Bildegalleri
Alle Kvinners kaker. Ny utgave 1957-58
Red: Molla Wahl. 64 sider. Rikt illustrert.
(1/91)
Kokebøker, klassikere og for spesielt interesserte del 2
Til salgs
Beskrivelse
Antikvariatet sender gjerne til kjøper.
Ta kontakt på post@toftesantikvariat.no eller send en melding via annonsen.
Prisene på bøkene står oppført i parentes bak hver bok i annonseteksten. Du kan enkelt søke i annonseteksten ved å bruke funksjonen CTRL + F. Da får du opp en liten boks som du kan skrive søkeordet i.
Hanna Winsnes - Lærebog i de forskjellige grene af huusholdningen (1989)
Forord av Henry Notaker. Tegninger av Anne-Lise Knoff.
332 sider. (350 kr)
Ingrid Espelid Hovig - Ingrids utvalgte (1997)
God mat - Gode kaker - Godt brød.
240 sider. Rikt illustrert. (300 kr)
Henry Notaker - Appetittleksikon (1997)
Bok med vareomslag. 322 sider. Rikt illustrert. Som ny. (250 kr)
Johan Knap - Lærebok i skipshygiene for kokk- og stuertskolene (1963)
286 + 2 sider. Illustrert. Notater på forsatsblad. (275 kr)
Kokebok (For Haugesunds Komm. Husmorskule) (u.år)
114 + 7 sider. (250 kr)
Capbøkene. Smørbrødboka (1954
96 sider + billedplansjer i farger. Rikt illustrert utenom. (175 kr)
Capbøkene. Nye grønnsakretter (1955)
96 sider + billedplansjer i farger. Rikt illustrert utenom. (175 kr)
Capbøkene. Kakeboka (1952)
500 gode oppskrifter på kaker av alle slag.
125 sider + billedplansjer i farger. Rikt illustrert utenom. (225 kr)
Capbøkene. Desserter fra mange land (1952)
Over 500 gode oppskrifter på gode, fristende desserter av alle slag.
127 sider + billedplansjer i farger. Rikt illustrert utenom. (225 kr)
Capbøkene. Småretter (U.år)
Morsom, god og lettlaget mat. 104 sider + billedplansjer i farger. Rikt illustrert utenom. (175 kr)
Capbøkene. Grønnsakretter. Gode lettlagede oppskrifter av alle slag (1951)
85 sider + billedplansjer i farger. Rikt illustrert utenom. (175 kr)
Husmorens nye håndbøker nr. 4. Snarmat til hverdag og fest (1956)
94 sider + billedplansjer i farger. Rikt illustrert. (200 kr
Husmorens nye håndbøker nr. 3. Smørbrød og småretter (1956)
96 sider + billedplansjer i farger. Rikt illustrert. (200 kr)
Husmorens nye håndbøker nr. 2. God og billig hverdagsmat (1956)
96 sider + billedplansjer i farger. Rikt illustrert. (200 kr)
Husmorens nye håndbøker nr. 1. Alle slags kaker (1956)
93 sider + billedplansjer i farger. Rikt illustrert. (200 kr)
Cap-lett-bøkene (1957-1958)
Salater og kalde hovedretter, varme smørbrød, festmåltider, kaffebord, suppe som smaker godt, lite men godt.., lekre retter av dypfryst mat, mat i form, egg og eggretter.
60 sider i hver bok. Illustrert. Totalt 9 bøker. (500 kr)
100 saucer. Prøvede og samlede af Esther Steen-Møller (u.år)
46 sider. Dansk. (200 kr)
Sparekogebog af Emilie Johansen (1940)
47 sider. Dansk. (200 kr)
Supper af Karen Mørk (1936)
58 sider. Dansk. (200 kr)
Nidar. Premierte pariser oppskrifter (u.år)
Her er 55 av de premierte oppskrifter i Nidar`s store landskonkurranse om nye og gode retter som bygger på de kjente PARISER husholdsprodukter. 32 sider. (200 kr)
Capbøkene. God mat. Utsøkte oppskrifter (1951)
244 sider + billedplansjer i farger. Rikt illustrert utenom (250 kr)
Smørbrød som smaker (1955)
92 sider + billedplansjer i farger. (200 kr)
Capbøkene. Nytt på kakefatet (1954)
200 moderne oppskrifter på alle slags kaker. 88 sider + billedplansjer. (175 kr)
Henriette Schønberg Erken - Liten kokebok (1943)
94. tusen. 383 sider. (350 kr)
Mine lekreste kaker. 294 nye og gamle kakeoppskrifter (1986)
188 sider. Rikt illustrert. (200 kr)
177 sorter kaker (1986)
95 sider. (150 kr)
Husmorens kokebok (uten år)
Rettene er komponert av hustell-lærerinne Ruth Blegen og kjøkkensjefene, Nielsen og Wold ved Hotel Atlantic, Stavanger.65 sider. Rikt illustrert i farger. (250 kr)
Norsk Ukeblads store bok om smørbrød og smørbrødkaker (1985)
171 sider. Rikt illustrert. (275 kr)
Levende norske tradisjoner.
