://lovdata.no/dokument/NL/lov/2006-05-19-16/KAPITTEL_3#%C2%A725). Du vil bli varslet om reservasjon ikke tas til følge.
Hvis du har spørsmål om stillingen kan du ta kontakt med daglig leder, Daniel André Eriksen, e-post daniel.a.eriksen@ntnu.no. Hvis du har spørsmål om ansettelsesprosessen kan du ta kontakt med HR-konsulent Martine Sulen, e-post martine.sulen@ntnu.no.
Synes du dette ser interessant ut, og i samsvar med dine kvalifikasjoner, sender du oss din søknad elektronisk via jobbnorge.no med CV, vitnemål og attester vedlagt. Ved forespørsel må du kunne fremskaffe bekreftede kopier av din dokumentasjon
Søknadsfrist: 17.03.2025
Om arbeidsgiveren
NTNU - kunnskap for en bedre verden
Ved NTNU, Norges teknisk-naturvitenskapelige universitet, skapes kunnskap for en bedre verden og løsninger som kan forandre hverdagen.
Institutt for bygg- og miljøteknikk
Vi forsker og underviser innenfor områdene bygg, anlegg, transport, teknisk planlegging, konstruksjonsteknikk, vann- og avløpsteknikk og vassbygging. Våre kandidater blir arbeidstakere — i både offentlig og privat sektor — som tenker bærekraftig og har konkurransedyktige kunnskaper og ferdigheter. Institutt for bygg- og miljøteknikk er ett av åtte institutter ved Fakultet for ingeniørvitenskap.
- Sektor: Offentlig
- Sted: Høgskoleringen 7A, 7034 Trondheim
- Bransje: Forskning, utdanning og vitenskap, Offentlig administrasjon
- Stillingsfunksjon: Prosjektledelse
Annonseinformasjon
- FINN-kode 395088718
- Sist endret