
Prodekan for forskning og utdanning LUSP
Høgskolen i Østfold
- Frist 29.4.2025
- Ansettelsesform Engasjement
Prodekan for forskning og utdanning, Fakultet for lærerutdanninger og språk
Fakultet for lærerutdanninger og språk har som ambisjon å fremme gode oppvekstsvilkår for barn og unge, og å levere forskningsbasert undervisning og fremragende forskning. Fakultetet har en sterk språkfaglig profil, og er en anerkjent og foretrukket samarbeidspartner regionalt, nasjonalt og internasjonalt innen oppvekst, læring og språk. Tverrfaglig ekspertise i fagmiljøene bidrar til å forme politikk og praksis, og vi retter oss mot nasjonale og internasjonale forskningsmiljøer.
Forskningen ved fakultetet favner bredt innenfor språk, lærerutdanninger og barn og unges oppvekst; hovedparten skjer i fakultetets tverrfaglige forskningsgrupper. Fagmiljøene representerer høgskolens satsingsområde Språk i opplæringen, og utgjør en vesentlig del av høgskolens tverrfaglige satsingsområde Det digitale samfunn.
Studieporteføljen til fakultetet inneholder lærerprofesjonsutdanninger rettet mot barnehage, grunnskole og videregående skole. Vi har i tillegg bachelor- og masterstudier, årsstudier og videreutdanninger rettet mot språkfag, barn og unges oppvekst og lærerutdanninger. Fakultetet har et stort tilbud av studier i engelsk, fransk, tysk og spansk. Fakultetet er en pioner på profesjonsfaglig digital kompetanse i lærerutdanningene og tilbyr en rekke nettbaserte studier (“digital campus").
Fakultet for lærerutdanning og språk ble etablert i 2021 etter at Høgskolen i Østfold fikk ny faglig organisering. Fakultetet er fortsatt i utvikling når det gjelder undervisning, forskning, formidling og organisasjonskultur. Fakultet for lærerutdanninger og språk har ca. 200 ansatte og ca. 2700 studenter fordelt på tre institutter og ett senter: Institutt for språk, litteratur og kultur, Institutt for pedagogikk, IKT og læring, Institutt for real-, praktisk-estetiske, samfunns- og religionsfag og Fremmedspråksenteret - Nasjonalt senter for engelsk og fremmedspråk i utdanningen. Fakultetet er lokalisert på studiested Halden.
Vi søker nå en ambisiøs og motiverende prodekan forskning og utdanning som ønsker å videreutvikle en attraktiv og utviklingsorientert høgskole sammen med kompetente og engasjerte medarbeidere.
Om stillingen
Prodekan for forskning og utdanning er dekanens nærmeste rådgiver i forskningsfaglige og strategiske spørsmål. Samhandling og sammenheng mellom forskning og utdanning i fakultetets portefølje blir ett av fokusområdene i stillingen, i tillegg til å styrke og videreutvikle fakultetets forskningsmiljøer og forskningsformidling. Prodekan jobber tett sammen med programleder for EVU og studieporteføljeutvikling, som har det overordnete ansvaret for fakultetets studieportefølje. Prodekan rapporterer til dekanen, og er del av fakultetets ledergruppe sammen med institutt- og programlederne. Stillingen er en 100 %-stilling.
Prodekanen ansettes for en periode på fire år med mulighet for videre ansettelse etter søknad på stillingen etter endt åremålsperiode. Ansettelse i stillingen er begrenset til tre åremålsperioder, til sammen 12 år.
Ansettelse vil gjelde fra 1. august 2025.
Arbeidsoppgaver
Prodekan forskning og utdanning har ansvar for:
- Styrke og utvikle fakultetets forskningsprofil og forskningsportefølje
- Styrke samhandling mellom forskning og utdanning ved fakultetet
- Ivareta personalansvaret for fakultetets stipendiater, og legge gode rammer for oppfølging av fagansatte i kompetanseløp
- Utarbeide og sikre implementering av fakultetets strategi blant annet gjennom oppfølging av aktivitetsplaner og forskningsprosjekter
- Fremme konkurransedyktige forskningsmiljøer som kan hente inn ekstern finansiering til sin forskning
- Være en pådriver i langsiktig kompetanseutvikling for å sikre at fakultetet til enhver tid har relevant og fremtidsrettet vitenskapelig kompetanse, i samarbeid med fakultetets ledergruppe
- Styrke aktivt fakultetets aktiviteter på forskningsformidling
- Lede og drifte fakultetets FoU-utvalg og representere fakultetet ved høgskolens sentrale FoU-utvalg
- Bistå dekanen i saker til fakultetsstyret
- Bistå instituttene ved tildeling av forskningstid til fagansatte
- Styrke det vitenskapelige samarbeidet mellom instituttene, på tvers av fakultetene og med eksterne aktører
- Sikre etterlevelse av lover, regler, rutiner og systemer forskere skal forholde seg til gjennom kvalitetsarbeid i forskning
Kvalifikasjonskrav
For ansettelse i stillingen må du ha
- doktorgrad med relevans for fakultetets profil.
- en trygg og inspirerende lederstil.
- motivasjon og evne til å lede endringsprosesser, samt erfaring med personalledelse, økonomistyring og gjennomføring av omstillingsarbeid.
- inkluderende og utpreget samarbeids- og kommunikasjonsevner.
- god muntlig og skriftlig fremstillingsevne på norsk (B2-nivå) og engelsk.
Det er en fordel om du har
- erfaring fra forskningsveiledning og forskningsledelse
- erfaring med undervisning fra høyere utdanning
Hvem ser vi etter?