Harald Osa og Gudrun Ulltveit - Norsk mat gjennom tidene (1993)
Tradisjonsmat fra naturens spiskammer.
Bok med vareomslag. 128 sider. Rikt illustrert. (250 kr)
Anne Mæhlum, Nina Dreyer Hensley og Jim Hensley - Fra naturens spiskammer (2016)
304 sider. Gjennomillustrert. Som ny. (350 kr)
Ola Einbu og Øystein Søbye - Smak av Romerike (2001)
En kulturhistorisk kokebok.
136 sider. Rikt illustrert. Hilsen fra Ola (Einbu) på forsatsblad. (250 kr)
Smørbrød. Snitter og kanapèer til hverdag og fest (1974)
104 sider. Rikt illustrert. (175 kr)
Freia bakepulver - Godt, drøit og billig (u.år)
48 sider + VIII billedplansjer. (350 kr)
Freia bakepulver - Drøit - Holdbart - Bedre end utenlansk (u.år)
48 sider. Illustrert. (350 kr)
Freia oppskriftsbok (u.år)
80 sider + billedplansjer i farger. (400 kr)
Alle Kvinners kaker. Ny utgave 1957-58
Red: Molla Wahl. 64 sider. Rikt illustrert. (200 kr)
Hvitløk! Historie, kultur & kuriosa, overtro, legekunst, dyrking, mat & fest (2001)
Bok med vareomslag. 160 sider. Rikt illustrert. (250 kr)
Åse Kongsvik & Kari Støfringsdal - Alle tiders fjordamat - til høgtider og merkedagar (2005)
287 sider. Rikt illustrert. Utgitt av Sogn og Fjordane Bygdekvinnelag. (400 kr)
Jarle Roheim Håkonsen & Jon Berg - Spania. En matsafari (2011)
Bok med vareomslag. 240 sider. Rikt illustrert. 2. opplag. Som ny. (350 kr)
Ruth-Hege Holst - I Huldas kjøkken (2001)
Bok med vareomslag. 136 sider. Rikt illustrert. (250 kr)
Gyldendals store fiskekokebok. Walter Nichtawitz/Bengt Wilson - God mat fra sjøen (1984)
Bok med vareomslag. 222 sider. Rikt illustrert. (250 kr)
Julie Mark Poulsen - Borddækningsbog (1946)
2.forøgede udgave. 103 sider. Gjennomillustrert. Lettere slitasje på omslaget. (250 kr)
Anders Roede, Christen Roede, Roar Sandvik - Grill & BBQ-bibelen (2018)
248 sider. Rikt illustrert. Som ny. (350 kr)
Elisabeth E. Hemmingsson - Damms beste oppskrifter på glutenfri bakst (2004)
Brød, kjeks og kaker. 152 sider. Rikt illustrert. (200 kr)
Aase de Neergaard født Krag-Juel-Vind-Frijs - Mine egne opskrifter (u.år)
Lille kogebog for gourmeter. 60 + 4 sider. (250 kr)
Den Kiellandske kogebog. 243 matoppskrifter fra de beste kjøkken i Stavanger på 1700-tallet. Redigert av Hans Eyvind Næss.
Bok med litt slitt vareomslag. 112 sider. Illustrert. (300 kr)
Den Kiellandske kogebog. 243 matoppskrifter fra de beste kjøkken i Stavanger på 1700-tallet. Redigert av Hans Eyvind Næss.
112 sider. Illustrert. (300 kr)
Ingeborg Eidsæther - Jeg koker og braser (1956)
48 sider. Illustrert. (150 kr)
George Kringelbach - Kringelbachs salte- og røgebog (1991)
148 sider. Illustrert. Heftet utg. (275 kr)
Melmaten vinteren 1941-42. Noen oppskrifter
24 sider. (200 kr)
Arvid Pickelner - Norsk helsekost. Med 400 oppskrifter på råkost kokte grønnsakretter supper og desserter m.m. (u.år)
285 sider + register + annonser. (200 kr)
Bondekvinna og vår gamle lefse- og flatbrød tradisjon (u.år)
360 sider. Rikt illustrert. (Solgt)
Hroar Dege - Christopher Hammer. Norsk Kogebog 1793. (1994)
Noen glimt av justisråden, hans samtid og hans kjøkken.
