Bildegalleri
Bøker om Øl og Brennevin. Whisky, Akevitt, Cognac. Bryggeri.
Trygg handel med Fiks ferdig
Varen blir sendt til deg, og du har 24 timer på deg til å inspisere den før pengene overføres til selger.
Beskrivelse av varen
Tilstand: Pent brukt - I god stand
Pris per bok finner du i parentes etter boken.
Bruun, Tor: Alkoholens historie - fra rennestein til kongens bord, 2009. Boka beskriver alkoholens historie i Norge. De ulike kapitlene tar for seg blant annet gjæring, bruk og framstilling av mjød, øl, vin og brennevin, Vinmonopolet, drikkekultur og alkohol og religion. Boka inneholder også et kapittel om rus og bakrus skrevet av Jahn Otto Johansen. Med kronologisk oversikt. Nær som ny - 350 kr
Johan Setnes: Vin med smak av natur, 2000. Som ny - solgt
Øl og brygg i bygd og by av Arne Hjeltnes, 2018. Du vil finne mykje godt øl i denne boka om gründarskap og entusiasme. Øl og brygg i bygd og by er ei bok å verta tyrst av, og du kjem til å møta ei gjeng du vil verta imponert over. Boka fortel òg korleis du kan laga ditt eige øl. Boken er som ny. 200 kr
Damer og øl av Uhlen, Hummelvoll og Larsen, 2016. Som ny - 150 kr
Børretzen, Odd: Berus eder! En bok om vårt triste forhold til alkoholens gleder. 1985 - 100 kr
W. C. Whitfield: Here's How Mixed Drinks, 1941 - 200 kr
Bezzant, Norman: Vin. Cappelens store vinbok. 1987. I original kassett. Små brukerspor - 150 kr
JOHNSON, HUGH: Vinens verden. 4. utg 1995. pen - 200 kr
JOHNSON, HUGH: Vinens verden. 3. utg 1988. pen - 200 kr
Øl guiden. 200 forskjellige sorter. Flaskene, boksene, karakteristikk, bryggeri, 2003 - 100 kr
Michael Jacksons pocket beer book, 1997 - 100 kr
E.C. Dahls Øl & dramviser. Sanghefte på 44 s (100 kr)
Kaloritabell over våre vanligste drikker. Liten folder som er perfekt å ha liggende i baren. Denne blir garantert hyppig kommentert, 1976 (100 kr)
Kvig, Jørn Idar Almås: Sommerøl - en guide til sommerens øl. I boka presenteres over 200 forfriskende og leskende øl fra hele verden, som med stort hell kan nytes i løpet av sommeren. 2016. Som ny (150 kr)
Greg Hughes: Brygg ditt eget øl. 100 oppskrifter, pilsner, porter, bock, pale ALE, IPA, hvete, lager, bitter, stout, 2017. Som ny (250 kr)
Øl. Kunskap ger makt av Åeter M. Eronson. Svensk bok fra 2010, 93 s (75 kr) H191
Den komplette barboken, alt om brennevin, sterkvin, likører og cocktailer av André Dominé. I denne boken får du vite det aller meste om utstyret man bør ha i en bar, berømte barer gjennom historien, de ulike bartypene - fra tradisjonelle puber til supertrendy designerbarer, bar-anekdotene, brennevinets historie, hvordan man lager de kjente brennevinstypene +++. 2009, 816 s. Boken er ikke pakket ut av plasten og fremstår som ny (200 kr) H193
PARMANN, GEORG: Mat for ølvenner. 1987, 93 s (80 kr) H194
SMITH, ESPEN (Red.) Ølboka - all verdens øl. 2011, 352 s. Boka har omtale av mer enn 800 bryggerier og smaksnotater for mer enn 1700 ølsorter (175 kr) H195
EIDEM, PAUL LORCH: øl i glass og gryte. Hefte på 24 s. Utgitt av Bryggeriforeningen (50 kr) H197
Beretninger om øl fra næring til nytelse - fra næring til nytelse av Hroar Dege. 1999, 291 s. Med omslag og som ny (150 kr) H198
100 års Hansatid. 1891 - 1991. AS Hansa Bryggeri Bergen av Frithjof Sælen. 1991, 88 s. Rikt illustrert bl.a. med tegninger av Audun Hetland (solgt)
