
Teknisk inspektør og ansvarlig for vedlikeholdssystem
Havforskningsinstituttet
- Frist 21.04.2025
- Ansettelsesform Fast
Teknisk inspektør og ansvarlig for vedlikeholdssystem
Om stillingen
Ved Rederiavdelingen, Seksjon fartøydrift, søker vi nå etter Teknisk inspektør-Vedlikehold system ansvarlig, som vil bli en sentral del av rederiets operative driftsteam.
Sammen med engasjerte og dyktige kollegaer vil teknisk inspektør være en aktiv og viktig bidragsyter i driften av rederiet. Arbeidssted vil være i Bergen. Som teknisk inspektør vil du få ansvar for oppfølging av drift og vedlikehold av et utvalg av våre fartøy, i samarbeid med rederiets øvrige tekniske team og personell om bord. Videre anslår vi at 50% av stillingen relateres til administrasjon av rederiets vedlikeholdssystem (TM-v2). Havforskingsinstituttet bruker aktivt digitale verktøy for samhandling og kommunikasjon, men noe reisevirksomhet må påregnes.
Stillingen rapporterer til seksjonsleder fartøydrift.
Arbeidsoppgaver
• Daglig teknisk oppfølging av tildelte fartøy.
• Støtte til forskere og teknikere ifm. installasjon av forskningsutstyr om bord.
• Innkjøp av reservedeler og servicetjenester for noen fartøy, samt fakturabehandling.
• Oppfølging av klasse- og sertifikatstatus, samt interne kvalitetskrav.
• Oppfølging av vedlikehold og tilstand.
• Planlegging, koordinering og gjennomføring av dokking/verkstedsopphold.
• Budsjett- og kostnadskontroll.
• Administrasjon av rederiets vedlikeholdssystem og utvikle bruken av systemet sammen med andre brukere i land og om bord. Oppfølging opp mot systemets leverandør.
• Gi opplæring og støtte til brukerne av vedlikeholdssystemet både på sjø og land.
• Delta i beredskapsarbeid og bidra til utvikling av rederiets sikkerhetsstyringssystem.
Kvalifikasjoner
For å være kvalifisert til stillingen må du ha erfaring som maskinist eller dekksoffiser og gjerne inneha M1 eller D1. Alternativt høyere teknisk/nautisk utdanning på høyskole nivå.
Ellers er det ønskelig at du har:
• solid relevant erfaring innen maritim drift.
• erfaring fra planlegging og oppfølging av verkstedsopphold for skip.
• erfaring som maskinist på avanserte fartøy.
• god kjennskap til nasjonalt og internasjonalt maritimt regelverk, samt kjennskap til klasseselskap og regelverk for sertifisering av skip.
• god IT-kompetanse, og gjerne erfaring med ERP-systemer.
• god muntlig og skriftlig framstillingsevne på norsk og engelsk.
• evne og vilje til samarbeid og å drive ledelse.
Vi på Havforskningsinstituttet er overbeviste om at personlighet spiller en rolle i hvordan man jobber, kommuniserer og trives på arbeidsplassen. Til denne stillingen ser vi for oss deg som evner å jobbe i tett samarbeid med andre og utvise gode lederegenskaper. Det vil si at du kommuniserer tydelig med dine kollegaer, takler stressende situasjoner på en konstruktiv måte, jobber målrettet og systematisk og er nysgjerrig på nye utfordringer.
Arbeidsspråket er norsk, men vi arbeider internasjonalt, så den vi ansetter må beherske norsk og engelsk både muntlig og skriftlig.
Inkludering og mangfold, og positiv særbehandling
Havforskningsinstituttet er opptatt av mangfold, og vi oppfordrer alle kvalifiserte kandidater til å søke jobb hos oss, uavhengig av alder, kjønn, funksjonsevne, nasjonalitet eller etnisk bakgrunn. Havforskningsinstituttet er en IA-bedrift, og vi ønsker å legge forholdene til rette for søkere med redusert funksjonsevne.
Dersom det finnes kvalifiserte søkere med funksjonsnedsettelse, hull i CV eller innvandrerbakgrunn, vil vi innkalle minst én søker i hver av disse gruppene til intervju. For å bli vurdert som søker med rett til positiv særbehandling, må du oppfylle visse krav. Du kan lese mer om kravene her. (https://arbeidsgiver.dfo.no/strategisk-hr/inkluderingsarbeid/bli-bedre-pa-rekruttering/hvordan-skrive-stillingsannonser-som-inkluderer/positiv-saerbehandling-nar-man-soker-jobb-i-staten?size=n_20_n)
For å synliggjøre at du ønsker å bli vurdert som søker med rett til positiv særbehandling ber vi deg krysse av for dette i jobbportalen når du søker.
Vi tilbyr
Vi tilbyr utfordrende arbeidsoppgaver og et kreativt arbeidsmiljø i et nasjonalt institutt med mye internasjonal kontakt, gode pensjonsordninger og velferdstilbud.
Lønn etter avtale som 1087 overingeniør eller 1181 senioringeniør, i Statens lønnsregulativ, avhengig av kvalifikasjoner. Fra bruttolønnen trekkes 2 % til Statens pensjonskasse.
Les mer om Havforskningsinstituttet på: www.hi.no (https://www.hi.no).
Ytterligere informasjon
Les mer om fartøyene våre på hi.no (https://www.hi.no/hi/om-oss/fasiliteter/vare-fartoy)
Vi gjør oppmerksom på at opplysninger om søkere kan bli offentliggjort selv om søker har bedt om å være unntatt fra søkerlisten. Søkere vil bli orientert om dette på forhånd.
Ønsker du mer informasjon kan du ringe vår seksjonsleder fartøydrift, Johnny Ytreland, mob. 92487010.
Søknad skal sendes elektronisk via link på denne siden med CV, relevante attester og vitnemål. Søknader som ikke sendes elektronisk via link, vil ikke bli behandlet.
Arbeidsspråk om bord er norsk, og vi ber derfor om at søknaden blir skrevet på norsk.
Søknadsfrist: 21. april, 2025
Om arbeidsgiveren
- Sektor: Offentlig
- Sted: Postboks 1870, Nordnes, 5817 Bergen
- Bransje: Maritim og offshore
- Stillingsfunksjon: HMS, Maskinist, Teknisk sikkerhet/QHSE
Annonseinformasjon
- FINN-kode 400617034
- Sist endret