304 sider. Illustrert. CD medfølger. (350 kr)
Wilhelmine Simonsen - 60 selskapsmiddager og lunsjer (1931)
176 sider + billedplansjer i farger. Heftet utg. (350 kr)
Brita Nesheim - Om bruk grønsaker og frugt i husholdningen (1914)
112 sider. Femte oplag. Kantslitasje på omslagsperm. Et par sider med fingermerker. (200 kr)
Ina-Janine Johnsen - Eltefritt brød og himmelske kaker (2013)
201 sider. Rikt illustrert. (200 kr)
Thorkild Behrens - Elskovs mat og elskovs drikker (1972)
Bok med vareomslag. 190 sider. (275 kr)
Fredrik Grøn - Om kostholdet i Norge indtil aar 1500 (1984)
240 sider. (350 kr)
Fru dr. Christensen & Frk. H. Helgesen - Kogebog for folkeskolen og hjemmet (1897)
118 + 1 sider. Illustrert. 3die forøgede oplag. 17de tusinde. (400 kr)
Dorothea Christensen - Kogebog for folkeskolen og hjemmet (1990) Gjennemseet af kemiker L. Schmelck. 54 + 2 sider. Faksimileutgåve av originalen frå 1891. (175 kr)
Gro Nomeland Gjerden - Gamle mattradisjoner frå Øvre Setesdal (1987)
115 sider. Rikt illustrert. (350 kr)
Georg Parmann og Tove Diesen - Naturens spiskammer. Plukkeguide fra vår til høst (1989)
136 sider. Rikt illustrert. (225 kr)
Karen Harrekilde Petersen m/flere - Køkkenbog for unge piger (1946)
5.udgave. 252 + 7 sider + register. Bruksspor. (250 kr)
Stèphan Lagorce - Smaken av sjokolade. Håndbok i sjokoladesmaking samt 40 oppskrifter (2008)
160 sider. Bok med vareomslag. Som ny. (Boken er laget som en sjokoladeplate med innpakning). (350 kr)
Stein Mortensen, Arne Duinker og Fredrik Hald - Sjømat fra fjæra. Gode opplevelser og sunne delikatesser langs strand og svaberg (2014)
2.opplag. 168 sider. Rikt illustrert. (350 kr)
Den store franske kogebog - L`Art Culinaire Francais (1953)
648 sider + billedplansjer i farger + register. Dansk udgave. (650 kr)
Jan-Lauritz Opstad - Paa Trondhjemsk vis. Selskapskultur og skjulte matskatter fra 1700 til 1900. Med egen kokebokdel.
Bok med vareomslag. 203 sider. Rikt illustrert. (350 kr)
Mat fra en liten by (2006) (Flekkefjord)
Bok med vareomslag. 208 sider. Rikt illustrert. (300 kr)
Mat fra Provence. Et kjøkken i solen av Mireille Johnston (1979)
242 sider. (250 kr)
Sopp makaroni til alle retter (u.år)
Upaginert. Rikt illustrert. + Dr. Oetker`s bakeoppskrifter. 15 sider. (200 kr)
Henriette Schønberg Erken - En liten oppskriftsbok paa kaker, desserter m.v. (1927)
24 sider. (200 kr)
Knut Bry, Øivind Hånes, Kenneth Hansen - Eple. Ikon. Myte. Mat (2007)
Bok med vareomslag. 240 sider. Rikt illustrert. Som ny. (300 kr)
Edgar Ludl - Kulinariske erindringer (1998)
Bok med vareomslag. 175 sider. Rikt illustrert. Hilsen fra Edgar Ludl på forsatsblad. (350 kr)
Økonomisk kokebok (u.år)
Bok med vareomslag. 139 sider + VII + billedplansjer. (265 kr)
Christian Plume - Den store osteboken (1971)
Med fortegnelse over oster fra hele verden. 316 sider. Rikt illustrert. (200 kr)
Jon Berg - Nordsjøvegen. Fra Stavanger til Hidra. En matsafari (2018)
234 sider. Rikt illustrert. Som ny. (350 kr)
Griegs økonomiguide 1. Stykking av kjøtt (1978)
142 sider. Rikt illustrert. (225 kr)
Eldgrim H. Springgard & Marius Rua - Halling tapas. Smått og smakleg (2008)
Bok med vareomslag. 175 sider. Rikt illustrert. Et forsatsblad mangler. (200 kr)
Kjell E. Innli - Gastronomisk ordbok (1995)
Norsk - fransk - tysk - engelsk - latin.
218 sider. (350 kr)
Den legendariske Alice B. Toklas kokebok (2007)
Bok med vareomslag. 304 sider. Illustrert. (350 kr)
Kari Flø Nodeland - Gourmet Bergensiana. Mat og minner fra Bergen (2003)
Bok med vareomslag. 100 sider. Rikt illustrert. (300 kr)
Are Waerland - Overgang til råkost. Hvordan spise seg frisk? (1950)
2. Opplag. 166 sider. (300 kr)
Freia opskriftbok (1937)
80 sider + plansjer i farger. Rikt illustrert. Litt slitasje nederst på ryggstripen. (400 kr)
Benedikte Ferner & Philip Womersley - Landlig glede. Fire årstider på Lokstallen (2020)
273 sider. Rikt illustrert. Boken er ny. (350 kr)
Kirsten Winge og Arne Nohr - Ville bær. Rå smak (2021)
128 sider. Rikt illustrert. (250 kr)
Frode Selvaag & Tor Øyvind Skeiseid - Matgleder i Ryfylke (2010)
192 sider. Rikt illustrert. Signert av begge forfatterne på forsatsblad. Som ny. (275 kr).
