Bildegalleri
(1/1)
Caviezel Svizzera - Skål - tinn - Antikk Blikk Søtsaker
Til salgs1 767 kr
Beskrivelse
Antikk boks fra tidlig 1900 som tilhrer Dolcieria Pasticceria Svizzera Caviezel, som har vrt aktiv i Catania siden tidlig 1900.
Catania, 1914. Igjen et kollektivt minner. En polyfoni av stemmer som minner om og forteller om byen mellom vann og ild. Mellom duftende effluvier og falmede sider. Et perfekt svart-hvitt som vekker minner og flelser. Basaltveier, den truende skyggen av Den store krigen og lidenskapen til en familie. Et magisk og stemningsfullt sted. Kulinariske underverker som forener poesi. Den 12. september 1914, i via Etnea nummer 200, pner Pasticceria Svizzera Caviezel. De mest interessante karakterene i Catania kommer og gr i dette lokalet. Ercole Patti, Giovanni Verga, Alvaro Patern av prinsene av Biscari.
Historien forteller om svensken Alessandro Caviezel (som dro fra Pitasch, kantonen Graubnden) og hans ankomst til Sicilia, til Palermo. Det var i 1900. Min far var 15 r gammel da han dro alene med et par sko og to par strmper. Barfot, selvflgelig han hadde ikke engang en hest. Han krysset Rhinen og fortsatte videre gjennom Schwarzwald. Han brukte 3 dager p komme til Palermo, ml for mange etter flukten fra Bourbonene. P den tiden ble Sicilia sett p som appelsinens hjemland og ble beundret av Goethe for sin storhet. Slik forteller snnen Luca Caviezel til Silvia Ventimiglia. Alessandro fr kallenavnet "den lille" p grunn av sin hyde og unge alder. Alessandro jobber, renser vinduene, men etter noen r blir rutinene slitsomme.
Molla alt og flytter til Catania. Sammen med vennen sin Ulrico Greuter og med hjelp fra familien Caflisch pner han konditoriet. Et sted hvor man kan smake p iskrem, sorbett, kaker og pizzette. Det er begynnelsen p en drm og en stor kjrlighet. En kjrlighet som blir gjengjeldt mellom familien Caviezel og cataneserne (litt mindre fra den politiske og fagforeningsverdenen). I Catania finnes det ikke en borger som ikke har noe fortelle om Pasticceria Svizzera Caviezel.
Stengt i 1995.
Catania, 1914. Igjen et kollektivt minner. En polyfoni av stemmer som minner om og forteller om byen mellom vann og ild. Mellom duftende effluvier og falmede sider. Et perfekt svart-hvitt som vekker minner og flelser. Basaltveier, den truende skyggen av Den store krigen og lidenskapen til en familie. Et magisk og stemningsfullt sted. Kulinariske underverker som forener poesi. Den 12. september 1914, i via Etnea nummer 200, pner Pasticceria Svizzera Caviezel. De mest interessante karakterene i Catania kommer og gr i dette lokalet. Ercole Patti, Giovanni Verga, Alvaro Patern av prinsene av Biscari.
Historien forteller om svensken Alessandro Caviezel (som dro fra Pitasch, kantonen Graubnden) og hans ankomst til Sicilia, til Palermo. Det var i 1900. Min far var 15 r gammel da han dro alene med et par sko og to par strmper. Barfot, selvflgelig han hadde ikke engang en hest. Han krysset Rhinen og fortsatte videre gjennom Schwarzwald. Han brukte 3 dager p komme til Palermo, ml for mange etter flukten fra Bourbonene. P den tiden ble Sicilia sett p som appelsinens hjemland og ble beundret av Goethe for sin storhet. Slik forteller snnen Luca Caviezel til Silvia Ventimiglia. Alessandro fr kallenavnet "den lille" p grunn av sin hyde og unge alder. Alessandro jobber, renser vinduene, men etter noen r blir rutinene slitsomme.
Molla alt og flytter til Catania. Sammen med vennen sin Ulrico Greuter og med hjelp fra familien Caflisch pner han konditoriet. Et sted hvor man kan smake p iskrem, sorbett, kaker og pizzette. Det er begynnelsen p en drm og en stor kjrlighet. En kjrlighet som blir gjengjeldt mellom familien Caviezel og cataneserne (litt mindre fra den politiske og fagforeningsverdenen). I Catania finnes det ikke en borger som ikke har noe fortelle om Pasticceria Svizzera Caviezel.
Stengt i 1995.
NB: Knappen for å vise hele beskrivelsen har kun en visuell effekt.
Beliggenhet
Italia
FINN-kode | 401606134 |
---|---|
Sist endret | 6.4.2025 kl. 14:18 |