Bildegalleri
Torunn Nordbø; Nybakt til alle måltider. + div. andre bøker
Beskrivelse av varen
NB: Sender ikke eller avtaler henting for beløp under kr 100.
Torunn Nordbø; Nybakt til alle måltider. Utg, 2009. 223 sider. Illustrert. Meget pent eks. m/omslag. Kr 90,-.
Omtale: Boken inneholder oppskrifter på bakst til hverdags, fransk frokost, søndagsbrunsj, matpakken, middag, turmat og enkel gjestemat. Et eget kapittel har oppskrifter på brødbakst. Det er også egne kapitler med fakta om verdikjeden, og med råd om ingredienser, fremgangsmåte og ernæringsinnhold med mer. Har register.
Deilig sjokolade. Hengi deg til utsøkte sjokoladeoppskrifter for rekte sjokoladeelskere. Utg. på Spektrum i 2008. 224 sider. Illustrert. Meget pent eks. m/omslag. Kr 90,-.
Rosemary Wadey; Sjokoladedrømmer. Lekre kaker og desserter for enhver anledning. Utg. 2000. 96 sider. Illustrert. Meget pent eks. Kr 70,-
Omtale: Sjokolade er en ren luksus som skal spises med glede, og uten spor av dårlig samvittighet! Smeltet, revet, til bakverk og frosset, sjokoladen kan brukes til det meste. Sjokoladedrømmer inneholder 40 lekre oppskrifter, fra enkle familiefavoritter som sjokoladekjeks og sjokoladekrem, til mer sofistikerte retter, som sachertorte, varm mokkasufflé og appelsinkake med sjokoladeruller. Sjokoladedrømmer er illustrert med vakre bilder av de ferdige rettene, og oppskriftene er lette å følge, punkt for punkt.
Poul Joachim Stender m. fl.; Englebrød & korskaker. Utg. 2004. 265 sider. Illustrert. Meget pent eks. m/omslag. Kr 150,-.
Omtale: Bibelen er full av fortellinger om mat og måltider. I denne boka finner du oppskrifter som henter mening fra de bibelske fortellingene. Til påske minnes vi Jesu oppstandelse med lammestek og sjokoladeegg, og til pinse husker vi med flamberte retter at Guds ånd kom over disiplene som ildtunger. En bok om å huske tiden og kirkens fester gjennom sansene, og en oppfordring til å glede seg over god mat og måltidsfellesskap. Forord av Eyvind Skeie.
Marit Hovland; Bakeland. Norsk natur på sitt søteste. Utg. 2016. 200 sider. Illustrert. Meget pent eks. Kr 120,-.
Omtale: Bli med på en søt reise til Bakeland! Vakre naturbilder knyttet opp mot bakeoppskrifter setter deg i god stemning og inspirerer til kreativitet. Her er 50 fristende oppskrifter på ulike bakverk som ostekake, makroner, gulrotkake, sjokoladekake, nøttekake, marengs og kokoskake. Hver oppskrift har en tilknytning til naturen, for eksempel muffins pyntet med snøkrystaller av melisglasur, kanelsnurrkjeks med sjokoladekant inspirert av årringer, pepperkaker formet som kongler, løvtynne lønnebladkjeks og boller med kandiserte roser.
Åse Kongsvik; Ta kaka. Utg. 2013. 223 sider. Illustrert. Meget pent eks. Kr 150,-.
Omtale: TA KAKA Frå hellebakst til kunstferdige konditorkaker. Frå julekaker til lekre dessertar. Rikhaldige kakebord er tradisjon når noko skal feirast på Vestlandet. TA KAKA serverer for første gong vestlandskakene på eitt brett. Dette er ei norsk kakebok der kakene vert sette inn i ein større kulturhistorisk og geografisk samanheng. TA KAKA er ei reise i tid og rom: vi ser på utviklinga frå dei første enkle bakverk i tidleg mellomalder og fram til dagens moderne kakekunst. Boka er òg ei reise på Vestlandet, frå Egersund i sør til Kristiansund i nord. Kaketradisjonar frå bygd og by er med, ikkje minst frå "kakehovudstaden" Bergen. TA KAKA inneheld kring 200 oppskrifter frå heile Vestlandet og er rikt illustrert. Lat deg inspirere av flotte bilete til spennande kakebakst!
Holger Koefoed og Lars Barmen; Lystens kokebok. Mat, kjærlighet og kjærlighet til mat. Utg. 1998. 158 sider. Rikt illustrert. Meget pent eks. m/omslag. Kr 50,-
Omtale: Boken byr på et møte med tre forskjellige kulturers holdninger og tradisjoner knyttet til forbindelsen mat og kjærlighet: Norden, Frankrike og Østen. Har stikkordregister.
Elisabeth Johansson; Hjemmelaget is. Iskrem, sorbet, pinneis og iskaker. Utg. 2013. 157 sider. Illustrert. Meget pent eks. m/omslag. Kr 70,-.
Omtale: Noe av det beste som finnes, er hjemmelaget iskrem! I denne boka får du oppskrifter på alle tenkelige varianter av deilige munnfuller og med et vell av forskjelige smaksvarianter. Her er det over 170 oppskrifter på iskremer, paletas, semifreddo, parfaiter, sorbeter, iskrem på pinne, iskaker og godt tilbehør som sauser, strøssel og marengs. Det finnes oppskrifter på is som lages i ismaskin, og is som lages uten. Og det gis tips om hvordan du kan lage iskrem også uten iskremmaskin, det tar bare litt lenger tid – men venter du på noe godt, venter du ikke forgjeves. I boka finner du også delikate oppskrifter på alternative iskremer som lages uten egg og melkeprodukter.
Christian Teubner m fl.; Den store boken om ost. Utg, 1993. 255 sider. Illustrert. Meget pent eks. m/omslag. Kr 70,-.
Omtale: Presentasjon av klassiske og moderne osteretter så vel som internasjonale spesialiteter. I et eget osteleksikon presenteres de viktigste ostesortene, gruppert i "ostefamilier". Boken inneholder også et eget avsnitt med gode råd om hvordan osten skal behandles - innkjøp, lagring og oppbevaring. Gjennomillustrert. Har oppskriftsregister og register over nevnte ostetyper.
Arne Hjeltnes; Yst! Ei reise blant folk og ost i Norge. Utg. 2003. 159 sider. Meget pent eks. m/omslag. Kr 50,-.
Omtale: En kulturhistorisk reisebok om ost og ostens historie i Norge, men mest av alt en bok om Norges rikholdige osteproduksjon i vår tid.
Brukerprofil
Du må være logget inn for å se brukerprofiler og sende meldinger.
Logg innAnnonsens metadata
Sist endret: 1.3.2025 kl. 11:45 ・ FINN-kode: 395806145