Matilde Skår - Syltetøy året rundt (2014)
Bok med vareomslag. 192 sider. Rikt illustrert. Som ny. (275 kr)
Norvald Tveit og Ivar Kvåle - Til bords med smalahove (1985)
112 sider. Illustrert. (200 kr)
Elsa Askeland og Leif Borten - Matveien gjennom Europa (1974)
120 sider. Illustrert. (200 kr)
1 utgave - Fru Johanne Ottosen - Rationel Ernæring og Madlavning (1908)
Med et Kapitel om Kosten under særegne Forhold af Overlæge Carl Ottosen. 618 + 4 sider. Helt gullsnitt. Dekortert bind. (Side 207-608 med en varierende fuktrand øverst i margen) (350 kr)
Astrid Riddervold - Lutefisken, rakfisken og silda i norsk tradisjon (1990)
94 sider. Rikt illustrert. (Solgt)
Red: Ingrid Espelid Hovig - Gyldendals store bakebok (1993)
319 sider. Rikt illustrert. (350 kr)
Marit Bruskeland Amundsen & Borghild Skajaa - Kaker til fest (1950)
64 sider + billedplansjer i farger. Rikt illustrert. (300 kr)
Erik Røed & Sigurd Fandango - Brød og brødbaking (2013)
2. Opplag. 192 sider. Rikt illustrert. (300 kr)
Husholdningsbog for by og land af Marie Blom, født Mangor. (1894)
Med Forord af Th. Koller, Landbrugskoledirektør. Med Titelbillede og 5 andre Tegninger. XXIII + 473 + 3 sider. Fjerde oplag. Sprekk på omslaget øverst på ene siden av ryggstripen. (500 kr)
Hilaire Walden - Søtt og skarpt i glass og krukke. Syltede godbiter fra hele verden (1997)
Bok med vareomslag. 144 sider. Rikt illustrert. Oppskrifter skrevet på ettersatsblad. (200 kr)
Saus og kraft. Kulinarisk Akademi (2014)
232 sider. Rikt illustrert. (350 kr)
Marit Aune Leirfall og Rigmor Paulsen - Trøndermat (1989)
175 sider. Rikt illustrert. (300 kr)
Liv Marie Austrem & Guri Ingebrigtsen - Feskarbonden og andre kvinnfolk (1992)
Bok med vareomslag. 121 sider. Rikt illustrert. (250 kr)
Vår gyldne drikk (1971) (om øl)
80 sider. Rikt illustrert. (200 kr)
Ølet vårt. (1964)
Dets tilvirkning og omsetning.
60 + 1 sider + billedplansjer i farger. (200 kr)
Per A. Borglund - 100 år med kokebøker. Mat, historie og mennesker (2007)
Bok med vareomslag. 199 sider. Rikt illustrert. (350 kr)
Bodil Nordjore - Bodils heimelaga. Norsk mat (2007)
192 sider. Rikt illustrert. Som ny. (275 kr)
Aslaug Engnæs - Husdyrlære. Utarbeidet til bruk ved husmorskoler og ungdomsskoler. 3. utgave (1950)
82 sider. (200 kr)
Arve Serigstad - Arves matgladskap (2020)
285 sider. Rikt illustrert. Dedikasjon i fra forfatteren på forsatsblad. (350 kr)
Behandling og lagring av korn. Utgitt som håndbok for bestyrer av kornlager og for andre interesserte (1954)
185 sider. Illustrert. Vedlagt brev om rettelser. (275 kr)
Debut: Ingrid Espelid ber til bords (1967)
63 sider. Illustrert. Blant annet tegninger av Finn Graff. (750 kr)
Nyttehagen. Dyrke - Lage mat - Oppbevare (1980)
224 sider. Rikt illustrert. (250 kr)
Bodil Nordjore & Astri Riddervold - Kvinnerolla og matkulturen. Tørrfisk, sild og klippfisk. (2016)
Historie & oppskrifter.
303 sider. Illustrert. (495 kr)_
Frode Agas gjestemat (2000)
Bok med vareomslag. 148 sider. Rikt illustrert. Hilsen på forsatsblad fra Frode Aga. (300 kr)
Mine lekreste kaker. 300 oppskrifter (2005)
188 sider. Rikt illustrert. (200 kr)
Stig Juelsen - NB Sørensen Dampskibsexpedition (1998)
Bok med vareomslag. 144 sider. Rikt illustrert. Stort format. (350 kr)
Ta kontakt på post@toftesantikvariat.no eller send en melding via annonsen.
