Bildegalleri
Tove Haga: Trugstad gård - Mat, vin og landliv - Aschehoug 2004
Trygg handel med Fiks ferdig
Varen blir sendt til deg, og du har 24 timer på deg til å inspisere den før pengene overføres til selger.
Beskrivelse av varen
Tilstand: Pent brukt – I god stand
Innbundet meget pen bok 216 sider sender gjerne
Tove Hagas tidligere kokebøker fra Trugstad Gård sjarmerte alle matglade lesere med sin trivelige utforming og gode oppskrifter. Mange har også besøkt Tove og ektemannen på slektsgården ved Nannestad, enten i restauranten eller på et av de populære matkursene.
Krever bare matglede
Utvalget av oppskrifter i denne boken er gjort nettopp på bakgrunn av Tove Hagas kurs. Gjennom et langt liv som formidler av kunnskap, vet hun hva vi nordmenn ønsker å spise og ønsker å lage - og dessuten at matglede og ferdigheter ikke alltid matcher hverandre!
Tove sier selv at: "Denne kokeboken er ikke skrevet for kollegaer og avanserte mateksperter, men for vanlige mennesker i alle aldre som er glade i å lage mat eller som har lyst til å bli det."
Fra hele verden
Norsk mat og tradisjoner kommer naturlig til en kokk som driver restaurant på en gård med røtter tilbake til Harald Hårfagre. Men lik en viking har også dagens frue til Trugstad gård, gjort strandhogg i utlandet og brakt med seg hjem kunnskap om andre matskikker og eksotiske matvarer. I Mat, vin og landliv finner du derfor et stort innslag av norske retter og råvarer, men også oppskrifter eller varianter som er inspirert fra ulike verdenshjørner.
Usnobbete
Men råvarene finner du stort sett i vanlige dagligvarebutikker. Derfor går det i et blunk å lage forretter som krepsehaler med dillsaus og chili eller fylte sukkererter med røkelaks. Nå som det faktisk ikke er noen sak å skaffe vaktelegg, serverer vi disse med en salat - og alt gjøres i stand lenge før servering.
Ellevilt
Tove har på tiende gang blitt kåret til "Årets villmarkskokk", og hun har selvfølgelig med noen av de oppskriftene som ligger bak denne utmerkelsen.
Her er det bare å boltre seg med rypebryst med pasta, elgkarbonader og glasert fasanbryst.
Men har du ikke tilgang på viltkjøtt, så vil du ikke fortvile når du kan lage lekkerbiskener som skinke i ovn med portvin, kalvestek på bjørkeris og sur-søt kylling. Fiskere som henter sin fangst i sjø, hav eller butikk, får også sitt.
I Mat, vin og landliv finner du spennende retter med så vel innlandsfisk, som med tunfisk og smørtunge. Tilslutt runder vi av måltidet med en himmelsk dessert eller en lekker kake: kanskje yoghurtsorbet (ingrediensene har du allerede i kjøleskapet), bringebærmousse eller fersken med mandelmarengs?
Praktisk
At dette virkelig er en bok for folk flest, vitner alle de praktiske opplysningene om. Bare det at de fleste rettene kan fryses viser at Tove tenker på oss travle hverdagsmennesker.
Videre deler hun ut kjøkkenråd som er gull verdt for oss som ikke alltid føler oss like trygge når gjestene er like rundt hjørnet: her forteller tove deg om hvor mye kjøtt eller fisk du bør beregne per person til en forrett, snarveier når du skal ha selskap, hva du bør tenke på når du skal kjøpe inn fisk og skalldyr, hvilken vin som passer til hver rett og små lure alternativer når du ikke fikk tak i en ingrediens.
Tove Hagas kokebøker får alltid toppkarakter av avisenes eksperter. Det er ikke rart, for så velsmakende, spennende og lekker mat som samtidig er enkel å lage, er det ikke mange som serverer!
Du må være logget inn for å se brukerprofiler og sende meldinger.
Logg innAnnonsens metadata
Sist endret: 8.9.2024, 10:48 ・ FINN-kode: 369733630