
PhD-stipendiat i Kognitiv- og nevropsykologi
Universitetet i Oslo
- Frist 22.04.2025
- Ansettelsesform Engasjement
Stipendiat i Kognitiv- og nevropsykologi
Om stillingen
Det er en ledig stilling som stipendiat i Klinisk nevrovitenskapelig forskningsgruppe (Clinical Neurosceience Research Group: CNRG) ved Psykologisk institutt, Samfunnsvitenskapelige fakultet, Universitetet i Oslo. Stillingen er knyttet opp til prosjektet «Digital interventions for relapse prevention in adolescence», som er finansiert av Kavli og Universitetet i Oslo.
Stipendiaten må ta del i instituttets Ph.D-program og er forventet å fullføre prosjektet innen tilsettingsperioden. Formålet med stillingen er å opparbeide forskningskompetanse som leder opp til en doktorgrad. Stillingen har planlagt oppstart vår/sommer 2025. Tilsettingen er for tre år, med mulighet for inntil ett års tillegg av undervisningsplikt, avhengig av søkers kompetanse i forhold til undervisningsbehov.
Mer om prosjektet
Tilbakefall til depresjon hos barn og ungdom har store negative konsekvenser for individet, deres familier og samfunnet, både på kort og lang sikt. Likevel er tilbakefallsforebygging blant barn og ungdom et underforsket tema, og det har derfor av Kavli blitt utpekt som ett av ti temaer innen barn og unges mentale helse hvor behovet for ny kunnskap er stort. Formålet med prosjektet er å undersøke ulike digitale transdiagnostiske intervensjoner for tilbakefallsforebygging hos ungdommer i alderen 16-19 år som tidligere har hatt depresjon og/eller angstlidelser.
Studien er designet som en trearmet klinisk studie av ulike digitale intervensjoner, der tilbakefall til depresjon gjennom ett år er primærutfallsmålet. Forskningsprosjektet vil blant annet undersøke intervensjonenes virkningsmekanismer ved å benytte seg av psykologiske kartleggingsverktøy, samt undersøke helseøkonomiske effekter av disse intervensjonene. Studien vil være heldigital og inkludere ungdommer fra hele landet.
Et viktig mål for prosjektet er å bygge opp kunnskap om hvordan man kan forebygge tilbakefall til depresjon og legge grunnlaget for at dette kan bli et tilbud i helsetjenesten.
Ansettelsen gjelder for en periode på 3 år, med mulighet for opp til 25% karrierefremmende arbeid
Om forskningsgruppen
CNRG er en forskningsgruppe som arbeider for å anvende nevrovitenskapelig kunnskap for å forstå mekanismene bak, utviklingen av og behandling av psykiske lidelser hos den enkelte pasient. Gruppen består av professorer, førsteamanuenser, forskere og PhD-stipendiater, hovedsakelig med psykologfaglig bakgrunn, og har både nasjonale og internasjonale samarbeidspartnere.
Dine arbeidsoppgaver vil i hovedsak være
- Tett samarbeid med prosjektleder og øvrige prosjektdeltakere.
- Rekruttering av deltakere.
- Gjennomføring av datainnsamling og analyse av data.
- Skrive og publisere artikler og gjennomføre et doktorgradsprosjekt.
- Kommunisere prosjektets resultater i relevante kanaler.
- Bidra til å løse prosjektets administrative oppgaver.
Hvilken kompetanse er viktig i denne rollen?
- Søker må ha profesjonsutdanning i psykologi eller medisin og må være kvalifisert for opptak til doktorgradsprogrammet ved det samfunnsvitenskapelige fakultet: https://www.uio.no/forskning/phd/. Snittgrad på mastergrad må være A eller B. Søkere med snittkarakter C kan vurderes individuelt etter søknad.
- Erfaring med eller interesse for å arbeide med og forske på psykiske helseplager hos ungdom.
- Erfaring med eller interesse for å samarbeide med personer som har brukererfaring.
- Kompetanse innen kvantitative metoder.
- Søker må være flytende i norsk muntlig og skriftlig grunnet arbeidet med ungdommer.
- God skriftlig og muntlig fremstillingsevne i engelsk.
- God beherskelse av sosial medier.
- Struktur, nøyaktighet og evne til gjennomføring innenfor tidsramme.
- Tidligere forskningserfaring er en fordel.
Hva ser vi etter hos deg?
- Motivasjon for å bidra til forskning om ungdommers mentale helse.
- Entusiasme, fleksibilitet, god arbeidskapasitet og evne til å samarbeide.
- Du må trives med å jobbe med kollegaer, men samtidig være selvstendig.
- Nøyaktighet og pålitelighet er nødvendige egenskaper.
- Du bør like å ha ansvar for å koordinere arbeid i prosjektet, og forholde deg konstruktivt til alle deltagerne i prosjektet.
Ansettelse i stillingen bygger på en helhetlig vurdering av alle kvalifikasjonskrav som ligger til stillingen, inkludert personlige egenskaper.
Hvorfor skal du velge oss?
- Spennende og meningsfylte arbeidsoppgaver i en virksomhet med et viktig samfunnsoppdrag, som bidrar til kunnskapsutvikling, utdanning og opplysning som fremmer en bærekraftig, rettferdig og kunnskapsbasert samfunnsutvikling.
- Engasjerte kollegaer i et godt arbeidsmiljø.
- Stilling i en IA-virksomhet.
- Gode velferdsordninger.
- Mulighet for inntil 1,5 time i uken med trening i arbeidstiden.
- En arbeidsplass med gode utviklings- og karrieremuligheter.