LEVENTHAL, JOSH: Ølvennens ledager. En veileder til produksjon, brygging, smaking, rangering og drikking verden over. 2000, 178 s. Med omslag og som ny (125 kr) H201
Øl med kniv & gaffel - det handler om smak! av Sigrid Strætkvern "Øl med kniv og gaffel" er både en kokebok og en kosebok, som med sine vakre fotografier og stilrene design vekker både nysgjerrigheten, leselysten og appetitten. 2009, 253 s (150 kr) H202
Knut Albert Solem: Norsk Øl- og Bryggeriguide. Presentasjonen er alfabetisk og hvert bryggeri får en side om selve bryggeriet og et tilstrekkelig antall sider til å presentere deres ølutvalg. 2015 - 200 kr
Stian Staysman Thorbjørnsen og Jørn Idar Almås Kvig: Øl hele året. Fra øldrikker til ølkjenner, 2020. Her får du vite hvilke øl som passer til hvilke årstider, hvordan du lager ditt eget øl, hvordan du trener opp lukte- og smakssans, du får en oversikt over gode øl-steder og blir tatt med til ulike norske øl-produsenter. Som ny - 200 kr
Øl fra hele verden - over 350 klassiske øltyper av David Kenning og Robert Jackson. 2009, 320 s. Med omlag og som ny (150 kr) H210
JACKSON, MICHAEL: Den store ølboken. 1991, 255 s. Boken er som ny (250 kr) H211
ELIASSEN, SVEN G. "Lad øllet sprudle..." Borg Bryggerier 130 år. Sarpsborg 1985. Orig. omsl. 69 s. Illustrasjoner av Tore Bernitz Pedersen. Fotografier, delvis i farger (100 kr) H212
PROTZ, ROGER: The Ultimate Encyclopedia of Beer. 1995. 224 s. Med omslag, pen (200 kr) H213
Vår gyldne drikk. Utg. av Den norske Bryggeriforening. 64 s. Illustrert. 1987 (75 kr) H215
Øl-visene. (Omslagstittel). Utsendt av A/S Schous Bryggeri. (1940).16 s (100 kr) H216
EIDEM, PAUL LORCK: Gode venner - øl og mat. Oslo U.å. (Den norske Bryggeriforening). Meget rikt illustrert i farver. Plansje med krydderprøver (100 kr) H217, H218, H219
German wheat beer. Classic Beer Style series no. 7. Engelsk (80 kr)
Knut A. Solem: Ølguiden. 2016 (100 kr)
Den norske ølboka. En guide til norske øl og bryggerier av Jørn Idar Almås Kvig. 2016 (200 kr)
Ikke bare øl av Espen Smith. Her gis kunnskaper og råd som inspirerer til å prøve ut ulike typer ølsorter og til å bruke øl i og til ulike matretter. I denne boka blir man godt kjent med produktene og med viktige bryggerier. 2006, 133 s (150 kr)
Munkebo, Jørgen: Kunsten at lave øl og vin - for 35 øre pr. flaske. 1973. Ryggen slitt og trenger litt tape, noe skribleri på innside perm, ellers ok bok. Dansk (100 kr)
Great Beer Guide av Michael Jackson, 2005. 500 classic brews (150 kr)
The world to Guide by Michael Jackson, 1977 - 130 kr
The world to Guide by Michael Jackson, 1987 - 150 kr
ØYSTÅ, ØYSTEIN: Øl til glede. Den norske ølboken. Fotografier av Morten Krogvold og Lisa Westgaard. 1996 - 250 kr
Homemade Beer, Cider and Stout, 1993 (100 kr)
Udo Pini: Øl, 2003 (100 kr)
Ølbrygging fra hånd til munn av Thomas Horne er boka for alle som har et lidenskapelig forhold til øl. 2016 (200 kr)
Alt om øl av Jan Hillesland, 2003. Som ny. Her er basiskunnskapen du som liker øl bør ha. Om hvordan øl brygges, beskrivelse av ulike øltyper og en innføring i ølets historie ute og hjemme (200 kr)
Gustav Foseid: Håndbok i ølbrygging, 2013 (150 kr)
Espen Smith: Espens ølsafari. De beste ølturene og den beste ølmaten, 2013 - solgt