Prisene på bøkene står oppført i parentes bak hver bok i annonseteksten. Du kan enkelt søke i annonseteksten ved å bruke funksjonen CTRL + F. Da får du opp en liten boks som du kan skrive søkeordet i.
Hanna Winsnes - Lærebog i de forskjellige grene af huusholdningen (1989)
Forord av Henry Notaker. Tegninger av Anne-Lise Knoff.
332 sider. (350 kr)
Ingrid Espelid Hovig - Ingrids utvalgte (1997)
God mat - Gode kaker - Godt brød.
240 sider. Rikt illustrert. (300 kr)
Henry Notaker - Appetittleksikon (1997)
Bok med vareomslag. 322 sider. Rikt illustrert. Som ny. (250 kr)
Johan Knap - Lærebok i skipshygiene for kokk- og stuertskolene (1963)
286 + 2 sider. Illustrert. Notater på forsatsblad. (275 kr)
Kokebok (For Haugesunds Komm. Husmorskule) (u.år)
114 + 7 sider. (250 kr)
Capbøkene. Smørbrødboka (1954
96 sider + billedplansjer i farger. Rikt illustrert utenom. (175 kr)
Capbøkene. Nye grønnsakretter (1955)
96 sider + billedplansjer i farger. Rikt illustrert utenom. (175 kr)
Capbøkene. Kakeboka (1952)
500 gode oppskrifter på kaker av alle slag.
125 sider + billedplansjer i farger. Rikt illustrert utenom. (225 kr)
Capbøkene. Desserter fra mange land (1952)
Over 500 gode oppskrifter på gode, fristende desserter av alle slag.
127 sider + billedplansjer i farger. Rikt illustrert utenom. (225 kr)
Capbøkene. Småretter (U.år)
Morsom, god og lettlaget mat. 104 sider + billedplansjer i farger. Rikt illustrert utenom. (175 kr)
Capbøkene. Grønnsakretter. Gode lettlagede oppskrifter av alle slag (1951)
85 sider + billedplansjer i farger. Rikt illustrert utenom. (175 kr)
Husmorens nye håndbøker nr. 4. Snarmat til hverdag og fest (1956)
94 sider + billedplansjer i farger. Rikt illustrert. (200 kr
Husmorens nye håndbøker nr. 3. Smørbrød og småretter (1956)
96 sider + billedplansjer i farger. Rikt illustrert. (200 kr)
Husmorens nye håndbøker nr. 2. God og billig hverdagsmat (1956)
96 sider + billedplansjer i farger. Rikt illustrert. (200 kr)
Husmorens nye håndbøker nr. 1. Alle slags kaker (1956)
93 sider + billedplansjer i farger. Rikt illustrert. (200 kr)
Cap-lett-bøkene (1957-1958)
Salater og kalde hovedretter, varme smørbrød, festmåltider, kaffebord, suppe som smaker godt, lite men godt.., lekre retter av dypfryst mat, mat i form, egg og eggretter.
60 sider i hver bok. Illustrert. Totalt 9 bøker. (500 kr)
100 saucer. Prøvede og samlede af Esther Steen-Møller (u.år)
46 sider. Dansk. (200 kr)
Sparekogebog af Emilie Johansen (1940)
47 sider. Dansk. (200 kr)
Supper af Karen Mørk (1936)
58 sider. Dansk. (200 kr)
Nidar. Premierte pariser oppskrifter (u.år)
Her er 55 av de premierte oppskrifter i Nidar`s store landskonkurranse om nye og gode retter som bygger på de kjente PARISER husholdsprodukter. 32 sider. (200 kr)
Capbøkene. God mat. Utsøkte oppskrifter (1951)
244 sider + billedplansjer i farger. Rikt illustrert utenom (250 kr)
Smørbrød som smaker (1955)
92 sider + billedplansjer i farger. (200 kr)
Capbøkene. Nytt på kakefatet (1954)
200 moderne oppskrifter på alle slags kaker. 88 sider + billedplansjer. (175 kr)
Henriette Schønberg Erken - Liten kokebok (1943)
94. tusen. 383 sider. (350 kr)
Mine lekreste kaker. 294 nye og gamle kakeoppskrifter (1986)
188 sider. Rikt illustrert. (200 kr)
177 sorter kaker (1986)
95 sider. (150 kr)
Husmorens kokebok (uten år)
Rettene er komponert av hustell-lærerinne Ruth Blegen og kjøkkensjefene, Nielsen og Wold ved Hotel Atlantic, Stavanger.65 sider. Rikt illustrert i farger. (250 kr)
Norsk Ukeblads store bok om smørbrød og smørbrødkaker (1985)
171 sider. Rikt illustrert. (275 kr)
Levende norske tradisjoner.
Harald Osa og Gudrun Ulltveit - Norsk mat gjennom tidene (1993)
Tradisjonsmat fra naturens spiskammer.