- Du er trygg og inspirerende med et strategisk fokus og evner å skape resultater i samarbeid med andre
- Du skaper begeistring og oppslutning om felles mål
- Du er ambisiøs på høgskolens vegne, planmessig, og resultatorientert
Vi tilbyr
- En spennende lederrolle ved en høgskole i utvikling. Du vil få utfordrende og meningsfulle lederoppgaver i et lederkollegium med høye ambisjoner for høgskolen, og bli en del av et sterkt fagmiljø med engasjerte studenter og dyktige kollegaer. Arbeidsmiljøet vårt er positivt og utviklende, med gode muligheter for kompetanseutvikling.
- Vi tilbyr gode forsikringsordninger, pensjons- og lånemuligheter med gunstige renter og vilkår gjennom Statens Pensjonskasse. Lønn i stilling som 1474 Dekan, fra kr 900 000- 1 100 000. For spesielt kvalifiserte søkere kan høyere lønn vurderes. Lønnsinnplassering avhenger av din kompetanse, erfaring og en markedsmessig vurdering.
Dette er Høgskolen i Østfold
Kjernen i høgskolens virksomhet er å tilby og utvikle forskningsbasert kunnskap med samfunnet - for framtida og gi studenter tilgang til fremragende samfunnsrelevante og profesjonsrettede studier. Vi har en bred studieportefølje som spenner fra profesjonsutdanninger til kunstutdanninger, fra bachelor- til ph.d.-nivå. Høgskolen er lokalisert med studiesteder i Fredrikstad og Halden.
Høgskolens fagmiljøer er organisert i tre større fakultet: Fakultet for helse, velferd og organisasjon, Fakultet for lærerutdanninger og språk, og Fakultet for informasjonsteknologi, ingeniørfag og økonomi. I tillegg har vi Akademi for Scenekunst.
På høgskolen jobber det ca. 730 ansatte og vi har ca. 8000 studenter.
Video: https://www.youtube.com/watch?v=C-xfnuAg0q8
Innsending av søknad
Du sender inn søknaden din via vårt rekrutteringssystem Jobbnorge. Søknaden må inneholde CV, aktuelle vitnemål og attester.
All vedlagt dokumentasjon skal være på norsk, skandinavisk eller engelsk.
Andre opplysninger
Aktuelle søkere vil bli innkalt til intervju.
I henhold til offentlighetsloven § 25, 2. ledd kan opplysninger om søkeren bli offentliggjort selv om søkeren har anmodet om ikke å bli oppført på søkerlisten.
Inkludering og mangfold er en styrke. Høgskolen jobber for å oppnå en balansert kjønnssammensetning og rekruttere personer med innvandrerbakgrunn. Videre ønsker vi medarbeidere med ulike kompetanser, fagkombinasjoner, livserfaring og perspektiver.
Vi vil tilrettelegge for medarbeidere som har behov for det. Dersom det er kvalifiserte søkere med funksjonsnedsettelse, hull i CV-en eller innvandrerbakgrunn, skal vi innkalle minst én søker i hver av disse gruppene til intervju.
Ansettelsen blir gjennomført etter prinsippene i statsansatteloven, og lovverk som regulerer eksport av kunnskap, teknologi og tjenester. Etter ansettelsen må du påregne at det kan skje endringer i arbeidsområdet.
Lurer du på noe? Ta kontakt med oss!
Ta gjerne kontakt for en prat om stillingen med:
- Dekan Martin Hollmann, e-post: martin.hollmann@hiof.no, tlf: +4769608009
Har du spørsmål om rekrutteringsprosessen kan du kontakte:
- HR partner Birgitte Nyborg, e-post: birgitte.nyborg@hiof.no, tlf: +4769608239
Om arbeidsgiveren
Gjennom utdanninger, forskning og kunstnerisk utviklingsarbeid av nasjonal og internasjonal kvalitet og relevans, og gjennom vårt bidrag i offentlig ordskifte og kunnskapsformidling, skaper vi et bedre og bærekraftig samfunn. Vi skal ha internasjonalt engasjement, samtidig som vi styrker vår synlighet i og vårt fokus på nærsamfunnet. Gjennom samhandling og dialog med regionalt nærings- og samfunnsliv tar vi en aktiv rolle som samfunnsutvikler. Vi søker deg som brenner for faget ditt og som vil være med å utvikle Høgskolen i Østfold og ønsker å bygge en attraktiv, kompetent og utviklingsorientert høgskole. Bli en av oss!
«Det digitale samfunn» er et av våre to satsingsområder innenfor forskning og her belyser vi samspillet mellom digitalisering og samfunn fra ulike teoretiske perspektiver, samtidig som vi ønsker å bidra til utvikling av teknologi på en ansvarlig måte.
Vårt andre hovedsatsingsområde er «Språk i opplæringen» som skal styrke samarbeid på tvers av språkfagene og skape forutsetninger for et mangesidig forsknings- og undervisningsmiljø som står sterkt både nasjonalt og internasjonalt. Satsingen skal bidra til å posisjonere oss som landets ledende språkfaglige miljø.
- Sektor: Offentlig
- Lederkategori: Fagleder
- Sted: B R A veien 4, 1757 Halden
- Bransje: Barn, skole og undervisning, Forskning, utdanning og vitenskap, Offentlig administrasjon
- Stillingsfunksjon: Forskning/Stipendiat/Postdoktor, Professor/Førsteamanuensis, Undervisning og pedagogikk
Nøkkelord
utdanning, forskning, lærerutdanning, språk, forskningsledelse
Campus Halden (1/2)
Annonseinformasjon
- FINN-kode 400757143
- Sist endret