Hylje Mortensen og Vidar Johnsen: Den komplette guiden til norsk øl, 2009 (250 kr)
Robert Storm Petersen: Carlsberg. Dagbokblade om øl. Samt fortællingen om ølfus, 1957. Trykksak sendt ut fra Carlsberg til kunder i Danmark. Medfølger et trykket kort fra Carlsberg med tekst og stempler. Uvanlig sak - og morsom (250 kr)
Jørn Idar Almås Kvig: Ølboka - en guide til øl i Skandinavia, 2015. En del riper på front og bak, ellers som ny (200 kr)
Sæthre, Jostein: Loggbok for ølbryggere : alt du trenger å vite om hva, hvorfor og hvordan du loggfører, 2017. Med denne loggboka kan ølbryggeren enkelt holde orden på bryggenotatene og systematisere egne erfaringer. Boka inneholder bryggeskjema for 52 oppskrifter. I skjemaene kan bryggeren notere alt som skjer med ølet underveis i bryggeprosessen. Som ny (200 kr)
Jan A. Hansson: Tørst. 66 venner i baren. En drinkebok. 2001 (100 kr)
Olsson/Landeberg: Coctailguiden, 2003 (100 kr)
Steffensen & Eklund: Whiskyboka - en guide til Whisky, 2015 (solgt)
Judy Ridgway: Vinsmaker-skolen. 12 leksjoner i vinsmaking. Denne kursboken i vinsmaking er bygget opp av 12 leksjoner som hver fokuserer på ulike egenskaper hos viner fra hele verden. Kurspakken inneholder også en perm hvor man kan notere ned smakserfaringer. 1997 (200 kr)
Töringe/Åberg: likører med smak av natur, 1998, nær som ny - 300 kr
Östling, Erik: Vinlegning. 1973 - solgt
Leonard S. Bernstein: Vinsnobbens offisielle håndbok, 1987 - solgt
Rusk, Göran: Nytelse, næring, kultur. En bok om mat og drikke. 1995 (150 kr)
Floyd. Dagen derpå. Keith Floyds bakrusbibel med femdagers avrusingskur, 1998 (100 kr)
Oskar Steingrimsen: Din egen dram - en kortfattet innføring i kunsten å krydre brennevin med urter og planter fra norsk villflora. 1992 (200 kr)
Eli Kari Gjengedal: Cocktail. 44 vegar til fin bris, 2004 (100 kr)
Gregory J. Noonan: Scotch Ale. Classic beer 8, 1993 (100 kr)
Whisky - Livets vann. Av Jean-Bastien Rousies, 2001 - 200 kr
Helen Arthur: Whisky. The water of life - Uisge beatha, 2000 (150 kr)
Cocktails. Over 200 oppskrifter fra hele verden, 1987 (70 kr)
Field Guide to Hendrick's Gin - Volume 2 by Hendrick's, 2005. Som ny (100 kr)
Fuglum, Per: Kampen om alkoholen i Norge 1816 - 1904. Exlibris, 1972 (250 kr)
Grøntvedt, Bjarne: Vinlære. Kort orientering om vin, brennevin og fruktvin. 7. utg (80 kr)
Martell Cognac. The story of the brandy with the golden gleam, 1973, engelsk (100 kr)
Arnt Steffensen: Cognacboka – en guide til cognac, 2016 - solgt
Schibsteds store bok om Konjakk, 1998. Meget pen - 200 kr
SVENSSON HAAKON: Fransk vin. Med tegninger av Audun Hetland. 1956 (100 kr)
Smith, Espen: Akevitt. En guide fra Aalborg til Ægir. 2016. Som ny (200 kr)
GLOB, P.V.: Globs brændevinsbog. 1972. Dansk - solgt
David Outerbridge: Bakrus-håndboken. Fra bakrus til gledesrus i ett sprang, 1985 (100 kr)
Quentin Parker: Den lille boken om bakrus. Her får du tips om hva om kan kurere fyllesyke og hva som bare er myter. Boka er full av små tester, oppskrifter og gode råd som vil hjelpe deg med å overleve dagen derpå. Forfatteren behandler temaet med både humor, snert og ironi. 2021. Som ny - 80 kr
Den store drinkboken. Klassiske og moderne oppskrifter fra hele verden av Alex Barker.