Bok med vareomslag. 128 sider. Rikt illustrert. (250 kr)
Anne Mæhlum, Nina Dreyer Hensley og Jim Hensley - Fra naturens spiskammer (2016)
304 sider. Gjennomillustrert. Som ny. (350 kr)
Ola Einbu og Øystein Søbye - Smak av Romerike (2001)
En kulturhistorisk kokebok.
136 sider. Rikt illustrert. Hilsen fra Ola (Einbu) på forsatsblad. (250 kr)
Smørbrød. Snitter og kanapèer til hverdag og fest (1974)
104 sider. Rikt illustrert. (175 kr)
Freia bakepulver - Godt, drøit og billig (u.år)
48 sider + VIII billedplansjer. (350 kr)
Freia bakepulver - Drøit - Holdbart - Bedre end utenlansk (u.år)
48 sider. Illustrert. (350 kr)
Freia oppskriftsbok (u.år)
80 sider + billedplansjer i farger. (400 kr)
Alle Kvinners kaker. Ny utgave 1957-58
Red: Molla Wahl. 64 sider. Rikt illustrert. (200 kr)
Hvitløk! Historie, kultur & kuriosa, overtro, legekunst, dyrking, mat & fest (2001)
Bok med vareomslag. 160 sider. Rikt illustrert. (250 kr)
Åse Kongsvik & Kari Støfringsdal - Alle tiders fjordamat - til høgtider og merkedagar (2005)
287 sider. Rikt illustrert. Utgitt av Sogn og Fjordane Bygdekvinnelag. (400 kr)
Jarle Roheim Håkonsen & Jon Berg - Spania. En matsafari (2011)
Bok med vareomslag. 240 sider. Rikt illustrert. 2. opplag. Som ny. (350 kr)
Ruth-Hege Holst - I Huldas kjøkken (2001)
Bok med vareomslag. 136 sider. Rikt illustrert. (250 kr)
Gyldendals store fiskekokebok. Walter Nichtawitz/Bengt Wilson - God mat fra sjøen (1984)
Bok med vareomslag. 222 sider. Rikt illustrert. (250 kr)
Julie Mark Poulsen - Borddækningsbog (1946)
2.forøgede udgave. 103 sider. Gjennomillustrert. Lettere slitasje på omslaget. (250 kr)
Anders Roede, Christen Roede, Roar Sandvik - Grill & BBQ-bibelen (2018)
248 sider. Rikt illustrert. Som ny. (350 kr)
Elisabeth E. Hemmingsson - Damms beste oppskrifter på glutenfri bakst (2004)
Brød, kjeks og kaker. 152 sider. Rikt illustrert. (200 kr)
Aase de Neergaard født Krag-Juel-Vind-Frijs - Mine egne opskrifter (u.år)
Lille kogebog for gourmeter. 60 + 4 sider. (250 kr)
Den Kiellandske kogebog. 243 matoppskrifter fra de beste kjøkken i Stavanger på 1700-tallet. Redigert av Hans Eyvind Næss.
Bok med litt slitt vareomslag. 112 sider. Illustrert. (300 kr)
Den Kiellandske kogebog. 243 matoppskrifter fra de beste kjøkken i Stavanger på 1700-tallet. Redigert av Hans Eyvind Næss.
112 sider. Illustrert. (300 kr)
Ingeborg Eidsæther - Jeg koker og braser (1956)
48 sider. Illustrert. (150 kr)
George Kringelbach - Kringelbachs salte- og røgebog (1991)
148 sider. Illustrert. Heftet utg. (275 kr)
Melmaten vinteren 1941-42. Noen oppskrifter
24 sider. (200 kr)
Arvid Pickelner - Norsk helsekost. Med 400 oppskrifter på råkost kokte grønnsakretter supper og desserter m.m. (u.år)
285 sider + register + annonser. (200 kr)
Bondekvinna og vår gamle lefse- og flatbrød tradisjon (u.år)
360 sider. Rikt illustrert. (Solgt)
Hroar Dege - Christopher Hammer. Norsk Kogebog 1793. (1994)
Noen glimt av justisråden, hans samtid og hans kjøkken.
