Bildegalleri
Havets fristelser. + div andre om fisk og skalldyr.
Beskrivelse av varen
- Ingebjørg Moe; Havets fristelser. Utg. 2004. 335 sider. Illustrert. Meget pent eks. Kr 120,-
Omtale: Boken inneholder oppskrifter med norsk sjømat som hovedingrediens. 25 ulike arter av fisk og skalldyr er representert i oppskriftene. Boken inneholder også et fiskeleksikon. Har register.
- Audun Hjertager m fl.; Norges fisker. Saltvanns- og ferskvannsarter. Utg. 2012. 379 sider. Illustrert. Meget pent eks. Kr 150,-.
Omtale: Her beskrives 250 fiskearter, mest de vanligste. Har du fått en fisk du ikke vet hva heter? Denne boken vil kunne gi deg nyttig og spennende fakta om arten du har fanget. Kan du spise den? Er den vanlig? Hvor stor kan den bli? Hvor lever den? Hva kjennetegner den? Dette er en oppslagsbok for hele familien som i tillegg til generell informasjon om de ulike fiskeartene også fokuserer på det som er morsomt å vite om fisk. For visste du at nålefisk har blitt brukt til å spå været? Eller at slimet på skinnet til suter ble brukt til å dempe feber? Boken beskriver de vanligste fiskene, og tar for seg forskjellige fiskegrupper. Du vil også få vite gjeldende norgesrekord og minstemål for de ulike fiskene.
- Lars Barmen; Norsk sjømat. Fisk, skjell, skalldyr. Utg. 2001. 175 sider. Illustrert. Meget pent eks. m/omslag. Kr 90,-
Omtale: Boka inneholder oppskrifter på norsk fisk og sjømat, og Barmen gir i tillegg råd og tips om hvordan råvaren bør behandles før den kan nytes, filetering av de ulike fisketypene, gode fiskesesonger og fiskenes næringsinnhold. Har register.
- Birgitta Rasmusson og Cecilia Lundin; Fisk og skalldyr. Utg, 2001. 197 sider. Illustrert. Meget pent eks. Kr 50,-
Omtale: I Fisk og skalldyr finner du oppskrifter på de klassiske fiskerettene, men også nye spennende retter. Her er det gratenger og supper, patéer og suffléer, salater og marinert fisk, røkt og gravet fisk, silderetter, forretter, sauser og stuinger. Lekre bilder viser skritt for skritt de forskjellige arbeidsmomentene. Til hver oppskrift er det med serveringsforslag som gjør måltidet ekstra spennende og det gjelder den raske lunsjretten eller den helt store festen.
- Den store sjømat kokeboken. Utg. 2000. 304 sider. Illustrert. Meget pent eks. m/omslag. Kr 70,-
Omtale: I tillegg til oppskrifter på sjømat, gir boka en veiledning i hvordan man skal behandle og tilberede sjømat. I bokas kapitler om supper, pannesteking, røresteking, grilling, gryteretter og paier presenteres oppskrifter fra hele verden. Med register.
- Sushi på norsk. Utg. 2012. 190 sider. Illustrert. Meget pent eksemplar m/omslag. Kr 70,-
Omtale: I denne boken får du vite nøyaktig hvordan du skal gå fram for å lage god, norsk sushi. Du trenger minimalt med forkunnskaper, det er viktigere med godt humør og sans for utsøkte smaker. Skaff deg ingrediensene og ta med deg boka til kjøkkenbenken. Garantert godt resultat! Boken tar utgangspunkt i alle de fantastiske råvarene langs vår lange kyst. Her finner du både den klassiske nigiri med laks og den mer ukjente gunkan med kråkebollerogn. Vi kombinerer japansk og norsk tradisjon og introduserer råvarer som sild, tang og makrell. Felles for alle oppskriftene er at de er enkle å lage.
- Yngve Ekern og Tore Namstad; Himmelsk fra havet. Skalldyr, skjell, fisk. Utg. 1998. 158 sider. Illustrert. Meget pent eks m/omslag. Kr 70,-
Omtale: Boken tar for seg sjøens verden av unike smaksopplevelser, balanserer mellom tradisjon og tilgang på ingredienser fra hele verden, og har personlige og profesjonelle råd. Har oppskriftregister.
- Stein Mortensen m fl.; Med skjell på gaffelen. Utg. 2000. 111 sider. Illustrert. Meget pent eks. m/omslag. Kr 90,-.
Omtale: Boka gir deg inngående kjennskap til hvordan du kvalitetsbestemmer og behandler skjell, samt et spekter av oppskrifter, fra det helt enkle til det mer eksotiske. Verdensmester i kokkekunst, Charles Tjessem, presenterer utsøkte skjellretter som alle kan lage. Grundig gjennomgang av ulike skjelltyper og bruksmåter. Et must for alle sjømatelskere!
- Ole Martin Alfsen & Tom Victor Gausdal; Familiekokeboka. 1. utgave 2009. 382 sider. Illustrert. Meget pent eks. Kr 120,-.
Omtale: Hva skal vi ha til middag i dag? Dette er boka som hjelper oss med maten vi lager hver dag - året rundt: den raske og sunne middagsretten, den gode kveldsmaten, den enkle frokosten eller lunsjen. Med mer enn 600 oppskrifter og et utall tips, råd og ideer, er boka skrevet for å dekke alle familiens behov - fra middagsretter, salater og supper til barnemat og brødbaking. Resultatet er en bok som er både enkel, omfattende og allsidig, basert på kokkenes egne knep og erfaringer. Nyttige henvisninger hjelper deg å finne variert tilbehør til middagen, og viser hvordan de mange oppskriftene kan kombineres på forskjellige måter. Tom Victor Gausdal og Ole Martin Alfsen er to av Norges mest kjente og profilerte kokker og matskribenter. I denne boka tar de i bruk alle kunnskapene sine for å hjelpe deg med hverdagsmaten hjemme på kjøkkenet.
NB: Sender ikke eller avtaler henting for beløp under kr 100.
Profilinformasjon
Du må være logget inn for å se brukerprofiler og sende meldinger
InnloggingAnnonsens metadata
Sist endret: 2.6.2024, 16:02 ・ FINN-kode: 353407145