Boka inneholder 1001 oppskrifter på drinker fra hele verden, bl.a. Dry martini, Coconut breeze, Kir og Twister. 2005 (150 kr)
Populære coctails og longdrinks. Plansje fra 1960-tallet med oppsett for en rekke drinker, og med bilder av ulike flasker. Perfekt å henge opp i baren (100 kr)
Southern Comfort. Barmate. Vedlegg til Playboy 1964 (80 kr)
Akevitt - livets vann av Lene Aarnes Westerhaug. En rikt illustrert og nydelig designet bok som knytter vår akevitt til europeisk brennevinshistorie tilbake til middelalderen. 2012, 207 s (250 kr)
Vår gyldne drikk. Utgitt av Bryggeriforeningen 1971, 79 s (100 kr)
Champagne by William I. Kaufman. Bok i stort format fra 1987. Masse flotte illustrasjoner (100 kr)
Alm, Jens M.: Den norske dram. Brennerisamvirket i Norge. Utgitt i 1979 av Brennerienes Forening. 304 sider. Innbundet. Pent eksemplar (250 kr)
Sally Ann Berk: The Martini book. 1998 (100 kr)
Verdens beste whisky - 500 favoritter fra mer enn 20 land av MacLean, Charles. Som ny (120 kr) H1023
En guide til akevitt. Og historien om sjøreisen som skapte den norske nasjonaldrikken av Per Lars Tonstad. 2007, 151 s + oversikt over merker (250 kr)
JOHANSEN , PER OLE: Brennevinskrigen. En krønike om forbudstidens Norge. 1985, 188 sider. Illustrert. Med vareomslag. (130 kr) H207 og H208
SYVERSEN, ODD M. Akevitt! Linjer om Løiten. Etterord av Lars-Jacob Krogh. 1987. Med smussomslag. 148 s. Illustrasjoner. Fargeplansjer. Faksimiler. Meget pen (200 kr) H220
SVENSSON, HAAKON: Vin og brennevin. 1953. 2.oppl. 309 s. Tegninger av Gösta Hammarlund. (100 kr) H222
BOHRMANN; PETER: The Bartender's Guide. Short, long, hot, cold, shaken, stirred, alcoholic or non-alcoholic - The Bartender's Guide features over 1400 drink recipes In all (100 kr) H224
STORA BOKEN OM DRINKAR OCH DRYCKER. ICA Bokförlag, Västerås 1990. 187 s (75 kr) H225
NYGAARD, TRULS: Norsk brennevinsleksikon samt brennevinsbrenningens historie i Norge. Oslo 1975, 152 s. Rikt illustrert. Med vareomslag og som ny (200 kr) H711
Schibsteds store bok om whisky av Gilbert Delos, 1998. Boken presenterer over 250 whiskysorter og de viktigste whiskydistriktene rundt omkring i verden, med hovedvekt på Irland og Skottland. Har adressetips (150 kr)
Schibsteds store bok om whisky av Gilbert Delos, 2008. Boken presenterer over 250 whiskysorter og de viktigste whiskydistriktene rundt omkring i verden, med hovedvekt på Irland og Skottland. Har adressetips (200 kr)
Whisky - verdens beste merker og destillerier av Marc A. Hoffmann. 2009. Boken presenterer 200 whiskymerker fra hele verden. Hvert merke blir omtalt med informasjon om området den er laget i, produsenten, historien bak og hva som gjør smaken unik. Har et lite hakk i smussomslaget ellers som ny (150 kr)
Brander, Michael: The essential guide to Scotch whisky, 1990. mykperm - 100 kr
Torkjell Berulfsen: Edle dråper, 2002 (150 kr)
New York bartenderes utvalg. 1200 drinker med, og uten alkohol, 2000 (150 kr)
Whisky. Livets goder. 2000. Liten bok i lommeformat (80 kr)
Den lille drinkboken, 2016 (80 kr)
Tobias Steed: Hollywood cocktails, 1999 (100 kr)