304 sider. Illustrert. CD medfølger. (350 kr)
Wilhelmine Simonsen - 60 selskapsmiddager og lunsjer (1931)
176 sider + billedplansjer i farger. Heftet utg. (350 kr)
Brita Nesheim - Om bruk grønsaker og frugt i husholdningen (1914)
112 sider. Femte oplag. Kantslitasje på omslagsperm. Et par sider med fingermerker. (200 kr)
Ina-Janine Johnsen - Eltefritt brød og himmelske kaker (2013)
201 sider. Rikt illustrert. (200 kr)
Thorkild Behrens - Elskovs mat og elskovs drikker (1972)
Bok med vareomslag. 190 sider. (275 kr)
Fredrik Grøn - Om kostholdet i Norge indtil aar 1500 (1984)
240 sider. (350 kr)
Fru dr. Christensen & Frk. H. Helgesen - Kogebog for folkeskolen og hjemmet (1897)
118 + 1 sider. Illustrert. 3die forøgede oplag. 17de tusinde. (400 kr)
Dorothea Christensen - Kogebog for folkeskolen og hjemmet (1990) Gjennemseet af kemiker L. Schmelck. 54 + 2 sider. Faksimileutgåve av originalen frå 1891. (175 kr)
Gro Nomeland Gjerden - Gamle mattradisjoner frå Øvre Setesdal (1987)
115 sider. Rikt illustrert. (350 kr)
Georg Parmann og Tove Diesen - Naturens spiskammer. Plukkeguide fra vår til høst (1989)
136 sider. Rikt illustrert. (225 kr)
Karen Harrekilde Petersen m/flere - Køkkenbog for unge piger (1946)
5.udgave. 252 + 7 sider + register. Bruksspor. (250 kr)
Stèphan Lagorce - Smaken av sjokolade. Håndbok i sjokoladesmaking samt 40 oppskrifter (2008)
160 sider. Bok med vareomslag. Som ny. (Boken er laget som en sjokoladeplate med innpakning). (350 kr)
Stein Mortensen, Arne Duinker og Fredrik Hald - Sjømat fra fjæra. Gode opplevelser og sunne delikatesser langs strand og svaberg (2014)
2.opplag. 168 sider. Rikt illustrert. (350 kr)
Den store franske kogebog - L`Art Culinaire Francais (1953)
648 sider + billedplansjer i farger + register. Dansk udgave. (650 kr)
Jan-Lauritz Opstad - Paa Trondhjemsk vis. Selskapskultur og skjulte matskatter fra 1700 til 1900. Med egen kokebokdel.
Bok med vareomslag. 203 sider. Rikt illustrert. (350 kr)
Mat fra en liten by (2006) (Flekkefjord)
Bok med vareomslag. 208 sider. Rikt illustrert. (300 kr)
Mat fra Provence. Et kjøkken i solen av Mireille Johnston (1979)
242 sider. (250 kr)
Sopp makaroni til alle retter (u.år)
Upaginert. Rikt illustrert. + Dr. Oetker`s bakeoppskrifter. 15 sider. (200 kr)
Henriette Schønberg Erken - En liten oppskriftsbok paa kaker, desserter m.v. (1927)
24 sider. (200 kr)
Knut Bry, Øivind Hånes, Kenneth Hansen - Eple. Ikon. Myte. Mat (2007)
Bok med vareomslag. 240 sider. Rikt illustrert. Som ny. (300 kr)
Edgar Ludl - Kulinariske erindringer (1998)
Bok med vareomslag. 175 sider. Rikt illustrert. Hilsen fra Edgar Ludl på forsatsblad. (350 kr)
Økonomisk kokebok (u.år)
Bok med vareomslag. 139 sider + VII + billedplansjer. (265 kr)
Christian Plume - Den store osteboken (1971)
Med fortegnelse over oster fra hele verden. 316 sider. Rikt illustrert. (200 kr)
Jon Berg - Nordsjøvegen. Fra Stavanger til Hidra. En matsafari (2018)
234 sider. Rikt illustrert. Som ny. (350 kr)
Griegs økonomiguide 1. Stykking av kjøtt (1978)
142 sider. Rikt illustrert. (225 kr)
Eldgrim H. Springgard & Marius Rua - Halling tapas. Smått og smakleg (2008)
Bok med vareomslag. 175 sider. Rikt illustrert. Et forsatsblad mangler. (200 kr)
Kjell E. Innli - Gastronomisk ordbok (1995)
Norsk - fransk - tysk - engelsk - latin.
218 sider. (350 kr)
Den legendariske Alice B. Toklas kokebok (2007)
Bok med vareomslag. 304 sider. Illustrert. (350 kr)
Kari Flø Nodeland - Gourmet Bergensiana. Mat og minner fra Bergen (2003)
Bok med vareomslag. 100 sider. Rikt illustrert. (300 kr)
Are Waerland - Overgang til råkost. Hvordan spise seg frisk? (1950)
2. Opplag. 166 sider. (300 kr)
Freia opskriftbok (1937)
80 sider + plansjer i farger. Rikt illustrert. Litt slitasje nederst på ryggstripen. (400 kr)
Benedikte Ferner & Philip Womersley - Landlig glede. Fire årstider på Lokstallen (2020)
273 sider. Rikt illustrert. Boken er ny. (350 kr)
Kirsten Winge og Arne Nohr - Ville bær. Rå smak (2021)
128 sider. Rikt illustrert. (250 kr)
Frode Selvaag & Tor Øyvind Skeiseid - Matgleder i Ryfylke (2010)
192 sider. Rikt illustrert. Signert av begge forfatterne på forsatsblad. Som ny. (275 kr).