- Medlemskap i Statens Pensjonskasse, som er en av Norges beste pensjonsordninger med gunstige boliglån og gode forsikringsordninger.
- Lønn i stilling som stipendiat, stillingskode 1017 i lønnsspenn fra kr 536 200 - 579 400, avhengig av kompetanse og erfaring. Fra lønnen trekkes 2 prosent i lovfestet innskudd til Statens Pensjonskasse.
- Les mer om fordelene med å jobbe i staten i Arbeidsgiverportalen.
Inkluderende arbeidsliv og mangfold ved UiO
Inkludering og mangfold er en styrke. UiO har et personalpolitisk mål om å oppnå en balansert kjønnssammensetning og rekruttere personer med innvandrerbakgrunn. Videre ønsker vi medarbeidere med ulike kompetanser, fagkombinasjoner, livserfaring og perspektiver. Vi vil tilrettelegge for medarbeidere som har behov for det.
Dersom det er kvalifiserte søkere med funksjonsnedsettelse, hull i CV-en eller innvandrerbakgrunn, skal vi innkalle minst én søker i hver av disse gruppene til intervju.
Vi håper at du søker på stillingen hos oss.
Mer informasjon om likestillingstiltak ved UiO finner du her (https://www.uio.no/for-ansatte/kompetanse/likestillingstiltak/).
Søknaden skal inneholde
- Søknaden skal inneholde:
- Søknadsbrev der motivasjon og kvalifikasjon for å søke stillingen beskrives (maks 1 side).
- CV (fullstendig oversikt over utdanning, praksis og faglig arbeid)
- Kopier av vitnemål med karakterutskrift og attester, og eventuelle faglige arbeider som det skal tas hensyn til ved bedømmelsen
- Minst to referanser (navn, tittel, e-post og telefon, samt beskrivelse av relasjon til søker)
I vurderingen av søkerne vil det bli lagt vekt på faglig bakgrunn og relevant erfaring knyttet opp til arbeidsoppgavene som er skissert, motivasjon for å søke stillingen og personlige egenskaper.
Når du søker på stillingen, ber vi deg hente utdanningsresultatene dine fra Vitnemålsportalen.no (https://www.vitnemalsportalen.no/). Om utdanningsresultatene dine ikke er tilgjengelige via Vitnemålsportalen, ber vi deg laste opp kopier av vitnemålene eller karakterutskriftene dine. Vi gjør oppmerksom på at all dokumentasjon må være på engelsk eller et skandinavisk språk. Det skal som hovedregel benyttes intervju i tilsettingsprosessen.
Generell informasjon
Aktuelle søkerne vil bli invitert til intervju.
Søkerlister kan bli offentliggjort iht. Offentleglova (https://lovdata.no/dokument/LTI/lov/2006-05-19-16) § 25 andre ledd. Når du søker jobb hos oss vil navnet ditt stå på den offentlige søkerlisten. Det er mulig å be om å bli unntatt denne listen. Du må begrunne hvorfor du ønsker unntak fra offentliggjøring og vi tar deretter stilling til om vi kan innvilge ønsket ditt. Kan vi ikke det vil du høre fra oss.
Vennligst se Forskrift til universitets- og høyskoleloven (https://lovdata.no/dokument/SF/forskrift/2024-06-28-1392/KAPITTEL_3#KAPITTEL_3), Retningslinjer for ansettelse i postdoktor- og stipendiatstillinger ved UiO (https://www.uio.no/om/regelverk/personal/vitenskapelig/retningslinjer-ansettelse-postdoktor-stipendiat.html) og Forskrift for graden philosophiae doctor (ph.d.) ved Universitetet i Oslo. (https://www.uio.no/om/regelverk/forskning/forskerutdanning/phdforskr.html)
UiO har en overtakelsesavtale (https://www.uio.no/for-ansatte/ansettelsesforhold/arbeidsresultater/overtakelsesavtale.html) for alle ansatte med formål å sikre rettighetene til forskningsresultater m.m
Kontaktinformasjon
Forsker og prosjektleder, Ragnhild Bø, e-post: ragnhild.bo@psykologi.uio.no
For spørsmål om det elektroniske rekrutteringssystemet, kontakt HR-konsulent Håvard Norgård Berger: h.n.berger@psykologi.uio.no
Om arbeidsgiveren
Universitetet i Oslo er Norges eldste og høyest rangerte
forsknings- og utdanningsinstitusjon med 28 000 studenter og 7 500 ansatte. Faglig bredde og internasjonalt anerkjente forskningsmiljøer gjør UiO til en viktig samfunnsaktør.
Psykologisk institutt er det eldste psykologiske instituttet i Norge. Forskningen ved instituttet er internasjonalt rettet med flere internasjonale samarbeidsprosjekter, og avspeiler psykologiens mangfold og kontaktflate med andre vitenskapelige disipliner, i medisin, humaniora og samfunnsfag. Studietilbudet i psykologi omfatter profesjonsstudiet i psykologi, samt et bachelor- og mastergradsprogram. I tillegg har instituttet en forskerutdanning (Ph.D.-grad) med 140 registrerte kandidater. Instituttet har en stab på 75 faste vitenskapelig ansatte, ca. 70 stipendiater og postdoktorer, og en teknisk/administrativ stab på 22 personer.
- Sektor: Offentlig
- Sted: Boks 1072 Blindern, 0316 Oslo
- Bransje: Forskning, utdanning og vitenskap
- Stillingsfunksjon: Forskning/Stipendiat/Postdoktor
Annonseinformasjon
- FINN-kode 399604914
- Sist endret