Geir Gjerdrum, Tom Marthinsen, Helge Hansen: Chablis. 2004. Boken er rikt illustrert med detaljerte kart, bilder av vinmarker, skisser av jordsmonnet og fotografier av de mest markante vinpersonlighetene i området. Den lærer deg alt du trenger å vite for å kunne velge det beste fra Chablis og nyte vinene fullt ut. Som ny (solgt)
Torgrim Eggen ; Jon Bertelsen ; Rudi Høynes: HB - en destillert norgeshistorie, 2015. Norge regnes vanligvis ikke som en nasjon av gentlemenn, men i den grad vårt samfunn har noen typisk gentlemannsforbrytelse, så er det hjemmebrenning. Den brede samfunnsaksepten og den slappe straffeutmålingen vitner om det. HB er en moderne norgeshistorie sett gjennom børstens fettete frontrute. Her får du røverhistoriene, komediene og tragediene - solgt
Alfred Barnard: The Whisky Distilleries of the United Kingdom, 1987 - 600 kr
Wallace Millroys malt Whisky almanac. A tasters guide, 1989 - 100 kr
Michael Jacksons Malt Whisky companion. A connoisseurs guide to the malt whiskies of Scotland, 1989 - 150 kr
Whisky guiden. 100 whiskyer i Norge, 2002 - 130 kr
Cognac guiden. 100 Cognacer i Norge, 2002 - 130 kr
John Lamond and Robin Tucek: The malt Whiskey file, 1995 - 100 kr
The Scotch Whisky Book by Mark Skipworth, 1987 - 100 kr
Örjan Westerlund: 101 whiskyDu må smake før du dør, 2012 - 200 kr
Gordon Brown: The whisky trails. A geograpical guide to Scotch whisky, 1993 - 150 kr
Jim. Murray: Jim Murray's complete book of whisky: the definitive guide to the whiskies of the world, 1997 - 150 kr
Michael Jackson: Whisky. Den store kulturguiden om whisky. 2007.Whisky. tar deg med på en tidsreise, fra pionértiden i Skottland for mange hundre år siden til dagens barer i Tokyo - 300 kr
Juan Bas: Avhandling om tømmermenn - overlevelseshåndbok for de som drikker uten å være tørste. 2004 - 100 kr
M Jackson, Michael and Greenberg: The Pocket Guide to Beer, Spirits & Liquers, 1978 - 80 kr
Michael S. Moss; John R. Hume: The Making of Scotch Whisky: A History of the Scotch Whisky Distilling Industry. 1981. - 900 kr
Philip Morrice: The Schweppes Guide to Scotch, 1983 - 150 kr
Dave Broom: Handbook of Whisky: A Complete Guide to the World's Best Malts, Blends and Brands, 2000 - 130 kr
Michael Jackson's Complete Guide to Single Malt Scotch: A Connoisseurs Guide to the Single Malt Whiskies of Scotland. 5 etd, 2004 - 150 kr
Urban Laurin: Whisky fra hele verden, 1998 - 200 kr
Graham Nown: Malt Whisky. A comprehensive guide for both novice and Connoisseur, 1997 - 150 kr
Peter Friis Møller: Kryddersnaps. Velsmag på flaske, 2014, dansk - 150 kr
Jim Murray: Classic Bourbon. Tennessee & Rye Whisky, 1998 - 100 kr
Sendes eller hentes. Porto tilkommer ved sending. Kan avtale henting i Bergen sentrum om dette passer bedre. Jeg har mange annonser på finn.no og samsender alt du kjøper av meg, slik at DU sparer porto. Du finner annonsene mine ved å søke etter Roy Juvik i søkefeltet på Torget.
Du må være logget inn for å se brukerprofiler og sende meldinger.
Logg innAnnonsens metadata
Sist endret: 11.1.2025, 08:52 ・ FINN-kode: 66280740