Matilde Skår - Syltetøy året rundt (2014)
Bok med vareomslag. 192 sider. Rikt illustrert. Som ny. (275 kr)
Norvald Tveit og Ivar Kvåle - Til bords med smalahove (1985)
112 sider. Illustrert. (200 kr)
Elsa Askeland og Leif Borten - Matveien gjennom Europa (1974)
120 sider. Illustrert. (200 kr)
1 utgave - Fru Johanne Ottosen - Rationel Ernæring og Madlavning (1908)
Med et Kapitel om Kosten under særegne Forhold af Overlæge Carl Ottosen. 618 + 4 sider. Helt gullsnitt. Dekortert bind. (Side 207-608 med en varierende fuktrand øverst i margen) (350 kr)
Astrid Riddervold - Lutefisken, rakfisken og silda i norsk tradisjon (1990)
94 sider. Rikt illustrert. (Solgt)
Red: Ingrid Espelid Hovig - Gyldendals store bakebok (1993)
319 sider. Rikt illustrert. (350 kr)
Marit Bruskeland Amundsen & Borghild Skajaa - Kaker til fest (1950)
64 sider + billedplansjer i farger. Rikt illustrert. (300 kr)
Erik Røed & Sigurd Fandango - Brød og brødbaking (2013)
2. Opplag. 192 sider. Rikt illustrert. (300 kr)
Husholdningsbog for by og land af Marie Blom, født Mangor. (1894)
Med Forord af Th. Koller, Landbrugskoledirektør. Med Titelbillede og 5 andre Tegninger. XXIII + 473 + 3 sider. Fjerde oplag. Sprekk på omslaget øverst på ene siden av ryggstripen. (500 kr)
Hilaire Walden - Søtt og skarpt i glass og krukke. Syltede godbiter fra hele verden (1997)
Bok med vareomslag. 144 sider. Rikt illustrert. Oppskrifter skrevet på ettersatsblad. (200 kr)
Saus og kraft. Kulinarisk Akademi (2014)
232 sider. Rikt illustrert. (350 kr)
Marit Aune Leirfall og Rigmor Paulsen - Trøndermat (1989)
175 sider. Rikt illustrert. (300 kr)
Liv Marie Austrem & Guri Ingebrigtsen - Feskarbonden og andre kvinnfolk (1992)
Bok med vareomslag. 121 sider. Rikt illustrert. (250 kr)
Vår gyldne drikk (1971) (om øl)
80 sider. Rikt illustrert. (200 kr)
Ølet vårt. (1964)
Dets tilvirkning og omsetning.
60 + 1 sider + billedplansjer i farger. (200 kr)
Per A. Borglund - 100 år med kokebøker. Mat, historie og mennesker (2007)
Bok med vareomslag. 199 sider. Rikt illustrert. (350 kr)
Bodil Nordjore - Bodils heimelaga. Norsk mat (2007)
192 sider. Rikt illustrert. Som ny. (275 kr)
Aslaug Engnæs - Husdyrlære. Utarbeidet til bruk ved husmorskoler og ungdomsskoler. 3. utgave (1950)
82 sider. (200 kr)
Arve Serigstad - Arves matgladskap (2020)
285 sider. Rikt illustrert. Dedikasjon i fra forfatteren på forsatsblad. (350 kr)
Behandling og lagring av korn. Utgitt som håndbok for bestyrer av kornlager og for andre interesserte (1954)
185 sider. Illustrert. Vedlagt brev om rettelser. (275 kr)
Debut: Ingrid Espelid ber til bords (1967)
63 sider. Illustrert. Blant annet tegninger av Finn Graff. (750 kr)
Nyttehagen. Dyrke - Lage mat - Oppbevare (1980)
224 sider. Rikt illustrert. (250 kr)
Bodil Nordjore & Astri Riddervold - Kvinnerolla og matkulturen. Tørrfisk, sild og klippfisk. (2016)
Historie & oppskrifter.
303 sider. Illustrert. (495 kr)_
Frode Agas gjestemat (2000)
Bok med vareomslag. 148 sider. Rikt illustrert. Hilsen på forsatsblad fra Frode Aga. (300 kr)
Mine lekreste kaker. 300 oppskrifter (2005)
188 sider. Rikt illustrert. (200 kr)
Stig Juelsen - NB Sørensen Dampskibsexpedition (1998)
Bok med vareomslag. 144 sider. Rikt illustrert. Stort format. (350 kr)
NB: Knappen for å vise hele beskrivelsen har kun en visuell effekt.
Nøkkelinfo
- Tilstand
- Brukt
Generell info
Antikvariatet sender gjerne til kjøper. Ta kontakt på post@toftesantikvariat.no eller send en melding via annonsen. Prisene på bøkene står oppført i parentes bak hver bok i annonseteksten. Er det en bok som er solgt som du ønsker å kjøpe, så send en mail, så setter antikvariat deg opp på ønskeliste.
Beliggenhet
TOFTES ANTIKVARIAT
FINN-kode | 269187324 |
---|---|
Sist endret | 17.11.2024, 12:07 |